Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Βέβελος (ξανα)ρωτά Τσιφή2

Επανέρχεται με νέα επιστολή και καίριες ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή της Λιβαδειάς ο Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος. Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής δεν έχει απαντήσει ακόμη. Δείτε τι μας γράφει ο τακτικός αρθρογράφος μας.

"Βέβελος (ξανα)ρωτά Τσιφή" Θα ήθελα να ρωτήσω ο Δήμος μας έχει προϊστάμενο πρασίνου;
Αγαπητοί συμπολίτες στην προηγούμενη ανάρτηση ρωτούσα για το εάν έχει ο Δήμος μας προϊστάμενο πράσινου, τωρα ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο :
1ον Εγώ ξέρω ότι έχει προϊστάμενο πρασίνου ο Δήμος μας (Δεν έχω μαζί του τίποτα προσωπικό και τον εκτιμώ σαν συμπολίτη μου) σε τi τον απασχολείτε κύριε δήμαρχε;
2ον Ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο έχει προϊστάμενο καθαριότητας (προσωπικά δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος κι εάν ναι αφού δεν τον γνωρίζω δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του) στην ανάρτηση Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2008 με τίτλο Εγκαταλελειμμένη πόλη3 τον ρωτούσα γιατί είναι ανοικτοί οι κάδοι απορριμμάτων και γιατί μερικοί δεν έχουν σκέπαστρα.
Σκοπεύω να σας επισκεφτώ σύντομα (πρώτα ο Θεός) και νομίζω ότι εάν έχει προϊστάμενο καθαριότητας τουλάχιστον θα βρω τους κάδους με σκέπαστρα, εάν όχι τι να πω.
3ον Ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο καθάρισε κάποιος τον Ποταμό Έρκυνα μεταξύ του κόφτη για τα ποτίσματα και της οδού Σοφοκλέους από τις πέτρες και τα σκουπίδια η έκανε προσευχή να μην βρέξει Χειμώνας έρχεται, εάν όχι τι να πω.
4ον Ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο αυτό το μικρό παρκάκι εκεί στο μεγάλο πλάτανο της Σοφοκλέους το συμμαζέψατε του βάλετε κανένα παγκάκι να ξεκουράζετε κάποιος κουρασμένος, ή το έχουν ακόμη οι εργολάβοι, εάν όχι τι να πω.
5ον Ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο αυτό εκεί δίπλα στο παρκάκι στην οδό Δαίδαλου που κλείνει το δρόμο το απομακρύνατε ή είναι ακόμη εκεί, εάν όχι τι να πω.
6ον Ρωτώ τον κύριο Δήμαρχο Ο εργολάβος λοιπόν που ανέλαβε να περάσει τις γραμμές για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ έχει τους δρόμους που κατέστρεψε όπως πριν, εάν όχι τι να πω (ότι την Εντολή που του Έδωσε η πλειοψηφία του λάου του Δήμου Λεβαδεών δεν την εκτελεί).
Δεν περιμένω και δεν θέλω απάντηση στα λόγια κύριε Δήμαρχε ΕΡΓΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ευχαριστώ πολύ

Στην ανάρτηση την Δευτέρα, 18 Αύγουστος 2008 με τίτλο Εγκαταλελειμμένη πόλη2 ένα στολίδι στη Λιβαδειά Βοιωτίας με φωτογραφικό υλικό από το πάρκο της οδού Έρκυνας στο ποτάμι έγραφα κάτω από τις φωτογραφίες ότι δεν γνωρίζω σε ποια Αρχή ανήκει αυτός ο χώρος μ΄ όλες τις εγκαταστάσεις του, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι ατυχημάτων.
Ρωτώ λοιπόν την όποια Αρχή ανήκει αυτός ο χώρος, τι έχουν κάνει, γιατί νομίζω ότι δεν θα υπήρχαν τόσα χρήματα για να έχουν αποκαταστήσει όλες οι ζημίες, έφτιαξαν τουλάχιστο ότι έχει σχέση με ηλεκτρικό ρεύμα ή αν δεν είχαν καθόλου χρήματα έδωσαν εντολή στη ΔΕΗ να κάνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος απ΄ όλες τις εγκαταστάσεις.

Εάν δεν είχαν χρήματα απομόνωσαν όλες τις εγκαταστάσεις από την χρήση τους απ΄ όλους τους κατοίκους, και ειδικά τις εγκαταστάσεις στις παιδικές χάρες από τα μικρά μας αγγελούδια που ενώ θα υποστούν ένα πολύ επικίνδυνο ατύχημα εις βάρος τους από την Αμέλεια των δικών μας ευθυνών ενώ αυτά δεν ευθύνεστε .
Δεν περιμένω και δεν θέλω απάντηση από τη Αρχή στην οποία ανήκει ο χώρος, το μόνο ας κάνουν το καθήκον τους στα μικρά μας αγγελούδια στους αυριανούς Έλληνες και Λιβαδείτες συνπολιτες μας.

Δείτε κι αυτό.
Εγκαταλελειμμένη πόλη3

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βέβελε, ματαιοπονείτε. Ο δημόσιος έλεγχος είναι άγνωστη έννοια σε ετούτην τη δήθεν εκσυγχρονισμένη χώρα που παραμένει-επί της ουσίας-θλιβερή "Ψωροκώσταινα" ως προς την πολιτική αντίληψη και νοοτροπία.
Εξάλλου, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.Αγνώριστοι ή παραγνωρισμένοι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ματαιοπονεί, υπνοβάτη, όποιος ενδιαφέρεται να υπογραμμίζει και καυτηριάζει το αντιαισθητικό. Η αδιαφορία κι η παραίτηση είναι αυτά που οδηγούν και οδήγησαν σε ισοπέδωση και παρακμή. Με πολλούς τέτοιους πολίτες , μπορεί και να είχαμε την τύχη να ζούμε σε "πόλεις". Με ενοχλεί η παραίτηση, ακόμα κι απ τη μικρότερη ίνα της ζωής και του κόσμου. Μου φαίνεται κυνισμός να τα βλέπεις όλα αφ υψηλού ενώ τα "τρως".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κυρία με το αισθαντικό ψευδώνυμο,με παρεξηγήσατε και κάνατε λάθος ανάγνωση.
Επεσήμανα πρώτος το ενδιαφέρον του κ.Βέβελου για την γενέτειρά όλων μας - δείτε στο προηγούμενο και αντίστοιχο θέμα, παρακαλώ -και την υψηλή ευαισθησία του σε καιρούς γενικευμένης αφασίας και αδιαφορίας, όπως χαρακτηριστικά, έγραψα.
Στην πραγματικότητα, κανείς σοβαρός άνθρωπος που μάχεται για τα αυτονόητα δεν ματαιοπονεί.Ως προς το ότι περιμένει απάντηση, αναφέρθηκα.
Εξάλλου, όσο με αφορά, θεωρώ τις απαντήσεις των αιρετών τουλάχιστον υποχρεωτικές και αυτονόητες, επίσης.Για σοβαρές και δημοκρατικές κοινότητες και κοινωνίες, εννοείται.

βοιωτός είπε...

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο κ. Βεββέλος θέτει καίριες ερωτήσεις που άπτονται της καθημερινότητας του δημότη.

Η πολιτκή της δημοτικής αρχής από εμένα θα μείνει ασχολίαστη.

Ανώνυμος είπε...

Την σχολιάζουν οι δημότες της Λιβαδειάς και αρκεί! Στου κουφού την πόρτα...παρε την πόρτα και φύγε!

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησα κάποια μέρα έναν υπουργό, αγαπητέ μου το δικό σου σπίτι δεν μπόρεσες να φτιάξεις (Λιβαδειά) το ξένο πως θα το φτιάξεις (Βέροια).
Απάντηση : Γιατί σου είπα εγώ πως θα το φτιάξω.
Ρώτησα μα αυτή την δουλειά δεν έχεις να κάνεις ;
Απάντηση : κορόιδο που είσαι.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υγ: εάν λέω εάν γίνει ο Καποδίστριας Νο 2 και βγάλουμε δήμαρχο τον Νέο Δήμο Λεβαδεών από την Αντίκυρα (θα φτιάσει ποτέ κάτι στο Δίστομο).

Ας ψαχτούμε και λίγο υπάρχουν καλοί και άξιοι συμπολίτες και με μεγάλη όρεξη για δουλεία, χρειάζεται μόνο μεράκι κι όραμα.

Ας ψαχτούμε έχουμε χρόνο να σώσουμε την πόλη μας.

Trofonios είπε...

Θέλω να πω στον αγαπητό κύριο Νίκο, ότι ο κύριος Τσιφής δεν βλέπει δεν ακούει και δεν οσφρήζετε την μπόχα που αναδύεται από τα χώματα που θέλησε να αφεντεύσει. Και ένας τέτοιος αφέντης πάει μόνο από ένστικτο. Δεν το κάνει επίτηδες, δεν το θέλει. Απλά δεν έχει τα φυσικά προσόντα.
Οπότε ή πούμε ή γράψουμε ή και φωνάξουμε στην τελική, αυτός στον κόσμο που έχει πλάσει και που διατηρούν τα διάφορα τσιφοειδή και τσιφάκια που τον συμβουλεύουν.

Τσιφής: Παιδιά ξημέρωσε;
Τσιφάκια: Κοιμήσου, γύρνα πλευρό, θα νυχτώσει πάλι σε λίγο.
Τσιφής: χρ χρ χρ χρ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Trofonios μπορεί να είναι κι έτσι, ας κάτσουμε λοιπόν κι εμείς να κλαίμε την μοίρα μας και με την σιωπή μας να γίνουμε συνένοχοι σ΄ όλη αύτη την αδιαφορία.

Η γιαγιά μου μου είχε μάθει το «εάν δεν κλάψει το παιδί η μάνα δεν το ταΐζει» αφού λοιπόν εκεί μας έφτασαν ας κλάψουμε μήπως και σώσουμε την πόλη μας.
Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος

Υγ: Στο κάτω κάτω δημότης είμαι κι όπως έχω υποχρεώσεις έχω κι απαιτήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει πολίτης κ.Βέβελε.