Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση κορυφής για το Αλουμίνιον της Ελλάδος


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίου, Ευ. Μυτιληναίος, με πολιτικούς και τοπικούς παράγοντεςτην Παρασκευή 14 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 18:30. H συνάντηση κορυφής, που έχει σκοπό την ενημέρωση των Βοιωτών για τις συνθήκες λειτουργίας που έχουν διαμορφωθεί στο Αλουμίνιον της Ελλάδος με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και με τη διεθνή οικονομική κρίση, θα γίνει στον ξενώνα του Αγίου Νικολάου. Εχουν κληθεί οι 4 βουλευτές του νομού δηλαδή οι κκ. Μιχάλης Γιαννάκης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ευάγγελος Μπασιάκος, Βασίλης Τόγιας, ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Νικόλαος Παπαγγελής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Νικόλαος Παπαναγιώτου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς μπορούν να προσδοκούν οι εργαζόμενοι στην ΑτΕ από τη συνάντηση του μεγαλοεπιχειρηματία μεγαλομετόχου της Μυτιληναίος με την πολιτική ηγεσία της Βοιωτίας, είναι όμως γεγονός ότι η ευρεία συζητήση για τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις ενδεχόμενες λύσεις καθώς και η ανάληψη λελογισμένων δεσμεύσεων δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Εν τω μεταξύ, στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, στον δίαυλο MEGA, εμφανίστηκε χθες βράδυ ο Ευάγγελος Μυτιληναίος εξ αφορμής της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μυτιληναίος, που σημειωτέον θεωρείται εξαιρετικός γνώστης των αγορών, περιέγραψε ως χειρότερο σενάριο για την ελληνική οικονομία τον συνδυασμό μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης και αύξησης της φορολογίας για την πληρωμή των τόκων του δημοσίου χρέους -με λογικό αποτέλεσμα την βαθιά ύφεση. Η ευημερία των τελευταίων ετών -τόνισε ο κ. Μυτιληναίος- υπήρξε εν πολλοίς επίπλαστη καθώς στηρίχτηκε σε υπερτίμηση αξιών όπως τα ακίνητα, οι μετοχές και τα commodities. Με το "σκάσιμο της φούσκας" η πραγματική οικονομία επανακτά τον κεντρικό της ρόλο και οι κλασικοί παραγωγικοί συντελεστές , το κεφάλαιο και η εργασία επανορίζονται ως οι βασικοί παράγοντες δημιουργίας πλούτου, κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: