Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Αποζημίωση για τοματοπαραγωγούς μετά την επερώτηση Τόγια

Στη διαβεβαίωση προς τους τοματοπαραγωγούς Βοιωτίας και Λοκρίδας ότι θα συνυπολογιστεί η ποσότητα που έχουν παραδώσει και η ποσότητα που έχει καταστραφεί (και εφόσον ξεπεράσουμε το πλαφόν των 4 τόνων, τότε θα πληρωθούν κανονικά τη συνδεδεμένη ενίσχυση) προέβη στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Κατά τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του βουλευτού Βοιωτίας κ. Βασίλη Τόγια ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και τόνισε πως ο ΕΛΓΑ διενήργησε ήδη τις απαραίτητες επισημάνσεις και ενημερώθηκαν οι παραγωγοί για την υποβολή των δηλώσεων. Ο υπουργός υποσχέθηκε τέλος ότι ο ΕΛΓΑ θα βοηθήσει τους τοματοπαραγωγούς και όσον αφορά τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν με δίκαιο, αντικειμενικό τρόπο και το ταχύτερο δυνατό και όσον αφορά τις επιδοτήσεις.



Ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Τόγιας εξέδωσε δελτίο Τύπου για την συζηήτηση στο Κοινοβούλιο, το οποίο καταλήγει ως εξής.
"Κύριε Υπουργέ, θα παρακολουθούμε την υλοποίηση και την εφαρμογή των δεσμεύσεων σας διότι και άλλες φορές έχουν διατυπωθεί τέτοιες υποσχέσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά δυστυχώς δεν έχουν τελικά υλοποιηθεί".

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή μεταξύ του του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντού και του κ. Τόγια.
Συζήτηση στη Βουλή για τη χαλαζόπτωση του Αυγούστου

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ο τόγιας έκανε και και μιά δική του ερώτηση χωρίς να την αντιγράψει απο συναδέλφους του ως συνήθως.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν παράγει πρωτοτυπία. Το ζήτημα, εστω κι αν είναι όπως το λες, είναι να κάνει καλά τη δουλειά του, ήτοι στην προκείμενη περίπτωση να ασκεί το αξίωμα για το οποίο εκλέχτηκε.

Ανώνυμος είπε...

Υποχρέωση, θα την έλεγα.Λίγο θα έπερεπε να μας αφορά αν είναι δική του ή "αντιγραφή".Στην πολιτική, σημασία έχει το αποτέλεσμα.
Και η μικροψυχία, έχει όρια!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή rozalia
όταν ένας βουλευτής παρουσιάζει μιά ερώτηση ως δική του ενώ έχει αντιγράψει το κείμενο απο μία ίδια ερώτηση, άλλης πολιτικής παράταξης (!) ,για σενα κάνει τη δουλειά του για μένα είναι εμπαιγμός έναντι της δικής του παράταξης και του λαού ο οποίος τελικά και θα τον κρίνει.

αγαπητέ υπνοβάτη
η μικροψυχία πράγματα έχει όρια και είναι να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Εαν ένας εκπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο ενεργεί όπως ένας μαθητής γυμνασίου προτιμότερο να επιλέξουμε έναν οποιοδήποτε μαθητή για το κοινοβούλιο. ποιά η διαφορά;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ Μ.....Σ

Ανώνυμος είπε...

Rozalia kai ipnovati

Τελικά εκτός από τσάτσοι του Βοιωτού είστε και τσάτσοι του Τόγια.Αυτό λέει πολλά για την αξιοπίστια της εφημερίδας....!!!!
Αξίος ο μισθός σας αφού είστε και οι μόνοι πλέον που γράφετε...
Κοροιδία που πέφτει λέω εγώ. Ακου ροζάλια για ψευδώνυμο. Ποίηση και τρίχες κατσαρές. Τα λαμόγια να υπερασπίζεστε μόνο θέλετε!!!

Ο Τόγιας είναι ντροπή για την Βοιωτία. Ντροπή και ο Βαγιάκος. Αίσχος.Και τους δύο τους κατηγορούνται για αντιγραφή συνέχεια και σε άλλα μπλόγκς.
Πόσο χαμηλά θα πέσει ακόμα άραγε η Λειβαδιά;

βοιωτός είπε...

Πάλι το μικρολαμόγιο. ΟΜG kai 3 LOL.
Μικρολαμόγιο,
ούτε ίχνος αξιοπρέπειας δεν έχεις; Σε διώχνω και εσύ εδώ. Θα μου πεις πότε είχες αξιοπρέπεια;

Παρακαλώ τους σχολιαστές να μην του απαντήσουν. Αλλωστε, δεν μπορεί να θίξει κανέναν ο ψυχοπαθής μεσ' στο παραλήρημά του.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτάκο

όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν καταβάλεις να μας περιορίσεις σε ένα άτομο δεν θα καταφέρεις τίποτα. Αγαπητέ μου απλά εγώ είμαι απλά ένας άλλος ανώνυμος , από τους πολλούς που παρακολουθούν ένα αφελή απατεώνα σαν εσένα και τους χαρακτήρες που σκόπιμα φτίαχνεις.
Ξέρω ξέρω ευπρόσδεχτοι για σένα είναι όσοι σε γλείφουν. Αλήθεια υπάρχει πλέον κανένας που να μην είσαι εσύ;

Φιλική συμβουλή Βοιωτέ
Πώς γίνεται και να τιμάς τον μισθό του γλέιφτη(βλ. Τόγια Πασοκ(ποτέ δεν έχεισ πεί κάτι κακό για αυτον ) , Βαγιάκο, Μπασιάκο από ΝΔ και άλλους Λειβαδιά) και την ίδια στιγμή να έχεις το θράσος να μιλάς για ανεξαρτησία;

Πρέπει να περνάς για πολύ κουτούς τον λαό της Βοιωτίας τρομάρα σου. Μάλλον ο αφελής όμως είσαι εσύ!!!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Είμαι ο πρώτος ανώνυμος. Τα πολιτικά πρόσωπα είναι λογικό να δέχονται κριτική. Προσέχω πολύ τις εκφράσεις μου και κάνω καλόπιστη κριτική με την ίδια λογική που ο κος Τόγιας χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα αυτή για να κάνει αυτοπροβολή και καλά κάνει.
Στα πλαίσια αυτής της αυτοπροβολής όταν δημοσιοποιεί μια ερώτηση του στην βουλή, η οποία δεν είναι δική του, αυτή η προσπάθεια είναι παραπλάνηση του λαού και είναι κατακριτέα.
Όταν στις 3-3-08 έκανε μια ερώτηση για τους κτηνοτρόφους την οποία είχαν υπογράψει 44 αν θυμάμαι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την παρουσίασε στα blogs ως δική του, δημιουργήθηκε θέμα με αποτέλεσμα στις 19-3-08 να κάνει μόνος του ερώτηση για το ίδιο αντικείμενο και να την δημοσιοποιήσει ξανά προσπαθώντας να περάσει ανώδυνα η αρνητική αυτή ενέργεια.
Και τι έκανε ο αθεόφοβος. Αντέγραψε αντίστοιχη ερώτηση του ΚΚΕ που είχε γίνει στις 28-12-07 δηλαδή 3,5 (!) μήνες νωρίτερα και την πέρασε ως δική του. Αν δεν είναι όπως τα γράφω να το διαψεύσει ο κος Τόγιας για να σας στείλω τα αντίστοιχα κείμενα του κ Τόγια ( 19-3-08) και του ΚΚΕ ( βουλευτή Ευβοίας Γ. Μαρίνου 28-12-07) για αντιπαραβολή. Αν είναι όμως αλήθεια προτιμότερο να το παραδεχτεί και να ζητήσει συγνώμη από τον λαό. Δεν μπορεί να πείσει αυτός και οι συνεργάτες του ότι δεν είναι κατακριτέα η ενέργεια αυτή.
Όχι φίλε υπνοβάτη
σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα για ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά εάν ενεργεί νόμιμα ή όχι. Η αντιγραφή εφ όσον δεν αναφέρεις την βιβλιογραφία της είναι παράνομη και μάλιστα δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες.
Όχι αγαπητή ροζαλία
δεν κάνει καλά την δουλειά του. Και εάν πιστεύετε ότι η πράξη αυτή δεν είναι εμπαιγμός είναι δικαίωμά σας, αλλά και δικό μου στην κριτική που ασκώ, διότι απλά δεν μ αρέσει να με δουλεύουνε!!!
Μη προσπαθείτε όμως να μας πείσετε υποβαθμίζοντας την πράξη, διότι υποτιμάτε την νοημοσύνη μας όσο μικρή και εάν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε, είπα απλώς ότι η ουσία είναι αν ασκείται έλεγχος.Δεν υποτιμώ κανέναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο όταν γράφει ευθαρσώς.Αντιθέτως.

Ανώνυμος είπε...

Rozalia
Γράφεις λογικά σε παρακολουθώ και μ αρέσουν οι απόψεις σου, αλλά δεν είναι δυνατόν και πέρα από κάθε λογική, χρησιμοποιώντας μη νόμιμες μεθόδους, να ασκώ έλεγχο κατά κάποιου, για μη νόμιμες πράξεις του. Αυτή είναι η ουσία. Η αντιγραφή κειμένων χωρίς την άδεια του διαχειριστή δεν είναι νόμιμη πράξη ( βλέπε σλόγκαν βοιωτού), πολύ περισσότερο από έναν βουλευτή που ασκεί κοινοβουλευτικό έργο.

Ανώνυμος είπε...

Μ αρέσεικαι που με παρακολουθείς και η αμεσότητα του λόγου σου. Θα το ψάξω καλύτερα όλο το ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

rozalia
θα σε βοηθήσω. Ψάξε με τη σειρά : eviorama.gr - πολιτική - θεματα -σελίδα 2 με ημερομηνία 28-12-07 και τίτλο προβλήματα κτηνοτρόφων εύβοιας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε είδα την παραπομπή στο ευβοιόραμα. Δεν έχω την αντίστοιχη όπως λες "αντιγραμμένη" του κ. Τόγια. Θα σου πω και πάλι όμως ότι ο πολίτης είναι πολίτης και θέλει να βλέπει έργο απο την κυβέρνηση και έλεγχο από την αντιπολίτευση.Οτι θα προτιμούσα και την ουσία και τη διαδικασία άψογες, ούτε λόγος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 1.44, κάνεις ένα μικρό λάθος. Ως πολίτης, που σχολιάζω τη δράση ενός βουλευτή δεν γνωρίζω το παρασκήνιο.Σε εμάς φτάνει το αποτέλεσμα και αυτό κρίνουμε, εγκρίνουμε ή επικρίνουμε, αναλόγως.
Οπότε, μικροψυχία είναι να την απορρίψω εξαρχής.
Εάν, τώρα, όντως συμβαίνει αυτό που ισχυρίζεσαι, δεν νομίζεις ότι- ως προς αυτό - πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής και όχι ο πολίτης για λογαριασμό του;

Ανώνυμος είπε...

Υπνοβατη
Γραφω για πρωτη φορα πραγματι πρεπει να διαψεύσει την ειδηση ο βουλευτής. Αλλά τι να διαψεύσει όταν μπηκα και εγω στο ευβοιοραμα και βρηκα την ερωτηση του ΚΚΕ και παραλληλα από το exeisminima στον μηνα μαρτιο (exeisminima.gr/2008/03/page/5/ ) βρηκα την ερωτηση του κ Τογια. Πραγματι υπαρχει αντιγραφή .

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνούμε, επί της ουσίας, φίλε ανώνυμε. Ολοι μας φέρουμε την ευθύνη των λόγων και των έργων μας.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω θεώ.

Ανώνυμος είπε...

Υπνοβάτη και Ροζαλία
Ανάγκα και οι θεοί πείθονται.
Εσείς όμως δεν πείθεστε. Το θέμα είναι γιατί. Μήπως γιατί στην ζώη δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω. Δεν νομίζω υπνοβάτη ο Τόγιας να χρείαζεται συνηγόρους διαρκείας έτσι. Μια χάρά τα κατάφερε μόνος του στην αντιγραφή. Τώρα έαν έχεις ειδικούς λόγους να μην βλέπεις την ουσία και να βλέπεις τον τύπο είναι δικό σου θέμα. Οι πολίτες πιό αποτελεσματικό διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο μπορούν να ασκήσουν καμία φορά , όπως αποδεικνύει το παράδειγμα του πρώτου ανώνυμου, που τον συγχαίρω που το έψαξε καλά το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, για τελευταία φορά: στέκεσαι περισσότερο - από ό,τι ισχυρίζεσαι πώς κάνω εγώ - στον τύπο.
Διότι,

α)παρέκαμψες εύκολα και ασχολίαστα την ερώτηση - τοποθέτησή μου - εάν πρέπει να απαντήσει στο θέμα
ο ίδιος ο βουλευτής.
Υπήρξα σαφής.
Σε τί διαφωνείς ως προς αυτό;

β)ισχυρίζεσαι και πολύ σωστά ότι οι πολίτες ασκούν έλεγχο.Πάλι, όμως, παρακάμπτεις το αυτονόητο: ποιος πρέπει να απαντά σε αυτόν τον έλεγχο. Ο βουλευτής ή...ένας άλλος πολίτης(!).
Επομένως, δεν οφείλω να απαντήσω για λογαριασμό κανενός, ούτε θα υποκαταστήσω τον κ. Τόγια ή οποιονδήποτε άλλον.
Αν το έκανα, θα ήμουν "συνήγορός" τους.
Έτσι, αuditur altera pars, όπως έλεγαν και οι Λατίνοι.Πιο δημοκρατικό το θεωρώ, από τη μονομερή "καταδίκη".Ελπίζω ότι δεν διαφωνείς και επ'αυτού.

Ανώνυμος είπε...

υπνοβάτη
πριν κάνεις την ερώτηση αν πρέπει να απαντήσει ο βουλευτής σε είχε ήδη καλύψει ο πρώτος ανώνυμος που πρότεινε μία μέρα πριν απο σένα στον βουλευτή να διαψεύσει την είδηση.
προς τι λοιπόν η ερώτηση σου;
τελικά μια και μιλάς για μονομερή καταδίκη διαβάζοντας τα δύο κείμενα με τη δική σου λογική υπάρχει αντιγραφή ναι η όχι; Εκτός εάν το ΚΚΕ αντέγραψε απο τον τόγια κάνοντας ταξίδι 3,5 μηνών μηνών στο .....μέλλον. ( δες τις ημερομηνίες)
Και μιά και χρησιμοποιείς την λατινική υπάρχει και μιά κινέζικη που λέει ¨τσαν του μινγκ σαν¨ τουτεστιν εισαι αγυριστο κεφαλι φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα Τόγιας και επί της ουσίας.
Όταν οι βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν, σύμφωνα με το eviorama , στις 28-12-07 την ερώτηση για τους κτηνοτρόφους μέχρι τις 18-3-08 που την επανέλαβε ο κος Τόγιας αντιγράφοντάς την, υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις:
Είτε είχε απαντήσει ο υπουργός στο ΚΚΕ, οπότε ο κος Τόγιας όφειλε να προσαρμόσει την δική του ερώτηση στην απάντηση του υπουργού, άρα να ήταν διαφορετικής μορφής, είτε δεν είχε απαντήσει ο υπουργός ακόμα, οπότε η ερώτηση ήταν άσκοπη και την έκανε για το θεαθήναι, πολύ περισσότερο, όταν λίγες ημέρες πριν στις 3-3-08 είχε προηγηθεί η ομαδική ερώτηση 44 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα.
Νομίζω ότι η συγνώμη είναι επιβεβλημένη εκ μέρους του κ βουλευτή. Ουδείς αλάνθαστος πλην ενός και μοναδικού. Δεν είναι Θεός ο κος Τόγιας, πώς να το κάνουμε!!!.
Τέλος μη μας πει ότι φταίνε οι συνεργάτες του, όπως είπε ο κος Βαγιάκος πριν λίγους μήνες, σε παρόμοια περίπτωση, γιατί θα τα κάνει χειρότερα τα πράγματα.
Κάθε πολιτικό στέλεχος πρέπει να κατανοήσει ότι για τέτοιου είδους πράξεις σπουδαιοφάνειας και παραπλάνησης του λαού, ίσως τα blogs δεν είναι το κατάλληλο υπόβαθρο και προτιμότερο αν επιμένουν με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, να απευθυνθούν σε ένα διαφορετικό κοινό που ίσως τις επιζητεί.

Αγαπητέ υπνοβάτη
Κανένας δεν σου ζήτησε να απαντήσεις αλλά σου γνωρίζω ότι ούτε ο κος Τόγιας θα απαντήσει γιατί έχει κάνει και άλλα παρόμοια ατοπήματα που δυστυχώς γι αυτόν δεν είναι κρυφά.