Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Η βροχή στη Λιβαδειά

Στην πρώτη μεγάλη εφετινή βροχόπτωση -στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας- αναδείχθηκε η αδιαφορία με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την καθημερινότητα των πολιτών ή αν θέλετε πιο κομψά η αξία του σωστού προγραμματισμού των δημοτικών έργων από την άποψη της ταλαιπωρίας των δημοτών.
Στην περιοχή της συμβολής των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κουτσοπετάλου, δηλαδή εκεί που βρίσκεται το κτήριο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας, οι λάσπες, οι λακκούβες, τα παρατημένα στην τύχη χωματουργικά μηχανήματα όπως και τα ατάκτως ερριμμένα οικοδομικά υλικά έκαναν περιπετειώδη έως επεισοδιακή τη διέλευση των πεζών δημοτών και είναι θάυμα πως δεν είχαμε κανένα τραυματισμό.
Ολα αυτά επειδή το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Λιβαδειάς έχει βαλτώσει στην κυριολεξία λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει σωστά και υλοποιήσει εντός των λογικών χρονικών περιθωρίων ένα απλούστατο από τεχνικής άποψης project.
Επιπλέον γνώστες της κατάστασης η οποία επικρατεί στα συνεργεία που υλοποιούν την ανάπλαση εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για το αν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα ή και πάλι η πόλη θα εορτάσει με εκείνο το σκοτεινό ψυχοπλακωτικό κενό στο κέντρο της τις Αγιες Ημέρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η βροχή είναι "πολιτισμός" - η κατασκευή της πλατείας, απλώς, τεχνοκρατισμός.Ανομοιότητες που συγκλίνουν στο υλιστικό και μόνον μοντέλο.