Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Πρωτοβουλία για την απεξάρτηση στη Βοιωτία

Μια ενδιαφέρουσα εκ πρώτης όψεως πρωτοβουλία ανέλαβαν σήμερα φορείς της Βοιωτίας που επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Γεώργιο Φωτεινόπουλο για να του θέσουν εκ του σύνεγγυς τα σοβαρά και εν πολλοίς παραμελημένα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στο πρόβλημα των ναρκωτικών και των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Τη βοιωτική αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο κ. Γιώργος Ζιώγας αντινομάρχης Βοιωτίας, ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης πρόεδρος του ΕΒΕ, ο κ. Νικόλαος Παπαγγελής δήμαρχος Χαιρωνείας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, ο κ. Ιωάννης Τσιγαρίδας νομαρχιακός σύμβουλος, ο κ. Ιωάννης Σταθάς μέλος του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς ενώ δεν κατόρθωσε τελευταία στιγμή να συμμετάσχει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Τζαμτζής.

Η συνάντηση απέβη επωφελής καθώς ο κ. Φωτεινόπουλος ενημέρωσε τη βοιωτική αντιπροσωπεία ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί οι θέσεις προσωπικού για το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ στη Λιβαδειά και πως μόλις εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο ψυχολόγο αμέσως θα προσληφθεί προκειμένου να καλυφούν τα μεγάλα κενά που υφίστανται από καιρό.

Επιπλέον ο κ. Φωτεινόπουλος δεσμεύτηκε ότι ο ΟΚΑΝΑ θα γνωμοδοτήσει θετικά προς τον υπουργό Υγείας για τη δημιουργία στεγνού θεραπευτικού προγράμματος στη Βοιωτία ώστε να ευοδωθεί ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων της περιοχής. Σημειώστε ότι στα "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα και υποκατάστατα και ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε νεώτερης ηλικίας εξαρτημένα άτομα.

Μετά την επιτυχημένη επαφή με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ οι φορείς της Βοιωτίας θα συνεδριάσουν και πάλι εντός των ημερών για να σχεδιάσουν τα επόμενά τους βήματα στην αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος της εξάρτησης και των ψυχοτρόπων ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: