Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Εργατικό δυστύχημα στο Αλουμίνιον της Ελλάδος

Δεν είναι ευρύτερα γνωστό αλλά αν υπάρχουν οι πασαρέλες της μόδας, των γκαλά και της χλιδής, υπάρχουν και του σκληρού μεροκάματου οι "πασαρέλες". Ενίοτε οι τελευταίες είναι πολύ επικίνδυνες, όπως αυτή που υποχώρησε στο λιμάνι του Αλουμινίου της Ελλάδος και παρέσυρε μαζί της στον θάνατο τον Τσολάκ Κιουτσούκ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Δείτε.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Τσολάκ Κιουτσούκ χθες Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 23:30 στο λιμάνι της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Ο άτυχος 51χρόνος Πομάκος, που εργαζόταν από πολλά έτη στο εργοστάσιο του Αγίου Νικολάου, επεχείρησε έλεγχο σε σιλό την στιγμή που πλοίο ξεφόρτωνε τροπικό βωξίτη στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τμήμα της "πασαρέλας" υποχώρησε με αποτέλεσμα ο Τσολάκ Κιουτσούκ να πέσει από ύψος 10 μέτρων. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος ενώ της υπόθεσης έχουν επιληφθεί το αστυνομικό τμήμα και το λιμενικό της Παραλίας Διστόμου. Επίσης ειδοποιήθηκε και διεξήγαγε έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας.
Οπως είναι φυσικό, "παγωμένοι" μετά το τραγικό δυστύχημα είναι οι εργαζόμενοι στην ΑτΕ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ με αφορμή αυτό το ρεπορτάζ νιώθω την ανάγκη να σου γράψω ότι παραμένεις το πιο έγκυρο, ταχύ και καθαρό ΜΜΕ στη Βοιωτία.
Ειδική μνεία πρέπει να κάνω στη πολύ ωραία γλώσσα και στην ενάσχόλησή σου και την έφεσή σου στην Tέχνη που σε μια άγονη περιοχή όπως η Λιβαδειά προσφέρουν πολλά.
Πολύ καλή είναι και η σελίδα με τα ιστορικά θέματα χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες.
Συγχαρητήρια. Keep walking.

Ανώνυμος είπε...

[..."Ένα συσπασμένο πρόσωπο
κομμένο απάνω στον πόνο,
ανάγλυφη
ανήλικη μάσκα
κομμένη στην αιωνιότητα για να ρωτά
αν ο τόπος ήταν πράγματι πολύ στενός
μέσα στο πανηγύρι της άνοιξης
για να ρωτά
αν υπάρχουν εθνότητες ανάμεσα στους λαούς της μαργαρίτας
για να ρωτά
ποιας εθνικότητας είναι το πράσινο χορτάρι..."]

Ανώνυμος είπε...

Σκληρή η ζωή, σκληρότερος ο θάνατος. ...Όσα κοστίζουν μια ζωή γι άλλους κοστίζουν μια δραχμή, δεν είναι κρίμα...