Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Οι κεραίες στον δήμο Αλιάρτου

Γράφει ο ΑΣΧΕΤΟΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΤΙΣ ΞΗΛΩΣΕΙ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?

23 σχόλια:

Unknown είπε...

Το πρόβλημα ποιο είναι ακριβώς?
Αν έχει να κάνει με το σημείο τοποθέτησης κάτι μου λέει. Είναι αυτό όμως?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος πανικοβάλλεται χωρίς λόγο. Η ισχύς των κεραιών αυτών είναι 100φορές μικρότερη από το οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, και σίγουρα όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι γονείς στο σπίτι τους έχουν από ένα κινητό ή ακόμα έχουν χαρίσει και στα παιδιά τους από ένα. Αλλά βέβαια όταν στην τηλεόραση άσχετοι βγάζουν κάποιους άλλους άσχετους με κάποιους μετρητές βλακείας παρά ακτινοβολίας τι να περιμένει κανείς..

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιο λόγο θυμήθηκα τον μακαρίτη Δημ. Μαρούδα που, ως υπουργός Τύπου του ΠΑΣΟΚ, απειλούσε να ...καταρρίψει τους δορυφόρους που έστελναν τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα!!!!

Asxetos είπε...

αγαπητοι δειτε λιγο τις νεότερες έρευνες για τις επιπτώσεις των μη θερμικών ακτινοβολιών ιδιαίτερα στα παιδιά και μετά τα λέμε. Σαφώς και δεν είναι θέμα πανικού αλλά ποιόν θα εξυπηρετεί αυτό το δίκτυο; τα σχολεία σίγουρα όχι. τους μαθητές επίσης όχι. Ποιός ο λόγος επιπλέον ακτινοβολίας στο κεφάλι τους όταν αποδεδειγμένα πιά οι συνέπειες αυτής της ακτινοβολίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. και μην ξεχνάτε ότι όλες οι μελέτες με βάση τις οποίες ορίζονται τα όρια ασφαλείας αφορούν ενήλικες και συγκεκριμένες ώρες έκθεσης. Όσον αφορά στο τι κάνει ο καθένας σπίτι του ας διαβάσει σχετικές μελέτες και ας αποφασίσει. Για κεραίες όμως που τοποθετούνται σε σχολεία χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη αυτών και των γονιών κάτι θα έχει να πει και η αρχή προστασίας .......

Ανώνυμος είπε...

Ασχετε μια ερώτηση.
Που ήταν οι γονείς όταν αποφασίσαν να αλλάξουν ριζικά τον περιβάλλοντα χώρο του γυμνασίου?
Που ήταν οι γονείς όταν ο κεντρικός δρόμος των σχολείων κατακλύζονταν από νεαρούς μοτοσυκλετιστές που έσπαγαν τα μούτρα τους?
Πόσοι είναι οι γονείς που γνωρίζουν για τις κεραίες ασύρματου ίντερνετ και ποιος τους έχει ενημερώσει?
Τέλος, πως βλέπεις την προοπτική να ασχοληθείς και με άλλα θέματα του τόπου?
Έτσι ξαφνικά κάποιος να καίγεται για μια καινοτομία του Δήμου.....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε σαφώς και δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα και μην προσπαθείς να κατευθύνεις σε άλλες σκοπιμότητες και κατευθύνσεις το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.
Αν υπάρχουν πέντε προβλήματα πρέπει να αφήσουμε να συμβεί και άλλο??? Αυτή είναι η δική σου λογική??
Όσο για την διαμόρφωση των χώρων του σχολείου δεν το γνωρίζω γιατί τα παιδιά μου είναι ακόμη σε δημοτικό ακριβώς εκεί που ξαφνικά είδαμε κάτι κεραίες που στην αρχή δεν ξέραμε γιατί ακριβώς είναι.
Όσο για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων αυτό ήταν υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Διατηρώ το δικαίωμα να ΜΗΝ ΘΕΛΩ να υπάρχει καμία κεραία πάνω από το κεφάλι του παιδιού μου το οποίο δεν χρησιμοποιεί επίσης και κανένα κινητό τηλέφωνο. Διατηρώ το διακίωμα να απαιτώ ενημέρωση για αυτό που κατασκευάζεται γύρω μου. Ακόμη και όταν ζητήθηκε αυτό κανείς αρμόδιος δεν έσπευσε να το κάνει. Αναρωτιέμαι αν έχεις παιδιά και αν οι απόψεις που διατυπώνεις υπερασπίζονται τα δικά τους διακιώματα.

βοιωτός είπε...

μέτοικε,
ποια είναι η επιστημονική σου γνώμη; Νομίζω ότι έχεις κάποια σχέση με δίκτυα ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι έχοντες επιστημονικές γνώσεις έχουν δικαίωμα άποψης και δικαίωμα άρνησης; Οι υπόλοιποι διατηρούν το δικαίωμα της σιωπής;
Το αυτονόητο χρειάζεται πάντα αποδείξεις;
Αν μη τι άλλο διδαχθήκαμε στο σχολείο φυσική, βιολογία κλπ.
Ποιό διακίωμα υπερισχύει τελικά και ποιό δίκιο;

βοιωτός είπε...

Προς θεού όχι ανώνυμε. Απλώς επειδή με τον μέτοικο έχουμε παλαιές συζητήσεις εδώ και αυτό θέμα δεν θυμάμαι να το έχουμε θίξει ζητώ την άποψή του.
Ολες οι αποψεις είναι εξίσου σεβαστές. Ολες όμως.

Ανώνυμος είπε...

Μια αναζήτηση στο Google "Ασύρματα δίκτυα + Ακτινοβολία" θα σου λύσει πολλές απορίες. Και εγώ δεν ήξερα πολλά αλλά ψάχνοντας ....

Ανώνυμος είπε...

Πατέρας δεν είμαι θα γίνω.
Ίντερνετ θέλω να έχω και αν μπορείς να προτείνεις κάτι σαν λύση κάντο.
Μην μηδενίζεις όμως την κίνηση πρώην άσχετε και νυν ανώνυμε.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθιξα και για εσένα δεν υπάρχουν προς συζήτηση, θεωρώ ότι αφορούν την πόλη και όχι μόνο το παιδί μου.
Και στην τελική αναφέρομαι στον σύλλογο γονέων.... εσύ για ποιον απαντάς.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνο που συνάγεται αβίαστα, είναι πώς όλοι οι γονείς οι οποίοι παρέχουν κινητά στα τέκνα τους από την ηλικία των 10 ετών - για να μην αναφερθούμε και στις άλλες συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία - εάν γίνουν...δήμαρχοι, θα κάνουν το ίδιο και για την πόλη τους: θα την γεμίσουν με κεραίες.

Ανώνυμος είπε...

Σε πολύ γενικές γραμμές:
Ισχύς εκπομπής WiFi: 100 mW (0,1 W)
Bluetooth ακουστικό: 1 mW (0,001 W)
Tηλέφωνο DECT: 250 mW (0,25 W)
Κινητό: 1 - 2 W
Φούρνος μικροκυμάτων: ~600 W
Η ακτινοβολια που δεχόμαστε είναι αντιστρόφως ανάλογη της 3ης δύναμης της απόστασης, δηλαδή, στα 10 m η ακτινοβολία είναι 10³=1000 φορές μικρότερη από την ακτινοβολία στο 1 m.
Στο 1 m από την κεραία WiFi "τρως" τόση ακτινοβολία όση από ένα κινητό στα 3 m. Πρακτικά, το ισοδύναμο μιας κεραίας WiFi είναι η ακτινοβολία ενός ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού αναμεταδότη!
Το πιο επικίνδυνο απ' όλα είναι το κινητό στο αυτί (εκτός αν βάλεις το κεφάλι σου στο φούρνο μικροκυμάτων), αλλά ακόμη πιο επικίνδυνα είναι τα φυτοφάρμακα που τρώμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ καθημερινά που δεν μπορούμε να τα σβήσουμε όπως το κινητό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΕΤΟΙΚΕ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΦΟΡΗΤΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΣΕ Wi-Fi ΔΙΚΤΥΟ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΤΑΣΤΗΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΚΕΡΑΙΑ;

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΘΕΣΗΣ.
ΣΩΣΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΔΡΑ ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ;
ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΛΠ,ΚΛΠ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Unknown είπε...

Μετοικε Respect!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,
Aν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο η σύνδεση με καλώδιο είναι προτιμότερη από το WiFi. Πάντως οι μαθητές περισσότερο κινδυνεύουν από τα κινητά που έχουν μαζί τους αυτοί ή οι δάσκαλοι ή οι γονείς τους, όπως και από χίλιους άλλους παράγοντες (το ίδιο το σχολείο είναι ήδη ένας από αυτούς) παρά από τις κεραίες WiFi. "Ένας χρόνος σε αίθουσα με κεραία WiFi ισοδυναμεί περίπου με 20 λεπτά ομιλίας στο κινητό"!

Γιατί δε βλέπω διαμαρτυρίες για τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών, για τα χάλια των σχολείων κλπ. κλπ.; Οι κεραίες WiFi είναι το μόνο πρόβλημα των σχολείων - και γενικότερα της πόλης;

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε προφανώς γνωρίζεις πολλά ειδικά πράγματα. Και σωστά αν είναι -που δεν το αμφισβητώ γιατί δεν ξέρω όσα εσύ,- δεν σημαίνει πως αν μας ενοχλούν τα επί μέρους που ίσως και να μπορούμε να διορθώνουμε, πρέπει να τα ανάγουμε όλα στη γενική κατάπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Απλά, rozalia, θεωρώ ότι αντιδράσεις σαν αυτές είναι καθαρά προϊόν υστερίας - με την ψυχιατρική έννοια του όρου - και όχι ορθολογικής ανησυχίας. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος που έχει "τσακίσει" ένα γουρουνόπουλο χαλάει μετά τον κόσμο επειδή το γιαούρτι του δεν είναι 0%!

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕ ΛΕΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ; ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18; ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ. ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΕΤΟΙΚΕ ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΝΗΤΟ Ο ΓΟΝΙΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΛΠ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΙ "ΑΚΙΝΔΥΝΗΣ" ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ Ή ΑΠΛΑ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΥΣΤΕΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε @ 11:29 πμ,
Το παιδάκι που βλέπει πορνό στο internet cafe το προστατεύει αυτός που προστάτευε κι εμένα όταν ήμουν παιδάκι που τα πορνοπεριοδικά (άλλες εποχές, άλλα μέσα, πάντα ίδια θεματολογία) κρεμόντουσαν από τα περίπτερα σε κοινή θέα! Δεν είδα ποτέ κανένα να προτείνει να μην πλησιάζουν περίπτερα οι ανήλικοι μόνο και μόνο επειδή μαζί με τις σοκολάτες και τα παγωτά πουλούσαν και πορνοπεριοδικά (αλλά και τσιγάρα). Και για να έχουμε και το καλό ρώτημα, από τα πορνό (με την ευρύτερη έννοια) των μεσημεριανάδικων ποιος προστατεύει τα παιδιά;

Ανώνυμε @ 12:38 μμ,
Συμφωνώ, ένα παιδί που δεν βρίσκεται ποτέ πιο κοντά από 10 m από κινητό, δεν έχει τηλεόραση, ασύρματο τηλέφωνο, φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι του κλπ. κλπ. έχει κάθε δικαίωμα να πηγαίνει σε σχολείο όπου δεν υπάρχει η παραμικρή πηγή ακτινοβολίας. Το να ζει κανείς σε ένα εντελώς αποστειρωμένο περιβάλλον, αλά Μάικλ Τζάκσον, σίγουρα τον εκθέτει σε πολύ λιγότερους κινδύνους (πραγματικούς και φανταστικούς) μόνο που αυτή την κατάσταση, προσωπικά, τη βλέπω λιγότερο σαν "δικαίωμα" και περισσότερο σαν υστερία.

Ανώνυμος είπε...

http://stosirtari.blogspot.com/2008/07/1.html