Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Είχε "Κονέ" ο Ηρακλής 1-0 τον Λεβαδειακό

Δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ομάδα της Super League o Λεβαδειακός που εμφανίστηκε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο για αντιμετωπίσει τον, χωρίς μέχρι την 8η αγωνιστική νίκη, Ηρακλή. Ενα συνονθύλευμα μετρίων παικτών που με νοοτροπία φιλικής αναμέτρησης περίμεναν ανυπόμονα να τελειώσει το ματσάκι.

Γενικά, βέβαια το παιχνίδι έμοιαζε αδιάφορη συνάντηση ερασιτεχνικών σωματείων αλλά ο Γηραιός ήταν "ο μονόφθαλμος" και ο Λεβαδειακός ο τυφλός.
Τώρα η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς από τον προτελευταίο ΟΦΗ και 1 από την ζώνη του υποβιβασμού, με το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει στις πρώτες αγωνιστικές να έχει εξανεμιστεί. Τα δύσκολα αρχίζουν και πάλι. Τι είχες Γιάννη;Τι είχα πάντα...
Ας επιχειρήσουμε να δούμε τι φταίει στον αγωνιστικό τομέα:
1. Ο Λεβαδειακός έχει μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας. Σήμερα, που έλειπε και ο Καψής (τον οποίο έδιναν ετοιμοπόλεμο πριν από το ματς οι άνθρωποι του Λεβαδειακού) με τη βοήθεια του Μπλάζιτς και απόντων των κεντρικών αμυντικών Τριποτσέρη και Μασάδο ο Κονέ πέτυχε το μοναδικό τέρμα του Ηρακλή από το κέντρο της μικρής περιοχής. Επιπλέον ο ίδιος ο Μπλάζιτς είναι υπερβολικά ασταθής.
2. Η επίθεση της ομάδας είναι πολύ χαμηλής αποτελεσματικότητας και δυναμικότητας. Δεν έχει σημασία η ατομική αξία των ποδοσφαιριστών αλλά η στατιστική. Και αυτή είναι αμείλικτη: Σε 9 αγώνες ο Λεβαδειακός έχει επιτύχει 4 γκολ. Φυσικά με αυτούς τους ρυθμούς η ομάδα δεν μπορεί να σωθεί.
3. Ο Βούκοτιτς χωρίς να έχει κάνει το μεγάλο λάθος δεν έχει κερδίσει κάποιον βαθμό ή βαθμούς από τον πάγκο. Είναι περισσότερο από όσο πρέπει συντηρητικός χωρίς αυτό να του έχει βγει. Γενικά δεν έχει κατορθώσει να εμπνεύσει στους ποδοσφαιριστές την αγωνιστική πιεθαρχία που απαιτείται στις "ομάδες". Ο Λεβαδειακός προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο ¨hit and run" χωρίς να έχει την ποιότητα για τέτοιες πολυτέλειες. Και αυτό είναι λάθος προπονητικό, λα΄θος εκτίμησης των δυνατότητων της ομάδας. Πρέπει ωστόσο να παραδεχθούμε ότι ο Βούκοτιτς έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Και δεν είναι μόνο αυτά φυσικά. Αλλά θα επανέλθουμε... Δείτε την περιγραφή
Είχε "Κονέ" ο Ηρακλής 1-0 τον Λεβαδειακό

Δεν υπάρχουν σχόλια: