Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Τι είπε ο Μυτιληναίος στους αιρετούς για το Αλουμίνιον της Ελλάδος

Εχουν να το λένε οι αιρετοί της Βοιωτίας για τη φιλοξενία που τους επιφυλάσσει όταν τους προσκαλεί στον Αγιο Νικόλαο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Και η τελευταία συνάντηση (Συνάντηση κορυφής για το Αλουμίνιον της Ελλάδος) δεν διέψευσε την -τείνουσα να καταστεί παράδοση- δαψίλεια αγαθών στο τραπέζι -υλικών και εκ πρώτης όψεως και ηθικών.

Και αυτή την Παρασκευή το δείπνο ήταν πλουσιότατο με κύριο πιάτο την πελαγίσια τσιπούρα συνοδευόμενη από καλό λευκό κρασί, που διευκολύνει όχι μόνο την πέψη αλλά χαλαρώνει τις γραβάτες και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για φιλικών προθέσεων συζήτηση.
Οι απουσίες ήταν αρκετές (Συνάντηση κορυφής για το Αλουμίνιον της Ελλάδος). Παρόντες ήταν οι βουλευτές της παλαιάς επαρχίας Λιβαδειάς κκ. Ανδρέας Κουτσούμπας και Βασίλης Τόγιας, ο δήμαρχος Χαιρώνειας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Νικόλαος Παπαγγελής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και νομαρχιακός σύμβουλος Βοιωτίας κ. Νικόλαος Παπαναγιώτου, ο δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Κυριακίου κ. Λαζάρου και ο συνάδελφός του της Αντικύρας κ. Γ. Μίχος.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και η συζήτηση ενδιαφέρουσα παρότι εκ της φύσης της συνάντησης δεν θα μπορούσε να αφορά μεγάλα ή μικρά μυστικά.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος επανέλαβε και προς τους Βοιωτούς αιρετούς εκείνο που είπε στους εργαζομένους και που πρώτη η viotia έγραψε (Τι είπε ο Μυτιληναίος στους εργαζομένους της Αλουμίνιον της Ελλάδος), ότι δηλαδή δεν είναι στις προθέσεις του η μείωση της παραγωγής ή η περικοπή θέσεων εργασίας στην ΑτΕ παρά τη διεθνή οικονομική κρίση.

Για το μεγάλο ζήτημα της ερυθράς ιλύος προέκυψε μια μικρή αντιπαράθεση μεταξύ των κκ. Τόγια και Παπαγγελή, που πρότειναν τη χρησιμοποίησή για σκοπούς οδοποιίας, και του δημάρχου Διστόμου, ο οποίος υποστήριξε ότι για οικονομικούς λόγους αυτό ο τρόπος αξιοποίησής της είναι ανέφικτος.Εξετάστηκαν και άλλες δυνατότητες, όπως ταφής ή πλήρωσης των στοών στα μεταλλεία του βωξίτη, όμως εν τέλει δεν βρέθηκε η γενικώς αποδεκτή λύση, η οποία δεν θα βραδύνει πάντως εκ των πραγμάτων.

Το μόνο που έχει πρακτική σημασία από όσα ειπώθηκαν είναι η δέσμευση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι η ερυθρά ιλύς θα πάψει να ρυπαίνει τουλάχιστον τον Κορινθιακό ως το 2011, όπως άλλωστε προκύπτει από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ.

Για το επίσης μείζον ζήτημα της ηλεκτροδότησης του εργοστασίου και τα προβλήματα με τη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος είπε ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε διαιτησία και πως υπάχρει πρόβλημα συνεννόησης με τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τογιας παρευρέθηκε σε ανάλογη συγκέντρωση για τα προβλήματα της δεύτερης μεγαλύτερης σε καταναλωση ενεργειας εταιρεία στην Ελλάδα και Βοιωτία Λ.Α.Ρ.Κ.Ο.
Ο Κουτσουμπας απαξίωσε την κρατική Λ.Α.Ρ.Κ.Ο. αλλά όταν τον κάλεσε το μεγάλο κεφάλαιο πήγε τρέχοντας! Από ενδιαφέρον για την περιοχή ή λόγω της προσπάθειας του επιστημονικού του συνεργάτη και εξάδερφου να γίνει εργολάβος της εν λόγω εταιρείας;
Με τέτοια ραντεβού καλά μιλάνε για σύστημα ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρονται στον κ. Μυτιληναίο

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε πλακωσαν τα τσιρακια του Καραμπελα

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ τις απουσίες γιατί δεν τις σχολιάζεις;
Δεν έχει ενδιαφέρον γιατί δεν πήγε ο Περγαντάς ή ο Γιαννάκης;

Ανώνυμος είπε...

ο Μπασιακος;Καλα ρε παιδια αυτον τον εχετε ξεγραψει εντελως;Δεν ειναι βουλευτης ακομα;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέεπαναλαμβάνω, αν είσαι η συνείδηση της Βοιωτίας , όπως λες, βρες και δημοσίευσε (είμαι βέβαιος πως μπορείς):
1. Την επιστολή και τους λόγους παραίτησης του Παλαιοκρασσά (2006)από την προεδρία της ΔΕΗ και
2. Την σχέση της πατριώτισσάς σας Μπουρμπούλια με το σωτήρα Ευάγγελο (2006).
Ο Βοωτικός λαός πρέπει να μάθει..

Ανώνυμος είπε...

ο πανουργιας εδειξε μεγαλη δουλοπρεπεια προς τον μυτιληναιο κατηγορησε τον πρψην δημαρχο οτι ειπε να κλεισει το μπουρδελο ειπε στο ν ευαγγελο οτι εδω στο τραπεζι ειναι μερικοι που σου κανουν πολεμο να μας πει ο κ πανουργιας ειναι υπερ του ανθρακα γιατι κανενας δεν εχει κανει πολεμο για κατι αλλο στον μυτιληναιο πολυ πανω στο διστομο και απο το χωρο του κυριως εχουν αρχησει να λενε διαφορα οπωσ και για την πισσα για τα κυβικα που ερηξε....ευχομαι να ειναι φημες ολα αυτα! καλα ο λαζαρου ειναι ποιο φανατικος και απο τον ευαγγελο καποτε φωναζε τουλαχιστον ο πανουργιας εχει μια ποιο σταθερη θεση αλλα προβληματιζει τελευταια ιδωμεν....βρε που παμε...