Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ο Μανόλης Μαυρομάτης στηρίζει Δίστομο στις Βρυξέλλες!

Ο Μανόλης Μαυρομάτης, ο γνωστός σπορκάστερ και νυν ευρωβουλευτής, στηρίζει το Δίστομο όχι περιγράφοντας με τον χαρακτηριστικό λατινοαμερικάνικο τρόπο του κάποιον αγώνα του Αμβρυσσέα όπως θα περίμενε κανείς--αλλά παρεμβαίνοντας στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενταχθεί ο δήμος Διστόμου στο πρόγραμμα "Η Ευρώπη για τους πολίτες 2007 – 2013’ - Δράση 4η ‘Ενεργή Ευρωπαϊκή ανάμνηση".


Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εντάχθηκε ο δήμος Διστόμου στην ευρωπαϊκή δράση "Προσδιορισμός, αγορά εξοπλισμού για το χώρο των οπτικοακουστικών πληροφοριών και την δημιουργία οπτικοακουστικής παρουσίασης για το μουσείο θυμάτων των Ναζί" που περιλαμβλάνεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με κεντρικό τίτλο "Η Ευρώπη για τους πολίτες 2007 – 2013’ - Δράση 4η ‘Ενεργή Ευρωπαϊκή ανάμνηση".

Με απλά λόγια θα διατεθούν 91.000 ευρώ για τη διαμόρφωση αίθουσας οπτικοακουστικής προβολής – ενημέρωσης επισκεπτών και ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού που βρίσκεται στην κατοχή του δήμου Διστόμου και το οποίο κινδυνεύει να αλλοιωθεί.

Οπως μας πληροφορούν από την όμορφη κωμόπολη της Βοιωτίας ο δήμος Διστόμου είναι ο μόνος στην Ελλάδα που κατόρθωσε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό επετεύχθη χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του ευρωβουλευτή κ. Μανόλη Μαυρομάτη.
Δείτε το δελτίο Τύπου του δήμου Διστόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: