Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Λύθηκε το πρόβλημα του νερού στον Πάνω Κάμπο

Μετά από την επιτυχημένη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων του κάμπου της Τιθορέας (Την Πέμπτη συλλαλητήριο για το νερό στον Πάνω Κάμπο) ο υφυπουργός Χωροταξίας, Δημοσίων Εργων και Περιβάλλοντος καθηγητής κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος (φωτό) συνεκάλεσε αμέσως σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το νερό.

Παρόντες στη σύσκεψη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Τόνια Αντωνίου και Βασίλης Τόγιας, όπως και οι τοπικοί παράγοντες.
Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Κωστούλας που επίσης ήταν παρών στη σύσκεψη φέρεται να δικαιολόγησε την λειτουργία των γεωτρήσεων ως χρεωστούμενη από το καλοκαίρι όταν η Εταιρεία Υδρευσης παραχώρησε περισσότερα από 6 εκατ. μ3 για άρδευση στην περιοχή Ορχομενού.
Ο υφυπουργός ,καθηγητής Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, αφού ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα αποφάσισε την διακοπή της λειτουργίας των αντλιοστασίων μέχρις ότου κατατεθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η λύση από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η ενδεδειγμένη στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου είχαμε μια ανούσια και ζημιογόνο ενέργεια της ΕΥΔΑΠ με τη λειτουργία των παλαιών αυτών γεωτρήσεων οι οποίες μόνο για την περίπτωση λειψυδρίας είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το μοντέλο της ανεξέλεγκτης σπατάλης υδάτων για αρδευτικούς λόγους μπορεί να συντηρηθεί. Δείτε αυτό Το νερό, οι αγρότες και ο λαϊκισμός

Από την άποψη αυτή είναι ίσως χρήσιμη αυτή η αναταραχή για το νερό χειμωνιάτικα, όταν οι συνθήκες και οι ανάγκες δεν πιέζουν ώστε να εκκινήσει από τώρα μια συζητήση για τη διαχείριση των υδάτων στη Βοιωτία, σε ολόκληρη τη Στερεά, το καλοκαίρι.
Διότι επιτέλους τα τεχνικά προβλήματα πρέπει κάποτε να πάψουν να λύνονται στη χώρα αυτή με κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης και πολιτικές παρεμβάσεις/χάρες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, αν δεν υπάρχει κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός από την κάθε κυβέρνηση για τις στρατηγικές που θα ακολουθούνται ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα κι οι καταστάσεις να οδηγούν τυχαία τα πράγματα στα μη περαιτέρω. τι να πράξει η αντιπολίτευση; δεν είναι "χάρες", είναι δικαιώματα.

βοιωτός είπε...

Rozalia,
δεν υπάρχουν τυχαία πραγματα. Ολα είναι δομημένα για να οδηγούν στην διαμεσολάβηση.
Κι αυτό είναι τραγικό όταν πρόκειται για ζητήματα περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα ότι είναι αδόμητα, ασπόνδυλα πώς το λέμε. Έπεται λοιπόν η μεσιτεία, αφού ο "φέρων οργανισμός" είναι ασταθής.