Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Εγκαταλελειμμένη πόλη3

Γράφει ο κ. Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος και εμείς δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια. Μόνο δίδουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ρέκτη συμπολίτη μας και για τη δουλειά του αλλά κυρίως για την ευαισθησία του και την καθαρή ματιά του...

Γράφει ο Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος
Είμαι από την Λιβαδειά και μένω τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη (δεν συγκρίνω τις δυο πόλεις ) συγκρίνω όμως την Λιβαδεία με κάποιας μικρές πόλεις της Βόρειας Ελλάδος κάθε φορά που έρχομαι εκεί και λυπάμαι !!!Αυτά σας έγραψα αρχάς Αυγούστου (Εγκαταλελειμμένη πόλη2 ) για τα χάλια στο πάρκο της Έρκυνας.Τώρα που ήρθα αρχάς Σεπτεμβρίου είδα στο πάρκο κάποιες σακούλες (κάποιοι ας μαζέψουν τα ξερά (μπορεί να κάνει καύσωνα να μην έχουμε και πυρκαγιές).

Αλήθεια υπάρχει στην Λιβαδειά Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί αλλού που υπάρχει επεμβαίνει για τον καθαρισμό των ξερών (ή σε ιδιώτη ή στους ΟΤΑ, κράτος κ.τ.λ.).

Κάπου διάβασα δεν θυμάμαι πού ότι ούτε οι συνεργάτες του εργάζονται κανονικά (για τον κύριο Δήμαρχο το είπα ) αλλά ούτε οι υπάλληλοι του Δήμου του και τι να κάνει; Γι αυτό όλα τα έχει πάρει επάνω του.Αρχίζουμε λοιπόν πρώτα από την υγεία των πολιτών (να μην ξεχνάμε γιατρός είναι και πρέπει γι΄ αυτό να έχει μεγάλη ευαισθησία).

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες οι περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων είναι ανοικτοί (θερμοκρασία παρακαλώ 35 ° Κελσίου), στην αρχή είπα λες οι πατριώτες μου να μην τους κλείνουν αλλά γιατί; Και τότε διαπίστωσα ότι δεν έχουν αρκετοί σύστημα να το πατάς και ν΄ ανοίγει, δεν πλένονται όπως πρέπει να πλένονται μετά την αποκομιδή, πολλοί δεν έχουν καπάκια. Βλέπε φωτογραφίες Νο 1

Αφού λοιπόν ο δήμαρχος είναι ο αρμόδιος θα ξέρει ότι όταν ένας εργολάβος (ΔΕΗ-ΟΤΕ-κ.τ.λ.) θέλει να κάνει κάποιο έργο υπογράφεται μια σύμβαση με τον δήμο ότι ότι χαλάσει θα το παραδώσει όπως το παρέλαβε, καλώς.Ο εργολάβος λοιπόν που ανέλαβε να περάσει τις γραμμές για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ όπως θα δείτε στις φωτογραφίες γιατί χάλασε τα κράσπεδα και τα άφησε σ΄ αυτά τα χάλια για να γίνει κανένα ατύχημα; Επίσης έριξε όπου έριξε άσφαλτο (θα πείτε άσφαλτο έριξε, τέλος πάντων έριξε) αλλά όπως βλέπετε γιατί άφησε πολλά κενά.Ποιος τον έλεγξε κι εάν ναι τι πρόστιμο του επέβαλε; Και πότε θα διορθώσει το κακό; Βλέπε φωτογραφίες Νο 2
Είναι Σεπτέμβριος και νομίζω ότι περιμένουμε βροχές (εκτός εάν κάποιος είναι προφήτης και ξέρει ότι δεν θα βρέξει φέτος).Ποταμός Έρκυνα μεταξύ του κόφτη για τα ποτίσματα και της οδού Σοφοκλέους, άντε ας πούμε ότι κάποιοι πέταξαν τα σκουπίδια τους εκεί (δίπλα είναι ο κάδος), οι πέτρες όμως εκεί μέσα στο ποτάμι τι θέλουν ποιος τις έβαλε και γιατί; Για να κάνει κάποιο κακό εάν έλθει πολύ νερό; Πάλι οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Βλέπε φωτογραφίες Νο 3Γιατί κύριε Δήμαρχε χαρίζεστε στους εργολάβους;Αυτό το μικρό παρκάκι εκεί στο μεγάλο πλάτανο της Σοφοκλέους αντί να το συμμαζέψετε να βάλετε κανένα παγκάκι για να βρίσκει κάποιος λίγη δροσιά εσείς το εγκαταλείψατε και κάποιοι εργολάβοι το κατάντησαν όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.Αυτό πάλι εκεί δίπλα στο παρκάκι στην οδό Δαίδαλου που κλείνει το δρόμο πάνω από ένα εξάμηνο αλήθεια τι είναι; Παίρνει ο Δήμος κάποιο ενοίκιο; Βλέπε φωτογραφίες Νο 4Και τώρα το τελευταίο αυτό το χάλι με τις διαφημίσεις στις κολόνες τις ΔΕΗ και τις αυτοκόλλητες στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ.Πιστεύω κύριε Δήμαρχε ότι οι πρώτες στις κολόνες κι αντιαισθητικές είναι και χρήματα κοστίζουν στον Δήμο και κατ΄ επέκταση στους δημότες σας για την αποκομιδή τους, οι δεύτερες μπορούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Βλέπε φωτογραφίες Νο 5
Στις φωτογραφίες σκόπιμα σκέπασα τον διαφημιζόμενο εσείς μπορείτε να τον διαβάσετε καθαρά.Υπάρχει λύση κύριε Δήμαρχε όπως βλέπεις ο διαφημιζόμενος γράφει αυτό που θέλει, άρα τον ξέρουμε του βάζουμε τέτοιο πρόστιμο που όχι δεν θα ξαναβάλει διαφήμιση αλλά ούτε που θα την σκεφτεί , έτσι και η πόλη θα είναι καθαρή και χρήματα δεν θα σπαταλούμε.

Σεπτέμβριος 2008

Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος

12 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Οι ερωτήσεις σας κ. Βέβελε είναι καίριες αλλά φαίνεται να θεωρείτε δεδομένο ότι η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται για την πόλη και τον ευπρεπισμό της. Εγώ δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσιφής ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης. Μάλλον άλλα θέματα τον απασχολούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίει ο Τσιφής αλλά οι υπάλληλοι της δημαρχείας

Ανώνυμος είπε...

Τραγική η κατάσταση. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι κια να σηκωθούμε από τους καναπέδες.

Ανώνυμος είπε...

Και τα ποντίκια επιλέγουν τι θα φανέ δεν τρώνε ότι κι ότι.
Οι πατριώτες μου όμως Λιβαδείτες πάντα κάνουν Αλλαγή φαγητού χωρίς να το γνωρίζουν, μετά τους πονά το στομάχι αλλά είναι αργά (Ρούσσαρης) και πάλι όμως δεν πάνε σε γνωστά φαγητά αλλά πάλι δοκιμάζουν, αλλά κι αυτό τους βγαίνει ξινό (Τσιφής).
Μπορεί πατριώτες να ξαναδοκιμάσετε κάποιο νέο φαγητό(εάν έχουμε και Καποδίστρια Νο2 )καήκαμε πάμε φουλ για τριτοκοσμική πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πάνω σε αυτό να θέσω ένα ερώτημα. Την τελευταία τετραετία του Παλαιολόγου ο κόσμος παραπονιόταν για τα σκουπίδια.
Επί Ρούσσαρη ο κόσμος παραπονιόταν για τα σκουπίδια.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι μόνο καθαρή αν διατηρήσεις την πόλη σα Δήμαρχος, το πιθανότερο είναι όχι μόνο να ξαναεκλεγείς, αλλά κα να μείνεις στην ιστορία.
Τι συμβαίνει λοιπόν? Ο Δήμος έχει άρτια εξοπλισμένες υπηρεσίες καθαρισμού και εκάστοτε δήμαρχος δεν τις αφήνει να δουλέψουν? Τα άτομα δεν επαρκούν?
Υπάρχουν και άλλα πιο κακόπιστα ερωτήματα και για τους Δημάρχους και για τους εργαζομένους, αλλά μια που δεν κατοικώ πια μόνιμα στην Λιβαδειά δεν θα ήθελα να τα θέσω τώρα.
Θα μπορούσε να μας δώσει όμως κάποιος πληροφορίες για τις υπηρεσίες καθαρισμού του Δήμου? Πόσοι είναι, τι εξοπλισμό έχουν, ποιό έιναι το πραγματικό τους ςράριο και πόσοι ενώ προσλήφθηκαν για εκεί έχουν αποσπασθεί σε άλλες υπηρεσίες?
Μην ξεχνάτε ότι αυτές είναι υπηρεσίες που δουλεύουν (πρέπει) ανεξάρτητα με το ποιός είναι Δήμαρχος και θα πρέπει η λειτουργία τους να περιφρουρείται και από τους πολίτες και από τους εργαζομένους.
Αντίθετα δεν βλέπω κανέναν να αντιδρά, ούτε πολίτες, ούτε εργαζομένους, ούτε επαγγελματίες και εμπόρους. Και η πόλη είναι μικρή, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν βρήκε τον αρμόδιο ή τους αρμόδιους. Αντίθετα όλοι συναντιούνται κάθε ημέρα στον πεζόδρομο. Ας αφήσουν οι πολίτες τα σκουπίδια τους επί μία εβδομάδα (κατά προτίμηση με ζέστη) έξω από το Δημαρχείο, όπου υπάρχουν και μαγαζιά και θα δούμε μετά αν ο Δήμαρχος και οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Γράψτε και για το χάλι με τους παιδικούς σταθμούς. Έφτασε ο μήνας Σεπτέμβριος 11 κι ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει ποιά παιδιά θα πάρουν και ποιά όχι. Κάθε χρόνο αυτή η ιστορία έπαιρνε τέλος αρχές Ιουλίου και ο καθένας΄ήξερε τι θα κάνει με το παιδί του. Τώρα αν σου πουν στις 15/9 ότι είσαι απέξω, τι θα κάνεις, που όλοι έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους?
Τελικά ούτε δύο γαϊδάρων το σανό δεν μπορούν να χωρίσουν είναι παντελώς ανίκανοι και άχρηστοι. Ή μήπως κρατούν σε ομηρία δεκάδες οικογένειες για να κάνει πολιτικό παιχνίδι ο Αργυράκης. Που καταντήσαμε ρε παιδιά!!!
Όμως εν τέλει καλά μας κάνουν, αφού η διαμαρτυρία μας φτάνει ως αυτό το blog και εκτονώνεται.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους παιδικούς?
Πήγε σήμερα σε κανέναν αγιασμό, τι είδε, τί του είπαν?
Εχει συναίσθηση του εξευτελισμού που υφίσταται, λόγω ανεπάρκειας?
Εν τέλει δεν βρίσκεται ούτε ένας δικός του άνθρωπος να του μεταφέρει την αληθινή δημόσια εικόνα του και να τον προστατεύσει, ώστε να μην μείνει στην ιστορία ως Τσιμπλής2?

Ανώνυμος είπε...

Είναι να απορεί κανείς.
Ο Δήμαρχος είναι γιατρός.
Εχει ένα περιβάλλον ιατρών. Φίλους δηλαδή ιατρούς μορφωμένους. Ολοι αυτοί δεν κάνουν τίποτα για την πόλη? Δεν λένε τίποτα? Ανοίγουν - κλέινουν τα ιατρεία τους και το πρόβλημα είναι ποιού το αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερο?

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΣΙΦΗ ΜΗ ΜΑΣΑΣ [ ΦΑΤΟΥΣ ] ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕ ΛΙΒΑΔΕΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μασήσει ρε μεγάλε, πώς θα φάει?
Εκτός και αν δεν τρώει.
Ή εκτός και αν καταπίνει αμάσητα τα πάντα.
Όπως ας πούμε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες "κούφιεςς" ιατρικές συνταγές και άλλες τόσες συντάξεις παππούδων που ξεχειμώνιαζαν στο αχούρι, έε συγνώμη στην κλινική του τόσα χρόνια.
Έλα όμως που ο Δήμος δεν είναι κλινική, ούτε οι δημότες ανίσχυροι και εγκαταλειμένοι παππούδες.
Οι δημότες λειτουργούν όπως οι τίμιοι ελεγκτές, που δεν λαδώθηκαν και έκλεισαν την κλινική, ετοιμάζουν νέα λουκέτα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου συμπολίτες δεν χρειάζονται ούτε ύβρεις ούτε φωνές κατά και υπέρ κάποιου που ασκεί εξουσία.
Από την στιγμή που οι περισσότεροι συμπολίτες μας των εξέλεξαν για δήμαρχο οι υπόλοιποι πρέπει να το σεβαστούμε.
Κρητική όμως μπορούμε να του κάνουμε όλοι.
Ένα πρέπει να ξέρουμε καλά όλοι, η μπόχα από τους κάδους δεν έχει χρώμα όλοι την τρώμε στην μάπα, ούτε χρώμα έχουν τα σπασμένα πεζοδρόμια δεν κάνουν εξαίρεση όλοι μπορούμε να πάθουμε ατύχημα , χρώμα έχει η λειψή παιδικών σταθμών, η ανευθυνότητα.
Τους εκλέξαμε η τους εκλέξαμε για να κάνουν έργο.
Αυτό να το καταλάβουν καλάά άάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάάά

βοιωτός είπε...

Είμαι εναντίον των ύβρεων αλλά υπέρ της σκληρότατης πολιτικής κριτικής.