Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Αριστη πρωτεύουσα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Είναι πλέον ή βέβαιον ότι η συζήτηση που ανοίγει για τη διοικητική μεταρρύθμιση(Πράσινο φως από ΚΕΔΚΕ για Καποδίστρια2) θα εκτραπεί και στη Βοιωτία και στην Περιφέρεια Στερεάς σε παράλληλους μονολόγους διαφόρων μωροφιλόδοξων πλην αποδεδειγμένα άχρηστων αυτοδιοικητικών παραγόντων.


Είναι βέβαιο επίσης ότι οι πλέον διεφθαρμένοι αιρετοί θα είναι εκείνοι που θα προβάλουν τα περισσότερα προσκόμματα και θα προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την απαραίτητη μεταρρύθμιση.

Είναι βέβαιον, τέλος, ότι τα ουσιαστικά θέματα δεν θα τεθούν καθώς κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα θέσει ούτε θα αναλυθούν επιστημονικά οι βέλτιστες προοπτικές και δυαντότητες.

Η viotia θα ανοίξει τη συζήτηση με ένα θέμα ταμπού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα θα το θέσει σε ψηφοφορία. Βλέπετε πάνω αριστερά τον -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις -νέο νομό μας σε ροζ: είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το ερώτημα είναι ποια είναι η άριστη θέση για την πρωτεύουσα της Περιφέρειας σύμφωνα με τους κανόνες της χωροταξίας, της πολιτικής, της οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος; Ποια πόλη συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα για τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς;

Η Θήβα; Η Λαμία; Η Λιβαδειά; Η Χαλκίδα; Οι Δελφοί; Ολες έχουν πληθυσμιακούς, ιστορικούς, πολιτικούς, γεωγραφικούς ή οικονομικούς λόγους αρκετά ισχυρούς ώστε να διεκδικήσουν την έδρα της Περιφέρειας. Ασφαλώς, μέχρι τώρα δεν αμφισβητείται από κανέναν η πρωτοκαθεδρία της Λαμίας. Είναι όμως αυτή η άριστη λύση ή απλώς η βολική;

Ψηφίστε τώρα! Και θα τα πούμε μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: