Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Βούζας εναντίον Κύρτσου

  • Παράταση
    14-05-2008
    Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των πολιτικών εκπροσώπων βρίσκεται η πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Παιδείας κ. Ά. Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στην κ. Διαμαντοπούλου καταλογίζονται, μεταξύ άλλων, αργές ή καθόλου αντιδράσεις στις ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, με αποτέλεσμα το κόμμα να μην έχει στην ουσία αντίλογο σ' ένα ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της Παιδείας. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που στη Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν τα όσα περί «παράτασης» θητείας του Γ. Παπανδρέου είχε πει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι προς παρόν παρατείνεται (για λίγο;) η δική της θητεία.
    Χρ.Βζ.


Αυτό είναι το παραπολιτικό σχόλιο που δημοσιεύτηκε στις 14 Μαιου 2008 στη City Press και λόγω του οποίου (υποτίθεται ότι) ο εκδότης της Γιώργος Κύρτσος απέλυσε τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας Χρίστο Βούζα που το υπογράφει. O κ. Κύρτσος ισχυρίζεται ότι ο συντάκτης επεχείρησε μέσω αυτού του σχολίου να ασκήσει πίεση στην κ. Αννα Διαμαντοπούλου επειδή εκείνη δεν του παραχώρησε συνέντευξη για λογαριασμό άλλου εντύπου.



Το σχόλιο ασφαλώς και δεν είναι εκβιαστικό, αντιθέτως είναι μάλλον ουδέτερο έναντι της κας Διαμαντοπούλου καθώς μεταφέρει πληροφορία. Ο Γιώργος Κύρτσος πρέπει να βρει κάτι περισσότερο πειστικό για να δικαιολογήσει την απόλυση του συναδέλφου, η οποία άλλωστε έλαβε χώρα όπως ο ίδιος ο Χρίστος Βούζας σημειώνει "στις 30 Ιουλίου 2008 ένα μήνα μετά τη λήξη της συνδικαλιστικής μου ασυλίας και δύο μόλις ημέρες πριν η City Press κλείσει για τις θερινές διακοπές του Αυγούστου", δηλαδή πολύ αργότερα από τη δημοσίευση του σχολίου.

Ο Χρίστος Βούζας απέστειλε επιστολή για το θέμα στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ Η επιστολή του Χρίστου Βούζα προς την ΕΣΗΕΑ για την απόλυσή του από τον Κύρτσο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: