Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Οι ειδήσεις από Καραμανλή στη ΔΕΘ

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ενώ η μελέτη του ΙΤΑ για τα νέα όρια των δήμων δεν είναι παρά μια πρόταση που υπόκειται σε δημόσια διαβούλευση και σε αλλαγές, υποστήριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τονίζοντας παράλληλα ότι θεωρεί επαρκείς τις χρονικές προθεσμίες για την κατά το δυνατόν με συναινετικές διαδικασίες αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας.


Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών όπως και τον ευρύ ή στενό ανασχηματισμό αλλά φυσικά και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για τις κατεξοχήν πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες που δεν προαγγέλλονται. Ο Καραμανλής απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας με το ΛΑΟΣ ενώ χαρακτήρισε εκλογές με πολιτικό περιεχόμενο αλλά χωρίς πολιτικό βάρος την αναμέτρηση των ευρωεκλογών, στις οποίες ως γνωστόν ο Γεώργιος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Ο Κώστας Καραμανλής κάλυψε πλήρως τον Ζαχόπουλο, τον Ρουσσόπουλο, τον Παυλίδη και τον Βουλγαράκη, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινό παρονομαστή τη νομιμότητα και τη Δικαιοσύνη.
Την οικονομική δυσπραγία την απέδωσε σε εισαγόμενη κρίση και εμφανίστηκε μετρίως ανήσυχος για την ελληνική οικονομία.
Για την εξωτερική πολιτική ο Κώστας Καραμανλής κατέστησε σαφές ότι η πορεία των Σκοπίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς παρνά μέσα από συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα. Για την κρίση στον Καύκασο υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας ευθυγραμμίζεται με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτημα για το μεγαλύτερο λάθος του κατά την τετράχρονη πρωθυπουργία του ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν προχώρησαν με την ταχύτητα που θα ήθελε.

4 σχόλια:

elevoros είπε...

Μπαρούφες από έναν αξιολύπητο που προσπαθούσε βαριεστημένα να σώσει την παρτίδα.

rehmire είπε...

Φάουλ η φωτό του post.
Γιατί δεν βάζεις αυτή την τσαντισμένη και μουτζούφλικη φάτσα που έκθετε στην ΔΕΘ;

βοιωτός είπε...

Από τη 73η ΔΕΘ είναι, από τη συνέντευξη Τύπου.

rehmire είπε...

Ρε τον πούστη τον φωτογράφο. Σαν το ψαλιδάκι του Ντιόγο στην πρεμιέρα του. Στιγμιαία φάση που καμάρωνε πρωτοσέλιδα στον Πρωταθλητή.