Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Και πάλι για τα Τροφώνια 2008

Η γνώμη των αναγνωστών είναι σημαντική και η viotia θα δημοσιεύσει και άλλες απόψεις.

Γράφει ο apollo
Απογοητευτική η χθεσινοβραδινή προσέλευση (στην εναρκτήρια εκδήλωση των Τροφωνίων). Σχεδόν οι ίδιοι που παρακολουθήσαμε την εκδήλωση στην Χαιρώνεια. Αξιοσημείωτο ότι στην Χαιρώνεια ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη η προσέλευση. Αρκετοί από Λιβαδειά. Περίπου οι ίδιοι βρεθήκαμε και εχτές το βράδυ, παρότι το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ίδιο. Παρεμπιπτόντως όσοι έχασαν την εξαιρετική κιθάρα του Σπάθα (ιδιαίτερα το σόλο του mountain) και την δύναμη και εκφραστικότητα της φωνής του Λέκκα έχασαν.

Στην Χαιρώνεια δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω την αφήγηση των αποσπασμάτων των Βοιωτικών. Το παρακολούθησα εχτές. Με ενθουσίασε ο συνδυασμός αφήγησης και λύρας. Η Ντιλέκ Κότς και το συγκρότημα που την συνόδευε ήταν πολύ καλή παρουσία με όχι άσχημο αλλά αδικαιολόγητα χαμηλό ήχο.

Στα αρνητικά οι συνηθισμένες μοτοσικλέτες με θορυβώδεις εξατμίσεις που ανεβοκατέβαιναν το καλντερίμι κάτω από το θέατρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Όπου και να κάτσεις στην Κρύα κάνεις «κεφάλι» από τον θόρυβο.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα πολιτιστικά της πόλης δεν πάνε καλά και φτωχαίνουν συνεχώς. Δεν υποστηρίζονται επαρκώς. Έχω άποψη αλλά δεν έχω όρεξη. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να ανοίξει σοβαρά η συζήτηση. Πάντως θα παρακολουθήσω ότι μπορώ και καλό είναι να τα υποστηρίξουμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: