Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Τι είπε ο Γιώργος στη Χαλκίδα

Την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των μη εχόντων μέσω δέσμης 7 συγκεκριμένων μέτρων πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην αποψινή του ομιλία, σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα (Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώΗ ομιλία Παπανδρέου στη Χαλκίδα).
Ο Γιώργος Παπανδρέου άρθρωσε -πραγματικά- προγραμματικό λόγο τονίζοντας ότι "η αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα στηριχθεί σε επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις , αλλά θα οικοδομεί σε γερές βάσεις μέσα από ένα σχέδιο ρεαλιστικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο και προοδευτικό".


Σφοδρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι βγάζει της Ελλάδα στο σφυρί, ενώ για τον ευρέως συζητούμενο ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι "τα υπουργικά συμβούλια εύκολα ανασχηματίζονται αλλά οι νοοτροπίες μένουν ίδιες".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί πολίτες, υπήρχε παλμός και χαμόγελο, αισιοδοξία και ελπίδα μετά από πολύ καιρό. Ο Παπανδρέου αρθρώνοντας όλο και πιο συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο και υιοθετώντας τη στρατηγική του σοβαρού κυβερνητικού προγράμματος και όχι της αλόγιστης παροχολογίας επιχειρεί να οριοθετήσει το ΠΑΣΟΚ από αριστερά αποποιούμενος υπόρρητα τη διαμαρτυρία και την γκρίνια.

Ταυτόχρονα στοχεύει στην προσεκτική προσέγγιση των στρωμάτων εκείνων που θεωρούν ότι σημαντικότερο πολιτικό πρόβλημα από το ποιο κόμμα θα κερδίσει ενδεχόμενες εκλογές είναι το να κερδίσει κάποιο κόμμα καθαρά και αυτοδύναμα τις εκλογές και να μην πάμε σε παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας. Η στρατηγική αυτή για να είναι αποτελεσματική προϋποθέτει συνέπεια, συνέχεια και διαρκώς μεγαλύτερη δόση συγκεκριμένων μέτρων που να απευθύνονται και να "εγκλωβίζουν"στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου και της χαλαρής κεντροαριστεράς.
Η επιλεγμένη στρατηγική του Γιώργου απαιτεί υψηλή πολιτική κατάρτιση και ευχέρεια σε τακτικούς ελιγμούς, αίσθηση του τάιμινγκ αλλά και του πολιτικού χρόνου. Απαιτεί επίσης και τύχη καθώς η κυβερνητική δραστηριότητα, εξωτερικοί περισπασμοί, αλλά και πιθανή εσωτερική υπονόμευση μπορεί να ανατρέψουν εν μιά νυκτί προσπάθειες μηνών. Απαιτεί, συνολικά, ένα μεγάλο πολιτικό για να την υλοποιήσει.

Και πάντως είναι το είδος της πολιτικής μάχης που αναμφίβολα ταιριάζει στον Γιώργο Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στις δημοσκοπήσεις.

31 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

Καλησπέρα φιλέ βιωτέ
Πρέπει να ομολογήσω ότι σε 1400 λέξεις ΜΟΝΟ 19 ΘΑ είναι καλή επίδοση .

Τα ΘΑ Παπανδρέου στη Χαλκίδα

Στην Χαλκίδα δεν ήρθαμε ως σχολιαστές των σημερινών δημοσκοπήσεων. «Αλλά τα πρώτα μηνύματα εμπιστοσύνης στην συνέπειά μας, την βούλησή μας και την αφοσίωσή μας τα είδαμε όλοι.
Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση λέγοντας «μεγάλη κρίση που περνά η πατρίδα μας», ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΙ Έλληνες φτωχαίνουν, ενώ οι υπουργοί μας δίνουν το καλό παράδειγμα για το πως θα ξεφύγουμε από το να πληρώνουμε τους φόρους μας»
ΕΔΩ ΕΧΕΙ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Ο λαός ΕΙΠΕ δεν ψήφισε κυβέρνηση για να βγάλει την Ελλάδα στο σφυρί,
ΕΔΩ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑΚ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τα υπουργικά συμβούλια εύκολα ανασχηματίζονται, όμως οι νοοτροπίες μιας κυβέρνησης μένουν ίδιες ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ
Για την είσοδό στην αγορά εργασίας» είπε ο κ. Παπανδρέου, τα χω πει στο Λαύριο προσθέτοντας ότι «για τους δημοσίους υπαλλήλους δεσμευόμαστε για την σταδιακή ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό, ενώ βάζουμε τέρμα στην ομηρία χιλιάδων νέων, που δουλεύουν με μπλοκάκι στο Δημόσιο».
Σε ότι αφορά το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτό έχει τέσσερις άμεσες προτεραιότητες: ΕΔΩ ΘΥΜΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΑ ΘΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ .

1. Όλα τα εισοδήματα, από εργασία, από μερίσματα, από ενοίκια, από υπεραξίες, θα 1 φορολογούνται με βάση μια ενιαία φορολογική κλίμακα.
2. Καθιέρωση ενός ορίου αφορολόγητου εισοδήματος που θα 2 ισχύει για όλους.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι «θα3 καταργήσουμε τα άδικα, αναχρονιστικά και αναποτελεσματικά τεκμήρια της σημερινής κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εμείς θα 4 προχωρήσουμε σε μειώσεις τιμών εδώ και τώρα, ξεκινώντας από τα κρατικά τιμολόγια».
Σε ότι αφορά τον υπερδανεισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα 5 εισάγουμε ακόμα έναν νέο θεσμό για τους δανειολήπτες,



«Στο ασφαλιστικό, θα 6καταργήσουμε άμεσα τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης, που οδηγούν σε μείωση των παροχών και σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος θα 7αναλάβει άμεσα τις υποχρεώσεις του απέναντι στα Ασφαλιστικά Ταμεία και το ίδιο θα επιβάλλουμε να κάνουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες».

«Η βάση του νέου ασφαλιστικού που θα 8 οικοδομήσουμε θα 9 είναι η καθιέρωση της Βασικής Σύνταξης, ως κοινή αφετηρία όλων των συντάξεων» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για αναμόρφωση και επέκταση του ΕΚΑΣ και υπογραμμίζοντας πως «το νέο ασφαλιστικό
θα 10 στηριχθεί στον αποτελεσματικό έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας καιτων δαπανών υγείας».

και πρόσθεσε ότι «εμείς θα 11 φορολογήσουμε αποτελεσματικά τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει και ας δυσαρεστήσουμε κάποιους».

«Θα 12εξαντλήσουμε τα τεράστια περιθώρια εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών.
Θα 13 εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων στις αμυντικές δαπάνες.
Θα 14 αποκαταστήσουμε την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Θα 15 αξιοποιήσουμε σωστά και αποτελεσματικά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. Κι όλα αυτά για να κάνουμε τη νέα μεγάλη αναδιανομή» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στην «Πράσινη Ανάπτυξη» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της Εύβοιας και υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα 16 μπούμε στην λογική της υποσχεσιολογίας » πρόσθεσε ότι «είναι ηθική μας υποχρέωση να διαβεβαιώσουμε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν».

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ενέργειας λέγοντας πως
«θα 17 αλλάξουμε τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και
θα 18 εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια στην Εύβοια για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», συγκροτώντας για αυτό τον σκοπό «ειδικό Ταμείο με τη σύμπραξη του κράτους, των ιδιωτών, των τραπεζών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων».

Υ.Γ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΞΙΕ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΟΝΩ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ .
/ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ /ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ/ΟΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ/Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ/!!!ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ ΕΠΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ!ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΠΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΦΙΛΕ ΝΑΞΙΕ

βοιωτός είπε...

Νάξιε,
γράφω ό,τι βλέπω χωρίς να εξετάζω κόμματα και πρόσωπα. Εχω την πείρα και τις γνώσεις να ξεχωρίζω το συμφέρον των πολιτών.

Οι έχοντες συμφέροντα με τα κόμματα ποτέ δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου. Ακόμη περισσότερο με πολεμούν με όποιο τρόπο μπορούν. Φυσικά εδώ στη Βοιωτία δεν θα τους περάσει.

Ανώνυμε, ξεπέζεψε.
Μην θυμηθούμε τα καλά του ΠΑΣΟΚ και μαλώσουμε πρωί πρωί.
Επίσης έχω ξαναγράψει ότι οι ομιλούντες για παρενθέσεις και λοιπά είναι εκτός δημοκρατικού πλαισίου.

Αν δεν είσαι κομματικοδίαιτος δεν έχει κανένα συμφέρον αν διαχωρίζει τοςυ πολίτες σε δικούς σου και άλλους. Κάταλαβέ το. Αυτό το κάνουν οι τσοπανηδες για να βάζουν τα προβατα στο μαντρί...

http://naxios.blogspot.com είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα βιωτέ
Να είσαι σίγουρος πως κόσμος βλέπει ότι γραφείς χωρίς να εξετάζεις κόμματα και πρόσωπα. Μ’ αυτό θέλουν οι φίλοι μας μέλη του Παοσοκ να μην θυμόμαστε τα καλά του ΠΑΣΟΚ .
( ΝΑΞΙΕ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΟΝΩ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ .
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ /ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ/ΟΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ/Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ )
Θαυμάστε επιχειρήματα
Να ξέρεις Βιωτέ ότι και εγώ έχω την πείρα να ξεχωρίζω ποιος γραφεί από σκοπιμότητα και ποιος όχι
Και μια επισήμανση προς κομματικοδίαιτους πασοκους τους ενημερώνω ότι ουδέποτε υπήρξα κομματικοδίαιτος και δεν έχω κανένα συμφέρον απλώς γραφώ πάντα την άποψη μου σωστή η λάθος
Και όπως λέει και ο Βιωτός ξεπεζέψετε διότι έχει πολύ δρόμο ακόμα και ο Καραμανλης δεν έχει μιλήσει .Και κάτι ακόμη λένε κάποιοι ότι το μόνο σίγουρο από όλο αυτό το νταβατούρι είναι ότι ο Γιώργος σταθεροποιήθηκε στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Πάνε τα όνειρα όσων σχεδίαζαν ανατροπές τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. Τώρα δεν τον κουνάει τίποτα. Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές θα είναι στη θέση του.
Εν τω μεταξύ μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
Μπορεί εκτός του Benny να έχει προκύψει και άλλος διεκδικητής. Άσε που είχε επικρατήσει η αίσθηση ότι είναι τόσο κακό το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος προσωπικά που μερικοί υπουργοί έχασαν το μέτρο. Διότι αν υπήρχε όλον αυτόν τον καιρό μια στοιχειώδης αντιπολίτευση σε κάποια πράματα κάποιοι θα ήταν πιο προσεκτικοί. Να θυμάστε πάντως φίλοι μου πως όταν με τεράστια επικοινωνιακή καταιγίδα των ΜΜΕ και είμαστε στα ιδία τότε άστα να πάνε
Αλλά αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί θα λέγαμε ότι το πολιτικό σκηνικό δεν έχει ασφαλώς ανατραπεί.
Και οι ίδιοι οι δημοσκόποι μιλάνε για ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ανατροπή σκηνικού.
Που σημαίνει ότι και οι ίδιοι παραδέχονται ότι τίποτα δεν άλλαξε ασχέτως τι δείχνουν τα κανάλια.
Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Καραμανλη για Πρωθυπουργό.
Όμως του χτυπήσαν ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΜΠΑΝΑ.
Τι του είπαν?
Προχωρά στα σχεδία σου κανονικά. Όμως μην νομίζεις ότι επειδή οι άλλοι είναι τελείως ανίκανοι παίζεις εντελώς μόνος σου. Είμαστε εδώ και παρακολουθούμε κάθε κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Ναξιε
Οποιοσδήποτε μπορεί να βρεί περισσότερα ΘΑ σε οποιοδήποτε λόγο οποιουδήποτε πολιτικού. Εφ όσον μιλάς στον μέλλοντα το ΘΑ δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ας αφήσουμε το μέλλον και να πάμε στο παρελθόν για να μη ξεχνιώμαστε: ΞΕΚΙΝΆΜΕ:
Τσιτουρίδης και παράνομη μεταγραφή του γιού του, βασικός μέτοχος, προσλήψεις ΑΣΕΠ στα ΕΛΤΑ, απαγωγές Πακιστανών, προσλήψεις ΑΣΕΠ στην Αγροφυλακή, πτώση ΣΙΝΟΥΚ, καρτέλ γάλακτος-κουμπάροι, παραίτηση ρεγκούζα, περίπτωση Μαντούβαλου, περίπτωση Παλαιοκρασσά στην ΔΕΗ, Μαρκογιαννάκης κατά Σανιδά, υποκλοπές VODAFON, εξαγορά Γερμανός, ομόλογα, ξανά τσιτουρίδης με χρηματιστήριο, βαρβιτσιώτης με την Μύκονο, χρέη αλογοσκούφη για εκτυπώσεις προεκλογικού του υλικού, και μετά τις εκλογές έχουμε το αναψυκτήριο του ΜΑΓΓΊΝΑ, τον Ζαχόπουλο, τους κουκοδήμο- αδριανό, το αυθαίτερο σουφλιά, την εξαγορά ΟΤΕ από την DT, την νοθεία στην αναθεώρηση του συντάγματος, το σκάνδαλο siemens, την περίπτωση Kυριάκου Mητσοτάκη με την siemens, την τριάδα λιάπης- χριστοφοράκος-siemens, την αποπομπή Ζορμπά, την υπόθεση Παυλίδη, την μονή Βατοπεδίου.
Αυτά τα λίγα είναι επιλογή από το ¨κουρδιστό πορτοκάλι¨.
ΠΟΥ ΝΑ ΤΆ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΌΛΑ!!
Θα μου πείς και το πασοκ είχε σκάνδαλα .
θα σου απαντήσω :
ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙ ΑΥΤΑ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΣΑΕΙ!!
Εδώ το ΘΑ πηγαίνει λόγω μέλλοντος!!!
ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα το σπουδαίο επιχείρημα της ΝΔ το περίφημο ¨ γάμ... τον που.. τον γιωργάκη, βουλγαράκη, βουλγαράκη ¨ που το τραγούδαγαν όλοι στην πλατεία και 4-5 πΊΣΩ απο την πλάτη του αλλά αυτός ...δεν το άκουγε !!!

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΣ (ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ .
ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ :
ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙ’ ΑΥΤΑ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΣΑΕΙ!!) ΣΩΣΤΑ;
ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΕΓΚΟΥΖΑ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ, ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ VODAFON, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΛΙΓΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝΙΔΑ, ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2007. ΟΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΕΚΡΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007 ΕΦΟΣΟΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ; ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΑΤΕ , ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ,ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ , ΤΟ ΣΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟ 2001.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΠΑΤΧΑ ,ΝΕΟΝΑΚΗ ΜΑΛΕΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ .
Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ; ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ .
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;
ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
Η ΠΤΩΣΗ ΣΙΝΟΥΚ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ ΛΙΓΟ .
Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;
Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ DT ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΜΙΛΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΥΡΙΑ ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΦΥΓΕΙ .
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΜΕ ΤΟΝ ΡΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΑΡΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ .

ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟ ¨ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ¨. ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ

ΒΙΩΤΕ ΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

και τι σημαινει επειδη βγηκε η νδ ξεχαστηκαν αυτοματως?α,καταλαβα...

Ανώνυμος είπε...

Νάξιε δεν πάς καλά!!! Ούτε εσύ δεν πείθεσαι, ξαναδιάβασε τι γράφεις.
Επιχειρείς ανάλυση του τύπου "λαμογιακός συμψηφισμός".

Ανώνυμος είπε...

τελικα ο ναξιος εχει μεγαλη πλακα βοιωτε ο κωστας το σεμνα και ταπεινα νταβατσιδες και ολες αυτες τις ηθικολογιες εδωσς δειγματα πως τα εννοει πριν γινει προθυπουργος δινοντας διδακτωρικο στη γυναικα του πριν παρει το πτυχιο το πασοκ εκανε λαθη εκανε εργα μεχρι το 2004 παντα υπηρχε ενας στοχος μικρος η μεγαλος.το ποιον λοιπον του κωστα το ξεραμε και τιποτα δεν περιμεναμε ειχε μιλησει πριν αναλαβει φιλε ναξιε τα υπολοιπα που ακολουθησαν ηταν αναμενομενα γιαυτο βοιωτε ο κοσμος ελεγε και λεει για παρενθεση προσωπικα ειμαι πασοκ ομως σαν ελληνας και σαν ανθρωπος θα ηθελα ο κωστας να μην δικαιωση αυτουσ για το καλο ολων μας ομως οπως φαινεται το περασμα του θα ειναι χειροτερο και απο του μητσοτακη και ειναι κριμα και για αυτουσ που των πιστεψαν αλλα και για το τοπο κριμα φιλε ναξιε κριμα

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ
Πρώτον εγώ δεν κάνω κανενός είδους χαρακτηρισμούς για κανένας σας, όποτε αν θέλετε διάλογο ύβρεων να το γυρίσω και εγώ στο ανώνυμο και να βριζόμαστε . Συνεπώς ο διάλογος γίνετε με επιχειρήματα αν έχετε αν όχι … απευθυνθείτε στα blog φίλων του υποδίκου (βλέπε κουρδιστό πορτοκαλί) που ξέρει και από αναλύσεις "λαμογιακόυ & συμψηφιστικόυ" τύπου όπως κάνετε και εσείς που μόλις σας πουν οτιδήποτε .Αρχίζετε να μιλάτε για το τι έκανε η δεξιά μετά τον εμφύλιο και ότι τα σκάνδαλα του πασοκ κριθήκαν επειδή Αυτό για το καλό του τόπου το ζήσαμε είκοσι χρόνια πείθεται κανένα
Δεν έχετε καταλάβει όμως ότι το σκάνδαλο του χρηματιστήριου θα το πληρώνετε για πολλά χρόνια διότι μας πήρατε τα χρήματα από την τσέπη ενώ από τα δήθεν σκάνδαλα που παρουσιάζει η ομάδα του γνωστού λασπολόγου λεπτά από την τσέπη κανενός δεν έφυγαν

Ανώνυμος είπε...

ναξιε
ποιόν προσπαθείς να πείσεις; είσαι καλά ρε φίλε; είναι δυνατόν να σου αναλύσει κάποιος όλες τις γκάφες και τα σκάνδαλα της ΝΔ που πριν
τις εκλογές ήταν σκάνδαλα και κρίθηκε η ΝΔ θετικά ενώ μετά τις εκλογές δεν ήταν και απλά η πτώση σε δημοτικότητα οφείλεται όχι στην κακή πολιτική και στα σκάνδαλα αλλά στο γεγονός οτι τσαντίστηκε ο κόσμος με τον καραμανλή επειδή έδιωξε αυτό το αγγελούδι το καλό παιδί ντε τον βουλγαράκη.
Αν θες ανάλυση μπες μέσα στο κουρδιστό πορτοκάλι που την έχει για το καθένα και διάβασε. Σιγά μη χάσω τον χρόνο μου μαζί σου.
εσύ θα βγάλεις τρελούς ακόμα και τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν καταπιεί την γλώσσα τους. Αλήθεια η δική σου γλώσσα είναι στην θέση της;

Ανώνυμος είπε...

ναξιε
πλαι ξέχασα
τα χρήματα απο τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων μήπως ξέρεις που είναι; γιατί το δικό μου ακόμα δεν τα πήρε.

Ανώνυμος είπε...

φιλε ναξιε το χρηματ/ριο η κορη του κυριου παπαλυγουρα κατηγορηται η κυβερνηση μπορουσε μεχρι το 2006 να κανει αυτα που επρεπε και ελεγε πριν το 2004 αλλα ποιον να κυνηγηση τα δικα τις παδια ο παπανδρεου απο της 8 μαρτιου του 2004 ζηταει ολα στο φως και οι υπαιτιοι να πανε φυλακη γιαυτο φιλε ναξιε το χρηματ/ριο ηταν και ειναι σκανδαλο της δεξιας με τη βοηθεια ολου του παραδικαστικου οσο για το ναξιος ανωνυμο ειναι πες το ονοματεπωνυμο σου για να εισαι επωνημος

βοιωτός είπε...

Τελευταίε ανώνυμε,
μην λες ανοησίες για το Χρηματιστήριο.
Θα βρεθεί κανείς που γνωρίζει τα πράγματα και δεν θα ξέρεις πού να κρυφτείς.
Φιλικά σου το λέω.

Ανώνυμος είπε...

φιλε βοιωτε αστο να παει η ελλαδα ενα χωριο ειναι γνωριζουν πολλοι το παραμυθι αυτο επιανε πριν το 2004 τωρα εχουμε 2008 πες τιποτα καινουργιο γιατι εκτιθεσε μονο που το λες αυτο ειμαι ο τελευταιος ανωνυμος

βοιωτός είπε...

Αστο μεγάλε.
Θυμίσου μόνο το "ιππικό" και παράτα τα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει ο τελευταίος Ανώνυμος ότι το Χρηματιστήριο ήταν σκάνδαλο της Δεξιάς - απλά δεν θέλει να παραδεχτεί ότι και το ΠΑΣΟΚ Δεξιά είναι ;-)

βοιωτός είπε...

Δεξιό ως προς τι μέτοικε;

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου εαν υπαρχουν στοιχεια βγαλτετα στη δημοσιοτητα η δωστετα στον αυθαιρετο το συτοπιτη μας το ταβλα το σανιδα ηθελα να πω διαφορετικα ειστε συκοφαντες

βοιωτός είπε...

Ρε συ τελευταίε ανώνυμε,
είχα πάντα την εξής απορία. Αν τύποι σαν εσένα που σχολιάζουν είναι πραγματικά με το κόμμα που λένε ότι είναι ή με το αντίθετο.

Δες. Εσύ υποτίθεται ότι σκίζεσαι για το ΠΑΣΟΚ και στην ουσία υπενθυμίζεις την αλήστου μνήμης εποχή 2000-2004. Τότε που ενώ είχες όλα τα ΜΜΕ μαζί σου, όλους τους επιχειρηματίες, αλλαξες και αρχηγό για μπει κάποιος άφθαρτος και έχασες με 5% μακράν.

Κι έρχεσαι τώρα εσύ που το ΠΑΣΟΚ σηκώνει για πρώτη φορά (μετά από 5 ολόκληρα χρόνια -7 ουσιαστικά δηλαδή) κεφάλι και υπενθυμίζεις σε όλους τους πολίτες τα απίστευτα σκάνδαλα, την απάνθρωπη αλαζονεία και τη ρεμούλα των τελευταίων ετών του ΠΑΣΟΚ.

Τότε που ακόμη και ο ίδιος ο ΓΑΠ παρά το πλήγμα για τις ψήφους αναγκάστηκε να διαγράψει 10 βουλευτές λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.



Τι να σου πω; Αν είσαι όντως ΠΑΣΟΚ τότε δεν πρέπει να διακρίνεσαι για την βαθιά πολιτική σου σκέψη...

Ανώνυμος είπε...

ο ΓΑΠ τόλμησε και διέγραψε 10 ο σεμνά και ταπεινά θα το κάνει;
ο ένας έμαθε απο τα λάθη ενώ ο άλλος δεν τα παραδέχεται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μάθει.
φίλε βοιωτέ
το θέμα θέλει πολύ κουβέντα.

βοιωτός είπε...

θα έχουμε ευκαιρίες να το συζητήσουμε, δόξα τω θεώ.

Ανώνυμος είπε...

Τι πάει να πει "ως προς τι" Βοιωτέ, ένα δεξιό κόμμα είναι ένα κόμμα που ασκεί δεξιά πολιτική. Μη μου πει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ άσκησε ποτέ αριστερή πολιτική.

βοιωτός είπε...

Δηλαδή μέτοικε λες ότι οι Ελληνες είναι κατά 85% δεξιοί.
Και άρα ότι σωστά με βάση το δημοκρατικό ιδεώδες η αριστερά παραμένει στη γωνία, αμελητέα, οργανωμένη σε σε μικρά σχήματα διαμαρτυρίας;

Δεν νομίζω ότι θες να πεις αυτό. Αρα πρέπει να ξαναδείς τους ορισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,

Πρώτον, δεν είναι αυτονόητο ότι οι ψηφοφόροι ενός κόμματος ασπάζονται (να μην πω και αντιλαμβάνονται) και την πολιτική του στάση. Επομένως, το ότι κάποιος ψηφίζει ένα δεξιό κόμμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι δεξιός - ούτε φυσικά ότι κατανοεί τη διάκριση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς.

Δεύτερον, κατά την ταπεινή μου άποψη όχι μόνο το 85% των πολιτών που ψηφίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και ψηφοφόροι των κομμάτων της αριστεράς έχουν είτε ενσυνείδητα είτε ασυνείδητα δεξιές αντιλήψεις (δεν θέλω να αναφερθώ στην ψευδή συνείδηση γιατί θα πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα). Επομένως τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα της αριστεράς υπεραντιπροσωπεύουν την πραγματική δύναμή της.

Τρίτον, το "δημοκρατικό ιδεώδες" προϋποθέτει πολιτικά ανεπτυγμένες κοινωνίες όπου η άσκηση της δημοκρατίας είναι καθημερινή πράξη. Θα χαρακτήριζες ως τέτοια την ελληνική κοινωνία;

rozalia είπε...

βοιωτέ κ εσύ μέτοικε, γιατί αναμιγνύετε την αριστερά ως ιδέα με τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς;στοιχειώδης παρατήρηση σ όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση,αποτρέπει ή καλύτερα απαγορεύει την σύγχυση τους. γιατί απλώς η αριστερά ως ιδέα συγκροτείται από πανανθρώπινες αξίες και ιδεώδη που θα οδηγούσαν τον τυχόν φορέα της σε πραγματική ζωή. εδώ οι αριστεροί είτε επιβιώνουν, δηλαδή λεηλετούν για να επιζήσουν,ή ερπουν ψοφοδεείς παρακαλώντας τις κάθε μορφής εξουσίες με τις οποίες διαπλέκονταινα τους παραχωρούν ένα κομμάτι ευδαιμονίας. ποιοί είναι αριστεροί μέτοικε; οι οσφυοκάμπτες παρακμιακοί που προσδοκούν να τους συμπαθούν οι εξουσίες, οι φοβικοί αντιπαραγωγικοί αμαθείς που κρύβονται πίσω απ τη συλλογική κατάντια ή οι τεχνοκράτες και ΄σκεπτόμενοι που τα κονομάνε αυτοθεωρούμενοι και εκλεκτοί; ο αριστερός παιδιά δεν μπορεί να είναι ούτε έρπων, ούτε μίζερος και νοσηρός ούτε έρπων και ευπρεπής για να μην διαταράσσει την ένδειά του, ο αριστερός δε μπορεί να είναι ακαλλιέργητος και χωρίς ψυχικό πολιτισμό. αυτός είναι απλώς παθητικό βουβό ζώο που συγκινείται δήθεν απ την αδικά απλώς,επειδή φοβάται να την διαπράξει αυτός. όπως επίσης αριστερός δεν είναι ο τυχαίως έχων μια κοινωνική ισχύ την οποία αντί να προσφέρει έστω και τμήμα της, την καρπώνεται γιατί δήθεν αυτή είναι η ζωή , και θα ήμουν αλλιώς αλλού κ.α τέτοια ευφρόσυνα, με συνήθως σύνδρομα στέρησης και πραγματικού ρατσισμού.εν ολίγοις ο αριστερός είναι αγωνιστής, μαχητής του ήθους, της ευθύνης της προόδου και του πολιτισμού, ότι κι αν ψηφίζει. τα άλλα είναι πολύ επαρχιακή ομφαλοσκόπηση.

βοιωτός είπε...

Αγαπητή Ροζαλία,
καλώς ήρθες.
Δεν σου κρύβω ότι εξεπλάγην διαβάζοντας έναν τόσο δυνατό λόγο, μια τόσο βαθιά και σκληρή ανάλυση της πολιτικής παθογένειας που σημαδεύει εκ γενετής την καθ'ημάς αριστερά σε μια συζήτηση για την τρέχουσα πολιτκή επικαιρότητα.

Συμφωνώ μαζί σου μέχρι κεραίας με μια διαφορά στη μαρκίζα, για την οποία άλλωστε έχουν δοθεί μεγάλες μάχες.
Εξηγούμαι. Εγώ δεν θα ονόμαζα αριστερό εκείνον που "είναι αγωνιστής, μαχητής του ήθους, της ευθύνης της προόδου και του πολιτισμού, ότι κι αν ψηφίζει".

Πιο κοντά σε εμένα ως πρότυπο είναι ο ιστορικός άνθρωπος του Κων. Τσάτσου, ακόμη περισσότερο ο ηρωικός άνθρωπος του Ιωάννη Συκουτρή.

Θα συνεχίσω...

Ανώνυμος είπε...

ωραια αυτα που λεει η φιλη μας η ροζαλια και που συμφωνη ο φιλος ο βοιωτος μονο που στην εποχη που ζουμε και αν θελουμε να υπαρχουμε σαν ειδος πανω στο πλανητη πρεπει να αλλαξουμε τροπο σκεψη να απεκλωβιστουμε απο τις υπαρχουσες και κρατουσες αποψεις οπως το αριστερος δεξιος οι θρησκιες ετσι δεν θα μπορεσουμε ν βγαλουμε την ανθρωποτητα απο αδιεξοδο το οποιο ειναι και μας οδηγει στο φυσικο μας τελος και φυσικα αυτο θελει πολυ κουβεντα και αλλαγη τροπου σκεψεις

Ανώνυμος είπε...

@ rozalia

Δεν γίνεται να διαχωρίσουμε την ιδέα από τους φορείς της - κι αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδέα ταυτίζεται με αυτούς. Όταν λοιπόν «ανακατεύουμε» την αριστερά με τους αριστερούς πολύ καλά κάνουμε καθόσον η αριστερά ως ιδέα βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με τους αριστερούς ως φορείς της ιδέας.

Λέτε, «ποιοί είναι αριστεροί μέτοικε;» Έγραψα παραπάνω ότι οι αριστεροί είναι λιγότεροι από την εκλογική δύναμη των κομμάτων της αριστεράς (όπου δεν συμπεριλαμβάνω το ΠΑΣΟΚ) και νομίζω δεν διαφωνούμε σ' αυτό.

@ Ανώνυμος (9/26/2008 3:22 μμ)

Το να μη μας απασχολεί η διάκριση δεξιάς - αριστεράς (ή να τη θεωρούμε ξεπερασμένη) πάει να πει ότι θεωρούμε μια χαρά την κρατούσα κατάσταση και δεν μας απασχολεί (ή δεν θέλουμε) να αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

ειπα να αλλαξουμε το τροπο σκεψη αρα δεν συμφωνω με οτι υπαρχει σημερα δεξιοι αριστεροι θρησκια αρα για να καταλαβεις φιλε μετοικε τη λεω πρεπει να αλλαξεις και εσυ γιαυτο μην ερμηνευεις οπως σε βολευει