Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Η καταστροφή της Δομβραίνας, της Θίσβης και των Χωστίων. Αύγουστος του 1943

Δείτε ένα ενδιαφέρον αν και ημιτελές -από την πλευρά μου- ποστ.
Η καταστροφή της Δομβραίνας, της Θίσβης και των Χωστίων. Αύγουστος του 1943

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Αποκλειστικό-Καταρτίζεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία

Πολύ σοβαρά λαμβάνουν υπ' όψιν τους στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Καραμανλής θα προσφύγει στις κάλπες λίγο μετά το Πάσχα. Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ εκπονούν σενάρια τόσο για την περίπτωση που λόγω της κρίσης με την υπόθεση Ζαχόπουλου (Κουκοδήμος και λοιποί) η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη οπότε οι κάλπες θα στηθούν αναγκαστικά όσο και για την περίπτωση που αυτοβούλως ο Κ. Καραμανλής οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να βρει "διέξοδο στην πολυεπίπεδη -και πάντως πολιτική- κρίση που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας".

Και στις δύο περιπτώσεις στο ΠΑΣΟΚ φρονούν -μετά τη διευθέτηση της εκκρεμότητας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- ότι καλόν είναι να είναι έτοιμοι -και σίγουρα πιο έτοιμοι από τον Σεπτέμβρη του 2007. Ηδη λοιπόν ξεσκονίζονται υποψηφιότητες και πέφτουν στο τραπέζι ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια/συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα.

Και παρότι δεν έχουμε συμπληρώσει 6μηνο από τις προηγούμενες γενικές εκλογές θα υπάρχουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια -πόσο μάλλον που στη Βοιωτία το κεντρικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.
Για τη Βοιωτία λοιπόν έχουμε σκληρή μάχη στη Θήβα για μία θέση από δύο στελέχη της αυτοδιοίκησης. Υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ αλλά δεν είναι τίποτε βέβαιο ακόμη.
Στην τέως επαρχία Λιβαδειάς επίσης μια θέση στο ψηφοδέλτιο θα αλλάξει κάτοχο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο νέος υποψήφιος θα είναι όνομα-έκπληξη, όχι από τα γνωστά. Τις επομένες ημέρες θα πούμε περισσότερα.
Απλώς να υπενθυμίσουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και -εφόσον γίνουν εντός 18 μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2007 με λίστα, δηλαδή δεν θα υπάρχει σταυρός προτίμησης.

Ανέκρουσε πρύμναν ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Οπως πρώτοι είχαμε γράψει ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη Θέλει να γίνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος-Τι είπε στον Βενιζέλο η γραμμή Λοβέρδου φαίνεται ότι επικράτησε μεταξύ των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου και έτσι χάριν της ενότητας του ΠΑΣΟΚ η ίδρυση Πολικτικού Ομίλου παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Οποιος διαβάσει προσεκτικά το άρθρο μας θα διαγνώσει και τις επόμενες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να συμπληρώσουμε μόνον ότι μετά αυτά τα γεγονότα ανεξάρτητοι παρατηρητές εκτιμούσαν ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε πόντους με την άκαμπτη αποφασιστικότητα που επέδειξε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που αυτή τη φορά έδωσε ρεσιτάλ προσαρμοστικότητας και μετριοπάθειας. Μόνοι χαμένοι οι σκληροί της πλευράς Βενιζέλου -οι... "ρήχτες"- μερικοί εκ των οποίων ψιθυρίζεται ότι εμπλέκονται και στο σκάνδαλο Siemens που καθόλου τυχαία δεν έπεσε στο τραπέζι τώρα... Θα επανέλθουμε ασφαλώς...

Σίμος Κεδίκογλου: Δεν έχω σχέση με Τριανταφυλλόπουλο-Κλαδά

Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ του για την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ που φέρονται να βρέθηκαν σε λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη ούτε φυσικά απευθύνθηκε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για να συγκεντρώσει πληροφορίες, αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου. Δεν έχουμε λόγους να υποστηρίζουμε το αντίθετο.

Ο Χρήστος Παλαιολόγος για τον προϋπολογισμό 2008 του Δήμου Λεβαδέων

Για τον προϋπολογισμό του 2008 που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς μας απεστάλη δελτίο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού "Λιβαδειά Πόλη του Αύριο" που υπογράφει ο επικεφαλής του Χρήστος Παλαιολόγος.

Ιδού το κείμενο.
"ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΟΛΗ του ΑΥΡΙΟ"
Αντιαναπτυξιακός Ανειλικρινής-Πλασματικός & Ελλειμματικός
ο νέος Προϋπολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς
Με τον Προϋπολογισμό του 2008 που ψήφισε ο κ. Τσιφής και η πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/01/08 αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ο εμπαιγμός του Λαού της Λιβαδειάς, η τεράστια απόσταση μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων γιατι:

1)Αντί για ανάπτυξη διαπιστώνεται πλήρης ανικανότητα απορρόφησης εγκεκριμένων Εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Λιβαδειά, αφού από 12 εκατ. Ευρώ που είχαν εγκριθεί πριν το 2006 απορρόφησε 1,4 εκατ. Ευρώ. Ποσοστό απορρόφησης 12%!!!!

2) Αντί για ανάπτυξη η ΚΡΥΑ ερημώνει εδώ και μήνες, με εργαζόμενους και προμηθευτές σε απόγνωση και κανένα σχέδιο δεν παρουσίασε ο κ. Τσιφής στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός του ότι προτίθεται να ξεπουλήσει την περιοχή σε ιδιώτες.

3) Αντί για διεκδίκηση νέων κονδυλίων για έργα αναπτυξιακά στην πόλη και στην περιοχή δεν κατάφερε να φέρει ούτε ένα Ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ στο πρώτο χρόνο της θητείας του και αγκομαχάει να φτιάξει τα έργα, αυτά που βρήκε από τους προηγούμενους.
4) Αντί για ειλικρίνεια όπως υποσχέθηκε ο κ. Τσιφής, ανειλικρινής πέρα για πέρα ο
προϋπολογισμός , διότι με 12 εκατ. Ευρώ έσοδα παρουσίασε προϋπολογισμό με 31 εκατ. Ευρώ έξοδα !!!

5) Αντί για νοικοκύρεμα των οικονομικών σε ένα χρόνο κατάφερε να μεγαλώσει το χρέος του Δήμου κατά 900.000 ευρώ , κατά 45% !!! δηλαδή.

6) Αντί για ευαισθησία στα λαϊκά εισοδήματα και την συμπίεση που υφίστανται από την ακρίβεια έκανε αυξήσεις 9,5%!!! στο νερό.

7) Δεν συζητάμε βέβαια για δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την νεολαία τους άνεργους και τους κοινωνικά αδύναμους όπου οι δαπάνες του προϋπολογισμού είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Αν αυτά τα προσθέσουμε στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά με ύβρεις και συκοφαντίες απέναντι στην αντιπολίτευση, στην αδιαφάνεια στα δημοτικά έργα με αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, στην προκλητικά ρουσφετολογική πολιτική στα θέματα προσλήψεων προσωπικού, έχουμε πλέον ασφαλή δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας τους.
Ο κ. Τσιφής και η πλειοψηφία του οδηγούν τον Δήμο Λιβαδειάς στην Υπανάπτυξη αλλά και στην Χρεοκοπία.
Για την ‘’Λιβαδειά πόλη του Αύριο’’

Ο Επικεφαλής
Χρ. Παλαιολόγος


Το ρεπορτάζ της viotia για τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς θα το γράψουμε αύριο. Για τα ψέματα που ακούστηκαν, για τους... αδικαιολογήτως απόντες και μερικά ακόμη...

Η Βοιωτία πρωτοστατεί στη συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα: Όχι άλλο κάρβουνο

Ανακοινώθηκε η συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα στην οποία συμμετέχουν η WWF και 7 δήμοι και κοινότητες μεταξύ των οποίων ο Δήμος Διστόμου και οι Κοινότητες Κυριακίου και Αντικύρας από τη Βοιωτία. Το κείμενο μας έστειλε ο apollo. Ευχαριστούμε.

Αθήνα, 29-01-08: Τη δημιουργία συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα, ανακοίνωσαν σήμερα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Eλλάς και επτά (7) Δήμοι και Κοινότητες στις οποίες προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα. Οι Δήμοι και Κοινότητες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι οι εξής: Καβάλας, Αλμυρού Μαγνησίας, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Διστόμου Βοιωτίας, Κηρέως Ευβοίας, Αντίκυρας Βοιωτίας και Κυριακίου Βοιωτίας.

Το τελευταίο διάστημα η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δυσμενή και περιβαλλοντοκτόνο εξέλιξη, που αφορά τη δημιουργία νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον εξαιρετικά ρυπογόνο λιθάνθρακα. Ήδη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχουν κατατεθεί αιτήσεις αδειοδότησης λιθανθρακικών μονάδων στο Μαντούδι Ευβοίας, τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, και τον Αστακό, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι φήμες για κατασκευή πρόσθετων μονάδων και σε άλλα σημεία της χώρας, όπως η Νέα Καρβάλη Καβάλας και ο Αλμυρός.

«Η συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα, αποτελεί φυσικό επακόλουθο των μεθοδεύσεων που παρακολουθούμε», αναφέρει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Ελλάς. «Οι τοπικές αρχές των περιοχών, στις οποίες προβλέπεται η δημιουργία νέων μονάδων λιθάνθρακα, δηλώνουν μέσα από τη συμμαχία ότι δε θέλουν να γίνουν οι νέοι ενεργειακοί σκουπιδοτενεκέδες της Ελλάδας», συνεχίζει.

Ο λιθάνθρακας είναι ένα στερεό καύσιμο εξίσου κακής ποιότητας με τον λιγνίτη, που μάλιστα θα εισάγεται από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, η Ν. Αφρική και η Ουκρανία, και πρόκειται να προκαλέσει σημαντικότατες επιπτώσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικά, σε τοπικό επίπεδο, προβλέπεται η έκλυση σημαντικών ποσοτήτων αιωρούμενων σωματιδίων, οξειδίων αζώτου και θείου, θα δημιουργηθούν μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων και θα χρησιμοποιηθούν τεράστιες ποσότητες θαλασσινού νερού για την ψύξη του εξοπλισμού, που κατόπιν θα επιστρέφει στην θάλασσα σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Ένα τέτοιο εργοστάσιο μολύνει το περιβάλλον, προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων και ζημιώνει τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους. Δεν θα θυσιάσουμε την ανάπτυξη του τόπου μας στα συμφέροντα του λιθάνθρακα. Ξέρουμε από αγώνες και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ξανά για το μέλλον και τη ζωή των παιδιών μας», σχολιάζει ο κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης, Δήμαρχος Κηρέως στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Επιπλέον, η καύση του λιθάνθρακα θα εκλύει υπερβολικά πολλές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2), του αερίου που ευθύνεται κυρίως για την κλιματική αλλαγή, και έτσι θα προκαλέσει πλήγμα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για τη μείωση των εκπομπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας που εκπονήθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), το 2020 προβλέπεται η συμμετοχή του λιθάνθρακα κατά 21% στο συνολικό μίγμα ηλεκτροπαραγωγής, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκπέμπει σχεδόν 20% περισσότερο CO2 στον τομέα του ηλεκτρισμού, σε σχέση με τους στόχους μας. «Τελικά το ζητούμενο είναι τι ανάπτυξη θέλουμε για την χώρα μας, και γιατί η κλιματική αλλαγή δεν απασχολεί όσο θα έπρεπε την Ελληνική Πολιτεία», σημειώνει ο κ. Δημήτριος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Αστακού.

Η συμμαχία ενάντια στο λιθάνθρακα απέστειλε σήμερα κοινό κείμενο θέσεων προς την Ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, εκφράζοντας την αντίθεση στο λιθάνθρακα και καλώντας τους να στηρίξουν τις προσπάθειες τους για ένα καλύτερο αύριο χωρίς ‘κάρβουνο’.

«Η ανακοίνωση της συμμαχίας και το κείμενο θέσεων είναι μόνο η αρχή», τονίζει ο κ. Γεώργιος Λαζάρου, Πρόεδρος της Κοινότητας Κυριακίου. «Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά για να αποτρέψουμε την εισαγωγή λιθάνθρακα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας», προσθέτει.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την Πολιτεία, ούτε με τις εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στα μέρη μας, απλά ζητάμε να σεβαστούν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ζήσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, χωρίς το φόβο της κλιματικής αλλαγής», επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος της Κοινότητας Αντίκυρας. «Σε διαφορετική περίπτωση, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», καταλήγει.

«Η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί μονόδρομο για τον τόπο μας», σημειώνει ο κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, Δήμαρχος Διστόμου, και συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι φιλικότερες προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση μπορούν να ωθήσουν την ανταγωνιστικότητα και να φέρουν νέες θέσεις εργασίας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή».

«Η επιλογή ήδη βεβαρυμένων περιοχών για τη χωροθέτηση των λιθανθρακικών μονάδων είναι μια κατάλληλη κίνηση τακτικής, αλλά οι πολίτες δεν πρόκειται να υπομείνουν την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου τους», επισημαίνει ο κ. Κωστής Σιμιτσής, Δήμαρχος Καβάλας. «Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ, θα συζητηθεί και το θέμα της συνεργασίας με την RWE για κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας. Ας γνωρίζουν όμως ότι για μας θέμα λιθάνθρακα δεν τίθεται, και ότι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία τέτοιων μονάδων όπως το κατάφεραν και οι κάτοικοι του Ensdorf1 της Γερμανίας».

Το κύριο μήνυμα της συμμαχίας είναι ότι η αειφόρος ανάπτυξη είναι ασύμβατη με την εμμονή σε ‘ρυπογόνα’ πρότυπα, μέρος των οποίων είναι και ο λιθάνθρακας. Γι’ αυτόν το λόγο, τους επόμενους μήνες θα ενταθούν οι δράσεις της συμμαχίας ώστε τελικά κάθε σκέψη για λιθάνθρακα να πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων. «Η διασφάλιση του περιβάλλοντος και της ευημερίας των επόμενων γενεών αποτελεί υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής», τονίζει ο κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, Δήμαρχος Αλμυρού. «Σε αυτά τα πλαίσια, λέμε ένα νέο ‘ΟΧΙ’ στις γερμανικές και ελληνικές δυνάμεις που θέλουν να φέρουν το λιθάνθρακα στη χώρα μας».
Δείτε εδώ το κείμενο θέσεων της συμμαχίας.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Ενας εχθρός του λαού στη Θήβα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή.

Γράφει η Αντιγόνη
"Βοιωτέ,
Το 2008 συμπληρώνονται 180 χρόνια από τη γέννηση του Ερρίκου Ιψεν, του μεγάλου Νορβηγού θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το θέατρο και επηρέασε καθοριστικά την ελληνική δραματουργία του 20ού αιώνα.

Ακόμα κι αν δεν παρακολουθεί κανείς θέατρο είναι βέβαιο ότι θα έχει ακούσει τίτλους έργων όπως "Η Αγριοπάπια", "Ο Αρχιμάστορας Σόλνες", " Η κυρά της Θάλασσας", "Εντα Γκάμπλερ", "Βρυκόλακες" που παρουσιάζονται αδιαλείπτως σε όλες τις μεγάλες θεατρικές σκηνές της υφηλίου.

Το 1882 ο Ερρίκος Ιψεν γράφει μια πικρή κωμωδία με τίτλο "Ενας Εχθρός του Λαού", που υπήρξε μεγάλη θεατρική επιτυχία και έχει την εξής υπόθεση.

Ο γιατρός μιας τουριστικής κωμόπολης ανακαλύπτει ότι τα κρούσματα πυρετού μεταξύ των επισκεπτών των ιαματικών πηγών της οφείλονται στο ότι το νερό δεν είναι καθαρό. Ο γιατρός συγκρούεται με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος θέλει να συγκαλύψει την μόλυνση του νερού για να μην φύγουν οι τουρίστες. Το μέρος του δημάρχου παίρνουν σιγά-σιγά όλοι οι κάτοικοι της κωμόπολης όταν βλέπουν να θίγονται τα μικροσυμφέροντά τους. Η μικρή εφημερίδα της λουτρόπολης επιτίθεται στον γιατρό που ανακηρύσσεται "εχθρός του λαού" και κινδυνεύει να λιντσαριστεί από το πλήθος.

Στην Ελλάδα το έργο του Ιψεν διασκεύασε το 1972 ο Γιάννης Δαλιανίδης, που σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία, γύρισε την ταινία ¨O Εχθρός του Λαού". Η υπόθεση είναι φυσικά η ίδια και στο ρόλο του δημάρχου εμφανίζεται -αν θυμάμαι καλά- ο Ανδρέας Φιλιππίδης ενώ σ' εκείνο του ηρωικού γιατρού που συγκρούεται με όλους ο οne and only Νίκος Κούρκουλος.

Είναι κοινοτοπία να πω πόσο αυτή η υπόθεση μοιάζει με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στην αγαπημένη μου Θήβα.
Ομως θα πω ότι ενώ Ανδρέα Φιλιππίδη έχουμε, Νίκο Κούρκουλο δεν βλέπω..."

Χωρίς σχόλια από εμένα.

Τι κατεβάζει ο Μακρισαίος ποταμός

Μπορεί κάποιος από τη Νομαρχία Βοιωτίας να μας ενημερώσει υπεύθυνα γιατί τα νερά του Μακρισαίου** ποταμού έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- μαύρο χρώμα τις τελευταίες ημέρες;

Ή θα χρειαστεί να περιμένουμε -μαζί με τον κ. Περγαντά- τους διορισμούς ελεγκτών από το υπουργείο ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της ΝΑΒ;
**Μακρισαίος ή Μακρυσαίος λέγεται ο μικρός ποταμός που περνά από το γεφύρι του Αργύρη στη Δελφών. Διεκρινίζουμε ότι, όπως μας λένε, το νερό δεν είναι θολό είναι μαύρο.

Η Ε.Ο. Θήβα-Λιβαδειά-Ιτέα

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο YΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ενεκρίθη πίστωση 2,4 εκατ. ευρώ για «Μελέτη Βελτίωσης Ε.Ο Θήβα- Λιβαδειά- Αράχοβα- Ιτέα».
Δείτε εδώ για λεπτομέρειες
Επιτέλους ο δρόμος Θήβα-Λιβαδειά-Ιτέα

Οι πεζόδρομοι και οι άρχοντες στη Λιβαδειά

Επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η κίνηση τροχοφόρων στους πεζόδρομους της Λιβαδειάς; Ολο και πιο συχνά τώρα τελευταία οι συνδημότες μας φαίνεται να το ξεχνούν. Αλλοτε με πρόσχημα τις φορτοεκφορτώσεις άλλοτε χωρίς κανέναν εμφανή λόγο αυτοκίνητα και δίκυκλα κυκλοφορούν στους πεζόδρομους της πόλης ανενόχλητα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών και των μεγαλυτέρων.
Αλλά τι παράδειγμα να πάρουν οι δημότες αφού όπως μας καταγγέλλεται τα ίδια και χειρότερα πράττουν οι αιρετοί άρχοντες της Λιβαδειάς;
Οταν ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Σεραφείμ Λαμπριτζής λόγου χάριν πίνει το ουζάκι του στην "Ερκυνα" και μπροστά του -100(!!!) μέτρα εντός του πεζόδρομου- έχει παρκάρει το κόκκινο Χιουντάι ο συνοδός και συμπότης του;
Ή όταν η βουλευτική Μερσεντές του κ. Α. Κουτσούμπα, όπως επίσης μας λένε, συχνά-πυκνά ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες είναι παρκαρισμένη στη συμβολή Θέμιδος και Μπουφίδου στη μέση του πεζόδρομου;
Η τροχαία δεν τα βλέπει αυτά; Εμείς πάντως την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επανέλθουμε θα έχουμε και φωτογραφίες με πινακίδες αυτοκινήτων...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Δεύτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται ενδιαφερόμενος για Αναστασιάδη-Κλαδά

Υπάρχει κι άλλος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την πορεία των 5,5 εκατ. ευρώ και τις πληροφορίες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις έρευνες Κλαδά. Είναι στερεοελλαδίτης αλλά δεν είναι Βοιωτός. Στενά συγγενικό του πρόσωπο έχει, πάντως, όπως πληροφορούμαι συμφέροντα στη Λιβαδειά. Ποιος είναι; Αν η είδηση επιβεβαιωθεί τότε τα προβλήματα για τον Καραμανλή διπλασιάζονται. Από την άλλη το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει: εμφανίζεται αχνά στο παρασκήνιο ο εγκέφαλος/σκηνοθέτης της ιλαροτραγωδίας που ταλανίζει τον τόπο.

Καρυστίας Σεραφείμ για Θηβών Ιερώνυμο


«Αυτόν εμείς δεν τον αθωώσαμε; Τι θέλει και ανακατεύεται πάλι;». Αυτό ήταν το σχόλιο του μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ (δεξιά) όταν προ μηνός του μεταφέρθηκε ότι ο Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος κινείται εξαιρετικά δραστήρια στην κούρσα διαδοχής για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Οι δηλώσεις αυτές, κοφτές και σκληρές, και που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, λαμβάνουν νέα διάσταση καθώς ο Καρυστίας Σεραφείμ ανέλαβε τελικά τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Είναι εκείνος δηλαδή που θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για εκλογή του νέου προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας και φυσικά θα προεδρεύει της Διαρκούς Ιεραάς Συνόδου.
Το θέμα των (δήθεν) διαχειριστικών σκανδάλων για τα οποία είχε κατηγορηθεί ο Θηβών Ιερώνυμος και όπως λέγουν πολλοί του στοίχησαν την προηγούμενη εκλογή φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να ανασυρθεί και στην τρέχουσα προεκλογική μάχη -δίνοντας ένα μέτρο για το πεδίο και τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο αγώνας για τον θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Ο 79χρονος μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ έγινε μητροπολίτης επί Ιερωνύμου Κοτσώνη και ήταν από τους λίγους ιερωνυμικούς που διεσώθη επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Τίκκα ενώ υπηρέτησε στη γνωστή αδελφότητα θεολόγων «Ζωή».
Ο Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος εξελέγη επίσκοπος επί Σεραφείμ και είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος των σεραφειμικών στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Θεωρείται εκ των δύο ισχυρών υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μαζί με τον Σπάρτης Ευστάθιο.

Φυσικά, οι συμμαχίες ενίοτε μεταβάλλονται.

Εκοιμήθη ο Χριστόδουλος

Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (05:15) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, μετά από ολιγόμηνη άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Στη χώρα κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος.
Διαβάστε εδώ το επίσημο βιογραφικό του.
http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/default.asp?id=1&what_main=1&what_sub=1&lang=gr

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Ενδιαφέρον blog3

Οι δραστηριότητες - και όχι μόνο – του βιβλιοπωλείου
ΤΩΡΑ και στο blog της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
http://sigxroniekfrasi.blogspot.com/
Και εδώ η δευτεριάτικη εκδήλωση.
Ο Στρατής Πασχάλης στη Σύγχρονη Εκφραση

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Το παρ' ολίγον δημαρχείο της Λιβαδειάς στο Ζάππειο

Διαπιστώνοντας ότι τα πολεοδομικά-αρχιτεκτονικά-χωροτακτικά-αισθητικά-πολιτικά-οικονομικά-ιστορικά αιτήματα συγκινούν αναγνώστες, σχολιαστές και περαστικούς η viotia ανοίγει ένα ακόμη συλλογικό τραύμα της Λιβαδειάς που άπτεται συμφερόντων αλλά και νοοτροπιών και δεσμεύσεων. Δείτε.
Το παρολίγον δημαρχείο της Λιβαδειάς στο Ζάππειο

Μάκης vs Θέμος

Πάρτε θέση. Καθαρή. Οχι τα εύκολα όπως κανέναν ή δεν ασχολούμαι... Δείτε πάνω αριστερά.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Οι περιοχές στη Βοιωτία που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως

Μεταξύ των 112.000 στρεμμάτων που σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως περιλαμβάνονται και αρκετά τεμάχια βοιωτικής γης. Να σημειωθεί ότι για όλες οι εντασσόμενες περιοχές στη Βοιωτία βρίσκονται στην κατηγορία "Πολεοδομικές Μελέτες" πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφού για την οριστική ένταξη δεν αρκεί η υπουργική απόφαση.
Οι περιοχές είναι:
1. 81 στρέμματα στη Δαύλεια.
2. 225 στρέμματα στην Αντίκυρα
3. 280 στρέμματα στον Αγιο Βασίλειο Καπαρελίου (ωραίες παραθαλάσσιες βίλες!!!).
4. 676 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 1Α Σχηματαρίου
5. 590 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 1Β Σχηματαρίου
6. 470 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 2Α Σχηματαρίου
7. 450 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 2Β Σχηματαρίου
8. 720 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 3Α Σχηματαρίου
9. 600 στρέμματα στην Πλάκα-Δήλεσι 3Β Σχηματαρίου
10. 970 στρέμματα στο Δήλεσι 4Α Οινοφύτων
11. 990 στρέμματα στο Δήλεσι 4Β Οινοφύτων
12. 920 στρέμματα στο Δήλεσι 5Α Οινοφύτων
13. 920 στρέμματα στο Δήλεσι 5Β Οινοφύτων
Επίσης 809 στρέμματα εντάσσονται στο Γαλαξίδι και 845 στο Καρπενήσι.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Ενδιαφέρον blog2

Προβληματισμοί σε κοφτερή γλώσσα.
http://gwyneed.blogspot.com/

Η χειμερινή σύναξις των περιφερειαρχών στους Δελφούς

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/01/2008_219807

Σε τροχιά διάσπασης το ΠΑΣΟΚ

Τσιμπημένα τα ενοίκια στη Λιβαδειά, ε, παιδιά; Αλλά πάλι ένας όμιλος δεν χρειάζεται πολυτελή γραφεία. Ή μήπως δεν είναι όμιλος;

Τραγική η κατάσταση με τη μόλυνση στη νοτιανατολική Βοιωτία

Δείτε εδώ
Το νερό της Θήβας. Η τραγωδία συνεχίζεται

Ωστε ήταν σκληρή η viotia; Ωστε ήταν υπερβολική η viotia;
Δείτε λοιπόν στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ, σήμερα στις 21:00 την αποκάλυψη της ανεπάρκειας των αιρετών της αυτοδιοίκησης στη Βοιωτία. Πέντε μήνες από την ανίχνευση του καρκονογόνου εξασθενούς χρωμίου στο νερό η κατάσταση γίνεται όλο και εφιαλτικότερη για τους δύσμοιρους κατοίκους. Τι έχει να πει ο νομάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς; Οι δήμαρχοι; Οι βουλευτές; Οι πολιτευτές;
Δείτε μερικά από τα άρθρα μας.
Η ευθιξία δεν κατοικεί πια στη Θήβα
Τα Ζωνιανά της Βοιωτίας (ΤΜ)
Οινόφυτα, ο Σουφλιάς και ο Ιερώνυμος
H viotia για τα Οινόφυτα
Ποιος κλείνει τα στόματα στον Ασωπό;
Τι συμβαίνει, κ. Θεοδωρόπουλε;

Τρίτο άκυρο άλμα για τον Κουκοδήμο




Αλμα1. Πήγε στο σπίτι του Μάκη και φλυαρούσε ανοήτως για σοβαρές κρατικές υποθέσεις ως μη όφειλε.
Αλμα2. Αρνήθηκε την παρέμβασή του και επί εβδομάδα άφησε το θέμα να σύρεται δημιουργώντας σημαντική επικοινωνιακή ζημιά στην Νέα Δημοκρατία και κλονίζοντας ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς θεσμούς μεγάλης σημασίας, όπως η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).
Αλμα3. Εδωσε γραπτές εξηγήσεις μέσω Μάκη. Συνήθως, όταν διαπράττουμε κάποια παρατυπία, αναφερόμαστε στον ιεραρχικά ανώτερό μας. Ο Κουκοδήμος μπορούσε να αναφερθεί ακριβώς στο κέντρο της ισχύος, στην καρδιά της εξουσίας, στον ίδιο τον Καραμανλή. Δεν το έπραξε. Είναι φανερό ότι ο Κουκοδήμος πιστεύει ότι η εξουσία είναι ο Μάκης...
{
Οταν κάνει τρία άκυρα άλματα ο αθλητής δεν συνεχίζει και φυσικά δεν προκρίνεται στον τελικό. Ετσι συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές επίσημες διοργανώσεις του στίβου...
{
Η Επιστολή που ο βουλευτής Πιερίας έστειλε στον Μάκη είναι η ακόλουθη:
Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,
Τις τελευταίες μέρες έχει εμπλακεί το όνομά μου σε μία ιστορία χωρίς αρχή και τέλος.
Επειδή πάντα μιλώ με ειλικρίνεια, κοιτάω τον κόσμο και τους φίλους στα μάτια και λέω την αλήθεια, σας αναφέρω τα εξής:
Όταν πριν από μερικές μέρες σας επισκέφθηκα στο σπίτι σας, στα πλαίσια της φιλικής μας σχέσης, συζητήσαμε διάφορα θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
Επικαλούμενος τη μαρτυρία σας, επιθυμώ να τονίσω για μία ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά, πως καμία απολύτως σχέση και ανάμειξη έχω με όσα τις τελευταίες μέρες με συνδέουν ή επιχειρούν να με συνδέσουν με πράξεις και συμπεριφορές ξένες προς το χαρακτήρα μου, την προσωπικότητα και τον μέχρι σήμερα βίο μου.
Ειδικότερα και σε ότι αφορά τη συζήτηση και οποιαδήποτε αναφορά μου σε πρόσωπα και καταστάσεις, απηχούσε την προσωπική μου και μόνο άποψη και το προσωπικό μου ενδιαφέρον, για τον επί χρόνια φίλο μου, δηλαδή εσάς, χωρίς βεβαίως να προκύπτει ούτε καν υποψία για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα και βεβαίως δεν πρότεινα ποτέ κανενός είδους συναλλαγή.
Τέλος είναι πρόδηλο και σαφές πως σκοπίμως επέλεξα να απαντήσω δια μέσου της εκπομπής σας, θεωρώντας πως όπως όλα από εδώ ξεκίνησαν, εδώ θα πρέπει και να τελειώσουν.
Σας ευχαριστώ
Κώστας Κουκοδήμος

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Θέλει να γίνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος-Τι είπε στον Βενιζέλο

"Εγώ δεν φεύγω. Θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω να γίνω κυβέρνηση", φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν ο εκ Θεσσαλονίκης συνταγματολόγος του έκανε νύξη περί αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσης νέου κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμη κι αν θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη δυσκολεύεται να βρει πρόθυμους και ριψοκίνδυνους πολιτικούς συντρόφους καθώς με το πέρασμα του χρόνου καθίσταται σε όλους φανερή η χρησιμότητα του κομματικού μηχανισμού και η σοφία της γνωστής ρήσης Αβέρωφ για τα μαντριά και τους λύκους.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που προτρέπουν τον Βενιζέλο να προχωρήσει αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ... Αυτοί ανήκουν κυρίως στους δυσαρεστημένους από τη στάση του Γεωργίου Παπανδρέου απεναντί τους, όπως ο Κουλούρης ή ο Παπαντωνίου. Ομως αυτοί περισσότερη πολιτική ζημία μπορεί να προκαλέσουν παρά κέρδος και δεν πρόκειται για στελέχη στα οποία μπορεί να στηριχθεί ο Βενιζέλος για να βαδίσει προς τον λαό.

Δηλαδή ο Βενιζέλος έχει πάθει το εξής και σύνηθες: εκείνους που θέλει μαζί του δεν πάνε και εκείνοι που πάνε δεν τους θέλει...
Οπότε προς το παρόν συμφώνησε με τον Γιώργο ότι διαφωνούν και αναμένει. Αλλωστε το πολιτικό σκηνικό στη χώρα είναι ρευστό και οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν σε ανακατατάξεις όπου οι ψύχραιμοι και οι διορατικοί να βρεθούν κερδισμένοι -πολιτικά και εκλογικά...

ΥΓ: Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι κατά το ήμισυ Βοιωτός, εκ μητρός Θηβαίoς. Κατά το λοιπόν Κεφαλλονίτης -το μίγμα είναι εκρηκτικό...

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Κοτσικώνας: Ανάλγητη και αντιλαϊκή η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς

Ανακοίνωση ενόψει των νέων υπέρογκων αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λιβαδειά Δράση και Προοπτική και δημοτικός σύμβουλος Νώντας Κοτσικώνας. Ο νεαρός δικηγόρος πρώτα υπενθυμίζει τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου περί παγώματος των τελών. Κατόπιν δε τονίζει ότι έχουν μετά την αύξηση όλων των δημοτικών τελών, την επαναφορά του εισπρακτικού μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης -αποφάσεις στις οποίες ήταν ο μόνος αντίθετος στο δημοτικό συμβούλιο- και την αύξηση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 9,5% είναι εύκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ανάλγητη και αντιλαϊκή δημοτική αρχή που καταφεύγει και αυτή στην εύκολη λύση της επιβολής φόρων και τελών στους δημότες. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είναι νωπές στη µνήµη µας,
οι προεκλογικές εξαγγελίες του σηµερινού Δηµάρχου, για µηδενικές αυξήσεις στα τιµολόγια και πάγωµα όλων των δηµοτικών τελών.
Έναν µόλις χρόνο µετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Δηµοτική Αρχή, σε πλήρη ασυνέπεια λόγων και έργων, έχει πάρει τα εξής αντιλαϊκά-εισπρακτικά µέτρα:
• Αύξηση όλων των δηµοτικών τελών (καθαριότητας, φωτισµού, άρδευσης, βοσκής, Δηµοτικών Σφαγείων, λαϊκών αγορών, χρήσης νεκροταφείου, χρήσης κοινόχρηστων δηµοτικών χώρων). Οι αυξήσεις αυτές επιβλήθηκαν µε αποφάσεις του Δηµοτικού Συµβουλίου, που ψήφισαν και όλες οι παρατάξεις της µειοψηφίας, πλην του εκπροσώπου µας, που τις κατήγγειλε και µειοψήφησε.
- Ενεργοποίηση και εφαρµογή, του εισπρακτικού µέτρου της ελεγχόµενης στάθµευσης, που υποτίθεται ότι θα συµβάλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήµατος. Οι έχοντες λοιπόν ας παρκάρουν, για τους άλλους ... «δεν θα µπορέσουµε». Και αυτό το µέτρο επιβλήθηκε, µε µοναδική µειοψηφία του εκπροσώπου µας δηµοτικού συµβούλου.
- Αύξηση 9,5% (!!!) όλων των τιµολογίων των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης της Λιβαδειάς και των οικισµών και σχεδόν διπλασιασµός (!!!) των αντίστοιχων τελών των Δ. Δ. Λαφυσrίoυ και Ρωµέικου. Μάλιστα, η κατάφωρα άδικη, κοινωνικά ανάλγητη και αντιλαϊκή απόφαση, «δικαιολογήθηκε» πως δήθεν λήφθηκε µε ... «αίσθηµα ευθύνης ... για την επιβίωση της ΔΕΥΑΛ ... λόγω και των πλουσιοπάροχα αµειβοµένων εργαζοµένων της ... γνωρίζοντας την δεινή οικονοµική κατάσταση των δηµοτών .... » κ.λπ.
Τα δείγµατα γραφής λοιπόν που έχουν έως σήµερα δώσει, είναι ικανό για να εκδοθούν τα απαραίτητα πολιτικά συµπεράσµατα από το λαό της Λιβαδειάς:
> Πρόκειται για µια ακόµα αντιλαϊκή Δηµοτική Αρχή, που διαχειρίζεται τα πενιχρά οικονοµικά του Δήµου, επιβαρύνοντας τους δηµότες.
> Αποδέχεται παθητικά την υπoxρηµατοδότηση της Τ.Α. από τον κρατικό προϋπολογισµό και δεν έχει κανέναν διεκδικητικό προσανατολισµό.
> Χρησιµοποιεί επιχειρήµατα των υπερασπισrών του µεγάλου κεφαλαίου, τύπου Γκαργκόνα της Τράπεζας της Ελλάδος, για να αιτιολογήσει την δήθεν αναγκαιότητα λήψης αντιλαϊκών µέτρων.
> Δεν διστάζει να συκοφαντεί τους εργαζόµενους της ΔΕΥΑΛ και ν' αµφισβητεί ακόµα και τα εργασιακά τους δικαιώµατα.
> Με πιο απλά λόγια, αποτελεί τον καλύτερο «πελάτη» της κάθε κυβέρνησης, που θέλει τους Δήµους να µην την ενοχλούν, την ώρα που παρακρατά παράνοµα δικά τους χρήµατα. Να µην ενηµερώνουν και κινητοποιούν το λαό, για την λειψή χρηµατοδότηση της Τ .Α. Να καταφεύγουν σrην εύκολη λύση της επιβολής φόρων και τελών στους δηµότες. Και µετά να κοµπορρηµονούν από πάνω, ότι παράγουν και έργο ...
«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠPOOΠΤIKH»
Νώντας Κοτσικώνας

Είστε δήθεν σοσιαλιστές!!!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση στα άρθρα του Γ. Κρανιώτη.
Μια απάντηση στον Γιώργο Κρανιώτη
Γράφει ο σοσιαλιστής

Πριν τις εκλογές έδωσαν χείρα βοηθείας στη δεξιά με τη γνωστή προεκλογική στάση τους. Πριν ακόμη κλείσει η κάλπη πήγαν σαν σαλτιμπάγκοι να πάρουν το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια των νταβατζήδων (όπως τους έλεγε ο Κωστάκης όταν έτρωγε τα μπιφτεκάκια του τώρα έχουν γίνει δικοί του νταβατζήδες -μη το χάσουν το παιδάκι μια και τους κάνει όλα τα χατίρια).

90% στα γκάλοπ -15 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης- με 30 ποιοτικά χαρακτηριστικά! Δεν κατάφεραν να το πάρουν όπως είχαν σχεδιάσει μέσα σε μια εβδομάδα! Είχαν μετά 2 μήνες να μας πείσουν με της ιδέες τους, τις προτάσεις τους που αποδείχτηκαν φούσκες σαν και αυτούς.

Τώρα πάλι η δεξιά μαστίζεται από σκάνδαλα, από τα σεμνά και ταπεινά γαλάζια παιδάκια της! Και οι νταβατζήδες πάλι θέλουν να τη σώσουν με τον Μπένι να λέει ότι θα δημιουργήσει οργανισμό παραγωγής ιδεών. Εγώ του προτείνω να φτιάξει και ορειβατικό σύλλογο!
Και να πάρει τα βουνά, αυτός και η παρέα του!
Εδώ ο κόσμος πεινάει, έχουμε γίνει σεμνά και ταπεινά Ουγκάντα και εσείς εντελώς τυχαία δίνετε πάλι χείρα βοηθείας !

Κύριε Κρανιώτη, αν το κάνετε άθελά σας τότε είστε χειρότεροι από αυτούς που κατηγορείται εσείς.
Αυτά προς το παρόν.

Χαράτσι από Τσιφή-Στο 9,5% η αύξηση στο νερό

Μετά την τακτοποίηση των ημετέρων και την κάλυψη των συμμάχων η διοίκηση Τσιφή στον Δήμο Λεβαδέων προχώρησε στην, αναμενόμενη από την μέχρι τώρα συμπεριφορά της, επιδρομή στο πορτοφόλι των πολιτών: στο δημοτικό σύμβουλιο της Δευτέρας η δημοτική πλειοψηφία -μόνη αυτή- ενέκρινε αύξηση των τιμολογίων του ύδατος κατά 9,5%.

Οι σαθρές δικαιολογίες που χρησιμοποίησε ο κ. Τσιφής δεν πείθουν κανέναν και ούτε πλέον περίμενε κάποιος από τον συγκεκριμένο δήμαρχο Λεβαδέων να φανεί συνεπής απέναντι στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Φυσικά, οι μισθοί των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ δεν είναι υπέρογκοι ούτε οι δύο εργαζόμενοι από τη ΔΕΤΕΛ με ετήσια δαπάνη 40.000 ευρώ αποτελούν λόγο για το βαρύτατο χαράτσι που επιβλήθηκε στους πολίτες της Λιβαδειάς.

Η επίθεση της παράταξης Τσιφή κατά των λαϊκών εισοδημάτων θυμίζει παλαιότερες εποχές. Θυμίζει επιδρομή φοροεισπρακτόρων/χαρατσήδων που φορολογούν ανάλογα με τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου ή των πολιτών. Γι' αυτό οφείλει η αντιπολίτευση στον Δήμο να παρακολουθεί πολύ στενά τη διάθεση των κονδυλίων που θα προκύψουν από την αύξηση του 9,5% αλλά και επιτέλους να επεξεργαστεί μια αμυντική τακτική ώστε να προστατέψει τον λαό της Λιβαδειάς από τις εμφανείς πλέον αρπακτικές διαθέσεις της διοίκησης Τσιφή.

Για τα υπόλοιπα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθουμε. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ΔΕΥΑΛ είχε γίνει εδώ Ο σπιτονοικοκύρης, ο Τσιφής και η ΔΕΥΑΛ.
Αλήθεια αυτό το ενοικιαστήριο το είδε κανείς; Το ζήτησε κανείς;
Δείτε κι αυτό ΔΕΠΑΛ-νερό-καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Κίνημα Ιδεών και Πρακτικής

Υπομονή λίγες ημέρες μας είχε ζητήσει ο τακτικός αρθρογράφος μας κ. Γιώργος Κρανιώτης. Τώρα που "κρανιώθηκε" ο Γιώργος Παπανδρέου τι λέει;

Γράφει ο Γιώργος Κρανιώτης
http://kraniotis.blogspot.com/
http://neapolitiki2008.blogspot.com/
http://amorgos1962.blogspot.com/
Μέσα σε μιά Ελληνική "πραγματικότητα" που βρίθει τηλεοπτικών στάρς και μεγαλοσυμφερόντων, ο Έλληνας πολίτης αισθάνεται εγκλωβισμένος και απογοητευμένος!
Τα μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει μονοθεματικά, ασχολούμενα με κάτι που μόνο ενημέρωση δεν είναι!

Η κυβέρνηση ανύπαρκτη στο να παράγει έργο, ασχολούμενη μόνο με τη κάλυψη των σκανδάλων! Η αξιωματική αντιπολίτευση στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης, ασχολούμενη με ένα φαιδρό συνέδριο, που τελικά το μόνο που θα αναδείξει, είναι η απάντηση στο ερώτημα ενός, κατά τη γνώμη μου, ανασφαλούς προέδρου, αν τον αγαπάμε!!!! Ειδικά μετά το κερασάκι του σκανδάλου ζαχόπουλου και της αντιπαράθεσης επιχειρηματιών του τύπου, η συνεδρίαση της ΚΟΕΣ ανέδειξε σα μείζον θέμα τη δημιουργία κι άλλων επιτροπών, λες κι αυτό ενδειαφέρει τον Έλληνα πολίτη!

]Μετά τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, είχα την εντύπωση, οτι ζούσα σε λάθος χώρα, όπου το πρόβλημά της είναι να αναδειχτούν επιτροπές για το εσωτερικό πασοκικό δημοψήφισμα για τη διαφάνεια!!!! Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος! Δε μιλάω για τη παραδοσιακή αριστερά, γιατί αν και με ανεβασμένα ποσοστά,είναι ήδη ξοφλημένη, μιάς και δε θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να αξιοποιήσει τη μεταπήδηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Μέσα σε ένα τόσο φοβικό κλίμα, μέσα σε μια Ελλάδα της ρεμούλας, του εκβιασμού και της δικογραφίας, είναι ανάγκη να αναδειχτεί μιά νέα πολιτική. Όχι ένα άλλο κόμμα!Όχι άλλη μιά φράξια! ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ που να αγκαλιάσει όλους τους πολίτες μέσα στο ΠΑΣΟΚ!ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ!ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ που να επαναφέρει στο ΠΑΣΟΚ τις αξίες της σοσιαλιστικής αριστεράς!
ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ που να ενώνει και να συνθέτει όλα τα προοδευτικά ρεύματα μέσα κι έξω απο το ΠΑΣΟΚ!

ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ που να ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στα ιδανικά που έκανε τόσο κόσμο, να το αναδείξει σε κόμμα εξουσίας για είκοσι χρόνια!Που να αναδείξει με δυναμισμό και όχι με χλιαρό αμερικανικό υφάκι, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως την αδικία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια,τον αποκλεισμό και τη κοινωνική ανισότητα! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που, όταν έρθει στην εξουσία, να διασφαλίζει στον Ελληνικό λαό, ίσες ευκαιρίες για όλους!ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ μαχόμενο για ένα κράτος αποκεντρωμένο, αντιγραφειοκρατικό, αξιόπιστο, φιλικό στον Έλληνα πολίτη!

ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, με σθεναρή αντιμετώπιση των εξωτερικών επιβουλών! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ του πολιτισμού, με υπεράσπιση της γλώσσας, της παράδοσης και όλων όσων μας κληροδότησαν οι παλαιότερες γεννεές! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ οικολογικό, που να υπερασπίζει και να προασπίζει το φυσικό περιβάλλον! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ευρωπαικό, μέσα σε μιά Ευρώπη των Λαών και όχι της λέσχης μπίλντερμπεργκ!

ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που να διεκδικεί και να πολεμάει για το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων!ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που να διεκδικεί οφέλη, για την οικογένεια, τη μητέρα, το παιδί! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ των νέων ανθρώπων! Των φοιτητών και των νέων επιστημόνων!Που δε θα παίζει με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Που θα είναι ταγμένο στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και την αναβάθμισή του.

Που θα είναι ανοιχτό στους νέους και θα τους αναθέτει ευθύνες και όχι να τους φοβάται και γι αυτό να τους διαλύει!!!!!!!! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που να ξαναγίνει ΘΕΣΜΟΣ!!!! Όχι ένα ακόμα αρχηγικό κόμμα, όπως κάποιοι σύντροφοι το θέλουν! Ο λόγος? Ο λαός πια δε θέλει "πατερούληδες" και μάλιστα του επιπέδου του ΓΑΠ!!!!Ο Πρόεδρος να είναι πρώτος μεταξύ ίσων!!!!

Ένα ΠΑΣΟΚ πολυσυλλεκτικό, που θα ξαναφέρει το λαό στην εξουσία με νέες αρχές και οράματα!ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ!!!!ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που στην εξουσία θα τιμά τον κάθε Έλληνα πολίτη!Θα είναι δίπλα του στη κακιά του στιγμή! ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ που να πείθει το μη προνομιούχο να ασχοληθεί με τα κοινά και πάλι! Αυτο το κίνημα ιδεών και πρακτικής γίνεται ΑΝΑΓΚΗ!

Η 11Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ δεν ωρίμασε κανέναν!Περιχαράκωσε τον ΓΑΠ γύρω από φοβικούς κύκλους, που επιχαίρουν γιατί ελέγχουν ανύπαρκτες νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις, ανάξιες να ανοιχτούν στο λαό! Που επιχαίρουν γιατί θα ελέγξουν ένα συνέδριο που τελικά δε θα μιλήσει στο λαικό αίσθημα! Με τέτοια ηγετική ομάδα ο λαός μάς έχει ήδη καταδικάσει! Δε με νοιάζουν τα συνέδρια σύντροφοι! Δε με νοιάζουν οι επιτροπές που φτιάξατε για να βολέψετε και να βολευτείτε!! Με νοιάζει που στη Βουλή είμαστε τρομερά χλιαροί μέχρι ανύπαρκτοι! Με νοιάζει που ο λαός αποδοκιμάζει την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ κατα 91%! Με νοιάζει που αρκούμαστε στη καταγραφή των αισχών της ΝΔ και δε δείχνουμε προτάσεις και μαχητική στάση και διάθεση!

Έχουμε ανάγκη απο ένα νέο ξεκίνημα σύντροφοι που να ξεφύγει απο τα στενά γραφειοκρατικά, κομματικά γρανάζια! Αυτό το ξεκίνημα, θα βοηθηθεί μόνο αν ξαναβρούμε τις ιδέες μας και τη πρακτική μας. Μόνο αν ξαναβρούμε ποιοί είμαστε και πού πάμε, ο λαός, μαζί μας, θα ξανανέβει στην εξουσία! Γι' αυτό, ένα ΚΙΝΗΜΑ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, είναι αυτό που χρειάζεται πάνω και πέρα απ' όλα το ΠΑΣΟΚ!!!! Εδώ είμαστε!!!!!!

Η Συμπαράταξη για τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό

Το προωθούμενο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο προορίζει τη Βοιωτία για ενεργειακό κέντρο -επισημαίνει με ανοιχτή της επιστολή προς τις αρχές και τους φορείς της Στερεάς Eλλάδας η Συμπαρατάξη Βοιωτών για το Περιβάλλον- χωρίς να έχει προηγηθεί επιστημονικός σχεδιασμός και κοινωνική διαβούλευση.
Η σύνταξη και η ορθογραφία της ανοιχτής επιστολής είναι της Συμπαράταξης.
Προς
-τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
-το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας
-τον Πρόεδρο και τη Δ.Ε. της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας
-τους Βουλευτές Βοιωτίας Μ. Γιαννάκη, Ε. Μπασιάκο, Β. Τόγια, Α. Κουτσούμπα
- τους Δήμαρχους Διστόμου, Αράχωβας, τους Προέδρους Αντίκυρας, Κυρακίου
-τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας
-το ΕΒΕ Βοιωτία-το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

Ανοιχτή επιστολή για τον
ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, που προωθείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προδιαγράφει τη Βοιωτία ως ενεργειακό κέντρο υποστήριξης της Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Χωρίς καμία διαδικασία επιστημονικού σχεδιασμού και κοινωνικού διαλόγου, νομιμοποιεί εκ των υστέρων προειλλημμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, εμφανίζοντας στους χάρτες που το συνοδεύουν, ατμοηλεκτρικούς – θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Αντίκυρα, στη Θίσβη, στη Χαιρώνεια και στην περιοχή της Θήβας.
Σταθμούς οι οποίοι μπορεί να αφορούν είτε φυσικό αέριο είτε και άνθρακα, με τεράστιες εκπομπές ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου. Μία τέτοια πρόβλεψη, σε συνδυασμό με τα όσα προβλέπονται στα ειδικά χωροταξικά που αφορούν τη βιομηχανία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον Τουρισμό, είναι καταδικαστική για τη Βοιωτία: ο νομός μας προορίζεται να αποτελέσει την «πίσω αυλή της Αττικής», υποδεχόμενος συλλήβδην βιομηχανικές και ενεργειακές μονάδες και, πιθανότατα, και άλλες «βρώμικες» δραστηριότητες, όταν κάθε προσπάθεια ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης θα έχει υπονομευθεί.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «νομιμοποιημένο» από τα, κατ’ όνομα, χωροταξικά σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, θα είναι σχεδόν αδύνατο να το αποφύγουμε. Παρά τα ψηφίσματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Τ.Ε.Δ.Κ Βοιωτίας, που μετά και τις αντιδράσεις των πολιτών του νομού αμφισβήτησαν πολλές από αυτές τις επιλογές, η τοπική κοινωνία αγνοήθηκε: Ήδη, δόθηκε θετική γνωμοδότηση για το εργοστάσιο του λιθάνθρακα στην Αντίκυρα, ενώ χωρίς διορθώσεις προχώρησε και το χωροταξικό για τις ΑΠΕ.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά των αιρετών και των φορέων του νομού μας. Ζητάμε την επείγουσα ανάληψη δράσης και το συντονισμό όλων των ενεργειών, ώστε μαζί και με τις τοπικές κοινωνίες, που έχουν εκφράσει την ισχυρή αντίδρασή τους, να διεκδικήσουμε την απόσυρση κάθε αρνητικού σχεδιασμού και μια νέα διαδικασία με διαφανή κοινωνικά κριτήρια, προς όφελος των πολιτών και όχι της εύκολης και καταστροφικής κερδοσκοπίας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Στην αντεπίθεση ο Θέμος Αναστασιάδης

Δήλωση του Θέμου Αναστασιάδη αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν τη δημοσίευση της δήλωσης, στην οποία ο Θέμος ισχυρίζεται ότι καταρρέει η σκευωρία που έχει εξυφανθεί εις βάρος του από σκοτεινούς εκδοτικούς και κυβερνητικούς κύκλους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2008
Καταρρέει η μεγάλη σκευωρία
Η σκευωρία εναντίον μου γυρίζει μπούμερανγκ κατά των εμπνευστών της. Προχθές βγαίνοντας απ’ τον ανακριτή, δήλωσα ότι στο MEGA είχαν δει το βίντεο και επί ένα μήνα ψεύδονται. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο το ότι το είχαν δει τα στελέχη του, Ολγα Τρέμη και Βίκτωρας Βλαχογιάννης, αλλά και ότι σύμφωνα με όσα είπε ο δικός τους συνάδελφος, κ. Δημ. Καμπουράκης, γνωρίζουν και άλλα τμήματα του βίντεο πέραν εκείνων που ‘χε στη διάθεσή του ο κ. Ανδριανός και ο ανακριτής. Αλήθεια πόσοι άλλοι απ’ το MEGA και ποιοι το είχαν δει ή είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο του video; Διότι ο κ. Καμπουράκης μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι: «Μα δεν τα είπε μόνο σε μένα. Ηρθε και τα διηγιόταν σε όλους μετά».
Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η κατηγορούμενη, κ. Τσέκου, δια του δικηγόρου της, κ. Χρυσικόπουλου, έσπευσε σκοπίμως να «αθωώσει» το MEGA για λόγους που ενδεχομένως υποκρύπτουν μηντιακή και πολιτική συναλλαγή με ποικίλα οφέλη υπέρ της.
Υποθέτω ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τώρα αν η κ. Ο. Τρέμη και ο κ. Β. Βλαχογιάννης διέπραξαν ψευδορκία ενώπιον του ανακριτού, ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν δει το βίντεο. Εκτός κι αν γνωρίζει περισσότερα επ’ αυτού κι ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι συγχρόνως και μέλος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής, που ως γνωστόν δεχόταν επιχορηγήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με υπογραφή Ζαχόπουλου.
Πιστεύω ότι εντός των ημερών νέα στοιχεία θα επιβεβαιώσουν και άλλες δύο καταγγελίες μου :
α) Το ότι το Μαξίμου γνώριζε για το ροζ-βίντεο και τη σχέση Ζαχόπουλου-Τσέκου εδώ και μήνες από μια κυρία, υπάλληλο του γραφείου Καραμανλή, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού. Όπως το γνώριζε και από την ΕΥΠ.
β) Ότι η ανάμιξη του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας που κατ’ ορισμένους είναι ο κ. Κουκοδήμος, φίλος του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έχει σχέση με την σκευωρία κρατικών και παρακρατικών υπηρεσιών εις βάρος μου, ειδικά σ’ ότι αφορά την νόμιμη κατάθεσή μου των 5 εκατ. ευρώ και όχι μόνο…Αντιλαμβάνομαι ότι η κατάρρευση της σκευωρίας έχει προκαλέσει ήδη πανικό σ’ όσους την ενορχήστρωσαν και προσπαθούν να με πλήξουν με προαναγγελθείσες, απ’ τα ίδια «ένοχα» ΜΜΕ, διώξεις εις βάρος μου. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη έχει κάθε λόγο να ανακαλύψει την πραγματική αλήθεια που τόσο καιρό επιμελώς συσκοτίζουν και οι μικροπρεπείς συνοδοιπόροι τους. Τους περιμένουν πολλές ακόμη ανατροπές.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων κατά παντός υπεύθυνου άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου για την υπόθεση Χρήστου Ζαχόπουλου. Φωτογραφίζονται 3 ή 4 άτομα μεταξύ των οποίων οι πρωταγωνιστές που εμείς είχαμε ήδη υποδείξει από την 16 Ιανουαρίου 2008 να αλληλοατενίζονται με νόημα εδώ Ο Μάκης, ο Θέμος, ο Τάσος και ο Θόδωρος. Οι διώξεις αναμένεται να προσωποποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες οπότε και θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί η πρόγνωση που πάντως,και σύμφωνα με αξιόπιστες δικαστικές πηγές, δεν είναι καλή για τα συγκεκριμένα άτομα. Να σημειώσουμε ακόμη ότι οι ποινές για τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι πολύ υψηλές/μεγάλες. Αλλά ας μην προτρέχουμε...

Αρνήθηκε ανάμιξη ο Κουκοδήμος

Σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Γ. Τραγάκη ο βουλευτής της συμπολίτευσης Κώστας Κουκοδήμος σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα αναφερόμενα περί διαμεσολάβησής του από τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τους λοιπούς.

Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον; Κύριε Τραγάκη μας οι καιροί είναι πονηροί και εσείς πολύ εύπιστος για να αρκεστείτε σε μια τηλεφωνική διαβεβαίωση. Δεν νομίζετε;
Από το πρωί επιμένουμε Τραγάκης καλεί Κουκοδήμο
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Μετά τον Μπόμπολα και ο Κόκκαλης στη Λιβαδειά

Η εταιρεία INTRAKAT, συμφερόντων Κόκκαλη, θα υλοποιήσει το έργο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών μήκους 6,28 χλμ. στη Λιβαδειά στα πλαίσια της Κοινωνίας της Πληροφορίας και προϋπολογισμού 570.000 ευρώ. Μετά τον Ηλέκτωρα, που κατασκευάζει το κολυμβητήριο και τον ΧΥΤΑ και ανήκει στα ευρύτερα συμφέροντα Μπόμπολα, ένας ακόμη μεγαλοεπιχειρηματίας που θεωρείται προσκείμενος στον χώρο του ΠΑΣΟΚ αφικνείται στη Λιβαδειά συνεργαζόμενος με τη νέα δημοτική αρχή.
Να σημειώσουμε για τον Σωκράτη Κόκκαλη ότι έλκει την καταγωγή από την πόλη μας -ο πατέρας του,διακεκριμένος καθηγητής της Χειρουργικής και υπουργός στην Κυβέρνηση της ΠΕΕΑΑ την λεγόμενη του Βουνού, Πέτρος Κόκκαλης αναφέρεται ως γεννηθείς στη Λιβαδειά ή κατά άλλες εγκυκλοπαίδειες στην Αράχωβα. Επίσης ο προέδρος του Ολυμπιακού διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη.

Αυτά προς το παρόν. Προς το παρόν λέω...

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Ο Τσιφής μπαίνει στο ΙΚΑ

Διαπραγματεύεται ο δήμαρχος Λεβαδέων με τον διοικητή του ΙΚΑ, τον κ. Γ. Μέργο για να επιτύχει ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του Δήμου προς τον ασφαλιστικό οργανισμό;

Ποιος έχει εγγυηθεί στον κ. Τσιφή ότι το ΙΚΑ θα δεχθεί ρύθμιση υπό όρους που συμφέρουν τον Δήμο Λεβαδέων; Εχει εξετάσει ο Τσιφής την αξιοπιστία των υποσχέσεων που έχει λάβει ή θα είναι σαν εκείνες με τα προγράμματα του υπουργείου Απασχόλησης;

Η 31η Ιανουαρίου είναι πολύ κοντά ενώ και η οικονομική καταβαράθρωση του Δήμου Λεβαδέων δεν είναι πολύ μακριά. Ισως 3-4 χρόνια. Και ευχόμαστε να έχουμε άδικο.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Τραγάκης καλεί Κουκοδήμο

Δεν προσέθεσε τίποτε επί της ουσίας στα όσα έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που πριν από λίγο βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα όπου κατέθεσε για γνωστή υπόθεση του κυβερνητικού βουλευτή και της ΥΠΕΕ. Εν τω μεταξύ φήμες λένε ότι εντός της ημέρας ο Γιάννης Τραγάκης, γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.,θα καλέσει τον βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμο για την υπόθεση της συνάντησής του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
O Κουκοδήμος στη σέντρα

Ψυχραιμία στο Mega-Κανονικά ο Καμπουράκης

Κανονικά παρουσιάζει την εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA", που θα αρχίσει σε λίγα λεπτά στις 06:30, ο Δημήτρης Καμπουράκης, παρά τις φήμες που τον έφεραν εκτός Μεγάλου Καναλιού.

Ο Καμπουράκης φέρεται να μίλησε στον Στέφανο Χίο της Espresso και να του αποκάλυψε ότι η Ολγα Τρέμη-κεντρική παρουσιάστρια στο MEGA -είχε δει το DVD της Τσέκου.

Φυσικά, υπάρχει διαμάχη και αντεγκλήσεις καθώς ο Καμπουράκης διατείνεται ότι οι δηλώσεις του ήταν της πλάκας-χιουμοριστικές ενώ ο Χίος υποστηρίζει ότι η συνέντευξη είναι αυθεντική.

Εν πάση περιπτώσει το θέμα δεοντολογίας που προκύπτει είναι για το MEGA, καθώς η κ. Τρέμη εδώ και ημέρες διαρρηγνύει τα (πανάκριβα) ιμάτιά της ότι δεν έχει δει το περιβόητο DVD, το ίδιο και οι υπόλοιποι σχολιαστές στο κανάλι.

Στην πραγματικότητα όμως δεν υφίσταται καν θέμα: αν η Τρέμη δεν έχει δει το DVD θα ήταν ήδη απολυμένη καθώς δεν νοείται δημοσιογράφος να μην εξετάζει υλικό καταγγελίας -πόσο μάλιστα που εδώ αφορούσε πανίσχυρα πρόσωπα.

Το ουσιαστικό ερώτημα είναι τίνος ιδέα ήταν η στρατηγική της άρνησης. Τίνος δημοσιογράφου εννοείται και γιατί η Τρέμη την υιοθέτησε;

O Κουκοδήμος στη σέντρα

Επιβεβαιώνει ο Νίκος Χατζηνικολάου ότι ο Κώστας Κουκοδήμος, βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκείνος που "ξεκίνησε διερευνητική κουβέντα" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο περί των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη και τις προθέσεις Κλαδά, ΥΠΕΕ (πρώηνΣΔΟΕ) κ.λπ.
Η αποκάλυψη έγινε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν ο γνωστός δημοσιογράφος παρενέβη τηλεφωνικώς σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα με καλεσμένο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι προφανώς ζήτημα ωρών να κληθεί ο κ. Κουκοδήμος στο Μαξίμου για να παράσχει τις αναγκαίες εξηγήσεις ή και για να υποβάλει την παραίτησή του.
Δείτε κι αυτά.
Ηρθε η ώρα του Καραμανλή
Ανοίγει τον χορό ο Λιάπης για το ΥΠΠΟ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Σκανδαλωδώς και πάλι υπέρ Τσιφή η Δημακοπούλου-Να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία

Χείρα βοήθειας σε μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία έτεινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς η δημοτική σύμβουλος Νίκη Δημακοπούλου στην κλυδωνιζόμενη πλειοψηφία του κ. Δημήτρη Τσιφή.
Η Νίκη Δημακοπούλου έχει εκλεγεί με την παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για Ισχυρή Λιβαδειά" της οποίας ηγείται ο Λουκάς Ανέστης και είχε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2006. Η δημοτική πλειοψηφία υπό τον δήμαρχο κ. Τσιφή είχε στις δημοτικές εκλογές την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Κι όμως η κ. Δημακοπούλου στηρίζει φανερά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ΠΑΣΟΚ, εξαπατώντας και βγάζοντας ουσιαστικά τη γλώσσα στους απλούς νεοδημοκράτες ψηφοφόρους που την προτίμησαν και την εξέλεξαν, και συνολικά τους 2.180 ψηφοφόρους της παράταξης.
Η σκανδαλώδης συμπεριφορά της κ. Δημακοπούλου έχει τον αντίκτυπό της και στον κ. Ανέστη. Φυσικά είναι πολύ "μικρή" η κ. Δημακοπούλου και δεν έχει το πολιτικό βάρος ώστε να θίξει τον αρχηγό της παράταξης αλλά οπωσδήποτε δημιουργεί πρόβλημα. Ο κ. Ανέστης πρέπει να διαγράψει την κ. Δημακοπούλου αν θέλει να συνεχίσει να έχει την αξιοπιστία που απολαμβάνει μεταξύ των συμπολιτών μας.
Τέλος, θέση πρέπει να λάβει και η Νέα Δημοκρατία. Είναι η Δημακοπούλου αιρετό μέλος της επίσημης παράταξης του κόμματος στο Δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς; Υπάρχει κομματική εντολή να στηρίζει την παράταξη του ΠΑΣΟΚ ακόμη κι όταν παρανομεί; Αν όχι, γιατί η Νέα Δημοκρατία ανέχεται την κ. Δημακοπούλου;
Μια απάντηση είναι νομίζουμε απαραίτητη για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που βλέπουν την παράταξη να βάλεται και εκ των έσω με τέτοιες διαπλεκόμενες συμπεριφορές.
ΥΓ: Ολοι γνωρίζουμε γιατί η Δημακοπούλου στηρίζει τον Τσιφή. Ξαναθέτω λοιπόν την ερώτηση: Θα προσφύγει κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για ΔΕΤΕΛ, ΔΕΠΑΛ, Γήπεδο ή όχι;

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΔΕΠΑΛ-νερό-καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

Συζητείται το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς η αίτηση ανάκλησης της απόφασης για λύση της ΔΕΠΑΛ, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν τα εξής 6 θέματα.
1.Ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/12/2007 περί λύσεως της ΔΕΠΑΛ.
2. Τρόπος και διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων οικονομικών απαιτήσεων στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ.
3. Τρόπος και διαδικασία καταβολής υποχρεώσεων της ΔΕΠΑΛ προς τρίτους, προμηθευτές, δανειστές κλπ.
4. Τρόπος και διαδικασία καταβολής των υποχρεώσεων της ΔΕΠΑΛ προς το ι.Κ.Α και το Δημόσιο.
5. Αποκατάσταση των εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ στο Δήμο ή σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα.
6. Καθεστώς λειτουργίας των εγκαταστάσεων της ΚΡΥΑΣ ώστε να διασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής.
Ομως δεν είναι μόνο αυτά. Δύο ακόμη από τα πιο σοβαρά ζητήματα της πόλης θα συζητήσουν σήμερα οι δημοτικοί μας άρχοντες.
Το ένα είναι ο κανονισμός καθαριότητας όπου μεταξύ άλλων θα τεθούν στο τραπέζι και τα πρόστιμα τα οποία προβλεπεται να καταβάλουν οι πολίτες όταν ρυπαίνουν δημόσιους χώρους. Το μέτρο έχει ενδιαφέρον, η ευταξία είναι ζητούμενο και βέβαια διδάσκεται και μέσω αποτροπής/καταστολής. Ομως η παρούσα δημοτική αρχή δεν μπορεί να το εφαρμόσει. Η ευταξία είναι από εκείνες τις αρετές που ή έχει καθολική εφαρμογή ή εκφυλίζεται μετά από λίγο καιρό. Από την άποψη αυτή μια δημοτική αρχή που λειτουργεί συχνότατα παράτυπα δεν μπορεί να απαιτήσει από τους πολίτες να είναι άψογοι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε π.χ. και μετά από τόσο καιρό δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στην εργοταξιακή περίφραξη μακέτα του έργου που γίνεται στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, και αυτό είναι παράτυπο. Χωρίς να είναι το μόνο.
Για το νερό και τη ΔΕΥΑΛ μόνο ως κακόγουστο χιούμορ μπορεί να εκληφθεί η κατά 9,5% αύξηση των τελών που προτείνει η διοίκηση της εταιρείας. Στην πόλη των νερών, στο Μάντσεστερ της Ελλάδας, πληρώνουμε ήδη ακριβές υπηρεσίες ύδρευσης. Η τιμή των τελών ύδρευσης πρέπει να παραμείνει ως έχει.
Ακούω ότι ο κ. Δήμαρχος Λεβαδέων ισχυρίζεται ότι η αύξηση είναι απαραίτητη διότι η ΔΕΥΑΛ τείνει να καταστεί κι αυτή προβληματική. Εχω ξαναγράψει αλλά θα το πω για μια ακόμη φορά: τον πολίτη δεν τον απασχολούν τα οικονομικά της ΔΕΥΑΛ. Ο δήμαρχος είναι δήμαρχος και πληρώνεται για να δίνει λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα. Αν σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται η λύση είναι η αύξηση των τελών εις βάρος των πολιτών, τότε θεωρώ ότι δεν χρειαζόμαστε δημάρχους και αντιδημάρχους...
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Πήρε τηλέφωνο η φίλη του Θέμου; Αποκαλυπτικές φωτογραφίες























Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε αν η Τζούλια Αλεξανδράτου τηλεφώνησε στον φίλο της Θέμο Αναστασιάδη για να του συμπαρασταθεί ενόψει της αυριανής κατάθεσης του εκδότη-δημοσιογράφου στον ανακριτή.
Ομως, σας φέραμε ως εδώ για να σας γνωστοποιήσουμε ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, αυτό το στολίδι που βλέπετε στην τρίτη φωτογραφία, και που στα μάτια μας είναι το ίδιο ωραίο με την Τζούλια Αλεξανδράτου είναι εδώ και μήνες κλειστό.
Και είναι κλειστό με υπαιτιότητα της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου Λεβαδέων Δ. Τσιφή, ο οποίος έπρεπε πριν προχωρήσει στη λύση της δημοτικής εταιρείας που διαχειριζόταν το Ξενία να έχει φροντίσει για τη διάδοχη κατάσταση. Ωστε η "διαμαντόπετρα στο δαχτυλίδι της Λιβαδειάς" να συνεχίσει να λειτουργεί και να υποδέχεται ευλαβικά τους ξένους αλλά και τους κατοίκους της πόλης, που κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια προσπαθούν να μαντέψουν τους χρησμούς του Τροφώνιου .
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

H Συμπαράταξη Βοιωτών στον Αλίαρτο

Χαιρόμαστε που όλο και πιο συχνά λαμβάνουμε ανταποκρίσεις από πολίτες για διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στον νομό μας. Φυσικά τα δημοσιεύουμε και το ίδιο θα πράττουμε και στο μέλλον, ακόμη και σε περιπτώσεις όπως αυτή εδώ, όπου έχουμε καλύψει την εκδήλωση.

Γράφει ο Νεαρός **
Αγαπητέ Βοιωτέ,
σου γράφω τις εντυπώσεις μου από τη συγκέντρωση της Συμπαράταξης στην οποία ήμουν παρών.
Περίπου 100 ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν τις 13 Ιανουαρίου στην Αλίαρτο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον. Οσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και οι νέοι στόχοι ήταν το αντικείμενο αυτής της σύναξης.
Το κλίμα ήταν καλό και ενωτικό. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατερ-Ιωάννης Οικονομίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της ενημέρωση του βοιωτικού λαού για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο δραστήριος παπα-Γιάννης υποστήριξε ότι επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η έκδοση εφημερίδα από τη Συμπαράταξη ώστε η ενημέρωση του κόσμου για τα μεγάλα προβλήματα του νομού να είναι πιο εύκολη και πιο άμεση.
Μετά μίλησε ο Παύλος Ροβολής, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο οποίος απαίτησε να δραστηριποιηθεί η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας της Νομαρχίας Βοιωτίας, που με επικεφαλής τον νομάρχη είναι επιφορτισμένη να ελέγχει τις βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Τρίτος πήρε το λόγο ο Τάσος Κεφαλάς, από τα ιδρυτικά μέλη της Συμπαράταξης που δήλωσε την επιθυμία του να περάσει στο παρασκήνιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων και τόνισε προς όλους την ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.
Τελευταίος μίλησε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γ. Σταθάς, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα προκάλεσε θετική εντύπωση καθώς ζήτησε να σβήσουν τα περιττά φώτα της αίθουσας και να δίνουν οι ενεργοί πολίτες το παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας.
Ο Λιβαδείτης συνδικαλιστής είπε ότι οι εργαζόμενοι και οι ευαίσθητοι πολίτες έχουν το ίδιο συμφέρον για ένα καθαρό περιβάλλον και για συνθήκες εργασίας που εξασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων. Και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι θα είναι ολέθριο οι οικολογικές οργανώσεις να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους σε βιομηχανικές μονάδες και οι μόνοι κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οι καπιταλιστές.
Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων παίρνει σειρά η Δομβραίνα και το Ξυλόκαστρο.

**Εχουν γίνει ορισμένες επεμβάσεις του Βοιωτού στο κείμενο, κυρίως ορθογραφικού χαρακτήρα.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Τα ευπώλητα του 2007 στη Σύχρονη Εκφραση

Τα βιβλία με τις περισσότερες πωλήσεις

Πολύ ενδιαφέρον blog

Μας άρεσε.
Πόλη
...Στην Πόλη η λογική τα χάνει. Αναζητά τις δυνάμεις της ψυχής να την συμπληρώσουν. Η πόλη των αιμάτων. Η πόλη των δακρύων. Η πόλη της δόξας και η πόλη της παρακμής. Η πόλη της ευσέβειας και της αμαρτίας. Η πόλη των θαυμάτων και της θείας δίκης. Η πόλη της χαράς και της λύπης. Η πόλη η ζωντανή και η ανάμνησή της. Η πόλη του γένους μας. Η πόλη της ψυχής μας. Η Πόλη!
http://nisosproti.blogspot.com/

Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου

Γράφει ο Γιώργος Κρανιώτης
http://kraniotis.blogspot.com/
http://neapolitiki2008.blogspot.com/
http://amorgos1962.blogspot.com/
Διάβασα στο site του βουλευτή Β' Αθήνας Αντρέα Λοβέρδου, μια εκπληκτική συνέντευξη που έδωσε προ ημερών στο ραδιοφωνικό σταθμά flash.
Πραγματικά είναι συμπυκνωμένα σ' αυτή τη συνέντευξη, όλα τα ερωτήματα που γεννώνται εδώ και καιρό για το μέλλον της πολιτικής μας σκηνής και ακόμα περισσότερο για τη ποιότητα του πολιτικού του μέλλοντος, όσον αφορά το σεβασμό και στον εαυτό του και σ’ αυτούς που τον ψήφισαν!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ:http://www.loverdos.gr/gr/article_detail.php?Mid=13&sub1=1&art=1608

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Ξεκίνησε ο Μπασιάκος

Ερωτήσεις προς τα αρμόδια και τα συναρμόδια υπουργεία για όλα τα φλέγοντα προβλήματα της Βοιωτίας κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έλαβε απαντήσεις για το αυτοκινητοδρόμιο, τον προαστιακό, το αεροδρόμιο, τον οδικό άξονα Θήβας- Λιβαδειάς-Αράχωβας -απαντήσεις που δεν ξεφεύγουν από τη γραφειοκρατική γλώσσα των υπουργείων που συνήθως περισσότερα αποκρύπτουν και λιγότερα αποκαλύπτουν.

Εν πάση περιπτώσει, η viotia (επειδή δεν έχει στα χέρια της τα πρακτικά) απευθύνθηκε σε έμπειρους μεταφραστές της κοινοβουλευτικής ιδιολέκτου και απέσπασε τις εξής πληροφορίες.
1. Αυτοκινητοδρόμιο: Ελάχιστες ελπίδες, στην ουσία βλέποντας και κάνοντας, καθώς υπάρχει εκτός των εγγενών προβλημάτων και μετατόπιση του ενδιαφέροντος των ιθυνόντων της F1 προς τις μεγάλες ασιατικές αγορές.
2. Αεροδρόμιο: όπως απαντά το υπουργείο Μεταφορών δεν προβλέπεται. Απλώς καταγράφεται το αίτημα. Δηλαδή, παραπομπή στις ελληνικές καλένδες.
3. Προαστιακός: εξασφάλιση της Θήβας εντός του 2008, ελπίδες και για τη Λιβαδειά αργότερα.
4. Οδικός άξονας Θήβα-Αράχωβα: πολύ καλές προοπτικές για ένα μείζονος σημασίας έργο. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ένα πολύ καλό διαβοιωτικό δρόμο.
Να σημειώσω ότι μόλις λάβω τα πρακτικά της Βουλής θα τα αναρτήσω ώστε να έχετε ιδίαν αντίληψη.

Ο κ. Μπασιάκος, λοιπόν, δραστηριοποιείται συνολικά και αποδοτικά ως προς τα καθήκοντά του και με τις απαντήσεις θέτει σε νέα βάση τα μείζονα βοιωτικά προβλήματα ξεκαθαρίζοντας το τοπίο χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Περιμένουμε από αυτόν και τη θέση του για το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, όπου μπορεί με το κύρος του να συμβάλει στην εξεύρεση κάποιας λύσης όπως αθόρυβα έκανε στη Θήβα και στα Οινόφυτα με το πρόβλημα του νερού (που κι αυτό είναι τυπικά δημοτικό αλλά στην ουσία πολιτικό και παμβοιωτικό).


ΥΓ: Είδα στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας το ρεπορτάζ για τις ερωτήσεις Μπασιάκου στη Βουλή και τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών. Σε κάθε θέμα(προαστιακό κλπ.) σχολίαζε ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, που φαίνεται ότι είχε ήδη ενημερωθεί. Να πω κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον συνάδελφο που εξασφάλισε για το θέμα του τόσο υψηλό και έγκυρο σχολιασμό.

Αλλά να εκφράσω και την απορία μου: ο κ. Περγαντάς με τέτοιου τύπου παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ τι επιδιώκει; Να συνδέσουν συνειρμικά οι πολίτες το πρόσωπό του με τα (όσα) μεγάλα έργα που φαίνεται να δρομολογούνται στον νομό Βοιωτίας; Δεν γνωρίζει ότι αφενός δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους και αφετέρου εμείς είμαστε εδώ για τα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του αιρετού τω αιρετώ, όταν έρθει η ώρα της αποτίμησης;
Η οικειοποίηση της προσπάθειας άλλων είναι αισθητικά απαράδεκτη, πρακτικά ανόητη (καθώς υπάρχουν και ελεύθερες φωνές μεταξύ των μέσων μαζικής επικοινωνίας) και πολιτικά επιζήμια -περισσότερο ίσως κι από το να μην κάνεις τίποτε.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Την Κυριακή η ηλεκτρονική δημοσκόπηση

Λήγει την Κυριακή η ηλεκτρονική δημοσκόπηση της viotia για τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας. Ψηφίστε εδώ.
Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.