Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ψυχραιμία στο Mega-Κανονικά ο Καμπουράκης

Κανονικά παρουσιάζει την εκπομπή "Κοινωνία Ωρα MEGA", που θα αρχίσει σε λίγα λεπτά στις 06:30, ο Δημήτρης Καμπουράκης, παρά τις φήμες που τον έφεραν εκτός Μεγάλου Καναλιού.

Ο Καμπουράκης φέρεται να μίλησε στον Στέφανο Χίο της Espresso και να του αποκάλυψε ότι η Ολγα Τρέμη-κεντρική παρουσιάστρια στο MEGA -είχε δει το DVD της Τσέκου.

Φυσικά, υπάρχει διαμάχη και αντεγκλήσεις καθώς ο Καμπουράκης διατείνεται ότι οι δηλώσεις του ήταν της πλάκας-χιουμοριστικές ενώ ο Χίος υποστηρίζει ότι η συνέντευξη είναι αυθεντική.

Εν πάση περιπτώσει το θέμα δεοντολογίας που προκύπτει είναι για το MEGA, καθώς η κ. Τρέμη εδώ και ημέρες διαρρηγνύει τα (πανάκριβα) ιμάτιά της ότι δεν έχει δει το περιβόητο DVD, το ίδιο και οι υπόλοιποι σχολιαστές στο κανάλι.

Στην πραγματικότητα όμως δεν υφίσταται καν θέμα: αν η Τρέμη δεν έχει δει το DVD θα ήταν ήδη απολυμένη καθώς δεν νοείται δημοσιογράφος να μην εξετάζει υλικό καταγγελίας -πόσο μάλιστα που εδώ αφορούσε πανίσχυρα πρόσωπα.

Το ουσιαστικό ερώτημα είναι τίνος ιδέα ήταν η στρατηγική της άρνησης. Τίνος δημοσιογράφου εννοείται και γιατί η Τρέμη την υιοθέτησε;

1 σχόλιο:

βοιωτός είπε...

Ισχυρές πιέσεις με αβέβαιη έκβαση στο Μέγκα. Η ανκοίνωση του διευθυντλη ειδησεων δεν ξεκαθαρίζει εάν γίνεται δεκτή η παραίτηση Καμπουράκη:
Από το press.gr (σχόλιο ανωνύμου)
Ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Mega από την πρώτη στιγμή έφερε στο φως όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του για την υπόθεση Ζαχόπουλου, χωρίς να κρύψει ή να παραποιήσει ο,τιδήποτε. Αμέσως μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο την επίσκεψη της 35χρονης συμβασιούχου μαζί με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο στα γραφεία του σταθμού, καθώς και το πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας τους με την ’Ολγα Τρέμη και τον Βίκτωρα Βλαχογιάννη.

Η συμβασιούχος, κατά δήλωσή της, είχε στην κατοχή της κασέτα, την οποία τα δύο στελέχη του καναλιού αρνήθηκαν να δουν – δεν τους επεδείχθη καν- διότι η ίδια η γυναίκα τους ανέφερε ότι περιείχε μόνον προσωπικές στιγμές. Η Όλγα Τρέμη και ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης ενημέρωσαν εμένα και τους συναδέλφους μας για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους και, στη συνέχεια, τα κατέθεσαν όλα στον ανακριτή, όταν εκλήθησαν. Τούτων δοθέντων προκαλούν εύλογες απορίες τα όσα περιλαμβάνονται στον δημοσιοποιηθέντα διάλογο του Δημήτρη Καμπουράκη με τον δημοσιογράφο της Espresso Στέφανο Χίο.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης έδωσε τις εξηγήσεις του και στην κοινή γνώμη και στον ανακριτή και στο Mega. Όπως είπε, επρόκειτο για μια μακρά συνομιλία – σε καμία περίπτωση συνέντευξη – στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε υποτιθέμενα γεγονότα με το χιούμορ, που όλη η δημοσιογραφική αγορά γνωρίζει ότι διαθέτει. Από την συζήτηση αυτή – προσέθεσε- απομονώθηκε ένα μικρό κομμάτι – το οποίο, ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι η Όλγα Τρέμη είδε το DVD.

Ουδέν αναληθέστερον. Όσα γνωρίζει το Mega, τα γνωρίζει από την περιγραφή και μόνον της ίδιας της 35χρονης και τα έχει πει τόσο δημοσίως όσο και στην Δικαιοσύνη. Άλλωστε, αυτή ακριβώς η περιγραφή ήταν και ο λόγος για τον οποίο τα δύο στελέχη του Mega αρνήθηκαν να δουν το οπτικό υλικό. Κατόπιν τούτων, ο Δημήτρης Καμπουράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του σταθμού.

Το Mega θεωρεί τουλάχιστον ατυχή τα όσα είπε ο δημοσιογράφος, έστω και χάριν αστεϊσμού. Εκφράζει την ειλικρινή λύπη του για την αναφορά στο Alter και στους δημοσιογράφους Ν.Χατζηνικολάου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η παραμικρή διάθεση υπαινιγμού εναντίον τους.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης είναι άξιος δημοσιογράφος, με σημαντική πορεία στον χώρο και προσφορά στο Mega. Χαίρει της αγάπης και της εκτίμησής μας. Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, έκανε λάθος. Όποια και αν είναι τα πραγματικά περιστατικά της συνομιλίας του με τον Στέφανο Χίο.

Η υποβολή παραίτησης τον τιμά. Ένα λάθος, όμως δεν μπορεί να τα διαγράψει όλα. Ειδικά όταν κάποιος το αναγνωρίζει δημοσίως».

Χρήστος Παναγιωτόπουλος