Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Ανοίγει τον χορό ο Λιάπης για το ΥΠΠΟ

Πρώτος από τους διατελέσαντες μετά το 1996 υπουργούς Πολιτισμού ενημερώνει για θέματα της αρμοδιότητάς του σήμερα στις 18:00 την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο νυν υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης μετά από αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της Επιτροπής οι πρώην υπουργοί Ελισάβετ Παπαζώη, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Βουλγαράκης και τέλος η αναπληρώτρια υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και ο υφυπουργός Πέτρος Τατούλης.
Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται επίσης να κατατεθεί και η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για αίτηση σύστασης εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής που θα διερευνήσει τις πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μετέχει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας, ως μέλος, ενώ γραμματέας της είναι ο Κώστας Κουκοδήμος, βουλευτής Ν.Δ. Πιερίας και φερόμενος ως συνομιλητής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην υπόθεση Κλαδά-Αναστασιάδη (Ηρθε η ώρα του Καραμανλή). Ο κ. Κουκοδήμος έχει διαψεύσει τις πληροφορίες που κατακλύζουν από το πρωί τα ΜΜΕ και εμείς θα περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να επανέλθουμε στη σημαντική αυτή υπόθεση.

Aυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι αληθεια για τον κουκοδημο βαλαμε τον λυκο να φυλαει τα προβατα!!

Ανώνυμος είπε...

Η κα Παπαζώη θα τους μιλήσει και για το αλά Μαγγίνα "αυθαίρετό" της;

Μη δίνετε βάση στο τι λέει ο Μάκης, η ιδιοτέλεια κι ο κιτρινισμός του δεν γνωρίζουν όρια.

βοιωτός είπε...

μέτοικε,
δεν θα εισέλθω στη χορεί των πληκτικών προοδευτικών που καταλογίζουν το προπατορικό αμάρτημα στον 30φυλλόπουλο.
Ο Μάκης είναι ο καλύτερος τηλεοπτικός δημοσιογράφος στην Ελλάδα και φυσικά δεν συγκρίνεται σε τίποτα με τον Θέμο, που δεν είναι καν δημοσιογράφος.
Τα προβλήματα του Μάκη πρέπει να τα αναζητήσεις στο μέσο και όχι στον ίδιο.
Και όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο ο Μάκης τηρεί την δεοντολογία πολύ περισσότερο από όλους τοιυς υπολοιπους.
Μπορεί να μπω στον πειρασμό να γράψω για τον Μάκη και τότε θα σου εξηγήσω αναλυτικά.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Το θέμα δεν είναι ποιος είναι καλύτερος δημοσιογράφος από τους δύο αλλά αν δικαίως ή αδίκως ο κόσμος τους έχει ηρωοποιήσει. Ποιους; Αυτούς που μπροστά στα οικονομικά τους συμφέροντά δεν έχουν ιερό και όσιο και το έχουν αποδείξει και οι δύο προαναφερόμενοι αυτό πολλάκις στο παρελθόν.
Να μας πούνε πόσα παιδάκια αποφοίτους σχολής δημοσιογραφίας απασχολούν χωρίς μισθό και μάλιστα ανασφάλιστους εκμεταλλευόμενοι το ¨ψώνιο¨ τους με την μόδα της εποχής, το επάγγελμα αυτό. Δεν είναι εκμετάλευση εργαζομένων αυτή η απασχόληση;
Να απαντήσει ο ΕΣΗΕΑ σε πόσα ΜΜΕ εργάζονται, πόσα παιδιά άμισθα!!!!.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,

Προφανώς είσαι τακτικός θεατής των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου. Μπορείς, σε παρακαλώ, να θυμηθείς έστω και μία (1) περίπτωση που να πήγε το ρεπορτάζ του μέχρι το τέλος, να βάλει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο; Ή μήπως εκεί που όλοι περιμένουν τις "συνταρακτικές αποκαλύψεις" και τα "αδιάσειστα στοιχεία" αίφνης "Ο Δημοσιογράφος" αλλάζει θέμα; Να θυμίσω υποθέσεις; Το διασυρμό του καρδιοχειρουργού κ. Σπύρου; Τη διαπόμπευση του Κορκολή; Τη βίλλα Θεοχαράκη; Ή το θέμα που αναφέρει αυτό εδώ το σχόλιο στο PRESS-GR; Ίσως κάποτε ο Μάκης να ήταν ένας αξιόλογος και φέρελπις δημοσιογράφος, τώρα δεν είναι παρά ένας ιδιοτελής κιτρινιστής.

Ο γλοιώδης Αναστασιάδης από την άλλη μπορεί να εμπίπτει στην ίδια συνομοταξία αλλά υπήρξε αξιόλογος δημοσιογράφος, με την κλασσική έννοια του όρου, σε αντίθεση με το Μάκη. Προφανώς ξεχνάς τη θητεία του στην "Καθημερινή" (Όσα παίρνει ο άνεμος) και στο οπισθόφυλλο της "Ελευθεροτυπίας" (μέχρι που έπεσε στραγγάτο, στραγγάτο και τσελιγκάτο!)

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
θα απαντήσω με άρθρο. Εδώ θα περιοριστώ να γράψω δύο αλήθειες που συνήθως άνθρωποι εκτός ΜΜΕ δεν γνωρίζουν ή παραβλέπουν.
1. Η τηλεόραση δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για την αποκάλυψη σκανδάλων.
2.Οταν τα βάζεις με Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες εγώ δικαιολογώ και υπαναχωρήσεις. Αν σκεφτείς την κατάσταση της ελληνικής δικαιοσύνης και γενικά των θεσμών στη χώρα θέλει guts να τεθείς απέναντι στο χρήμα αλλά και στις στα αυτονομημένα παράκεντρα εξουσίας που λυμαίνονται το παρασκήνιο.
Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν. Οσοι το κάνουν μπορεί να είναι για προσωπική τους ασφάλεια ή για ιδιοτελεις λόγους υστερόβουλοι αλλα σίγουρα σώζουν την τιμή τςη εεληηνικής δημοσιογραφίας.
Πίστεψέ με δημοσιογραφία δεν είναι το γλείψιμο της εξουσίας. Τέτοιο ρεπορτάζ ένα δεκάχρονο με δίμηνη εκπαίδευση μπορεί να το κάνει. Δημοσιογραφία είναι η σύγκρουση με την εξουσία.

YΓ:Για τον Θέμο μάλλον εσύ ξεχνάς. Πάω να δω ποδόσφαιρο.