Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Χαράτσι από Τσιφή-Στο 9,5% η αύξηση στο νερό

Μετά την τακτοποίηση των ημετέρων και την κάλυψη των συμμάχων η διοίκηση Τσιφή στον Δήμο Λεβαδέων προχώρησε στην, αναμενόμενη από την μέχρι τώρα συμπεριφορά της, επιδρομή στο πορτοφόλι των πολιτών: στο δημοτικό σύμβουλιο της Δευτέρας η δημοτική πλειοψηφία -μόνη αυτή- ενέκρινε αύξηση των τιμολογίων του ύδατος κατά 9,5%.

Οι σαθρές δικαιολογίες που χρησιμοποίησε ο κ. Τσιφής δεν πείθουν κανέναν και ούτε πλέον περίμενε κάποιος από τον συγκεκριμένο δήμαρχο Λεβαδέων να φανεί συνεπής απέναντι στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Φυσικά, οι μισθοί των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ δεν είναι υπέρογκοι ούτε οι δύο εργαζόμενοι από τη ΔΕΤΕΛ με ετήσια δαπάνη 40.000 ευρώ αποτελούν λόγο για το βαρύτατο χαράτσι που επιβλήθηκε στους πολίτες της Λιβαδειάς.

Η επίθεση της παράταξης Τσιφή κατά των λαϊκών εισοδημάτων θυμίζει παλαιότερες εποχές. Θυμίζει επιδρομή φοροεισπρακτόρων/χαρατσήδων που φορολογούν ανάλογα με τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου ή των πολιτών. Γι' αυτό οφείλει η αντιπολίτευση στον Δήμο να παρακολουθεί πολύ στενά τη διάθεση των κονδυλίων που θα προκύψουν από την αύξηση του 9,5% αλλά και επιτέλους να επεξεργαστεί μια αμυντική τακτική ώστε να προστατέψει τον λαό της Λιβαδειάς από τις εμφανείς πλέον αρπακτικές διαθέσεις της διοίκησης Τσιφή.

Για τα υπόλοιπα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθουμε. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ΔΕΥΑΛ είχε γίνει εδώ Ο σπιτονοικοκύρης, ο Τσιφής και η ΔΕΥΑΛ.
Αλήθεια αυτό το ενοικιαστήριο το είδε κανείς; Το ζήτησε κανείς;
Δείτε κι αυτό ΔΕΠΑΛ-νερό-καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

4 φορές πανω από τις αυξήσεις η αύξση στο νερό;
Να τον χαίρονται, τον Τσιφή οι αριστεροί πού τον ψήφισαν. Χαχαχα

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
3 φορές πάνω από τον πληθωρισμό όντως...
Ισως κρύβεται κάτι, η αύξηση είναι αφύσικη.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος για τους μισθούς της ΔΕΥΑΛ: του Δ/ντή Ζαχείλα ανέρχεται σε 4000ευρώ αλλά αυτός είναι ο πιο ηθικός, έμπειρος και ικανός Λιβαδίτης σύμφωνα με τον Τσιφή, οπότε χαλάλι και η αύξηση στο νερό.

βοιωτός είπε...

Λέω σαράντα χιλιάδες για τους δύο από τη ΔΕΤΕΛ, ανώνυμε. Ο Ζαχείλας δεν γνωρίζω πόσα παίρνει, δεν νομίζω τόσα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Διαλύσανε τη ΔΕΤΕΛ, διαλύσανε τη ΔΕΠΑΛ, το επιχείρημα πάντα ίδιο: φταίνε οι εργαζόμενοι. Τώρα, τελείως τυχαία, ανοίγουν συζήτηση για τους μισθούς των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ και δημιουργούν εντυπώσεις ότι για τις αυξήσεις φταίνε οι μεγάλοι τους μισθοί... Ή ακόμα χειρότερα, η "επιβάρυνση" απο τους 2 της ΔΕΤΕΛ και τους άλλους 2 της ΔΕΠΑΛ!!!!! Έλεος!!! Δε φτάνει που τους πετάξανε στο δρόμο, έπρεπε να τους αφήσουν κι εκεί;
"Άξιος" μόνο ο μισθός του Ζαχείλα (3 ή 4 χιλιάρικα...σιγά..)
Πού το πάνε άραγε;
Ξέρετε ότι για κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ η αμοιβή των συμβούλων είναι 100€; Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι η συχνότητα των συνεδριάσεων δεν είναι άσχετη με αυτό...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΣΙΦΗ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ .ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΑΔΙΤΕΣ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ .

Ανώνυμος είπε...

ας τα δουμε σοβαρα. οι δυο της ΔΕΤΕΛ και οι δυο της ΔΕΠΑΛ κάνουν 100.000 ευρώ το χρόνο (μαζι με τις εισφορες). αλλωστε, οπως λεει και η ανακοινωση των εργαζομένων, 4 επι πλεον ατομα στα 35 που εχει η ΔΕΥΑΛ ειναι αυξηση προσωπικου κατα 11%. προσθεστε βεβαια και 100.000 του διευθυντη (τοσο φημολογειται οτι κοστιζει στη ΔΕΥΑΛ ο πιο ηθικός, έμπειρος και ικανός Λιβαδίτης) και βρηκατε γιατι 9,5% αυξηση στα τιμολογια ειναι λιγη και ανησυχει ο Τσιφης οτι η ΔΕΥΑΛ θα γινει ΔΕΤΕΛ και ΔΕΠΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, πλάκα μας κάνουν? Αφού έτσι κι αλλιώς είχαν σκοπό να προκυρήξουν θέσεις για τη ΔΕΥΑΛ... (Το `πανε στο Δ.Σ.) Απλώς θα πάρουν αυτούς απο τη ΔΕΠΑΛ αντι άλλους. Ψάχνουν τάχα τώρα δικαιολογία για τις αυξήσεις για να μη φάνε πολύ κράξιμο..