Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Η αίτηση ανάκλησης για τη ΔΕΠΑΛ

Υποχρεωμένος από τον κανονισμό αλλά και μην μπορώντας να αντέξει την λαϊκή κατακραυγή ο δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Τσιφής αναγκάζεται να αποδεχθεί την αίτηση της αντιπολίτευσης (Αίτηση για ανάκληση της λύσης της ΔΕΠΑΛ καταθέτει σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση) για εκ νέου συζήτηση τους ζητήματος της ΔΕΠΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός 6 ημερών από σήμερα. Η viotia πάντως θα συνεχίσει και θα διευρύνει την καμπάνια που έχει ξεκινήσει μέχρι να λειτουργήσει και πάλι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς.
Ιδού η αίτηση ανάκλησης της απόφασης, την οποία υπογράφει σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά δεν υπέγραψε τελικά ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αυγέρης.

Λιβαδειά 14-11-2008
Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Του Δήμου Λεβαδέων
Κύριε Πρόεδρε
Ζητάμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Του Δήμου Λεβαδέων, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 95 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων με θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1. Ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27/12/2007 περί λύσεως της ΔΕΠΑΛ.
2. Τρόπος και διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων οικονομικών απαιτήσεων στους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ.
3. Τρόπος και διαδικασία καταβολής υποχρεώσεων της ΔΕΠΑΛ προς τρίτους, προμηθευτές, δανειστές κλπ.
4. Τρόπος και διαδικασία καταβολής των υποχρεώσεων της ΔΕΠΑΛ προς το ι.Κ.Α και το Δημόσιο.
5. Αποκατάσταση των εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ στο Δήμο ή σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα
6. Καθεστώς λειτουργίας των εγκαταστάσεων της ΚΡΥΑΣ ώστε να διασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής.
Ο λόγος για τον οποίο ζητάμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι η απόφαση της 27-12-2007, η οποία πάρθηκε με την ελάχιστη προβλεπόμενη από τον Νόμο πλειοψηφία για λύση Δημοτικής Επιχείρησης δεν εκτίμησε σωστά μια σειρά δυσμενείς συνέπειες που θα επέλθουν από την προκριθείσα λύση.
Ήδη πολλές από τις συνέπειες αναφάνηκαν.
Η περιοχή της ΚΡΥΑΣ νέκρωσε και δεν υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός για το ζωντάνεμα της, με αποτέλεσμα το Ξενία, ο Νερόμυλος & η Νεροτριβή να παραμένουν επί σειρά μηνών κλειστά & συνεχώς ν' απαξιώνονται υποβαθμίζοντας την περιοχή & πλήττοντας την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης.
Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΠΑΛ πετάχθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο χωρίς να έχουν λάβει τις καθυστερούμενες αποδοχές τους και χωρίς να διασφαλισθεί η μελλοντική τους απασχόληση, με' αποτέλεσμα αυτοί να βρίσκονται σε διαρκείς και αγωνιστικές κινητοποιήσεις αγωνιώντας για το μέλλον τους το οποίο προβλέπεται δυσοίωνο.
Δεν έχει προβλεφθεί αν και ποια επιχείρηση ή αν ο ίδιος ο Δήμος θα υποκαταστήσουν την λυθείσα επιχείρηση στις σημαντικές παρεχόμενες υπηρεσίες πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

έλος δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την τακτοποίηση των οφειλών προς τους προμηθευτές και δανειστές της οι οποίοι βρίσκονται σε αναστάτωση και αγανάκτηση αφού έχουν πεισθεί ότι οι απαιτήσεις τους δεν θα ικανοποιηθούν μετά την λύση της ως άνω εταιρείας και την θέση της σε εκκαθάριση αφού αυτή στερείται περιουσιακών στοιχείων. .
Η κατάσταση είναι έκρυθμη και μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν βλέπει ότι ολόκληρη η Πόλη έχει "παγώσει" μετά το λουκέτο στην ΔΕΠΑΛ που αποφάσισε η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Για όλους αυτούς τους λόγους και για όσα αναλυτικότερα θα παρουσιάσουμε στην συνεδρίαση, ζητάμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αναφερόμενη στην αρχή Ημερήσια Διάταξη.
Οι αιτούντες Δημoτικοί Σύμβουλοι
1. Παλαιολόγος Χρήστος
2. Γκιγκέλος Σωτήρης
3. Ανέστης Λουκάς
4. Δημακοπούλου Νίκη
5. Πούλου Γιώτα
6. Κοτσικώνας Νώντας
7. Μητάς Αλέξανδρος
8. Ζητουνιάτου Βάσω
9. Καλογήρου Στέλιος

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά που το θυμήθηκαν έστω και αργα ότι κάτι πρέπει να κανουν για τη ΔΕΠΑΛ αν και πολύ φαρισαϊσμος κυκλοφορεί τελευταία. Ο Μητάς δεν ήταν 12 χρόνια μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑΛ και σαν αντιπολίτευση και σαν συμπολίτευση με το Ρούσσαρη; Η Δημακοπούλου δεν παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό από τη θέση της σαν μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑΛ και αυτή; Η Πούλου δεν ήταν αντιδήμαρχος με το Ρούσσαρη και υπεύθυνη για την "ανακαίνηση" του ΞΕΝΙΑ; Ο Παλαιολόγος δεν ήταν 20 χρόνια δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος; Ο Ανέστης και ο Καλογήρου στην παράταξη Ρούσσαρη που βύθισε τη ΔΕΠΑΛ; Εκπληκτική μεταστροφή , ας είναι για καλό των εργαζομένων τουλάχιστον.

Ανώνυμος είπε...

"Σωστός" ο "κάποιος"!!!! Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζουν όλοι ότι αναβαπτίζονται και ξεπλένουν τις ευθύνες τους! Τουλάχιστον ας είναι αυτή η αρχή για το τέλος του Γολγοθά των εργαζομένων αλλά και των θιγόμενων επαγγελματιών...

Ανώνυμος είπε...

Εργαζομενε τησ ΔΕΠΑΛ τους εχεις εμπιστοσυνη αυτων των υπογραφουντων?ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΤΕ?ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ?ποιον θα εμπιστευτητε"ο καποιος"κατι σας λεει.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ.οτι κανουν ειναι για δικο τους ψηφοζητιανικο σκοπο.Θα θυμηθητε αυτα που σας γραφω σημερα .μην τους εμπιστευεστε.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΝΕΙΟ.Να πληρωνετε κανονικα το ΙΚΑ σας.Να περνετε χωρις ανχος τους μισθους σας.να πληρωνονται οι προμηθευτες.Να εχετε αξιοπρεπεις συνθηκες εργασιας...ξερετε εσεις.κ.λ.π.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΜΕΝΑ ΚΛΑΙΟΝΤΕΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ?????ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ?ΑΡΓΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΟΟΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΣΙΦΗ.