Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

O Νώντας Κοτσικώνας για τη ΔΕΠΑΛ

Ανακοίνωση για τη διάλυση της ΔΕΠΑΛ και για τα σχέδια εκποίησης της δημοτικής περιουσίας εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Λιβαδειά Δράση και Προοπτική" και ο επικεφαλής της Νώντας Κοτσικώνας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως είναι γνωστό, µε πρόσφατη απόφαση του Δηµοτικού Συµβουλίου Λιβαδειάς, που λήφθηκε µόνο µε τις ψήφους της πλειοψηφίας, επισφραγίστηκε η λύση της Δ.Ε.Π.Α.Λ., χωρίς καµία απολύτως µέριµνα για την τύχη των εργαζοµένων της, των προµηθευτών της, των κοινωνικών και πολιτιστικών της υπηρεσιών της και της δηµοτικής περιουσίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για απόφαση - αναγγελία ενός πρoovαγγελθέντoς θανάτου, που έχει υπεύθυνους και συνυπεύθυνους: όλους αυτούς που διοίκησαν τον Δήµο και τις δηµοτικές επιχειρήσεις, µε γνώµονα το προσωπικό πολιτικό τους συµφέρον και υπηρετώντας πάντα την ίδια πολιτική, που θέλει την Τ.Α. να ασκεί επιχειρηµατικές δραστηριότητες και «κοινωνική» δράση µε ανταποδοτικά τέλη.
Κατ' εξοχήν θύµατα της πολιτικής αυτής πρακτικής, ήταν και είναι οι εργαζόµενοι, όχι µόνο των δηµοτικών επιχειρήσεων, που παραµένουν πολιτικοί όµηροι, απλήρωτοι και εντελώς «ξεκρέµαστοι», αλλό και γενικότερα, αφού οι δηµοτικές επιχειρήσεις, αποτέλεσαν τον «πιλότο» για την εφαρµογή των ελαστικών µορφών, απασχόλησης, της µερικής δουλειάς, µερικού µισθού, µερικής (ή και ανύπαρκτης) ασφάλισης.
Αυτή την πολιτική εγκαινίασαν οι δηµοτικές αρχές του κ. Παλαιολόγου στην οποία συµµετείχε και ο νυν δήµαρχος, διαιώνισε η δηµοτική αρχή του κ. Ρούσσαρη και αποθέωσε η σηµερινή του κ. Τσιφή.
Φτόσαµε έτσι στο σηµείο, η πληρωµένη από το λαό δηµοτική περιουσία, να παζαρεύεται προς εκµετάλλευση από το ιδιωτικό κεφάλαιο και µάλιστα µε όρους ξεπουλήµατος, αφού το φιλέτο της πόλης µας, µετό την σταδιακή απαξίωσή του, θα παραχωρηθεί αντί πινακίου φακής, ως σάπιο. Οι δε εργαζόµενοι παραµένουν στον δρόµο, λοιδορούµενοι µάλιστα ως υπεύθυνοι (!) και ωθούµενοι απροκάλυmα να καταφύγουν σε πολιτικά τζάκια, για να εξασφαλίσουν το αυτονόητο: την δουλειά τους.
Ο Λιβαδίτικος λαός, που έχει βιώσει επί σειρά ετών την αντιλαϊκή πολιτική διοίκησης στο Δήµο, πρέπει να βγάλει τα συµπεράσµατά του, να αποδώσει τις αναλογούσες πολιτικές ευθύνες και να πάρει την υπόθεση αυτή στα χέρια του:
- Να διεκδικήσει, µετά το κλείσιµο της Δ.Ε.Π.Α.Λ., την µεταφορά όλων των κοινωνικών και πολιτιστικών υπηρεσιών της στον Δήµο, χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους, µε την ταυτόχρονη απορρόφηση όλων των εργαζοµένων σε αντίστοιχες δηµοτικές υπηρεσίες.
- Να παραµείνουν στον Δήµο όλα τα καταστήµατα, κτίρια και εγκαταστάσεις της Κρύας, για την αξιοποίησή τους, ως κατ' εξοχήν ιστορική - παραγωγική ­πολιτιστική κληρονοµιά της πόλης µας.
- Να αντισταθεί σθεναρά στην διαφαινόµενη προσπάθεια εκποίησης και παράδοσης στο µεγάλο κεφάλαιο της δηµοτικής περιουσίας.
- Να απαιτήσει ο Δήµος να µην λειτουργεί µε αντιλαϊκά, ιδιωτικοοικονοµικά κριτήρια, αλλά µε διεκδικητικό προσανατολισµό, αρωγός και συµπαραστάτης στα συµφέροντα και τις κινητοποιήσεις της λαϊκής οικογένειας.
«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
Νώντας Κοτσικώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: