Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

H Συμπαράταξη Βοιωτών στον Αλίαρτο

Χαιρόμαστε που όλο και πιο συχνά λαμβάνουμε ανταποκρίσεις από πολίτες για διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στον νομό μας. Φυσικά τα δημοσιεύουμε και το ίδιο θα πράττουμε και στο μέλλον, ακόμη και σε περιπτώσεις όπως αυτή εδώ, όπου έχουμε καλύψει την εκδήλωση.

Γράφει ο Νεαρός **
Αγαπητέ Βοιωτέ,
σου γράφω τις εντυπώσεις μου από τη συγκέντρωση της Συμπαράταξης στην οποία ήμουν παρών.
Περίπου 100 ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν τις 13 Ιανουαρίου στην Αλίαρτο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον. Οσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής και οι νέοι στόχοι ήταν το αντικείμενο αυτής της σύναξης.
Το κλίμα ήταν καλό και ενωτικό. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατερ-Ιωάννης Οικονομίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της ενημέρωση του βοιωτικού λαού για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο δραστήριος παπα-Γιάννης υποστήριξε ότι επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η έκδοση εφημερίδα από τη Συμπαράταξη ώστε η ενημέρωση του κόσμου για τα μεγάλα προβλήματα του νομού να είναι πιο εύκολη και πιο άμεση.
Μετά μίλησε ο Παύλος Ροβολής, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, ο οποίος απαίτησε να δραστηριποιηθεί η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας της Νομαρχίας Βοιωτίας, που με επικεφαλής τον νομάρχη είναι επιφορτισμένη να ελέγχει τις βιομηχανικές επιχειρήσεις.
Τρίτος πήρε το λόγο ο Τάσος Κεφαλάς, από τα ιδρυτικά μέλη της Συμπαράταξης που δήλωσε την επιθυμία του να περάσει στο παρασκήνιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων και τόνισε προς όλους την ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.
Τελευταίος μίλησε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γ. Σταθάς, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα προκάλεσε θετική εντύπωση καθώς ζήτησε να σβήσουν τα περιττά φώτα της αίθουσας και να δίνουν οι ενεργοί πολίτες το παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας.
Ο Λιβαδείτης συνδικαλιστής είπε ότι οι εργαζόμενοι και οι ευαίσθητοι πολίτες έχουν το ίδιο συμφέρον για ένα καθαρό περιβάλλον και για συνθήκες εργασίας που εξασφαλίζουν την υγεία των εργαζομένων. Και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι θα είναι ολέθριο οι οικολογικές οργανώσεις να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους σε βιομηχανικές μονάδες και οι μόνοι κερδισμένοι από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οι καπιταλιστές.
Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων παίρνει σειρά η Δομβραίνα και το Ξυλόκαστρο.

**Εχουν γίνει ορισμένες επεμβάσεις του Βοιωτού στο κείμενο, κυρίως ορθογραφικού χαρακτήρα.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: