Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ο Χρήστος Παλαιολόγος για τον προϋπολογισμό 2008 του Δήμου Λεβαδέων

Για τον προϋπολογισμό του 2008 που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς μας απεστάλη δελτίο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού "Λιβαδειά Πόλη του Αύριο" που υπογράφει ο επικεφαλής του Χρήστος Παλαιολόγος.

Ιδού το κείμενο.
"ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΟΛΗ του ΑΥΡΙΟ"
Αντιαναπτυξιακός Ανειλικρινής-Πλασματικός & Ελλειμματικός
ο νέος Προϋπολογισμός του Δήμου Λιβαδειάς
Με τον Προϋπολογισμό του 2008 που ψήφισε ο κ. Τσιφής και η πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/01/08 αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ο εμπαιγμός του Λαού της Λιβαδειάς, η τεράστια απόσταση μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων γιατι:

1)Αντί για ανάπτυξη διαπιστώνεται πλήρης ανικανότητα απορρόφησης εγκεκριμένων Εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Λιβαδειά, αφού από 12 εκατ. Ευρώ που είχαν εγκριθεί πριν το 2006 απορρόφησε 1,4 εκατ. Ευρώ. Ποσοστό απορρόφησης 12%!!!!

2) Αντί για ανάπτυξη η ΚΡΥΑ ερημώνει εδώ και μήνες, με εργαζόμενους και προμηθευτές σε απόγνωση και κανένα σχέδιο δεν παρουσίασε ο κ. Τσιφής στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός του ότι προτίθεται να ξεπουλήσει την περιοχή σε ιδιώτες.

3) Αντί για διεκδίκηση νέων κονδυλίων για έργα αναπτυξιακά στην πόλη και στην περιοχή δεν κατάφερε να φέρει ούτε ένα Ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ στο πρώτο χρόνο της θητείας του και αγκομαχάει να φτιάξει τα έργα, αυτά που βρήκε από τους προηγούμενους.
4) Αντί για ειλικρίνεια όπως υποσχέθηκε ο κ. Τσιφής, ανειλικρινής πέρα για πέρα ο
προϋπολογισμός , διότι με 12 εκατ. Ευρώ έσοδα παρουσίασε προϋπολογισμό με 31 εκατ. Ευρώ έξοδα !!!

5) Αντί για νοικοκύρεμα των οικονομικών σε ένα χρόνο κατάφερε να μεγαλώσει το χρέος του Δήμου κατά 900.000 ευρώ , κατά 45% !!! δηλαδή.

6) Αντί για ευαισθησία στα λαϊκά εισοδήματα και την συμπίεση που υφίστανται από την ακρίβεια έκανε αυξήσεις 9,5%!!! στο νερό.

7) Δεν συζητάμε βέβαια για δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την νεολαία τους άνεργους και τους κοινωνικά αδύναμους όπου οι δαπάνες του προϋπολογισμού είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Αν αυτά τα προσθέσουμε στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά με ύβρεις και συκοφαντίες απέναντι στην αντιπολίτευση, στην αδιαφάνεια στα δημοτικά έργα με αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, στην προκλητικά ρουσφετολογική πολιτική στα θέματα προσλήψεων προσωπικού, έχουμε πλέον ασφαλή δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας τους.
Ο κ. Τσιφής και η πλειοψηφία του οδηγούν τον Δήμο Λιβαδειάς στην Υπανάπτυξη αλλά και στην Χρεοκοπία.
Για την ‘’Λιβαδειά πόλη του Αύριο’’

Ο Επικεφαλής
Χρ. Παλαιολόγος


Το ρεπορτάζ της viotia για τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2008 στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς θα το γράψουμε αύριο. Για τα ψέματα που ακούστηκαν, για τους... αδικαιολογήτως απόντες και μερικά ακόμη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενεργοποίηση όλων μας για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο χρειάζεται. Όσο και αν αγανακτούμε στην αγορά, την Κρύα δεν θα τη σώσουμε αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ξοδεύουν λεφτά για άχρηστα έργα στην πλατεία και αφήνουν τα άλλα να ρημάζουν.