Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Ο Αλαβάνος για τον Ασωπό

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος
συναντήθηκε σήμερα με την Ενωση Πολιτιστικών Φορέων Ωρωπού, για το θέμα του Ασωπού. Ο κ. Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες ότι "είναι σε ένα τραπέζι τζόγου με ``ομερτά``, με κώδικες σιωπής, με εκβιασμούς, με αλληλοκαρφώματα, με μυστικούς λογαριασμούς και εκκαθαρίσεις λογαριασμών, με αυτοκτονίες, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις στις τσέπες των πολιτών".
Ανέφερε ακόμη ότι "η χώρα βιώνει τις κωμικοτραγικές στιγμές του κύκνειου άσματος του δικομματισμού, καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σε αποσύνθεση, το πολιτικό σύστημα είναι σε σήψη και η χώρα μας την ώρα που άλλες χώρες αγωνίζονται για μια καλύτερη θέση στον κόσμο του 21ου αιώνα, εκείνη βυθίζεται στον υπόκοσμο".
Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τους πολίτες "να αντισταθούν στην κατάρρευση κάθε αξίας, στο μηδενισμό και τον κυνισμό που επικρατεί στη δημόσια ζωή, να μην συμβιβαστούν με κανένα και να αλλάξουν πλήρως το τοπίο".
Σημείωσε δε την ανάγκη διεύρυνσης της στήριξης στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, "ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να προτείνουν μία εναλλακτική λύση έξω από το σημερινό σύστημα". Αναφορικά με την ημερίδα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών σ' αυτήν, είπε ότι "όσα ακούστηκαν εκεί από ελληνικής πλευράς ήταν ένα ανέκδοτο, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα".
Σε σχέση με το ζήτημα του Ασωπού έκανε λόγο για "ένα μεγάλο οικολογικό και ανθρώπινο έγκλημα, χωρίς τιμωρία" και κάλεσε την κυβέρνηση "να μην κλείνει τα μάτια και να πάψει να προστατεύει όσους παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, είτε είναι ιδιωτικές είτε δημόσιες επιχειρήσεις".
Aυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, ή ξεχάστηκες ή λειτούργησε το ΞΕΝΙΑ

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
από το Ξενία γράφω, είδες επιρροή η viotia :-).
Ευχαριστώ.