Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Τα Ζωνιανά της Βοιωτίας (ΤΜ)

Μutatis mutandis, ασφαλώς. Η περιοχή βρίσκεται στη Βοιωτία -πρέπει κάποτε να ήταν πολύ όμορφη. Δεν είναι πια και επιπλέον παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τα διαβόητα Ζωνιανά. Ποιες ομοιότητες; Να μερικές.

1. Τα προϊόντα που παράγονται εδώ πλημμυρίζουν την ελληνική αλλά και τις διεθνείς αγορές. Ομως πολλά από αυτά πιθανότατα δηλητηριάζουν τους καταναλωτές -νέους, γέρους και παιδιά χωρίς διακρίσεις.

2. Από την παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων αυτών κάποιοι έχουν πλουτίσει. Πολύ και παρανόμως. Εις βάρος άλλων. Οι Πόρσε και οι καταθέσεις είναι το λιγότερο. Εδώ ορισμένοι έχουν αποκτήσει off shore εταιρείες, ακίνητα στην Ελβετία και τα Στέιτς, θαλαμηγούς και ιδιωτικά λίαρ τζετ.
3. Ολα αυτά συμβαίνουν από χρόνια υπό την ανοχή του κράτους και όλων των φορέων δημόσιας εξουσίας. Σημαντικό ρόλο στη γιγάντωση των παρανόμων και στην επικράτησή τους στην περιοχή έχουν διαδραματίσει οι τοπικές αρχές: νομαρχία, δήμοι, ελεγκτικοί μηχανισμοί.

4. Φημολογείται ότι και εδώ υπάρχει από πολλά χρόνια υψηλή πολιτική κάλυψη από βουλευτές, υπουργούς και γενικότερα πρωτοκλασάτους πολιτικούς. Και μοιάζει βέβαιότητα όταν ληφθεί υπόψιν η έκταση, το εύρος της παρανομίας και η ευκολία αποκάλυψής της εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση.

5. Οι κάτοικοι έχουν ένα σχετικά καλό εισόδημα αλλά φυσικά πολύ χαμηλό επίπεδο ζωής. Στην πραγματικότητα -και παρά την έλλειψη στοιχείων που υπήρχε- κάπου βαθιά μέσα τους υποψιάζονταν ότι καταστρέφουν τον εαυτό τους και την περιοχή τους. Ομως η ιδιότυπη "ομερτά" που έχει επιβληθεί στην περιοχή, πάλι με κύρια ευθύνη των τοπικών αρχών, δεν τους αφήνει να μιλήσουν.

Ολα αυτά δεν θυμίζουν Ζωνιανά;

Κι όμως, φίλες και φίλοι, επιτρέψτε μας να σας καλωσορίσουμε στα Οινόφυτα, στη βιομηχανική καρδιά της Ελλάδας, 60 χιλιόμετρα από την Πλατεία Συντάγματος.
Εδώ που ασυνείδητοι επιχειρηματίες υπό την ανοχή της κρατικής και την τοπικής εξουσίας έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ρυπαίνοντας ασύστολα, καταστρέφοντας ανελέητα και τώρα - όπως αποδείχτηκε μετά τις μετρήσεις στο νερό- δηλητηριάζοντας ανθρώπους με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Εδώ πότε θα φθάσει το κράτος, κ. Καραμανλή;
http://www.skai.gr/master_story.php?id=66370

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το ατείο Βοιωτάκο.Αποτυχημένο είναι όπως και εσύ.Δεν ξέρεις την απάντηση ε στο κουιζ.Δεν ξέρεις ε σε ποιούς πουλάς πολιτική προστασία και ποιούς πολεμάς με την κωλοφυλλάδα σου τόσους μήνες ε;
Είσαι υποκριτής και όλο τρίχες γράφεις.Ασε τα αστειάκια για ανωνυμίες και εσύ ανώνυμος είσαι και εμείς γελάμε με εσένα όχι εσύ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΥΛΛΟ.
ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΡΙΟΦςΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρόμαι που συμφωνείς Βοιωτέ σχολιαστή αλλά όπως κατάλαβες δεν μιλάω σε εσένα αλλά στον υπεύθυνο της ιστοσελίδας.Εχουμέ μαζέψει πράγμα για την πάρτυ του δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί από εδώ και πέρα.

agios thomas είπε...

Ως προς τον πλουτισμό τα Οινόφυτα θυμίζουν Ζωνιανά.
Μου θυμίζει το ανέκδοτο με την Αθηνά Ωνάση όταν μάθαινε ελληνικά.
Εγώ πεινάω;
Εσύ Πεινάς.
Εμείς πεινάμε;
εσείς πεινάτε.
Όταν ο Παντέλογλου ομιλεί για τοξίνωση, κάτι ξέρει. Και εμείς ενδόμυχα γνωρίζουμε, αλλά δεν μας αφήνει το καθεστώς ομηρίας των βιομηχάνων να το δούμε καθαρά.
Σωστή λοιπόν η ερώτηση:
Το κράτος πότε θα φτάσει και εδώ;.

@ανώνυμε μέσα σε όλα τα κακά που βρίσκεις σε αυτήν την "κωλοφυλάδα" διέκρινα και μια χρήση της σε ένα μέρος του σώματός σου. Εκεί φαίνεται πως έχει ευεργετικές ιδιότητες σε σένα.
Να λοιπόν μια επιτυχία.

Σεις ανώνυμε δεν είστε 'βοιωτάκος';
Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν γελάτε.
Τουλάχιστον ο τρόπος που γράφετε δείχνει άνθρωπο θυμωμένο, τρομοκρατημένο με ψευτοτσαμπουκά εποχής πρώιμου ΠΑΣΟΚ.
Αν καταφέρετε ποτέ να γελάσετε θα δείτε πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος γύρω σας.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ χρωστάς εξηγήσεις και για τους χαρακτηρισμούς σου στο Ρούσσαρη.Θα συμφωνήσω πάντως οτί είσαι παρτάκιας και όχι αντικειμενικός.Κρίμα παντού βρωμιά

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε,
το μεροκάματο είναι ιερό. Θα σε αφήσω να κάνεις τη δουλειά σου (την προβοκάτσια σου δηλαδή) αρκεί να μην το παρακάνεις. Το ίδιο και εσένα kirikotis.
Πάντως, να ξέρετε ότι τα αφεντικά σας είναι πολιτικά χρεωκοπημένα. Οικονομικά δεν ξέρω αλλά καλύτερα να προπληρώνεστε γιατί δεν φημίζονται για τις έντιμες συναλλαγές τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγιε ωραίο το αστίο με το κωλόχαρτο αλλά το μελάνι του εκτυπωτή είναι πιο ακριβό από ότι το χαρτί υγείας.Ασέ τον Βοιωτάκο δεν χρειάζεται βοήθεια.Εχεί εκείνους που του δίνουν εντολές.Και μιλάμε για μεγάλα ονόματα στη βοιωτική πολιτική σκηνή.Αλλά δεν σώζονται πλέον είναι αργά

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ άσε τις θεωρίες συνομωσίας για αυτούς που μασάνε φίδια.Εμείς δεν μασάμε.Σου ξαναλέω είμαστε πολλοί.Δεν κοροιδεύεις κανέναν πλέον.Τα πρόσωπα που πολεμάς σταθερά γνωρίζουν τις μακιαβέλικες μεθόδους σου και σε αφήνουνε να δούμε πόσο θράσος έχεις ακόμα.Τα φιλιά του ιούδα περί αντικειμενικότητας δεν πιάνουν τόπο πλέον. Οταν κάνεις επιθέσεις αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια εσύ είσαι ύποπτος όχι όσοι στα χώνουνε.

Ανώνυμος είπε...

Το πλεονεκτημα αυτού του blog είναι ότι μπορεί ένας επώνυμος, που ο οποιοσδήποτε ανώνυμος τον κάνει ρόμπα με Γκεμπελικες μεθόδους, να αντιδράσει και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο να αμυνθεί απέναντί του, απλά εφαρμόζοντας ίδιες μεθόδους, σύμφωνα με το οφθαλμόν αντί οφθαλμού, κατά παράβαση των αρχών του ως επώνυμος.
Εάν προσπαθείτε όλοι εσείς να του στερήσετε αυτό το πλεονέκτημα δεν θα μπορέσετε, λάθος πόρτα ( blog )βαρέσατε.
Αφήστε μας ήσυχους ρεμάλια.
Φιλάκια από ένα επώνυμο-ανώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ μη χάνεις τη ψυχραιμία σου όταν σε κατηγορούν.Εχείς κάνει καλά έχεις καρφωθεί όμως και απίστευτα με χαζομάρες.Το να κατηγορείς κάποιον επειδή σου κάνει κριτική δείχνει μεγάλο κόμπλεξ και ναρκισισμό. Το να βρίζεις τον Ρούσσαρη χωρίς στοιχεία και να κάνεις μετά γκάλοπ με το ονομά του είναι ηλιθιότητα και δείχνει εμπάθεια.Το να λες ψηφίστε Μπασιάκο και να κοροιδεύεις τον Κουτσούμπα δεν ξεχνιέται.Αντικειμενικός δεν είσαι πάρτο χαμπάρι.Είσαι ερασιτέχνης.

βοιωτός είπε...

@επώνυμε,
ναι μπορούμε να πέσουμε και στο επίπεδό τους. Γιατί όχι; Και το να σέρνεσαι εμπειρία είναι.

@kiriakoti,
αντικειμενικός είσαι εσύ: Οποιος σου δώσει τα περισσότερα τον υποστηρίζεις. Ετσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα Βοιωτέ ποιός κάνει προβοκάτσια σε ποιόν άσε να το κρίνουν οι ουδέτεροι Βοιωτοί και όχι οι Βοιωτάρχες. Εάν εσύ θέλεις να φορτώσεις στο Τσιφή και το πρωτοπορικό αμάρτημα θα το κάνεις εάν σου πούνε είμαι σίγουρος.τα 12 χαμένα χρόνια για τη λειβαδιά εσύ δεν τα έζησες ήσουνα στην Αμερική Αλβανός Τουρίστας ξέρω ξέρω.Τι να κάνουμε δεν θα ζήτε άλλο με τα λεφτά του Δήμου.Οτί φάγατε φάγατε.Ασέ τέλος το στυλάκι του ανώτερου,δεν σου πάει.κοίτα εκεί να γράψεις καμιά είδηση για τα σκυλιά του Τσιφή στο σπίτι του γιατί και αυτά ύποπτα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο εάν είχα και εγώ μια εφημερίδα και έγφραφα πότε φταρνίστηκαν οι πάλαι ποτέ σύμβουλοι του Παλαιλόγου και σε ποιά μαγαζιά ψωνίζουν οι γυναίκες τους θα τη θεωρούσες σοβαρή;πρωτότυπος δεν είσαι γιατί τις μισές ειδήσεις τις παίρνεις από το σείριο, έξυπνος δεν είσαι γιατί αφήνεις κουτσουλιές πολλές,ελπίζω τουλάχιστον να βγάζεις κανά φράγκο από τον Δημαρχάρα σου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ τους έχεις τρομάξει . Συνέχισε μην τους φοβάσαι.
Να θυμάσαι ότι πετάνε πέτρες στα δέντρα που έχουν καρπούς.
Οσο γι αυτόν που γράφει μπορείς να τον βρεις αν μάθεις πόσοι δεν έχουν τελιώσει το γυμνάσιο. Δεν είναι πολλοί στη γενια μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλός ο παραλληλισμός. Τώρα βέβαια κινείται ταχύτερα το ΥΠΕΧΩΔΕ και ελέγχει τη νομαρχία Βοιωτίας. Κάλλιο αργά;

Ανώνυμος είπε...

αγιε θωμα
αν γνωρίζεις πες μας ειναι αληθεια οτι στα οινοφυτα γινονται απο μεθυσμένους αλλοδαπούς επεισόδια και δεν υπαρχει επαρκης αστυνομική δύναμη με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι τρομαγμένοι;

agios thomas είπε...

Τελευταίε ανώνυμε, θεωρώ υπέρ του δέοντος υπερβολική την είδηση.
Το πρόβλημα είναι πλήρως ρατσιστικό.
Στην περιοχή των Οινοφύτων, όταν άνθρωποι πίνουν μέχρι να έρθουν στο τσακίρ κέφι, δεν λειτουργούν κανονικά.
Τώρα γιατί όταν αυτοί είναι Έλληνες, υπάρχει διακαιολογία, ενώ όταν ανήκουν σε άλλη φυλή, παύουν να αντιμετωπίζονται ως συνάνθρωποι είναι ένα θέμα γενικώτερης αντιμετώπισης σε όλη την επικράτεια.
Αν έχεις συγγενείς μετανάστες θα μπορέσουν να σου εξηγήσουν καλύτερα από εμένα τη ζωή που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι μακριά από τις οικογένειές τους. Όχι γιατί οι ίδιοι το θέλησαν, αλλά γιατί εξαναγκάστηκαν από την εξαθλίωση της εκεί 'ζωής'τους.
Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο από εμένα το συζητάμε και το ερευνούμε.

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε,
ευχαριστώ για τη στήριξη. Οι εγκάθετοι είναι τόσο λίγοι και τόσο ανόητοι που δεν θα ασχοληθώ για να βρω ποιοι είναι.

βοιωτός είπε...

Μηχανικέ,
ακόμη δεν υπάρχει φως. Περιμένουμε ένα μήνα ακόμη. Μετά οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες...

Ανώνυμος είπε...

κακομοίρη Βοιωτέ μη χάνεις την ψυχραιμία σου.Δημοκρατία έχουμε ότι ηλιθιότητες μπορείς να γράφεις τόσα περισσοτέρα θα πάρεις από τους φίλους σου.Εμείς θα σε ξεφτιλίσουμε από εδώ και πέρα πάρτο χαμπάρι.Ανοήτος είσαι εσύ και βλαχομπαράς παράλληλα. Οχί τίποτα άλλο εάν υπάρχει κανένας αφελής που νομίζει ότι δεν παίζεις παιχνίδια στη πλάτη των αναγνωστών,απλά να ξέρει/δεν μιλάμε για την στημένη δήθεν υποστήριξη σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ.
ΟΠΟΟΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΝΑ ΤΗ ΧΑΛΆΣΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ.
ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 4:51
ποιός σου απαγορεύει να παίξεις και εσύ παιχνίδια στην πλάτη των αναγνωστών; Παίχτα ρε μεγάλε.
Αν κάποιου δεν αρέσει δεν τα παρακολουθεί. Προσωπικά γουστάρω και να μου παίζουν και να παίζω.
αλληλοπαιζόμαστε !!!

Ανώνυμος είπε...

αγιε θωμα
αν μεθανε οι ανθρωποι ασπροι μαυροι κιτρινοι γινονται ολοι ιδιοι. το ερωτημα ειναι εαν υπαρχει αστυνομική δυναμη επαρκης στα οινοφυτα. Ακουσα οτι δεν ειναι ικανοποιημενοι οι κατοικοι απο την αριθμητική δύναμη οχι απο την ποιότητα των αστυν οργανων.

agios thomas είπε...

@Ανώνυμε.
υποθέτω γνωρίζεις ότι στο Δήμο Οινοφύτων δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα. Όλη η περιοχή εξυπηρετείται από το αστυνομικό τμήμα Σχηματαρίου.
Σε όποια δημόσια υπηρεσία και να πάς ή σώμα και ρωτήσεις θα σου απαντήσουν πως δεν επαρκεί το προσωπικό.
Μια στατιστική που παρακολουθούσα καταγράφει πως σε αναλογία η Ελλάδα διαθέτει το 3ο μεγαλύτερο ποσοστό αστυνομικών - πολιτών στην Ευρωπαική Ένωση.
Κάτοικοι της περιοχής Οινοφύτων επαναλαμβάνω είναι και οι αλλοδαποί.
Συνεπώς αν υπάρχεει κίνδυνος, είναι για όλους τους πολίτες ίδιος.
Γνώμη μου προσωπική είναι πως δεν χρειάζεται περισσότερη αστυνομική δύναμη στη περιοχή για επιβολή πειθαρχίας, δεδομένου του δημοκρατικού πολιτεύματος του τόπου.
Σε ότι αφορά τον δήμο, γνωρίζω πως έχει 2 άτομα στη δημοτική αστυνομία που αρέσκονται να πίνουν το καφέ τους με τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους και όχι να βγαίνουν στους δρόμους.
Δεν γνωρίζω το οράριό τους και δεν γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο από το οποίο καλύπτονται, σχετικά με την καθηκοντολογία τους και τα ωράριά τους.
Αλλά σε ότι αφορά τα παράπονα, εγώ δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από τα γενικά που λέγονται σε κάθε τόπο.

Ανώνυμος είπε...

αγιε θωμα
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εαν δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα σε μιά τόσο μεγάλη πόλη τι να πω.
για τα λοιπά δεν διαφωνώ.