Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Ελεγχοι στην αγορά ενόψει εορτών

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Βλάχο είχε σήμερα ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου.
Ο κ. Μίχας ζήτησε τη λήψη αυστηρών μέτρων για την πάταξη της αισχροκέρδειας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ενώ επανήλθε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τα οποία εντόπισε σε τρία σημεία: Πρώτον η απουσία ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου συστήματος ελέγχου, δεύτερον, το αναποτελεσματικό κυρωτικό πλαίσιο και τρίτον, η υποστελέχωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Για τον λόγο αυτό κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις της Νομαρχίας πάνω σε αυτούς τους τρεις άξονες ζητώντας από τον υφυπουργό να δεσμευτεί ότι η Πολιτεία θα λάβει σύντομα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση επίλυσής τους.



Να ρωτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας: Στη Βοιωτία και εν όψει των εορτών η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κάνει ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας; Αν ναι ποιοι είναι οι ελεγκτές; Ποιους ελέγχουν; Και πότε; Δεν θα έπρεπε να ανακοινώνονται; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες που ακούγονται. Αλλά θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: