Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Για το περιβάλλον στο Ερημόκαστρο

http://viotiaevents.blogspot.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ, Ή ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΎ Ή ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΣΗ.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΑΡΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ. ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΕΤΟΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΣ.
ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ,

Ανώνυμος είπε...

Κατ΄αρχην υπάρχειτο symparataxi.blogspot.com για να πληροφορηθρείς τις δραστηριότητες και τις θέσεις της συμπαραταξης αν και νομίζω οτι θα το θεωρείς περιττό.
Τέλος πάντων επειδη μιλάμε δημόσια να πώ ότι η συμπαράταξη δεν αποτελεί μια πειθαρχημένη και κλειστή ομάδα αλλά ένα ανοικτό δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που συνεδριαζει δημόσια και έχει σαν στόχο να συμβάλει στην απόρριψη του θλιβερού μέλλοντος που ετοιμάζεται για την Βοιωτία.
Στην συνάντηση των Θεσπιέων που διοργώνωσε η τοπική κίνηση πολιτών ήταν παρών φυσικά και ο Δήμαρχος.
Πράγματι όμως πολλές φορές έχουμε έρθει σε σύγκρουση με την τοπική αυτοδιοίκηση, πχ κοινότητα Αντίκυρας, όπου είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα των εργοστασίων ενέργειας δεν εκφράζει επ΄ουδενί,την πλειονότητα των πολιτών της Αντίκυρας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΕΊΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΆΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝ ΑΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΣΤΑ ΧΩΡΟΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.
ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΑς ΞΕΧΝΟΥΝ Ή ΕΡΟΧΝΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΒΛΠΕΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΤΙΑ.
ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΙΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΕΛΕΓΧΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.
Η ΣΥΝΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ.
Η ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΙΣΒΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ.
ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ Ή ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ. ΓΙΘΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΟΥΠΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.!!!!!
ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΩ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΙΚΗΣΩ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΆ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΘΙΣΒΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΜΥΓΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΧΟΛΈΙΟ ΚΛΠ., ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
ΟΧΙ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΒΛΈΠΟΥΝ ΚΟΣΜΟ.
Η ΜΑΧΗ ΠΡΠΕΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΘΕΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΕΣ.
ΚΑΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ....ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.
ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΙΣΒΗ ΚΛΠ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ.
ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΝΠΟΦΥΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά φαίνεται ότι η δραστηριότητα της συμπαραταξης και όχι μόνο, αλλά καί αλλων πολιτών και φορέων ενοχλεί και μάλιστα πολύ.
Τώρα κάποιοι ανανακάλυψαν την ψευδή αντίφαση μεταξύ κατοίκων του χώριού και κατοίκων της Βοιωτίας.Να σε πληροφορήσω εδώ αγαπητέ φίλε ότι η μεγάλη πλειονότητα των φίλων που μετέχουν στο δίκτυο της συμπαράταξης είναι κάτοικοι της Βοιωτίας και των χωριών της.Όσο για την κεραία που αναφέρεις, εμπρός πεδίο δόξης λαμπρό,μην αρκείσαι στην κακόπιστη κριτική. Η συμπαράταξη δεν είναι ζορό, επιθυμεί την ευαισθητοποιήση και κινητοποίηση όλων.
Για το ζήτημα της ανεργίας που αναφέρεις επειδη ζούμε εδώ, έχουμε και εμείς παιδιά που θέλουμε να εργαστουν εδώ, εχουμε αναφερθεί πολλές φορές.
Για εξήγησε πως γίνεται η Βοιωτία με το μεγάλύτερο στατιστικά εισόδημα στην χώρα να έχει τέτοια υψηλά ποσοστά ανεργείας. Γιατι δεν συμβάλουν στην καταπολεμησή τους τα εργοστάσια των Οινοφύτων.Οι ανεμογεννήτριες και οι πυλώνες που εγκαθίστανται με ρυθμό πολυβόλου ποσες θέσεις εργασίας θα φέρουν ή ακυρώνουν οποιαδήποτε δειλή τουριστική ανάπτυξη που το ίδιο το κράτος κάποτε είχε πριμοδοτησει. (δες Κούκουρα, Κορώνεια κτλ.) Ο Στασινόπουλος που του δωρίστηκε το λιμάνι της Θίσβης απασχολεί αλλοδαπους εργαζόμενους ναι ή όχι.Δεν εχω τίποτα με τους μετανάστες, ισα ίσα, αλλά να πέσουν οι μάσκες και να σταματήσουν τα λόγια τα ψευτικά τα μεγάλα της ανάπτυξης.Με την ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού ακυρώνεται ή όχι η τουριστική ανάπτυξη των παραλίων του Κορινθιακού. Αν η Αντίκυρα γίνει Λάρυμνα και Ελευσίνα, αυτο θα είναι καλο για την ανεργία και την ζωή μας εδώ.Δηλαδή τελειώνοντας φίλε ο μόνος δρόμος για να αναπτυχθεί η Βοιωτία και να βρούν δουλειά τα παιδιά της είναι να γίνει χαβούζα των Αθηνών,ένα νέο Θριάσιο Πεδίο. Εμεις πιστευουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.

Ανώνυμος είπε...

ψευδή αντίθεση μεταξυ ετεροδημοτών, κατοίκων των Αθηνων και κατοίκων της Βοιωτίας ήθελα να γράψω αλλά....

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ζούσατε στα χωριά σας έτσι κι αλλιώς , εμείς που ήρθαμε από τις μεγαλουπόλεις για να βρούμε μια άλλη ποιότητα ζωής τι να πούμε. Δηλαδή η λογική είναι να γίνουμε Αθήνα ή βιομηχανική περιοχή. Δεν έχει ακούσει κανείς για ήπια ανάπτυξη και χωροταξικούς σχεδιασμούς; Η οποία ήπια αναπτυξη χρηματοδοτήθηκε στην περίπτωση του Ελικώνα από το κράτος και την Ε.Ε. Αν θες φίλε χρήστο κ.γ. να εργάζεσαι σε εργοστάσιο γιατί δεν πάς στην Αθήνα όπου σίγουρα θα βρείς αυτό που ζητάς και να αφήσεις τη Βοιωτία σε αυτούς που αναζητούν άλλα πράγματα; χώρος υπάρχει για όλους. Άσε που μπορείς και συ κυριλέ μετά να επισκέπτεσαι το χωριό τα καλοκαίρια και τις γιορτές.