Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Αποχωρεί ο Αλέκος Αλαβάνος από την προεδρία του ΣΥΝ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού στο προσεχές συνέδριο ο Αλέκος Αλαβάνος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους που τον ωθούν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τώρα οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του Συνασπισμού που θα εκλεγεί στο 5ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, στα τέλη Ιανουαρίου 2008. Η θητεία του προέδρου στον ΣΥΝ είναι τριετής και φημολογείται ότι ο αποχωρών Αλέκος Αλαβάνος θα προτείνει τον 30άρη Αλέξη Τσίπρα για διάδοχό του στο τιμόνι της Κουμουνδούρου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ καλημέρα!Για μία ακόμη φορά είσαι πρωτοπόρος στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή μας.
Να σε ενημερώσω και εγώ λοιπόν πως στο άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης σχετικά με την ενδεχόμενη ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον 30άρη κ.Τσίπρα σκόρπισε ρίγη συγκίνησης ανάμεσα στους παλαίμαχους αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ,κυρίως των Τ.Ο. Φιλοθέης,Εκάλης,Ψυχικού που έχουν αναλώσει τη ζωή τους προασπιζόμενοι τα δικαιώματα του λαού στα καφέ του Κολωνακίου και στα μπουζούκια της παραλιακής,και προκάλεσε πολλαπλούς οργασμούς στις δεσποινίδες των προαναφερθέντων περιοχών,που αποτελούν άλλωστε και την κυριότερη εκλογική δεξαμενή του κ.Τσίπρα.
Μιλώντας πολιτικά τώρα,έκανα ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα πως ο κ.Τσίπρας είναι ένα λαμπερό Τίποτα.Ότι διάβασα ήταν μία αγιογραφία του που στεκόταν περισσότερο στα εξωτερικά του χαρακτηριστικά και στο γενικότερό του στυλ,παρά στις πολιτικές του θέσεις.Ο κ.Τσίπρας είναι το πιο εξελιγμένο προιόν της μεγάλης βιομηχανίας που ονομάζεται "κατασκευή εναλλακτικών αριστερών πολιτικών μίας χρήσης" με την καρδιά στα κινήματα της αντι-παγκοσμιοποίησης και το πορτοφόλι στις Βρυξέλλες,ικανοί μόνον να ξεγελούν μερικούς αφελείς πως το σύστημα μπορεί και να αλλάξει ειρηνικά.Άλλωστε,η συνταγή είναι πλέον γνωστή.Εφαρμόζεται και στην περίπτωση Παπανδρέου.
Παίρνουμε έναν συμπαθή πολιτικό.Καλλιεργούμε εντέχνως το ριζοσπαστικό του προφίλ προβάλλοντας το επαναστατικό του παρελθόν.Ανακατεύουμε φληναφήματα περί συμμετοχικής δημοκρατίας,κοινωνικών κινημάτων,δικτύων πολιτών,περιβαλλοντικής ευαισθησίας με μία τζούρα τεχνολογίας,κατά προτίμηση blog και youtube,και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας άνοστος χυλός.Το baking powder είναι προεραιτικό,καθότι το μίγμα είναι από μόνο του φούσκα.Το βάζουμε στο φούρνο των κοινωνικών εντάσεων που τον έχουμε προθερμάνει με απειλές για το εργασιακό και συνταξιοδοτικό μέλλον των εργαζομένων και την αποδόμηση των συστημάτων υγείας και παιδείας.Αφήνουμε το μίγμα να ψηθεί για μία με δύο τετραετίες.Σεβίρεται ζεστό,γαρνιρισμένο με άφθονες υποσχέσεις για δημοκρατία,κοινωνική δικαιοσύνη,εργασία για όλους,παιδεία,υγεία και Τζούλια Αλεξανδράτου.Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές,ευφορική διάθεση,διαστρέβλωση της πραγματικότητας,κοινωνική απάθεια και κακό σπυρί στον κώλο.Προσοχή στις οδηγίες χρήσης.Απολάυστε υπέυθυνα!

Ανώνυμος είπε...

Καλά,θα σου περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Ti fantasia re paidi mou pou exeis.Seneriografos eisai re orxomenie i apla argosholos?

βοιωτός είπε...

Ορχομένιε,
άψογο -τεχνικά μιλώντας.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,ευχαριστώ!

Ανώνυμε,μπορείς να με αποκαλέσεις και αργόσχολο σεναριογράφο αν θες,αλλά εσύ είσαι σίγουρος πως αυτά που γράφω είναι απλώς σενάρια;

Διαφορετικέ,δυστυχώς για΄σένα δεν θα μου περάσει γρήγορα.Έχεις να μου προτείνεις κανένα χάπι;

Το σωστό είναι "προαιρετικό"

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, από πού προκύπτει Τσίπρας; Βέβαια στον γερασμένο ΣΥΝ δεν βρίσκεις εύκολα στελέχη στις ενδιάμεσες ηλικίες, αλλά...

Ορχομένιε, μάλλον σε λάθος site σερφάρετε :-) Και προς αποκατάσταση της αλήθειας οι πολυοργασμικές δεσποινίδες της Φιλοθέης, της Εκάλης και του Ψυχικού (ανοργασμικές μάλλον, αλλά τέλος πάντων) δεν ψηφίζουν για δήμαρχο της Αθήνας όπου κατέβαινε ο κ. Τσίπρας - άσε που δεν είναι καθόλου trendy για τα γούστα τους.

Πάντως, Ορχομένιε, αν η άποψη «πως το σύστημα μπορεί και να αλλάξει ειρηνικά» είναι για αφελείς, όπως μας τα λέτε, είναι κατανοητό να ασχολείστε με τα προβεβλημένα στελέχη της ρεφορμιστικής αριστεράς. Με τον ηγέτη της σοσιαλφιλελεύθερης παράταξης (ΓΑΠ) γιατί σπαταλάτε φαιά ουσία;

βοιωτός είπε...

Μέτοικε, πίκρα με τους γάβρους :-).
Λοιπόν, λένε ότι ο Αλαβάνος προτείνει Τσίπρα για πολλούς λόγους. Είναι δικό του πολιτικό τέκνο και βγάζει στην αποστρατεία όλους τους άσπονδους φίλους του Αλέκου στο κόμμα. Ακόμα όπως λέει ο Ορχομένιος ο Τσίπρας προσεγγίζει στρώματα και ηλικίες όπου η αριστερά δεν είχε πρόσβαση. Τέλος ο Αλέκος προωθώντας τον Τσίπρα εξασφαλίζει την υστεροφημία του μεταξύ των πληκτικών εκείνων που σε κάθε ευκαιρία διαδηλώνουν ότι πρέπει να αναλάβουν νέοι άνθρωποι τα ηνία.
Προσωπικά δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ ή να κατακρίνω τον Τσίπρα. Βρίσκω το λίβελο του Ορχομένιου επιτυχημένο από επικοιωνιακής άποψης.

Τέλος, εφόσον δεν απέφυγα τον πειρασμό θα πω ότι εκείνο που -χωρίς να γνωρίζω πολλά- θα με ανησυχούσε στην ανάρρηση του Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ είναι το μορφωτικό του επίπεδο.
Θα το εξηγήσω αν χρειαστεί.

Το Τσίπρας είναι από τα τσίπουρα; :-)

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε,καλημέρα!Διαβάζω τα σχόλιά σας στα διάφορα post που αναρτά ο Βοιωτός και μου έχει κάνει εντύπωση το εύρος των γνώσεών σας.
Φαντάζομαι θα καταλάβατε πως τα περί Εκάλης,Φιλοθέης και Ψυχικού τα έβαλα για λόγους εντυπωσιασμού.
Όσον αφορά το ερώτημα που μου θέσατε,να σας απαντήσω πως ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαι με τον ΓΑΠ είναι ένα μίγμα θυμού και ανησυχίας.Θυμός,διότι ήμουν από τους ανθρώπους που πίστεψαν στον ΓΑΠ και απεδείχθη λίγος.Όταν μιλούσα για φληναφήματα περί "συμμετοχικής δημοκρατίας",το εννοώ.Ο ΓΑΠ ήταν αυτός που έφερε αυτές τις νεωτερίστικες ιδέες στην πολιτική μας ζωή,και ήταν ο πρώτος που τις πέταξε στον απόπατο.Ποιόν ρώτησε για να εντάξει στο ψηδοδέλτιο Επικρατείας τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο και μαλιστά την επομένη της θριαμβευτικής του εκλογής από ένα μύριο πολιτών;Ποιόν ρώτησε για να κατεβάσει υποψήφια την Καραχασάν;Ποιόν ρώτησε για τις διαδοχικές τούμπες που πήρε στο θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων;Δηλαδή οι νέες ιδέες είναι μόνον λόγια;Τα κομματικά όργανα τι έκαναν;Γι'αυτό και πάντα ήμουν και είμαι δύσπιστος απέναντι σε κάτι αυτόκλητους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ τύπου Μεδεώνα,ο οποίος μας παραμύθιαζε μέχρι τις 11 Νοέμβρη και τώρα έχει λουφάξει.Που είναι ο ΓΑΠ δύο εβδομάδες τώρα από την επανεκλογή του;
Όσον αφορά την ανησυχία,παρατηρώ πως όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη,δεν υπάρχει ουσιαστικός αριστερός λόγος.Όλοι οι πολιτικοί που δηλώνουν αριστεροί είναι κάτι μίζερα και κουρασμένα ανθρωπάκια,με κοινά χαρακτηριστικά που φαίνονται σαν να μετράνε μέρες για να βγούνε στη σύνταξη,και φυσικά δεν μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες.Και αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που έχουν οδηγήσει την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη σε άνοδο.Και δυστυχώς ακόμα και νέοι άνθρωποι σαν τον κ.Τσίπρα δεν φαίνεται να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.Καλές οι δωρεάν βουτιές,αλλά δεν αποτελούν αυτά προτεραιότητα.Και ούτε επειδή υιοθετείς μία νεωτερίστικη γλώσσα, είσαι κατ'ανάγκη νεωτεριστής.Είδαμε και τον Βούγια στη Σαλονίκη πως ξεκίνησε και πως κατέληξε.

Βοιωτέ,αν ξέρεις κάτι για το μορφωτικό επίπεδο του κ.Τσίπρα που δεν το γνωρίζω,πες το μου.
Υ.Γ. Ακόμη περιμένω το post για την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή και την γενικότερη έξαρση των ακραίων ιδεών στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Ορχομένιε, πιστέψατε στον ΓΑΠ, ας προσέχατε ;-)

Το ζήτημα με τις «δωρεάν βουτιές» που θίξατε πάει πολύ πιο πέρα από τις δωρεάν βουτιές, δεν είναι οι δωρεάν βουτιές το θέμα, δηλαδή. Το ζήτημα είναι η αυθαίρετη ιδιοποίηση του δημόσιου χώρου και του δημόσιου πλούτου από επιχειρηματικά συμφέροντα, με «γκανγκστερικές» μεθόδους ενίοτε, κι αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα για όλη την Ελλάδα.

Βοιωτέ, νομίζω πως ο Τσίπρας δεν λειτουργεί ως «πολιορκητικός κριός» σε χώρους που δεν έχει πρόσβαση η αριστερά αλλά μάλλον σαν «ανάχωμα» της ροπής προς τον κομφορμισμό της νεώτερης γενιάς. Πάντως θα τολμούσα να προβλέψω πως ο Αλαβάνος «την κάνει» γαι να ασχοληθεί απερίσπαστος και χωρίς κομματικά βαρίδα με τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σταθερό και ενιαίο πολιτικό φορέα - κάτι σαν συνομοσπονδία ριζοσπαστικών αριστερών σχηματισμών

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε,καλημέρα!Για τα ζητήματα που θίξατε να σας πω πως πρώτον το τι αποτελεί προτεραιότητα στην σημερινή Ελλάδα είναι καθαρά ζήτημα οπτικής γωνίας.Άλλοι θα έβαζαν σαν προτεραιότητα π.χ. την ανεργία ή την διάλυση του κοινωνικού κράτους.Δεύτερον, ο κ.Τσίπρας δεν είναι σε θέση να τα βάλει με κανένα από τα οργανωμένα συμφέροντα διότι είναι πολυπλόκαμα και έχουν βαθιές ρίζες και ακόμη βαθύτερους προστάτες.Άλλωστε δεν περιμένουμε από τον κ.Τσίπρα να το παίξει Έλιοτ Νες.Και τρίτον,αν περιμέναμε από τον κ.Τσίπρα των βραβείων της χρονιάς και των συνεντεύξεων σε lifestyle περιοδικά να σταθεί ανάχωμα στον κομφορμισμό της νεολαίας,καήκαμε...!