Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Αμφισβητεί ευθέως τον Σουφλιά η Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σοβαρότατα ερωτήματα προκύπτουν απο την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η πολυεθνική εταιρεία Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. σχετικά με το πρόστιμο που της επεβλήθη από το ΥΠΕΧΩΔΕ για ρύπανση του Ασωπού. Ιδού η ανακοίνωση της εταιρείας.

"Mε έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την χθεσινή Ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στην βιομηχανία μας, επειδή τάχα ρυπαίνει τον Ασωπό ποταμό.Για την έγκυρη ορθή και πλήρη ενημέρωση του κοινού και των μετόχων μας παρατηρούμε τα εξής:
Α. Μέχρι σήμερα δεν μας έχει επιδοθεί καμμιά απολύτως πράξη επιβολής προστίμου.
Β. Η εταιρεία μας έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες για την απόρριψη στο Ασωπό ποταμό επεξεργασμένων λυμάτων.
Γ. Την 10η Οκτωβρίου 2007 έγιναν δειγματοληψίες στο εργοστάσιό μας στα Οινόφυτα Βοιωτίας από κλιμάκιο της ΕΥΕΠ τα αποτελέσματα της οποίας μας κοινοποιήθηκαν την 25η Οκτωβρίου 2007
Δ. Από τα αποτελέσματα αυτά προέκυψε ότι τα απορριπτόμενα στο Ασωπό ποταμό απόβλητα του εργοστασίου μας είναι μέσα στα όρια που προβλέπονται από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές άδειες του εργοστασίου και περαιτέρω ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως ίχνος εξασθενούς χρωμίου ή άλλων επικινδύνων ουσιών.
Η εταιρεία μας λειτουργεί ένα από τα εργοστάσιά της στα Οινόφυτα Βοιωτίας εδώ και 30 χρόνια. Το εργοστάσιό μας αυτό, όπου σημειώνεται ότι απασχολούνται 250 περίπου άτομα, όπως και όλα τα άλλα εργοστάσιά μας εντός και εκτός Ελλάδος στην Ευρώπη και την Αμερική, έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες διοικητικές άδειες και τηρεί με σχολαστικότητα τους σχετικούς περιβαλλοντικούς όρους.
Εν όψει των ανωτέρω η επιβολή προστίμου είναι άξια απορίας και η εταιρεία μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κατ' αυτής κάθε νόμιμο μέτρο.".

Ποιος λέει αλήθεια; Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των νομαρχιών Βοιωτίας και Ανατολικής Αττικής ή η διοίκηση της πολυεθνικής; [Κανονικά δεν τίθεται ερώτημα αλλά στη σύγχρονη Ελλάδα ήδη από πολλά χρόνια οι αποφάνσεις (και αποφάσεις) των δημοσίων αρχών θεωρούνται μάλλον ύποπτες].
Κι αν έχει δίκιο η εταιρεία μήπως είμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες ενός κακοστημένου σόου για λαϊκή κατανάλωση;
Περιμένουμε απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ δείτε κι αυτό.

Στην Ελλάδα, ναι.

Καταδίκη πρώην δημάρχου για υποβάθμιση περιβάλλοντος

Και στις 9 Νοεμβρίου το πρωί στα Οινόφυτα ο Αλαβάνος.

5 σχόλια:

παράλληλος είπε...

Δεν πρόλαβα να αφήσω το σχόλιο στο προηγούμενο ανάλογο πόστ και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, να η Μαΐλης με την αμφισβήτηση της επιβολής προστίμου!
Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να καταλάβεις ότι θα καταβληθούν του αγίου Σούτσου ανήμερα...

[]Μου άρεσε το "σημειώνεται ότι απασχολούνται 250 περίπου άτομα"!
Ωμός ή ψημένος ο εκβιασμός?]

βοιωτός είπε...

Το περίπου πού το πας; το λέμε για ανθρώπινες υπάρξεις; Δεν το λέμε, εκτός αν πρόκιεται για εκατομμύρια και πάλι κακώς...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΈΧΕΙ ΕΛΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΈΧΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ Η ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΠΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ. Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΠΡΈΕΙ ΑΥΤΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΜΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ. ΟΙ 250 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ. ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΘΡΩΣΗ. Ο ΜΑΙΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ISO. OMΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΕΘΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΩΝΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. ΕΛΕΟΣ.

βοιωτός είπε...

Προλετάριε,
καλώς ήρθες. Οσα λες πρέπει να γίνουν όχι μόνο στον Μαϊλλη -δεν έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο, να ζήσει να χαίρεται τα λεφτά του.
Πρέπιε οι έλεγχοι να γίνουν παντού, σε όλους και να τιμωρηθούν επιτέλους οι ένοχοι.

Ανώνυμος είπε...

KAI ALLO ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΓΚΟΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. η ΕΛΒΑΛ. ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΥΘΝΑΙΚΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩΝΑ ΠΙΣΤΩΨΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ. ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΥΤΟΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΤΑΔΟΚΕΙ. ΒΟΙΩΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΜΖΙ ΜΑΣ.