Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Μεγάλη νίκη Παπανδρέου

O Γεώργιος Παπανδρέου είναι ο νικητής των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για τη θέση του προέδρου του Κινήματος. Με επίσημα καταμετρημένο το 25% των ψήφων, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 60,03% (83.931 ψήφοι), ο κ. Βενιζέλος 33,54% (46.894 ψήφοι) και ο κ. Σκανδαλίδης 6,28% (8.784 ψήφοι).
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει 59,8%, ο κ. Βενιζέλος 33,7% και ο Κ. Σκανδαλίδης 6,5%. Ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει όλους τους νομούς.

Στη Βοιωτία ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει με το εντυπωσιακό 57% έναντι 35% του Ευ. Βενιζέλου. Εχει σημασία να σημειωθεί ότι μέσα στην πόλη της Θήβας ο Ευ. Βενιζέλος προηγήθηκε οριακά του Γ. Παπανδρέου (μεγάλη η στήριξη Ακριβάκη) ενώ αντιθέτως μέσα στη Λιβαδειά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε πάνω από 60% των ψήφων.

Δείτε τη δημοσκόπηση της viotia όπου εσείς προβλέψατε τη νίκη Παπανδρέου, όταν όλοι έδειχναν συντριπτική υπεροχή Βενιζέλου. Εδώ Νίκη Παπανδρέου στη viotia
Και φυσικά την τελευταία δημοσκόπηση της viotia πάνω αριστερά στο blog, όπου και πάλι με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο οι αναγνώστες μας προβλέπουν το σημερινό αποτέλεσμα.


44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ. Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ. ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΡΑΞΙΜΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ "ΣΤΕΛΕΧΗ". ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΑΚΗ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΓΩΝΑ.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ, ΛΙΑΝΟΣ Ο ΓΗΡΑΙΟΣ, ΟΛΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ. ΟΜΩΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΥΒΑΛΑΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΜΕ ΜΑΜΑΛΗ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΨΥΧΟΓΙΟ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΓΑΠ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Ο ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΞΕΡΕΙ ΣΑΝ ΒΛΑΧΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΙΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

οταν παιρνεις 56% με τρεις αντιπαλους είναι θριαμβος, αν οι αντιπαλοι ανηκουν σε αλλο κομμα. Όταν ανηκουν στο ιδιο σημαινει οτι οι μισοι περιπου απο τους δικούς σου δεν σε θελουν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ.
στο χερι του να τους ξαναπαρει κοντα του η να τους χασει οριστικα.
δεν ειναι απλα τα πραγματα

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ Ο ΓΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ. ΕΙΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΒΟΙΩΤΚΟ ΛΑΟ ΕΙΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΝ ΠΕΙΣΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ!!! ΜΗΝ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος για τους περισσότερους καλώς, για τους λιγότερους κακώς πήρε τη δεύτερη ευκαιρία που ήθελε. Ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβει ότι ο χρόνος τρέχει και όλα κρίνονται εκ τους αποτελέσματος. Άλλη ευκαιρία δεν θα έχει. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι όπως δήλωσε αναγνώρισε τα λάθη του, άλλαξε και τώρα θα τα διορθώσει. Πάμε όλοι μαζί!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΗΒΑ - ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ exeisminima.( 6 ΚΑΛΠΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ)

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ = 669
ΓΑΠ = 614
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ = 101
ΑΚΥΡΑ = 14
ΛΕΥΚΑ = 4

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΑΤΣΟΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΔΕΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11 26
τον τογια τον ξεχασες. μονο για τα κανάλια είναι και οι τρεις αλλά μάλλον για τα κανάλια του ασωπού.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια
έχουμε και τον Ψυγογιο νη ξεχνιωμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ακριβάκης τη πήρε τη Θήβα μαγκία του. Ο άχρηστος ο Τόγιας και ο Βαγιάκος δεν έκαναν τίποτα για Παπανδρέου αλλά τι να κάνεις ο Γιωργάκης αυτούς θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Τον λυπαμαι τον ΓΑΠ αν κανει διαγραφές κάηκε η γούνα του, από το 45% που δεν τον θέλει, εάν δεν κάνει θα καεί από τους δικούς του τους καρεκλάτους..

Ανώνυμος είπε...

o Παπανδρέου κέρδισε συνέτριψε. Τα κεφάλια μέσα τώρα από όλους τους αμφισβητίες τώρα. Το πάρτυ τελείωσε.Οι κάμερες έκλεισαν. Ολοι με
τον αρχηγό ενάντιον του Καραμανλή.Αυτός είναι ο αντίπαλος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕ Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. ΠΟΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ.
Α, ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΆΣΤΑ ΚΑΛΕ ΑΣΤΑ.
ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

cama sutra
εάν θεωρείς συντριβή το γεγονός οτι το 43% του ΓΑΠ δεν είναι δικοί του συμφωνώ.
Λάθος κάνεις το πάρτυ τώρα αρχίζει και δεν το είχατε υπολογίσει,όταν σπέρνατε το μίσος, ενα μίσος που μου το επιβάλατε εσείς και μπορώ τώρα να σας πω το περίφημο ¨δεν ξεχνω¨. Και δεν ξεχνώ γιατί είμαι Κυπραίϊκο γαιδούρι. Αλήθεια θα με διαγράψετε;;;;;

Medeon είπε...

Tα πολλαπλά μηνύματα της 11 Νοέμβρη.Η επομενη μερα


Μετα απο μια μαζικη συμμετοχη στις καλπες, ο λαος της δημοκρατικης παραταξης εδωσε μια καθαρη και μεγαλη νεα εντολη στο Γεωργιο Παπανδρεου όπως ειχαμε προβλεψει από την 18 Οκτωβρη. Η ανανεωση όμως αυτης της εμπιστοσυνης εκφραζει παραλληλα μεγαλυτερες προσδοκιες και ανησυχιες από ποτε για την αναγεννηση και το μελλον του ΠΑΣΟΚ.

---Η μιντιοκρατικη μορφη δημοκρατιας αποδειχθηκε ότι δεν μπορει να χειραγωγησει και να τηλεκατευθυνει το καθαρο λαικο πολιτικο αισθημα. Αποδειχθηκε ανεπαρκης και επομενως επιβαλλεται αναπροσορμογη του ρολου των ΜΜΕ στο σωστο μετρο και υφος. Τα ΜΜΕ πρεπει να επιστρεψουν στον αμιγως ενημερωτικο τους χαρακτηρα με παραλληλη διακριτη και νηφαλια αναδειξη του κριτικου στοιχειου της υπευθυνης δημοσιογραφιας.Δεν μπορουν ιδιως οι τηλεοπτικοι δημοσιογραφοι/ινστρουκτορες να διεκδικουν ισχυροτερη φωνη στα εσωκομματικα των κοινοβουλευτικων κομματων από ότι οι ιδιοι νομιμα εκλεγμενοι εκπροσωποι του λαου.Η παραπανω μορφη τηλεοπτικου κανιβαλισμου αποτελει μια θεσμικη εκτροπη που απετυχε τουλαχιστον προσωρινα να ανατρεψει την ατυπη, ανεπισημη, ιεραρχια των 4 εξουσιων.

---Η συμμετοχικη δημοκρατια αναδειχθηκε, με την μαζικη συμμετοχη στην 11 Νοεμβρη, σε προτυπο μοντελο εσωκομματικης διαδικασιας για την αναδειξη αρχηγου για όλα τα σοσιαλιστικα ρευματα ιδεων ανα την Ευρωπη και ισως όχι μονο. Η μεγαλη διαφορα του Γεωργιου Παπανδρεου οφειλεται εν πολλοις και στην μεγαλυτερη της αναμενομενης συμμετοχης. Η επιπλεον συμμετοχη αποδειχθηκε υπερ του Παπανδρεου καταρριπτοντας ετσι τον μυθο ότι εκφραζει κυριως το στενο,βαθυ κομματικο ΠΑΣΟΚ και ότι δηθεν εκφραζει ένα πολιτικο ακροατηριο που ψηφιζει κυριως συναισθηματικα. Ο Παπανδρεου εκφραζει ένα ευρυτερο πολιτικα ακροατηριο το οποιο πειστηκε από το υφος , από τον τροπο που διαχειριστηκε την διμηνη κριση και από τα δημοκρατικα διλληματα που εθεσε.


Ο εν πολλοις αχαρος και πολωτικος τροπος διεκδικησης από τον Βενιζελο της αρχηγιας στο ΠΑΣΟΚ, επανεργοποιησε ισχυρα δημοκρατικα αντανακλαστικα διαφορετικων γενεων ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ, αντανακλαστικα που ατονισαν την προηγουμενη τριετια λογω των ημιμετρων και της απαθειας με τα οποια διαχειριστηκε την διαρκη εσωκομματικη κριση ο Παπανδρεου.Κατα την ταπεινη μου εκτιμηση ψηφισαν εχθες στην εσωκομματικη διαδικασια και παλαιοτεροι, ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ, ισως ιδιως από το χωρο του Κεντρου, που στις μουντες εκλογες της 16 Σεμπτεμβρη δεν ψηφισαν για διαφορους λογους ΠΑΣΟΚ και στραφηκαν προς αριστερα.Με τετοιες πρωτοβουλιες(11 Νοεμβρη) ξυπνουν δηλαδη από το ληθαργο πολιτικα κυτταρα ενώ η πολιτικη επανερχεται στο προσκηνιο κερδιζοντας εστω και προσωρινα ένα απογοητευμενο κομματι ψηφοφορων με την ελπιδα να το διατηρησει μεχρι τις επομενες βουλευτικες εκλογες.

Η εξουσιαστικη νοοτροπια που εξεφρασε ο Βενιζελος, οσο πειστικα και να εκφραζεται από καλοδουλεμενες ρητοριες, δεν μπορει να εχει από μονη της επαρκες κοινωνικο αντικρυσμα.Η αναγκη για επανιδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρεου, όπως εκφραστηκε και το 2004(Γιωργο αλλαξε τα ολα), συνεχιζει να πλειοψηφει ως κοινωνικη αιτημα στη κομματικη βαση του ΠΑΣΟΚ και υπερισχυσε στο αντι/συνθημα του Βενιζελου, στην επιταγη δηλαδη για αμεση εξουσια, η οποια εκφραστηκε λιγο προχειρα, χωρις δηλαδη υπευθυνη και τεκμηριωμενη πολιτικα εναλλακτικη προταση, από τη πλευρα Βενιζελου.Αυτο είναι πολύ σημαντικο γιατι καταδεικνυει για μενα την διαφορετικοτητα και την πολιτικη ωριμοτητα της πλειοψηφιας των ψηφοφορων της μεγαλης δημοκρατικης παραταξης.


---Ο Βενιζελος τωρα κατεγραψε ένα αξιοπροσεχτο ριζοσπαστικο ρευμα του 37% περιπου. Αυτό οφειλεται κυριως κατά την αποψη μου σε 2 λογους. Ξεπερνωντας την αποκωδικοποιηση με βαση απλουστευμενες ερμηνειες γεωγραφικης φυσεως και ιδιομορφιας(βλ. Βορεια Ελλαδα και Ευβοια, τοποι καταγωγης δηλαδη) ενδεχομενως ο Βενιζελος εκφραζει πιο εντονα, με πιο πληρη τροπο, ένα σχηματικα και κοινωνιολογικα μεγαλο και ατακτως διαμορφουμενο κομματι της νεολληνικης μεσοαστικης ταξης το οποιο αυτοτοποθετειται γενικως πολιτικα στο χωρο του Κεντρου.Αυτο το κομματι αποτελεσε τη μεγαλη δεξαμενη ψηφοφορων του Βενιζελου αρα αυτοματα αυτό το κομματι αποτελει την χτυπητη αδυναμια του Παπανδρεου.Δεν είναι ομως και δεν μπορει να ταυτιστει ο Παπανδρεου με εναν παλαιοσοσιαλιστη ηγετη αλλα πρεπει να αναδειξει το προοδευτισμο του σαν ηγετης.

-- Ο δευτερος λογος της δυναμης Βενιζελου αποτελει η επιβλητικη ,ως σαρωτικη ,μερικες φορες προσωπικοτητα του, που πολλες φορες επιζητα ο νεοελληνας ως στοιχειο σιγουριας και αυτοπεποιθησης, ως ελατηριο κινητοποιησης στο δρομο για την εξουσια. Το δυναμικο, με στοιχεια ατοφιου λαικισμου στυλ Καραμανλη, προφιλ του Βενιζελου, κρινεται ακομα από ένα σημαντικο τμημα της κοινωνιας και της βασης του ΠΑΣΟΚ σημαντικο συστατικο στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα.Ενα κομματι της Κεντροαριστερας, παραδοσιακο αλλα και νεοσχηματισμενο από αστικης αποψης, δειχνει να γοητευεται ακομα από το υφος της εποχης των μεγαλων πολιτικων δεινοσαυρων(βλ. Ανδρεα , Μητσοτακη). Ωστοσο η υιοθετηση ενός τετοιου προφιλ από τον Παπανδρεου ελλοχευει και κινδυνους. Kαταρχην δεν του ταιριαζει ενώ ενδεχομενη αλλαγη πλευσης από Παπανδρεου θα επεφερε απωλειες στην εικονα της ηρεμης δυναμης, στο νέο πολιτικο ηθος και υφος που πρεσβευει ο Παπανδρεου, το οποιο ανατροφοδοτειται και από τον ρηξικελευθο,προοδευτικο και ισως προωρο για να γινει αποδεκτος από την ελληνικη κοινωνια πολιτικο λογο(βλ. λ.χ Πρασινη Αναπτυξη).

---Ο εκσυγχρονισμος του Σημιτη παραμενει ιδεολογικο ρευμα , ισχυρο στους κολπους του ΠΑΣΟΚ. Η μαζικοτητα όμως με την οποια προσαρτηθηκαν στο προεκλογικο αρμα του Βενιζελου οι εκπροσωποι του Εκσυγχρονισμου αφαιρεσε από τον Βενιζελο το πλεονεκτημα του ανανεωτη, ξυπνωντας παραλληλα μνημες από εσωκομματικες φραξιες της προηγουμενης δεκαετιας.

---Δυο λογια για το μελλον. Τα αιτια των δυο μεγαλων ηττων(04,07) του ΠΑΣΟΚ πρεπει να αναλυθουν υπευθυνα, αμιγως πολιτικα, χωρις ιδεοληψιες και χωρις μαχες χαρακωματων στο Συνεδριο που πρεπει να γινει αμεσα.Απο εδώ και περα απαιτειται ιδεολογικη συνθεση, συνθεση προσωπων για να απλωθει υπευθυνα και να κατοχυρωσει το ΠΑΣΟΚ νεες συμμαχιες στα κοινωνικα στρωματα και που ιστορικα εξεφρασε(μη προνομιουχοι Ελληνες, οι οποιοι συνεχιζουν να υπαρχουν με έναν αλλον, ιδιοτυπο νεοαστικο τροπο) και στα στρωματα που επιβαλλεται να εκπροσωπησει πιο δυναμικα(βλ. Κεντρο /μεσοαστικη ταξη) με οραματικες προσθηκες στον προγραμματικο λογο του που σχετιζονται φερ ειπειν με θεματα Αναπτυξης της χωρας.Οχι άλλες τακτικες ωριμου φρουτου.

---Μη λησμονουμε όμως κατά την ταπεινη αποψη ότι το κοντα στο 60% που ψηφισε Παπανδρεου, απαιτει από αυτόν πλεον περισσοτερο δυναμισμο ,μεγαλυτερη αποφασιστηκοτητα και λιγοτερη καλοπιστια στην διαχειρηση των εσωκομματικων κρισεων.Τα προσωπα εκεινα που συνεχιζουν να προκαλουν με το πλουτισμο τους επι οκταετιας Σημιτη το κοινο λαικο αισθημα, δεν μπορουν να είναι μπροσταρηδες στην Αναγεννηση του ΠΑΣΟΚ. Όχι άλλες βελουδινες επαναστασεις και στρογυλλοποιησεις στο Παρελθον μας αλλα και στη διαχειριση των κρισεων. Ναι στην ιδεολογικη συνθεση αλλα ναι και στην ιδεολογικη καθαροτητα και όχι στις ατερμονες ιδεολογικες παλλινδρομησεις.Πρεπει να γινει κατανοητος στους κολπους του ΠΑΣΟΚ ο ακολουθος διαχωρισμος. Πρεπει να γινει διαχωρισμος αναμεσα στην καλοπιστη ιδεολογικη και πολιτικη διαφοροποιηση με σκοπο την Συνθεση των φυλων του ΠΑΣΟΚ και στην κακοπιστη κριτικη ορμωμενη από επιφανειακα κινητρα υπονομευσης. Φαινομενα δογματικης κριτικης στην κορυφη της εσωκομματικης ιεραρχιας, στο Προεδρο δηλαδη, αποδυναμωνει συνολικα την πιθανοτητα διατυπωσης μια συμπαγους εναλλακτικης κυβερνητικης προτασης από το ΠΑΣΟΚ.Εαν δεν πειθουμε πρωτα τους εαυτους μας πως μπορουμε να πεισουμε την Κοινωνια. Μια ενδεχομενη νεα ηττα για το ΠΑΣΟΚ θα συνεχισει να εχει πολλους πατερες, όπως τον Σεμπτεμβρη, αλλα πλεον ότι θα εχει απομεινει θα είναι πιο σαπιο,σαν καραβι εξουσιας για τους επομενους επιδοξους καπετανιους/ισσες.

Ισως η εποχη της ˵αυτοοργανωσης˵ του ΠΑΣΟΚ από το 1974 να εχει τελειωσει οριστικα μιας και νεα οργανωτικα μοντελα αναζητουνται καθημερινα. Παραλληλα όμως η τοτε αναδεικνυομενη επιταγη για ˵ομογενοποιηση˵ των φυλων του ΠΑΣΟΚ ισως να είναι πιο επικαιρη από ποτε.

Ανώνυμος είπε...

poli oraio arthro. Sinharitiria

Ανώνυμος είπε...

κι όμως είναι παράταση κακώς κραξαμε την διαμαντοπουλου

Ανώνυμος είπε...

μεδεωνα
καλη η προσπαθεια να αλλαξεις την κεντρικη ιδεα του θεματος αλλά.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μεδεωνα
μπορουσες και με λιγοτερα λογια να να έκανες την δηλωση μετανοιας.
Διάβασα περίπου 10-12 φορές το όνομα Βενιζέλος και ούτε μία φορά το όνομα Τούρκογλου και κανένα από τους δεκάδες στο όνομα αυτό παλιούς χαρακτηρισμούς σου, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με τους χαρακτηρισμούς ¨ επιβλητική, σαρωτική προσωπικότητα που πήρε ένα αξιοπρόσεκτο ρεύμα 37%.¨ !!! Ναι και μία φορά το όνομα Σημίτης. Απλά και αυτό χωρίς χαρακτηρισμούς.
εχεις θρασος αν πιστευεις οτι τρωμε κουτοχορτο.

Ανώνυμος είπε...

μεδεωνα
καλα σου λενε αν προσπαθεις να ενωσεις το πασοκ αστο αυτό για αλλους οχι εσυ δεν δικαιουσαι.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε
αυτος ο Κατσιμπουρδας τι θελει και βγαινει σαν μαιντανος στα καναλια .
ξεφτυλιστηκε στην ίδια του την πολη δεν το βλέπει;
Μια πολη που τον εφτυσε σαν δημαρχο, σαν βουλευτη και σήμερα ακόμα μια φορά.
Να κανει διαγραφες λει ο ΓΑΠ ναι και να ξεκινησει απο αυτονε που μετα τις εκλογες μιλαγε για αλλαγη ηγεσία του πασοκ.

Medeon είπε...

Aγαπητε 12.09 12.58, ο γνωστος ανωνυμος

Υποτιθεται οτι σε μια εσωκομματικη διαδικασια ο νικητης και οσοι τον στηριξαν νιωθουν πιο ανετα και χαρουμενοι και οι ηττημενοι ειναι σε μια συγχυση. Ο ρολος του Σημιτη , απεναντι δηλαδη και οχι διπλα στον Παπανδρεου μηνες τωρα τουλαχιστον , ο αχαρος και προσβλητικος για πολλους πολιτες τροπος διεκδηκησης αρχηγιας απο το Βενιζελο ενοχλησε πολλους πολιτες και εμενα. Το παλιο ΠΑΣΟΚ του Σημιτη σε επιπεδο στελεχων επαιξε και εχασε.Ειχε δικαιωμα στην ευκαιρια οπως και ο Βενιζελος, τωρα ομως εχει υποχρεωση στη συλλογικοτητα. Αλλοι θα αποφασισουν για το μελλον μιας πλειαδας στελεχων αλλα εαν κρινω απο εσενα και μονο εσενα δεν ειστε ετοιμοι να αποδεχθειτε την καθαρη νικη του Παπανδρεου. Οπως δεν τον αντεχατε 3 χρονια τωρα ποσο μαλλον τωρα που ανανεωσε για 4 χρονια τη θητεια του.Το μελλον θα δειξει εαν εχει νοημα για καποιους σαν εσενα η προσκληση μου για ομογενοποιηση των φυλων.

Ανώνυμος είπε...

μεδεων
ειμαι ο 12.58 και οσο και ενα σου φαίνεται περίεργο δεν είμαι ο ιδιος απλα διαβάζουν αρκετοί το Blog. Eπι της ουσίας στην παρατηρησή μου για το Τούρκογλου έχει να πεις τίποτα.
Η μήπως δεν αντικατέστηκες την χολή σου με το μέλι και γάλα, λάθος διάβασα;
Τον ΒΕΝΝΥ μπορεί να τον πείσετε αλλά τον τσαμπουκά του ανώνυμου λαού, δεν το υπολογίσατε.
Γι αυτό αν και νικητής είσαι σε σύγχυση. Πάλι σκέτο Βενιζέλος τον είπες!!!!!
Είαμι σίγουρος οτι θα τον πείς και σύντροφο.

Ανώνυμος είπε...

μεδεωνα
ειμαι ο 12:33 και νόμιζα οτι απευθυνόπσουν σε εμένα.
δεν τα παίρνω πίσω γιατί ταιριάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ/ανωνυμέ εάν θέλεις τον λέω εγώ Βλαχοδήμαρχο τον ΒλαχοΒενιζέλο σου και Βλάχογλου και γάλα Νουνού αφού σου έλειψαν οι εντάσεις των πρώτων ημερών. Ρε τσόφλια πότε θα καταλάβετε ότι χάσατε,ηττηθήκατε ρε, πάθατε πανωλεθρία και κάνετε ακόμα αντίσταση κατά της αρχής. Ο Γίωργος ρε είναι ο αρχηγός μας . Αστούς ρε Μεδεώνα μη τους χαιδεύεις άλλο τα αυτάκια γιατί πονάνε πιο πολύ.Δεν βλέπεις ότι θέλουν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ. Φοβάται ο Βαγγέλης το θεριό αλλά ο Παπανδρέου δεν φοβάται κανένα πλεόν.Ακουσές ανωνυμάκια.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 6:29
να απαντας οταν σε ρωτάνε. Δεν χρειάζεται συνήγορο ο μεδεώνας εκτός εάν δεν αντέχει τον διάλογο.
η ερώτηση επι της ουσίας καταλαβε ποιά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε στην ουσία σου απαντάω.Εσύ έχεις χάσει την ουσία. Εάν για εσένα η ουσία το ποιά εικόνα έχουμε για τον Αρχηγό σου για μένα η ουσία είναι το Μέλλον του πασοκ. Ο Βενιζέλος έχασε, συνετρίβει και εσύ μου λες ιστορίες για αγρίους. Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό δεν χρειάζεται αρχηγίσκους.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
οι ουσιες τώρα γινανε δυο η μια αφορα το τουρκογλου και η αλλη το οτι δεν ρωταω εσενα.
αν κανεις πως δεν το καταλαβες δεν πειραζει οι λοιποι το καταλαβαν.
αν παλα δεν καταλαβες τι να κανουμε ρε φιλε δεν φταιω εγω αν δεν σου κοβει

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε Αινστάιν που δε μου κόβει κιόλας. Η ουσία είναι ότι πονάει ακόμα και τσούζει το μπατσάκι του Γιωργάκη όπως τον λέτε εσείς οι Ελληνάρες του Βενιζέλου και φορτώνεται την ηττά του σε ονόματα και τρίχες κατσαρές. Ο Θηβαίος ο αρχήγος σου που κρύφτηκε? πήγε να συναντήσει το ρεύμα του Βενιζέλου ή πήγε διακόπες για να ξεκουραστεί από τον αγώνα που έδωσε?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε του Παπανδρέου για το Θηβαίο κυκλοφορεί η φήμη οτί ετοιμάζει βιβλίο με τα καινούργια ανέκδοτα του, πετυχημένα λέει, για τον Γιωργάκη όπως τον αποκαλεί. Ο γιωργάκης Αμερικανάκι, ο γιωργάκης Σουηδός, ο Γιωργάκης Εβραίος και άλλα τέτοια.Δεν πειράζει με οτί μείνει στη Βοιωτία θα πορευτούμε καθώς ο Ακριβάκης συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα εναντίον Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 37%
ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ.
ΜΑΣ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
ΘΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΦΡΑΞΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΥΘΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Το νέο ανέκδοτο αλλά πραγματικό. Η υποψήφια TV περσόνα στα Δερβενοχώρια μίλαγε υπερ ΓΑΠ, έχει τους ....λόγους της το κορίτσι το γνωρίζουμε, αλλά μόλις της είπαν δεν θα βρεις δικό σου ψήφο εδώ, πήγε με τα νερά τους υπέρ ΒΕΝΝΥ.
Να γιατί έχασε το πασοκ με τέτοια στελέχη που έχει,
Να γιατί σάρωσε ο ΒΕΝΝΥ στα Δερβενοχώρια.
Να την χαίρεστε !!

Ανώνυμος είπε...

ολοκαίνουργιε ανωνυμε
μην αδικείς τον ΓΑΠ. ελληνας είναι αλλά γεωργάκης.
οταν τον πουμε γιωργο τοτε θα γινει πρωθυπουργος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε αναπαράγεις με φοβερή ομοιότητα τα όσα έλεγε ο Θηβαίος περί Γιωργάκη. Πρόσεχε λίγο βρε παιδάκι μου. Η θα υπογράφεις κανονικά ως Θηβαίος ή άλλαξε λίγο επιχειρήματα γιατί καρφώνεσαι που να πάρει.Καμία ήττα όσο μεγάλη και να έιναι δεν είναι ντροπή αλλά εσείς έχετε λυσσάξει για τις καρέκλες που χάνετε.

Ανώνυμος είπε...

ANΩΝΥΜΕ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ο ΑΡΧΙΒΛΑΧΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΧΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΜΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΤΣΑ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

σοβαρα
πιστευεις οτι ο Κατσιμπούρδας θα είναι υποψήφιος;; ωραιο ανεκδοτο.
θα παρει οσα πηρε και η κορη του στις νομαρχιακες.

βοιωτός είπε...

θα κάνουμε ένα άρθρο για την επόμενη ημέρα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δεν έχω αντίρρηση για το άρθρο αυτό αλλά όσον αφορά τα στελέχη του πασοκ κάπου εξαντλήθηκε το θέμα πάλι τα ίδια θα ακούσουμε.
τι θάλεγες να ασχοληθούμε και λίγο με την ΝΔ και αυτά τα στελέχη θέλουν λίγο διαφήμιση.
Άλλωστε κυβέρνηση είναι κάποιο έργο θα έχουν κάνει μέχρι τώρα ή μήπως δεν έχουν κάνει!!

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
εκτος απο τα γνωστά στελέχη μετεκλογικά φύτρωσαν και κάτι καινούργια με συγχαρητηριες επιστολές μεσω των ΜΜΕ στον ΓΑΠ ενώ πρινκάνανε την πάπια.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
αυτο το άρθρο για την επομενη μερα των εκλογων και τον ρολο των πολιτευτων μας ποτε θα το βγαλεις που υποσχεθηκες;

βοιωτός είπε...

Την επόμενη εβδομάδα.