Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Το δάνειο για τη ΔΕΠΑΛ και η απαλλοτρίωση οικοπέδου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2008 συζητήθηκε και ομόφωνα εγκρίθηκε η σύναψη δανείου ύψους 2.123.000 ευρώ του Δήμου Λεβαδεών με το Ταμείο Παρκαταθηκών και Δανείων για την εξόφληση των οφειλών της ΔΕΠΑΛ και της ΔΕΤΕΛ προς το ελληνικό Δημόσιο και τα Ταμεία.
Οπως σημειώναμε εδώ (Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2008 ) ο δήμαρχος κ. Τσιφής όφειλε να δώσει απολογισμό για το ποσό που αντιστοιχεί στη δική του διαχείριση καθώς και σε εκείνες των Ρούσσαρη και Παλαιολόγου ώστε να γνωρίζουν οι δημότες της Λιβαδειάς τίνος "αμαρτίες" πληρώνουν.

Παρότι προεκλήθη από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Παλαιολόγο ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής απέφυγε να κατανείμει ως όφειλε τις ευθύνες, επικαλούμενος τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ετσι δικαίως χρεώνεται αυτός ολόκληρο το ποσό του χρέους που είναι ιδιαίτερα μεγάλο και που θα βαρύνει τις πλάτες των Λιβαδειτών για τα επόμενα 10 χρόνια: 280.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώνουμε, δηλαδή μια πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά ανά έτος που θα μπορούσε να κατασκευαστεί αν οι δημοτικοί άρχοντες είχαν τη στοιχειώδη ευσυνειδησία και σοβαρότητα.

Ή αν θέλετε χρεωνόμαστε 280.000 ευρώ/χρόνο που αντιστοιχούν σε ενοίκια για 10 Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα περισσότερα στη Λιβαδειά βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με ευθύνη του Δήμου Λεβαδέων (Μα δεν ντρέπονται λιγάκι και Για το 1ο Νηπιαγωγείο και για το Ειδικό Σχολείο ). Ολα αυτά τα χρεώνεται ο κ. Δημήτριος Τσιφής και φυσικά οι δημότες θα κάνουν τους λογαριασμούς τους όταν η ώρα έρθει.

ΥΓ: Για το θέμα που γράψαμε εδώ (Αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου στη Λιβαδειά) και αφορούσε την απαλλοτρίωση του οικοπέδου ιδιοκτησίας Κουντούρη-Νίκαινα να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή απέσυρε το θέμα μετά την παρέμβαση της viotia αίροντας έτσι την αδικία που επρόκειτο να γίνει.

6 σχόλια:

Trofonios είπε...

Απέσυρε. Τι σημαίνει απέσυρε; Η θέα βελτιώθηκε γκρεμίζοντας το και σίγουρα έχουν τακτοποιήσει και την μη ανέγερση εκεί κτίσματος. Για αυτό αποσύρθηκε η απαλλοτρίωση. Προσεχώς, αν όχι σήμερα, θα αναφερθώ πάλι στην υπόθεση αυτή του δημαρχείου η αξιοποίηση αυτή έχει αρχίσει επί Παλαιολόγου, εγκριθεί επί Ρούσαρη και πραγματοποιηθεί επί Τσιφή. Και όλο αυτό προς όφελος 3 ατόμων. Ατόμων κοινά σε όλες τις δημαρχιακές θητείες. Αλήθεια για ποιους λέω; Γνωρίζεις Βοιωτέ; Θα ήταν χρήσιμο να αναφερθούν τα ονόματα τους;

Το Δημαρχείο θα γίνει εκεί γιατί υπάρχουν συμφωνίες. Πάει και τελείωσε.

βοιωτός είπε...

Τροφώνιε, χρόνια πολλά.
Μπορείς να αναφέρεις ό,τι θέλεις.

Προοσωπικά δεσμεύομαι από τη δημοσιογραφική δεοντολογία οπότε δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα στη βάση προφορικών στοιχείων διότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επισύρει κυρώσεις.

Ομως εσύ μπορείς να έχεις τη δική σου προσέγγιση, την οποία ευχαρίστως να ακούσουμε. Εννοείτε πάντα ως Τροφώνιος...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βοιωτέ...που ανάδειξες το θέμα με το οικόπεδο...είσαι γάτα...για τα υπόλοιπα...θα τα ξαναπούμε........

βοιωτός είπε...

Ναι, θα επανέλθουμε.

Ανώνυμος είπε...

ο τσιφης μπορει να ειναι σε καποια θεματα δεσμιος των παλαιοτερων δημαρχων ομως συγουρα ειναι σαν στοιχειο πολυ καλυτερο απο τους πρωην καιθα γινει ακομη καλυτερος εαν σουταρει απο κοντα του και τον γκρυτζαπη τοτε θα ειναι συγουρα και παλι δημαρχος κατι που θελει και πιεζει και το πασοκ και οπως δειχνουν τα πραγματα ο εν λογο κυριος θα την κανει γιατι στο πασοκ και ο τσιφης εχουν παρει χαμπαρι τι ρολο βαραει και το ξερει και ο ιδιος αυτο οτι γνωριζουν.... βρε που παμε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ....
για θυμισέ μου τελευταίε ανώνυμε.
Όσο για το δήμαρχο, που είναι δέσμιος των παλιών δημάρχων και του Γκριτζάπη θα τον δούμε και στο επόμενο διάστημα.
Και μια ερώτηση. Από πότε το ΠΑΣΟΚ επικροτεί αυτά που γινονται στο Δήμο Λιβαδειάς;