Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Διάλογος για το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στις αρχές του έτους είπε, αρχίζει ο δημόσιος διάλογος όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για το νέο ποιοτικό λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός, η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει τίποτα και θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.
Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν όταν δημιουργηθεί η συνθετική πρόταση.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Αφού είδαν τρία DVD και ένα Μίκυ μάους στη ΝΕΤ, σκέφτηκαν να …..δουλέψουν στο άμεσο μέλλον, αφού αγοράσουν πρώτα βαμβακερές φανέλες για τον ιδρώτα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Σύγχρονες προτάσεις μείωσης μαθητών ανά τμήμα έπεσαν στο τραπέζι. Οι μηχανισμοί υλοποίησης της μείωσης θα ελέγχονται από τον κ. Παυλόπουλο. Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα πρέπει οπωσδήποτε να διοριστούν μόνιμα στα σχολεία τραγουδίστριες με παχουλούς μηρούς – Παπαρίζου style- γιατί οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στα νυχτερινά κέντρα δημιουργούν παρεξηγήσεις.
Στις αρχές του έτους είπε, αρχίζει ο ατέρμων δημόσιος διάλογος όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για το 12ο μεταπολιτευτικά νέο ποιοτικό λύκειο και το 24ο μεταπολιτευτικά νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός για όσους συμμετέχουν, η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει τίποτα και θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις, που θα είναι ίδιες με τις δικές της..
Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν όταν δημιουργηθεί η συνθετική πρόταση. Επειδή δε το Υπουργείο είναι ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, άμα βρεί τα δύσκολα θα φωνάξει τον Παπαντρέου, το Σουφλιά, τον Αρσένη (μαζί με τον Ανθόπουλο), τον Ευθυμίου και να μην ξεχάσω τον Κοντογιανόπουλο που είναι και διακομματικός. Για το μάθημα θρησκευτικών δε θα κάνει ο ίδιος πάλι σαφείς δηλώσεις και αν δεν είναι αποδεκτές ή αν θεωρηθούν ήξεις-αφίξεις θα φωνάξει τον σεβασμιότατο Άνθιμο, που εκτός από παλαιοδιαθηκιστής είναι και δημοκράτης. Θα βοηθήσει και η Microsoft οικονομικά στο διάλογο!
Κατακαημένη νέα γενιά……………. Είναι οι καθηγητές σου αυτοί που είναι αλλά είναι και οι υπουργοί σου ………αυτοί που διαλέγουν οι γονείς σου………………
Τι να σας κάνουν οι πέτρες και τα αυγά, αφού καταργήθηκε ο Καιάδας……..