Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Το διάγγελμα Καραμανλή

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τα γεγονότα βίας που λαμβάνουν χώρα από το Σάββατο. Δείτε.

"Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων. Γι' αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό του χρέους είχα σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και τον Πρόεδρο της Βουλής.
Κατέστησα σαφή τη θέση μου ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας.
Ζήτησα από τους πολιτικούς Αρχηγούς να καταδικάσουν απερίφραστα τις πράξεις αυτές. Είναι ευθύνη, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων να υπάρξει άμεσα κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας, της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Ζήτησα την αναβολή των συγκεντρώσεων. Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετά την επιμονή τους να πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις, με ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες τους αγώνες των εργαζομένων για τη συνέχιση της βίαιης, της καταστροφικής δράσης τους. Δεν μπορεί ούτε οι αγώνες των εργαζομένων, ούτε ο άδικος θάνατος ενός νέου, να συγχέονται με πράξεις που στρέφονται εναντίον της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον των περιουσιών τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Είναι θεμιτές και σεβαστές οι πολιτικές διαφορές που έχουν τα κόμματα, στα πολλά, μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Οφείλουμε όμως όλοι να τηρήσουμε ενιαία στάση απέναντι σε παράνομες πράξεις. Οφείλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα, με καθαρό λόγο και όχι με μισόλογα τη βία, τη λεηλασία, τους βανδαλισμούς, τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης που επιχειρείται από τις ομάδες αυτές.
Αυτή η ενότητα στην απομόνωση των ακραίων στοιχείων είναι ευθύνη, είναι χρέος όλων μας. Σ' αυτές τις ώρες, δεν χωρούν κομματικές αντιδικίες και προσωπικά είμαι αποφασισμένος να μην τις παρακολουθήσω. Γενικεύσεις και ισοπεδωτικοί αφορισμοί στο όνομα της Δημοκρατίας πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα γεγονότα με την υπευθυνότητα, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Με κεντρικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την εξασφάλιση της νομιμότητας".

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε βγαλε τις παρωπιδες ξεκολα ο καραμαν νερωνας τα εκαψε ολα στην κυρολεξια ασχολησου με τον πολυμετιχικο που παει στους 16 και ασε αλλους να ασχοληθουν με τη σωτηρια του χειροτερου και ακαταλυλοτερου

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
παραιτήσου ρε μπούλη μαζί με τα golden boys σου. Αρκετά πια!!!
Τα κράτη δεν είναι παιδικές χαρές!
Οι πρωθυπουργοί δεν ψηφίζονται για να εξυπηρετήσουν τους καθηγητές της γυναίκας τους (Ζαχόπουλος), τους πνευματικούς των Ρουσόπουλων (Εφραήμ), τους εκδότες φίλους τους (Λαμπράκης και Φράγκας, συγνώμη Τράγκας), τους εργολάβους του Σουφλιά, τους εμπόρους ναρκωτικών του Κεφαλογιάνη (Ζωνιανά), τους εγκάθετους σε κάθε νομό και περιφέρεια...

Ανώνυμος είπε...

η ταπεινή μου γνώμη λέει ότι δεν αφήνεις μια χώρα που κυβερνάς να φτάνει συχνά στο σημείο των διαγγελμάτων. είναι η επισήμανση του τέλους που δίνει μια παράταση στον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

ποιοι τους καλύπτουν αυτούς τους κουκουλοφόρους ; το πε η Παπαρήγα.για όσους δεν είχαν καταλαβει τί εργάκι παίζεται χρόνια τώρα

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ανεκτικός στην ετερότητα δε σημαίνει ότι καλύπτει τους κουκουλοφόρους,ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

σώπα,Ροζαλία, εύκολο να ανέχεσαι την ετερότητα όταν τα αυτοκίνητα τα μαγαζια και τα σπίτια που καίνε είναι ξένα! και καλύπτεις όταν λές αυτοί που καταστρέφουν έχουν λόγους που το κάνουν και ακόμα χειρότερα όταν είσαι εκεί για να αλλάξεις τους λόγους που υποτιθεται οτι έχουν, σε τελική ανα΄λυση.
Αλλιως πας σπίτι σου και λες απέτυχα δεν πιάνεις καρεκλες .

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα πιο εύκολο, τελευταίε Ανώνυμε, είναι να αγανακτείς για το δικό σου μαγαζάκι ή το δικό σου αυτοκίνητο όταν το παιδί που δολοφονήθηκε είναι ξένο.

Ανώνυμος είπε...

ενώ οι κουκουλοφόροι και όσοι τους χαιδεύουν δεν μπορούν να φάνε από την αγανα΄κτηση και την στενοχώρια για το παιδί το αδικοχαμένο, ε,μέτοικε ;
άσε που τα σπίτια και τα τζιπ αυτών που ανέχονται τη δήθεν ετερότητα είναι στα βόρεια προάστια και εκεί δεν πάνε οι κουκουλοφόροι.θα τους έβλεπες να καλούν αμέσως την αστυνομία, αν τολμούσε κανείς να τους πειράξει έστω και το γκαζόν από τις βιλάρες τους.αλλά τί λέω, ποιος να πλησιάσει με τόσους μπάτσους φρουρά που έχουν.
εκ του ασφαλούς και τζάμπα πουλάω και εγώ ευαισθησίες, αντε αρκετά

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε η ευαισθησία δεν είναι κάτι θολό και ασαφές και ρομαντικό, αλλά πραγματώνεται στην καθημερινότητά μας. και συνίσταται στις προσωπικές πρακτικές αξιοποίησης των δυνάμεων μας προς αλληλεγγύη και προσφορά. ακόμα και στην κατανόηση της δυσχερούς θέσεως του συνανθρώπου και στην συμμετοχή στην οδύνη του. Αυτα είναι για μας τους απλούς ανθρώπους! Οι πολιτικοί είναι τεχνίτες εξισορρόπησης των αντίρροπων και αναλόγως του σεβντά τους προς την εξουσία αλλά και της προίκας που φέρουν για να την εκπορθήσουν ή όχι,διαμορφώνουν ελαστικά τις ευαισθησίες τους..!!

Ανώνυμος είπε...

Αν εσείς, Ανώνυμε, βλέπετε μόνο κουκουλοφόρους και μόνο βανδαλισμούς και τίποτε άλλο, τότε είναι ώρα να σβήσετε την τηλεόραση και σηκωθείτε από τον καναπέ σας - αν σας έχει μείνει ίχνος ελεύθερης βούλησης. Το γεγονός ότι εσείς (κι εγώ και πολλοί άλλοι) δεν αγανακτείτε, όχι που ένα παιδί έπεσε νεκρό από το όπλο ενός τσαμπουκαλή αστυνομικού, αλλά που τα πάντα γύρω καταρρέουν από τη σήψη δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι, και ειδικότερα οι νέοι, είναι εξίσου χοντρόπετσοι.