Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ο Σύλλογος Ελικωνίων και η Μεγάλη Λούτσα

Σε συλλογή υπογραφών μαθαίνω ότι επιδίδεται ο Σύλλογος Ελικωνίων για την ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς που αφορά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μεγάλη Λούτσα.
Υπάρχει ασφαλώς μεγάλη καθυστέρηση στην αντίδραση του Δ.Σ. του Συλλόγου των Ελικωνίων. Αλλά και ο τρόπος που επέλεγη είναι παρωχημένος, παράταιρος [καθώς ο Σύλλογος Ελικωνίων δεν (πρέπει να) είναι ούτε να μοιάζει με διαμαρτυρόμενο γκρουπούσκουλο] και αναποτελεσματικός. Φερ' ειπείν τι θα γίνει αν οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν είναι λιγότερες από τα μέλη του Συλλόγου; Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες;

Από την άποψη αυτή ο Σύλλογος Ελικωνίων Λιβαδειάς όφειλε να προβλέψει, να έχει ενημερωθεί (κι εμείς εδώ και δύο χρόνια ενημερώνουμε) και να έχει αντιδράσει έγκαιρα.
Ομως στην πραγματικότητα η χλιαρή αντίδραση του Συλλόγου Ελικωνίων οφείλεται στην προϊούσα αδυναμία του για να μην πω στην παρακμή του. Διότι, αν ο Σύλλογος Ελικωνίων λειτουργούσε στα σοβαρά κανείς δεν θα τολμούσε να γεμίσει την περιοχή του Ζερικιού και της Σούρπης με ανεμογεννήτριες...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι αν ανταποκρινόταν έγκαιρα ο Σύλλογος Ελικωνίων στα καλέσματα της Πρωτοβουλίας Λιβαδειάς και εμφανίζονταν στα Δημοτικά Συμβούλια 300 άτομα (πολύ λιγότερα από όσους μαζεύονται στο φεστιβάλ τραγουδιού και στον Κένταυρο) δε θα τολμούσαν οι δημοτικοί άρχοντες να ξαναβάλουν το θέμα.
Θα πιέζονταν και διαφορετικά οι Ζερικαίοι σύμβουλοι Καλλιαντάσης, Αποστόλου και ο Σουρμπαίος Καφρίτσας και μαζί με το Σωτηρόπουλο, που δείχνει ευαισθησία στο θέμα αυτό, τον Καλογήρου, που είναι ο πιο λογικός της συμπολίτευσης και ίσως το Τζαμτζή, που νοιάζεται για την αξιοπρέπειά του δε θα επέτρεπαν την πολλαπλή επαναφορά του θέματος.
Παρ΄ όλα αυτά ας συγκεντρωθούν 3.000 υπογραφές και με αυτές σαν βάση θα πιέσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πάμε και παρακάτω.
Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι και για δυναμικές κινητοποιήσεις γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει να μας καταστρέψουν για ένα πολύ φτηνό ίδιο όφελος.
Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι αν συνεχίσουν το έγκλημα κατά του Ελικώνα θα τους φτύνουν οι πολίτες στο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

,,Για τον Ελικώνα, μονοπάτι πήρα κι όταν ο Απόλλωνας θα παίζει λύρα.., έλεγε το παλιό εκείνο τραγουδάκι για το γλυκύτερο βουνό,αυτό των Μουσών. Τώρα θα πηγαίνουμε με λεωφόρους ,"μεγαλείο"! θα βλέπουμε τα πτερύγια των ανεξελέγκτως και ως "δεν 'ετυχε" εγκατεστημένων ανεμογεννητριών, θα μας παίρνει η ευωδιά απ την Ενέλκο της Χαιρώνειας, και θα εξηγούμε στα παιδιά μας ότι αποφασίσαμε να μην έχουν μέλλον.
Θα προσπαθούμε να τους αναπαραστήσουμε και πώς ήταν κάποτε τα έλατα...

geoapol είπε...

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για την περιοχή μας και πρεπει να δράσουμε άμεσα.Είναι ένα απο τα τελευταία δάση της περιοχής μας. Πρέπει να επικοινωνήσουμε όλοι με τον σύλλογο Ελικωνίων για να δράσουμε μαζικά. Θα επανέλθω με πληροφορίες για επικοινωνία με αυτόν τον σύλλογο.Αν δει το σχόλειο κάποιοσ που να γνωρίζει κατι περισσότερο για τον σύλλογο αυτόν να το δημοσιεύσει. Το μόνο mail σχετικο που γνωρίζω είναι το mail απο την Συμπαράσταση Βοιωτών για το περιβάλλον που είναι symparataxi@gmail.com.Θα επιστρέψω με περισσότερες πληροφορίες

Ανώνυμος είπε...

rozalia έχεις απόλυτο δίκιο. Αφού μαδήσαμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα LIEDER I, II, PLUS, τα προγράμματα για προστασία γεωτόπων, μνημείων γεωλογικής κληρονομιάς, αφού πουλήσαμε μούρη με τα σχέδια για ήπια τουριστική ανάπτυξη στον Ελικώνα, αφου βάλαμε τους ανθρώπους στα Κούκουρα και στο Ζερίκι να επεμδύσουν σε αυτά, φτιάχνουμε τώρα λεωφόρους και ισωπεδώνουμε τις κορφές για να μπορούμε να παρκάρουμε τα χλιδάτα αυτοκίνητά μας εκεί και να αγναντεύουμε το εργοστάσιο του Κοπελούζου και όλα όσα ακόμη θα ακολουθήσουν.
Κατακαημένη Ελλάδα.
geoapol έχεις κι εσύ δίκιο.
Ο Σύλλογος Ελικωνίων είναι μέλος της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και αν κάποιος θέλει να έρθει σε επαφή θα βρει στοιχεία στο blog της Συμπαράταξης.

Ανώνυμος είπε...

δεν πάμε καλά.ο σύλλογος που δεν έκανε ποτέ τίποτα εκτος απο πανηγυράκια τώρα πήγε στη συμπαράταξη!
Η συμπαράταξη προσπαθεί , ο σύλλογος Ελικωνίων δεν καταλαβαίνω τί έχει προσφέρει τόσα χρόνια. Μαζεύει υπογραφές; πολύ αργά το θυμήθηκε .έτσι,για να χουμε να λέμε

geoapol είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
βοιωτός είπε...

Ελικωνιάδη,
ασφαλώ διαφωνώ με τις λύσεις που προτείνεις.
Τo θέμα που αναδεικνύω είναι ακριβώς η αποτυχία τέτοιου είδους παρεμβάσεων και η έλλειψη σοβαρότητας από τον Σύλλογο Ελικωνίων.

Ανώνυμε 11.38 με εσένα συμφωνώ σχεδόν. Δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικά ενδιαφέρον στις κινητοποιήσεις εκτός από "να χαμε να λέγαμε".

Geoapol,
δεν γνωρίζω αν συμφωνούν με τη δημοσίευση των κινητών τους τα πραγματικά πρόσωπα στα οποία αναφέρεσαι.
θα παρακαλούσα να αποσύρεις το τελευταίο ποστ, άλωστε τα ίδια έχεις γράψει κια πιο πάνω χωρίς τα ονόματα.

geoapol είπε...

Όντως Βοιωτέ δεν εχω πάρει την έγκρηση των συγκεκριμένων ατόμων.Αν και ήδη αφαιρέθηκε to post δίχως να προλάβω να δω τι γράφτηκε. Δεν νομίζω να έχουν τα πρόσωπα που έδωσα τα τηλ. τους κάποιο πρόβλημα. Ίσα ίσα μπορει να θέλουν να δημοσιευτούν κίολασ για να προχωρίσουν κάποιες ενέργειες(π.χ. θπογραφές).Εγώ το έκανα για να προωθήσω κάποιες ενέργειες και να βοηθήσω κατα κάποιο τρόπο. Πάντος σωστή η ενέργεια σου.

Ανώνυμος είπε...

έλεος ρε βοιωτέ! τί σχεδόν συμφωνείς μαζί μου?!
οι άνθρωποι είναι γκάου και χωρίς παρουσία εδώ και χρόνια !
να χαμε να λέγαμε και μη χειρότερα?!
άντε γιατί πολλή υποκρισία πέφτει. από έναν απλό σύλλογο πάρε μέτρο και δες την Ελλάδα των κομμάτων ! όλοι δικοί μας είμαστε , μια ζωή... γιατί τους υπερασπίζεις; ανύπαρκτοι που θέλουν να τους αποκαλούν προέδρους!
είμαι Ελικώνιος και δεν με εκπροσωπούν αυτοί,.
δεν το ανέχομαι! πλήττουν την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μου! στους χαζούς, ας βασιλεύουν, όχι σε εμένα οι αστείοι αυτοί τύποι! έλεος!