Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ο Βασιλιάς Ληρ στο ΚΘΒΕ

Σε ρυθμούς ροκ «χορεύει» ο Σαίξπηρικός «Βασιλιάς Ληρ» στην επικείμενη παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας. Δείτε.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ενας εξαιρετικός Βοιωτός blogger

Υπάρχει ένας νέος (6άμηνος) blogger στη Βοιωτία ο οποίος αφενός γράφει επώνυμα και αφετέρου είναι δημόσιο πρόσωπο: αιρετός Βοιωτός άρχοντας!

Το περιμένατε; Εμείς πάντως όχι. Η έκπληξη είναι φυσικά θετική και η συνέχεια προμηνύεται ενδιαφέρουσα στο αξιόλογο blog του . Μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι; Εναλλακτικά δείτε εδώ. Ενας εξαιρετικός Βοιωτός blogger2

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σχετικά με τη γενική απεργία της 2ας Απριλίου και άλλες σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Δείτε.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ για την Ημέρα της Γυναίκας

H Εφη Χαλάτση θα είναι η κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την Ημέρα της Γυναίκας στη Λιβαδειά. Δείτε.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας διοργανώνει εκδήλωση - ομιλία για την "Ημέρα της Γυναίκας" την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 & ώρα 20.00μ.μ στη Λιβαδειά στο καφέ "ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ".
ΚΥΡΙΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ
σ . ΕΦΗ ΧΑΛΑΤΣΗ

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εργα στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας

Επικοινώνησε μαζί μας συμπολίτης που ταξιδεύει αυτή στιγμή για το τριήμερο στη Λιβαδειά και μας ενημέρωσε ότι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας εκτελούνται έργα τόσο στη Μαλακάσα όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από δύο λωρίδες όσο και στο ύψος του Olympic Plaza όπου μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας είναι στη διάθεση των οδηγών που ταξιδεύουν για Λαμία και η ουρά των αυτοκινήτων είναι τεράστια.
Ας το έχουν υπ'όψιν τους όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν για Βοιωτία και όχι μόνο. Οσο για τον προγραμματισμό των εργασιών στην Εθνική Οδοό Αθηνών-Λαμίας την ημέρα της μεγάλης εξόδου των Αθηναίων η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο...

Για το Βλάχικο Γάμο στη Θήβα

Αντιρρήσεις για τις παρεμβάσεις του Δήμου Θηβαίων στον Βλάχικο Γάμο έχει η παρέα του καπετάνιου Π. Σταμάτη.
Δείτε.
Για το Βλάχικο Γάμο στη Θήβα

Real estate στην Αράχωβα

Σπανίως η viotia δημοσιεύει αγγελίες. Όμως τούτη εδώ μου φαίνεται ενδιαφέρουσα: βίλα στο Λιβάδι, στην Αράχωβα Βοιωτίας, 120 τ.μ. με 160.000 ευρώ. Εκ πρώτης όψεως ασφαλώς. Δείτε εδώ.
Βίλα στην Αράχωβα

Τρελό καρναβάλι στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς έχει γλέντι, κέφι, χορό, κρασί και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.Δείτε.

Ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Λιβαδειάς σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λεβαδέων σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί και να ξεφαντώσουμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής.
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009
Άναμμα φωτιάς στον Συνοικισμό
Ωρα 19:00
Για γλέντι και φαγοπότι
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009
Χορός του Συλλόγου Καρναβαλιστών στο κέντρο ΓΙΟΥΛΑΣ
Ωρα 21:00
Είσοδος με φαγητό και άφθονο κέφι:15 ευρώ.
Μασκερεμένοι ή όχι είστε όλοι προσκεκλημένοι…

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009
Μεγάλη παρέλαση
Ωρα 16:00
Ταμπάχνα-Γεωργαντά-Ζάππειο
Κάψιμο του Καρνάβαλου
Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009
Πέταγμα χαρταετού, γλέντι, χορός, φαγητό στον Αϊ Λια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρναβαλιστών Λιβαδειάς ευχαριστεί όλους όσοι συμβάλλουν στην προσπάθειά μας να δώσουμε μια διαφορετική νότα στην πόλη και να ξεφύγουμε από τα προβλήματα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας έστω και για λίγες μέρες. Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην παρέλαση και να νιώσουν τον ρυθμό του Καρναβαλιού και της Αποκριάς δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου μας. Τηλ. 2261025059. Σας περιμένουμε όλους.

Αποκριά στον Ορχομενό

Οταν ήμουν παιδί ο Ορχομενός είχε το πιο φημισμένο βοιωτικό καρναβάλι και μαζί με τη Θήβα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον γηγενών και επισκεπτών. Και τώρα πάντως φαίνεται ότι δεν περνάνε άσχημα. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Ωρα 18:30
"ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΑ" στον Ορχομενό (πλατεία Αγίου Σώστη Σκριπούς).
Μεζέδες, κρασί και χορός γύρω από την Καλή Φωτιά.
Πυροτεχνήματα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Ωρα 16:00
"ΝΤΙΒΑΝΙ" στο Παύλο
Αναβίωση του χορευτικού εθίμου στην πλατεία του Παύλου. Πυροτεχνήματα.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΚΟΥΛΟΥΜΑ στον Ορχομενό.
Στο λόφο της Δραγατσούλας από το ξημέρωμα μέχρι αργά το απόγευμα, για να πετάξουμε χαρταετό και να απολαύσουμε (πάντοτε δωρεάν) παραδοσιακή φασολάδα, χαλβά, τουρσί και άφθονο κρασί.
Με αποκριάτικα τραγούδια και φυσικά χορό μέχρι… όσο αντέξουμε!

Δεν αποζημιώνει τους καταναλωτές η ΔΕΗ

Δεν αποζημιώνει τους καταναλωτές η ΔΕΗ

Σύλληψη δύο ατόμων για αγορά και διακίνηση ναρκωτικών στη Λαμία

Σύλληψη δύο ατόμων για αγορά και διακίνηση ναρκωτικών στη Λαμία

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συναντά μικρούς αναγνώστες στη Λιβαδειά

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου συναντά μικρούς αναγνώστες στη Λιβαδειά

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

To πάρτι του ΑΚΟΛ

Με επιτυχία έγινε το πάρτι του ΑΚΟΛ την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. Δείτε το δελτίο Τύπου.
To πάρτι του ΑΚΟΛ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Μια φωτογραφία 29 χρόνων στα Καμένα Βούρλα

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου στη Λιβαδειά για τον χορό της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας ανέσυρα από το αρχείο μου μια ιστορική για τη Λιβαδειά φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο που γυρίζει τον χρόνο πίσω 29 ολόκληρα χρόνια. Η μικρή ιστορία της πολυπρόσωπης αυτής φωτογραφίας είναι εν ολίγοις η εξής.
Στις 14 και 15 Ιουνίου του 1980 συνήλθε το 8ο Περιφερειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Καμένα Βούρλα, στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο Γαλήνη. Στο συνέδριο παρέστη ο νεοεκλεγμένος τότε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (9 Μαϊου 1980) πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης, ο οποίος όπως βλέπετε φωτογραφήθηκε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία, μέλη Τοπικών Επιτροπών και άλλους συνέδρους από τον νομό μας.
Δεν θα αναφέρω τα ονόματα των εμφανιζομένων, άλλωστε δεν τους ενθυμούμαι όλους. Οσοι αναγνώστες μπορούν να βοηθήσουν ας το πράξουν...
Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση. Θα εκπλαγείτε πόσους μπορείτε να αναγνωρίσετε αν προσπαθήσετε λίγο, κυρίως όσοι ασχολείστε με τια κοινά...

Διαμαρτυρίες για τον παγετό στη Λιβαδειά

Σοβαρά παράπονα εξέφραζαν δημότες της Λιβαδειάς και κυρίως όσοι κατοικούν στα ψηλά της πόλης, στην Κάδη και τον Ζαγαρά, για την απρονοησία της δημοτικής αρχής, η οποία δεν φρόντισε το πρωί της Τρίτης να ρίξει αλάτι στους παγωμένους ανηφορικούς δρόμους με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να αποτελούν μια επικίνδυνη εμπειρία για τους πολίτες. Από την πλευρά των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών -σε επίπεδο γραφειοκρατίας πάντα- προβαλλόταν η δικαιολογία ότι ο χρόνος και τα μέσα δεν επαρκούσαν για την κάλυψη ολόκληρης της πόλης και ότι από το μεσημέρι και μετά τα προβλήματα είχαν επιλυθεί.

***Το ψηφοδέλτιο του κ. Κ. Παπαγεωργίου επικράτησε στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, όπως η δημοσκόπηση της viotia προέβλεψε (δείτε πάνω αριστερά).

Αναβλήθηκε για DOLCE στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουρίου.
Η συζήτηση της αίτησης των ιδιοκτητών του DOLCE, παρισταμένου του κ. Σιδηρά, για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του καταστήματος τους στον πεζόδρομο της Μπουφίδου (δείτε εδώ Για τον πεζόδρομο και τα στέγαστρα) αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρξει γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσία του δήμου Λεβαδέων επί του ακανθώδους (και ασφαλώς καθαρά πολιτικής υφής) ζητήματος.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως διεφάνη ο σχηματισμός ενός μετώπου, το οποίο μάλλον θα αποτρέψει το ανοσιούργημα της καταστροφής, μετά την πλατεία ή τις πλατείες, και του πεζόδρομου της πόλης. Δεν θα γράψω πώς και από ποιους συγκροτείται αυτό το μπλοκ διότι περιμένω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο του να επιβεβαιώσει όσα ακούστηκαν στην αίθουσα.

Οσο για όσους και όσες τάχθηκαν υπέρ της μετατροπής του πεζόδρομου της Λιβαδειάς σε «μπεζεστένι» να σημειώσω αφενός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος προώθησης συγγενικών συμφερόντων έστω κι αν η συγγένεια είναι πνευματική

Και αφετέρου ότι χρειάζεται υπερβολική αφέλεια για να θεωρεί κάποιος ή κάποια ότι συμπλέοντας (αντίθετα με τη λαϊκή εντολή) με τη δημοτική πλειοψηφία θα απολαμβάνει εσαεί μερίδιο εξουσίας. Τι γίνεται τώρα που η δημοτική αρχή παραμερίζει τους συγκυριακούς, ιδιοτελείς συμμάχους και προωθεί σε όλες τις επιτροπές τους δικούς της ανθρώπους για να επιτύχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων; Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος ή αλλιώς «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Για τα τηλέφωνα των αντιδημάρχων (δείτε εδώ Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου) η δημοτική πλειοψηφία υπερψήφισε το ζήτημα με μόνο τον κ. Μητά και τον κ. Κοτσικώνα παρόντες στην ψηφοφορία από την αντιπολίτευση. Οι 4 αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν εκτός της αποζημίωσης που εισπράττουν κάθε μήνα θα χρεώνουν τον Δήμο Λεβαδέων με 480 ευρώ ακόμη για έξοδα κινητής τηλεφωνίας (100 ευρώ ο κάθε αντιδήμαρχος και 80 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Δεν σκέφθηκαν ίσως ότι με αυτά και λίγα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να ενοικιαστεί ένας αξιοπρεπής χώρος για το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, λόγου χάριν (δείτε εδώ Μα δεν ντρέπονται λιγάκι και Οχι Ηλία Τζαμτζή για το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς).


Τέλος, με αφορμή την απένταξη ορισμένων έργων από τον ΘΗΣΕΑ και ειδικά των υδατοδεξαμενών στο περιαστικό δάσος της Λιβαδειάς και μετά από σφυροκόπημα των θέσεων του δημάρχου κ. Τσιφή από τους κκ. Μητά και Κοτσικώνα, που ζήτησαν την πάση θυσία κατασκευή των υδατοδεξαμενών με τη θέση της αντιπολίτευσης συντάχθηκε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Γκριτζάπης που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Λεβαδέων για τα έργα περιβάλλοντος, για τη ΔΕΠΑΛ και για ό,τι άλλο υπήρχε πρόχειρο εκείνη τη στιγμή.

Η εκ νέου ηγετική εμφάνιση του κ. Γκριτζάπη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν «αφήνει σε χλωρό κλαρί» τον διάδοχό του στην προεδρία του δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιαντάση για τα λάθη στη διαδικασία, σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη πολλάκις (και την Παρασκευή στο Δ. Σ. εντονότερα) δυσαρέσκεια του τέως αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Αποστόλου και την απουσία του τέως αντιδημάρχου κ. Νικ. Καφρίτσα δεικνύει ότι η κατάσταση στην παράταξη του κ. Τσιφή δεν είναι τόσο καλή όσο ο ίδιος ο δήμαρχος αφήνει να εννοηθεί και πως στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία, όπως πιθανότατα θα συμβεί με την υπόθεση DOLCE, θα έχουμε διαφοροποιήσεις.

Κουίζ για δυνατούς λύτες


Ανεβαίνοντας στο βουνό, πλησιάζοντας δηλαδή τον ήλιο, το κρύο γίνεται εντονότερο. Οσο πιο ψηλά, όσο πιο κοντά στον ήλιο, τόσο περισσότερο πέφτει η θερμοκρασία. Δεν είναι περίεργο; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης συναντά τον Φρειδερίκο Νίτσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης συναντά τον Φρειδερίκο Νίτσε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διάλογος για την Παιδεία από ΠΑΣΟΚ


Δείτε τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα στα πλαίσια του οργανωμένου διαλόγου για την Παιδεία που από καιρό έχει δρομολόγήσει το κόμμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι παρεμβάσεις των πολιτών ή των εκπαιδευτικών ή των φορέων μπορεί να γίνονται μέσω δικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση paideia@pasok.gr.
Οι συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί θα μεταδίδονται ζωντανά από την web-tv στην ιστοσελίδα www.pasok.gr.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Συζήτηση στη Βουλή για τον Ασωπό

Συζήτηση στη Βουλή για τον Ασωπό

Στο 93,7% η αύξηση των πόρων στον δήμο Λιβαδειάς και 200% στη ΝΑΒ, λέει ο Παυλόπουλος

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και θα αποβούν νικηφόρες για τη Νέα Δημοκρατία, είπε από τη Λιβαδειά ο υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Βοιωτίας.
Ο κ. Παυλόπουλος ομίλησε επί μακρόν για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με στοιχέια και συγκεκριμένους αριθμούς.

"Οι ΟΤΑ του νομού Βοιωτίας δικαιούνται από το «ΘΗΣΕΑ» για την 5ετία 2005-2009 39,9 εκ. ευρώ, μόνο για δημοτικά έργα, έναντι 21,4 εκ. ευρώ του Προγράμματος ΕΠΤΑ για 7 χρόνια, δηλαδή αύξηση κατά 86,4 %. Έχουν ήδη προεντάξει 302 δημοτικά έργα προϋπολογισμού 39 εκ. ευρώ, ενώ έχουν δημοπρατηθεί 149 έργα (ύψους 21,4 εκ. ευρώ). Υπάρχουν ήδη 84 ολοκληρωμένα έργα. Ειδικότερα, ο Δήμος Λεβαδέων πήρε από το ΕΠΤΑ 2,3 εκ. ευρώ για 7 χρόνια, έναντι 4,47 εκ. ευρώ που παίρνει από το ΘΗΣΕΑ για 5 χρόνια, δηλαδή αύξηση πόρων κατά 93,7 % για λιγότερα χρόνια", υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας το 2004, πριν από τον ν. 3345/2005, πήρε καθαρά μόλις 1,87 εκ. ευρώ, λόγω προνοιακών και ούτε ένα ευρώ για έργα οδικού δικτύου. Το 2008 πήρε καθαρά 6 εκ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 3 φορές περισσότερους πόρους".
Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Λιβαδειά.
Τι είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στη Λιβαδειά

Από τη νομαρχία Βοιωτίας το Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής

H Βοιωτία, για την ακρίβεια η ΝΑΒ είναι μεταξύ των 28 νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων που ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και θα καταβάλουν το Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής στους δικαούχους σύμφωνα με τα στοχεία που προσκόμισαν. Δείτε.
Από τη νομαρχία Βοιωτίας το Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής

Τα σχολεία στη Βοιωτία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της στοιχειώδους εκπαίδευσης αύριο στη Βοιωτία εκτός από τα δημοτικά στο Δήλεσι, το Σχηματάρι, τα Οινόφυτα, την Αντίκυρα και τα Ασπρά Σπίτια.
Στη Θήβα και τη Λιβαδειά προβλέπεται να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία μετά τις 09:30. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές του νομού και εφόσον ο παγετός δεν είναι επικίνδυνος υπάρχει πρόθεση λειτουργίας μετά τις 09:30. Ολα αυτά σύμφωνα με τη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας. Δηλαδή όπως προκύπτει καλύτερα να πάρετε τηλέφωνο το πρωί!!!
Δείτε εδώ τα τηλέφωνα των σχολείων.
http://dipe.voi.sch.gr/schools_prim_dpe.html

Περισσότερο σαφής είναι η εικόνα που δίδεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς η σχετική ανακοίνωση προβλέπει τη λειτουργία όλων των γυμνασίων και λυκείων, εκτός της περιοχής της νότιας Βοιωτίας. Δηλαδή κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια στην Πύλη, τη Δομβραίνα, τη Θίσβη, τις Θεσπιές και το Κυριάκι.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Φωκίδας

Οι ελαιοπαραγωγοί της Φωκίδας

Περισσότεροι οι φοιτητές, πολύ περισσότερες οι φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια φέτος

Περισσότεροι οι φοιτητές, πολύ περισσότερες οι φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια φέτος

Θριαμβευτής στα Οσκαρ 2009 το Slumdog Millionaire

Θριαμβευτής στα Οσκαρ 2009 το Slumdog Millionaire

Λιβαδειά και Ελευσίνα:και τώρα οι δυο τους!

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο στάθηκε η Προοδευτική στη Λιβαδειά. Κατόπιν η ΑΕΛ ανέβασε στροφές μετά το 10' και κέρδισε άνετα 72-51 τους Κορυδαλλιώτες. Τώρα όλων τα μάτια είναι στραμμένα στην Ελευσίνα όπου την επόμενη Κυριακή η ΑΕΛ δίνει τον υπερ πάντων αγώνα εναντίον της ισοβάθμου στην πρώτη "χρυσή" θέση ομάδας του Πανελευσινιακού. Η τρίτη της παρέας Ιεράπετρα ηττήθηκε στη Νίκαια και φαίνεται να αποχαιρετά το όνειρο της Β' Εθνικής. Δείτε τα αποτελέσματα.
Λιβαδειά και Ελευσίνα:και τώρα οι δυο τους!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Εχασε το ματς και το πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός στις Σέρρες


Ο Λεβαδειακός μετά την ήττα του στις Σέρρες από τον τοπικό Πανσερραϊκό απώλεσε το πλεονέκτημα της διαφοράς από τη διακευκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού που είχε αποκτήσει μέχρι στιγμής με την καλή του πορεία στη Σούπερ Λιγκ και βρίσκεται -όπως σχεδόν κάθε άνοιξη- να παλεύει για τη σωτηρία του. Τι είχες Γιάννη μ'; Τι είχα πάντα, δηλαδή. Δείτε πάνω τη βαθμολογία της ουράς στη Σούπερ Λιγκ και κάτω λεπτομέρειες.
Εχασε το ματς και το πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός στις Σέρρες

Μπλόκα σε ολόκληρη τη Βοιωτία για Παλαιοκώστα και Ρετζάι

Μπλόκα σε ολόκληρη τη Βοιωτία "όσο το δυνατόν περισσότερα" αναφέρεται χαρακτηριστικά, από την Εθνική Οδό μέχρι και τον Παρνασσό, όπου είχε συλληφθεί ο Παλαιοκώστας, έχουν στηθεί από την Ασφάλεια Βοιωτίας. Κατά τα άλλα όλοι οι αστυνομικοί στη Βοιωτία βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων μετά τη συνταρακτική απόδραση των βραυποινιτών από τον Κορυδαλλό το μεσημέρι της Κυριακής. Για νεώτερα θα επανέλθουμε αφού υπενθυμίσουμε ότι οι 2 ή οι 4 δραπέτες και οι συνεργοί τους προσγειώθηκαν με το ελικόπτερο στο Καπανδρίτι δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από όπου επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητα και μηχανές εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οθεν η Βοιωτία πολύ πιθανό να αποτελεί γι' αυτούς δίοδο διαφυγής ή και κρησφύγετο όπως στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί.

Νέα απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό!!!

Νέα θεαματική απόδραση με ελικόπτερο μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Κυριακής.
Από τις φυλακές απέδρασαν και πάλι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι, οι οποίοι είχαν αποδράσει και πάλι με ελικόπτερο τον Ιούνιο του 2006. Μάλιστα αυτές τις ημέρες δικάζονταν για την υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, σήμερα το ελικόπτερο κατέβηκε χαμηλά μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και οι επιβάτες του πέταξαν μια ανεμόσκαλα, με την οποία ανέβηκαν οι δυο κρατούμενοι και εξαφανίστηκαν.
Οι φύλακες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβόλησαν χωρίς όμως να ματαιώσουν την απόδραση. Ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες ότι ένας αστυφύλακας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και κατόπιν οι κρατούμενοι εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση. Λίγο αργότερα, το ελικόπτερο βρέθηκε σε χωράφια ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι.
www.kathimerini.gr

Καρναβάλι στην Αντίκυρα

Επίσημη φιλοξενούμενη την ΕΤ3 και την εκπομπή "Κυριακή στο Χωριό" θα έχει φέτος η Κοινότητα Αντίκυρας στο επιτυχημένο καρναβάλι που διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή της Αποκριάς. Φυσικά καλεσμένοι είστε όλοι... Δείτε την πρόσκληση.

Την Κυριακή της Αποκριάς σας περιμένουμε στην Αντίκυρα! Θα έχουμε το
πετυχημένο καρναβάλι μας, αλλά φέτος θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη από την
εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. Για χορό, ξεφάντωμα, διασκέδαση αλλά και παραδοσιακές
ρουμελιώτικες και θαλασσινές γεύσεις ελάτε στηνΑντίκυρα.
Σας περιμένουμε όλους!
Κοινότητα Αντίκυρας

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Καρτερία και υπομονή από ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Συνεκλήθη την περασμένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου η τακτική σύσκεψη των διευθυντών του Αλουμινίου με την παρουσία του προέδρου του Ομίλου κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου.
Η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη αφορά στη διατήρηση της παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα παρότι η διεθνής κατάσταση (και) στον χώρο των μετάλλων βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.
Διαπιστώθηκε επιπλέον για μια ακόμη φορά ότι σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα του εργοστασίου στον Αγιο Νικόλαο εξαρτάται από την λύση του ζητήματος της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος όπου υπάρχει, ως γνωστόν, διένεξη μεταξύ Ομίλου Μυτιληναίου και ΔΕΗ.

Η γενική αίσθηση είναι ότι η διοίκηση του Ομίλου αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και υπομονή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και εννοεί πραγματικά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν προβεί σε δραστική μείωση της παραγωγής ή άλλα επώδυνα μέτρα.

Από την εργολαβία Καβαλαγιού απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες 4-5 εργαζόμενοι, ως αποτέλεσμα της μικρής μείωσης παραγωγής που είχε αποφασιστεί τους προηγούμενους μήνες.

Τέλος, τις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα δήμαρχοι της ΣΠΟΑΚ, νυν και τέως, των πόλεων που βρέχονται απο τον Κορινθιακό για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις προσπάθειες της διοίκησης για την επίλυση του χρονίου προβλήματος της ερυθράς ιλύος. Ο κ. Δημήτριος Μπουφούνος, διευθυντής Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος, ενημέρωσε τους αιρετούς και τους ξενάγησε στον χώρο της φιλτρόπρεσας.

Κλειστή η Εθνική Οδός στην Υλίκη

Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι αυτή τη στιγμή, ώρα 15:45, η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Υλίκης λόγω ανατινάξεων που γίνονται για τα έργα οδοποιίας. Ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία σύντομα όμως ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας

Το κοσμικό κέντρο ΓΙΟΥΛΑΣ, στη Λιβαδειά, διοργανώνεται αύριο Κυριακή στις 20:30 ο ετήσιος χορός της ΝΟΔΕ Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πάνος Στάμου για τον Λάμπρο Κατσώνη

Ο εκλεκτός διαδικτυακός φίλος κ. Πάνος Στάμου μας αποστέλλει επιστολή με πολύτιμες πληροφορίες για την υπόθεση τοποθέτησης της προτομής του Λάμπρου Κατσώνη στην Μπαλακλάβα της Κριμαίας που έφερε στο φως της δημοσιότητας η viotia (Στην Μπαλακλάβα στήνεται η προτομή του Λάμπρου Κατσώνη! ). Εντός των ημερών η viotia θα δημοσιεύσει συνέντευξη του κ. Πάνου Στάμου που είναι, ως γνωστόν, πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και Γενικός Γραμματέας Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (ΚΕΡΙΕ). Δείτε την ενδιαφέρουσα επιστολή.

Βάρκιζα 21 Φεβρουαρίου 2009

Αγαπητέ κ. Βοιωτέ,

Ευχαριστώ για τις καλές ειδήσεις σχετικά με την τοποθέτηση της προτομής του Λάμπρου Κατσώνη στην Κριμαία.
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλώ δείτε και σχετικές ειδήσεις από τη σελίδα:

http://balaklava.crimea.ua/news/?category=sevastopol-balaklava-hic__sevastopol-vlast-kultura&altname=v_balaklave_ustanovyat_byust_nacionalnomu_heroyu_hrecii_-_lambrosu_kacionisu

της Μπαλακλάβα Κριμαίας.
Σημειώνεται ότι στην αναζήτηση από το google διαβάσαμε την ενότητα
Балаклава - Город Листригонов, δηλαδή Μπαλακλάβα, πόλη των
Λαιστρυγόνων. Όπως δηλαδή, την είχαμε περιγράψει στο δημοσίευμά σας
της 16ης Μαΐου 2008, ονομασία που οφείλεται στο Λάμπρο Κατσώνη!!!


Новости Крыма Τα Νέα της Κριμαίας
14.02.2009 12:46


Στην Μπαλακλάβα θα εγκατασταθεί προτομή του εθνικού ήρωα της Ελλάδας Λάμπρου Κατσώνη.

Το Συμβούλιο της πόλης της Σεβαστούπολης θα συμβάλει στην εγκατάσταση από την ελληνική πλευρά στην Μπαλακλάβα της προτομής του εθνικού ήρωα της Ελλάδας Λάμπρου Κατσώνη, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της πόλης της Σεβαστούπολης (Σημ. ΠΣ – Ο Δήμαρχος Σεβαστούπολης) Βαλερύ Σαράτοβ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό Γεράσιμο Δάβαρη, ο οποίος πραγματοποίησε στη Σεβαστούπολη φιλική επίσκεψη. Στο πρόγραμμα «GITS - Σεβαστούπολη» εστάλη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου του Συμβουλίου της πόλης της Σεβαστούπολης.

Στην Μπαλακλάβα θα εγκατασταθεί προτομή του εθνικού ήρωα της Ελλάδας Λάμπρου Κατσώνη
«…
‘Δεν υπάρχει καλύτερη θέση, από τηBalaklava, για την εγκατάσταση της προτομής, ειδικά όταν αυτή η θέση συνδέεται ιστορικά με το όνομα αυτού του Έλληνα ήρωα’, είπε ο Πρόεδρο του Συμβουλίου της πόλης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του Έλληνα φιλοξενούμενου στη Balaklave επί τόπου, όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση της προτομής.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι «αρχιτέκτονες της Σεβαστούπολης ανέπτυξαν ήδη το σχέδιο της εγκατάστασης στο ανάχωμα του μνημείου της Μπαλακλάβας, το οποίο αποτελείται από το βάθρο και την χάλκινη προτομή, η οποία έχει προετοιμασθεί ήδη από την ελληνική πλευρά και τώρα μελετάμε το θέμα της κατασκευής του βάθρου».

Η παρέμβαση στην επίλυση του ζητήματος της εγκατάστασης του μνημείου του αφιερωμένου στον Έλληνα ήρωα, κατά τον ισχυρισμό του επικεφαλής του Συμβουλίου της κωμόπολης, προκαλείται από το γεγονός ότι «…ακόμα από το Μάιο 2008, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης και παραμονής στη Σεβαστούπολη του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουκρανία Χάρη Δημητρίου, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση υποστήριξε την ιδέα της εγκατάστασης στην πόλη του μνημείου του Λάμπρου Κατσώνη, εντούτοις, μέχρι τώρα αυτή η ιδέα δεν πραγματοποιήθηκε, γεγονός που στενοχώρησε πολύ την ελληνική πλευρά, επομένως ο Δήμαρχος της πόλης προσπάθησε να βρεί τη λύση αυτού του ζητήματος…».

Ο Β. Σαράτοβ επίσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόξενο συζητήθηκε το θέμα της καθιέρωσης των στενών φιλικών και πολιτιστικών σχέσεων με μια από τις ελληνικές πόλεις, που θα ήταν παράκτιες και παρόμοιες με τη Σεβαστούπολη.
Του Λάμπρου Κατσώνη - απελευθερωτή της Ελλάδας, του ευγενούς και θαρραλέου στρατιώτη, η ζωή και τα κατορθώματα αποτέλεσαν παράδειγμα για χιλιάδες Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για να παλέψουν οι ίδιοι για την απελευθέρωση του ελληνικού εδάφους. Αυτός ο Έλληνας ήρωας έγραψε τη διαδρομή του, επίσης, στην ιστορία της Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια του ρωσο-τουρκικού πολέμου 1768-1774, στο στολίσκο Aleksey Orlov, ο Λάμπρος συμμετείχε ενεργά στις στρατιωτικές ενέργειες του ρωσικού στόλου εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Μετά από την υπογραφή της ειρήνης του Κιουτσούκ-Καιναρτζί η Αικατερίνη ΙΙ πρότεινε στους υπό τους Οθωμανούς Έλληνες Χριστιανούς του Αρχιπελάγους, που επιθύμησαν να υπηρετήσουν στη Ρωσία, να μετακινηθούν στην Κριμαία. Ο Κατσώνης φθάνει στην Κριμαία με τους πρώτους τρεις χιλιάδες των Ελλήνων και εισηγείται γιά το Ελληνικό Σύνταγμα Πεζικού, που δημιουργείται από τον πρίγκιπα Grigoriy Potemkin, με σκοπό την επιτήρηση της ακτής της Χερσονήσου από τη Σεβαστούπολη μέχρι τη Θεοδοσία. Το 1784 γίνεται ο διοικητής του Ελληνικού Τάγματος Πεζικού της Μπαλακλάβα, το οποίο υπήρξε η υποστήριξη της ρωσικής αυτοκρατορίας στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη. Για το θάρρος του ανταμείφθηκε με το Παράσημο του Αγ. Γεωργίου IV Τάξεως.

© «[GITS] - Σεβαστούπολη».
…».

Πρόκειται να μιλήσουμε με τον Πρέσβη στο Κίεβο, για να οργανωθεί ειδική εκδρομή των Λεβαδέων και με εκδηλώσεις να συμμετάσχομε στον εορτασμό των αποκαλυπτηρίων.
Σας πληροφορούμε ότι είμαστε από τους εμπνευστές αυτής της κίνησης. Το Μάρτιο του 2006 στην Οδησσό συζητήσαμε το θέμα με τον τότε Πρόξενο κ. Δ. Μοσχόπουλο. Στη συνέχεια με ενέργειές μας κατασκευάστηκε η προτομή από τον καθηγητή ΕΜΠ κ. Γ. Καλακαλά και παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2007 στον Πρέσβη κ. Χ. Δημητρίου στο Κίεβο. Χρηματοδότες της προτομής το ΓΕΕΘΑ (12.000 Ευρώ), ο Σύλλογος Λεβαδέων « ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (1500 Ευρώ) και το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών Ερευνών (ΚΕΡΙΕ) με 1500 Ευρώ.
Σχετικά με τις εκδηλώσεις, τις οποίες προγραμματίζομε δυό χρόνια τώρα, ο συμπατριώτης μας Πέτρος Χουτζούμης έχει γράψει θεατρικό έργο για το Λ. Κατσώνη! Είναι ανάγκη να βρεθούν χορηγοί για να παιχθεί και στην Κριμαία.

Φιλικά
Πάνος Στάμου
Πρόεδρος Συλλόγου Λεβαδέων «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ»
& Γενικός Γραμματέας ΚΕΡΙΕ

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Για τον πεζόδρομο και τα στέγαστρα

Συνεχίζοντας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου στο θέμα υπ. αριθμ. 21 και κάτω από μια ουδέτερη ως ελλειπτική διατύπωση ανακαλύπτουμε ένα μείζον θέμα για την πόλη και τους δημότες. Δείτε.


21. Εξέταση αίτησης Σιδηρά Ευστ. - Τσιτσικλή Χρ. Ο.Ε. περί διαµόρφωσης
εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου.
Πρόκειται για την αίτηση εκ μέρους της ιδιοκτησίας του καφέ DOLCE που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μπουφίδου για την κατασκευή στεγασμένου χώρου στο σημείο που σήμερα έχει τα "τραπεζάκια έξω".

Ο κ. Στάθης Σιδηράς ο οποίος είναι ο διαχειριστής του καφέ DOLCE με την αίτησή του αυτή προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στην πόλη: ανοίγει τον φάκελο με τις αυθαίρετες κατασκευές στεγασμένων χώρων από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη Λιβαδειά.

Οι ιδιοκτήτες του DOLCE έχουν "δίκαιο εν αδίκω". Δηλαδή ζητούν και για την επιχείρησή τους όσα έχουν παρανόμως κεκτημένα οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες μπαρ στη Λιβαδειά. Η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς που υπογράφεται από τον κ. Ιωάννη Αποστόλου, ως πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως, είναι (αρνητική στην αίτηση της Σιδηρά Ευστ. - Τσιτσικλή Χρ. Ο.Ε. και επιτρέπει μόνο προστεγάσματα που ούτως ή άλλως υπάρχουν.Δείτε δώ την εισήγηση

ΚΟ/Ν. :1) Δήµαρχο Λεβαδέων 2)Αρµόδlο Αντιδήµαρχο(κο Αυγέρη) 3) Θεοδωράκη Μαρία
ΘΕΜΑ: Εξέταση αίτησης Σιδηρά Ε -Τσιτσικλή Χ. σΕ (Έγκριση διαµόρφωσης εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου)

Μετά από εξέταση της υπ. αριθµ. 17798/08 αίτησης της Ο.Ε.
Σιδηρά Ε. -Τσιτσικλή Χ. από την επιτροπή Σχ. Πόλεως Λιβαδειάς στις 12/12/08 µε
παρουσία πέντε µελών, σχετικά µε την έγκριση διαµόρφωσης του εξωτερικού
κοινόχρηστου χώρου που ενοικιάζει όπως φαίνεται στο σχέδιο του Πολ.. Μηχανικού
Αλέξανδρου Υφαντή η επιτροπή εισηγείται οµόφωνα µε την κάτωθι πρόταση
διαµόρφωσης του εξωτερικού ενοlκιαζόµενου κοιν. χώρου επι της οδού Μπουφίδου :
Να επιτρέπονται µόνο οι κατασκευές κινητών προστεγασµάτων (τέντες) σύµφωνα µε το κτιριοδοµικό κανονισµό και µετά απο εξέταση της ΕΠΑΕ Νοµού. Όσον αφορά την οριοθέτηση του ενοικιαζόµενου εξωτερικού χώρου να επιτρέπονται µόνο κινητές κατασκευές ελαφρού τύπου και χαµηλού ύψους ( έως 1,20µ.).

Η σημερινή συζήτηση δίνει την ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λιβαδειάς και στις παρατάξεις να τοποθετηθούν σαφώς επί του θέματος που λόγω της άφρονος πολιτικής των δημοτικών αρχών έχει προσλάβει καταστροφικές διαστάσεις.
Ποια Λιβαδειά θέλουμε; Μια πόλη αυθαιρεσίας και κακογουστιάς όπου οι καταστηματάρχες επιβάλλουν την παράνομη θέλησή τους εις βάρος των υπολοίπων δημοτών; Ή μια Λιβαδειά που τηρεί τη νομιμότητα, η οποία εξυπηρετεί και τους περισσότερους πολίτες; Θα επανέλθουμε...
Δείτε κι αυτά.
Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

Με 34 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνέρχεται σήμερα στις 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων. Ολα είναι ενδιαφέροντα αλλά θα σταθούμε σε δύο.
Το πρώτο δεν είναι καθαυτό σημαντικό αλλά συμβολικά δείχνει πολλά για την επικρατούσα νοοτροπία στα δημαρχεία της χώρας και της Λιβαδειάς ασφαλώς. Είναι το θέμα υπ. αριθμ. 32 που έχει ως εξής:


32. Λήψη απόφασης για απαλλαγή από τέλη κινητής τηλεφωνίας των Αντιδηµάρχων και του Προέδρου Δηµοτικού Συµβουλίου Λεβαδέων.
Στην τρέχουσα οικονομικοπολιτκή συγκυρία η πρόταση φαίνεται και είναι ακατανόητη αν όχι προκλητική για το κοινό αίσθημα ή αν θέλετε για τους χειμαζόμενους δημότες που πληρώνουν με δόσεις τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς μια τέτοια αλαζονική και προκλητική απόφαση.

Αντιθέτως η δημοτική αντιπολίτευση οφείλει να ζητήσει τον πλήρη απολογισμό των ετήσιων εξόδων του δήμου Λεβαδέων σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία και να απαιτήσει την περικοπή όλων των δαπανών επικοινωνίας που δεν γίνονται για αυστηρώς υπηρεσιακούς λόγους (στους οποίους ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται οι δημόσιες σχέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων).
Υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε εντός ολίγου... Δείτε την ημερήσια διάταξη έδώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά από τον ΕΣΥΝ στη Λιβαδειά

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά από τον ΕΣΥΝ στη Λιβαδειά

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς;

Αλλάζει το τοπίο στο κέντρο της Λιβαδειάς αν επιβεβαιωθούν οι -πάντως από αξιόπιστη πηγή- πληροφορίες της viotia ότι υπαρχει ειλημμένη απόφαση του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή για μεταστέγαση του δημαρχείου της βοιωτικής πρωτεύουσας στο μεγάλο κτήριο της οδού Σοφοκλέους όπου στεγαζόταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας πριν μεταφερθεί στο νέο διοικητήριο.

Ως αιτία της μετεγκατάστασης φέρεται η μεγάλη χωρητικότητα του κτηρίου της Σοφοκλέους που θα επιτρέψει τη συγκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και το τίμημα του ενοικίου που λέγεται ότι είναι πολύ μικρότερο του συνολικού μισθώματος που καταβάλλει για τη στέγαση των υπηρεσιών του αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λεβαδέων.


Οι συνέπειες μιας τέτοιας αλλαγής θα είναι σημαντικές για ολόκληρη την πόλη και κυρίως για το κέντρο της. Προς τα παρόν όμως ας αναμείνουμε τις εξελίξεις...

Στην Μπαλακλάβα στήνεται η προτομή του Λάμπρου Κατσώνη!

Στην περίφημη πόλη της Κριμαίας Μπαλακλάβα[1 ] , κοντά στη Σεβαστούπολη, θα τοποθετηθεί η προτομή του μεγάλου Ελληνα και Λιβαδείτη ναυμάχου Λάμπρου Κατσώνη (φωτό: ο Λάμπρος με τη σύζυγό του Μαρία Σοφιανού). Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Κίεβο το Δημοτικό Συμβούλιο της Σεβαστούπολης έλαβε την απόφαση αυτή μετά από πολλές παλινωδίες και διχογνωμίες που διαρκούν αρκετά χρόνια. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σεβαστούπολης κ. Βαλέρι Σαράτοφ σε συνάντησή του με τον Ελληνα πρόξενο στη Οδησσό κ. Γεράσιμο Ντάβαρη.
Σύμφωνα με τον κ. Σαράτοφ η Μπαλακλάβα είναι η καταλληλότερη θέση για την χάλκινη ελληνικής χυτεύσεως προτομή του μεγάλου Λιβαδείτη θαλασσομάχου και πρόμαχου της ελληνικής παλιγγενεσίας καθώς είναι γνωστόν πως ο Λάμπρος Κατσώνης έχει συνδέσει το όνομά του με τη διοίκηση της παραλιακής πόλης στη νότια Ουκρανία, η οποία είχε οριστεί με το αυτοκρατορικό διάταγμα της 18ης Φεβρουαρίου 1784 ως η έδρα του Ελληνικού Συντάγματος Πεζικού. Το μνημείο θα έχει πρόσωπο προς τη θάλασσα, θα βλέπει τον Εύξεινο Πόντο στον κόλπο της Μπαλακλάβας, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι διοικητής χρημάτισε για 28 ολόκληρα χρόνια, από το 1831 έως το 1859, και ο αντισυνταγματάρχης Λυκούργος Κατσώνης, υιός του Λάμπρου.

Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες...

[1]Μπαλακλάβα: ταταρικό τοπωνύμιο που σημαίνει φωλιά των ψαριών-αρχαία ελληνική ονομασία Παλάκιον -γενοβέζικη Τσεμπάλο.

Δείτε κι εδώ για τον Λάμπρο Κατσώνη.

Ο,τι άναψε θα σβήσει στο ποτό την Τσικνοπέμπτη


Είχε μια μελαγχολία πάντα η Τσικνοπέμπτη στη Λιβαδειά. Τώρα πια οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής έχουν αποκόψει τον περισσότερο κόσμο από το αποκριάτικο γλέντι καθώς το πρωί έχει δουλειά και οι αντοχές έχουνε μειωθεί, προϊόντος και του πανδαμάτορος.
Ομως η viotia είναι εδώ με δυο μεγάλα τραγούδια, ελληνικά και του γλεντιού για όσους μείνουν σπίτι. Το πρώτο είναι ένα λαϊκό κομμάτι του Καρανικόλα με προχωρημένο στίχο του Τάκη Κωλέτη. Το δέυτερο είναι ένα θαυμάσιο ρεμπέτικο του Σπύρου Περιστέρη... Απολαύστε τα.

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;


Οσοι βρεθείτε τη Δευτέρα στην Αθήνα δείτε μια ωραία πρόταση για το βραδάκι (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ο Τόγιας

Στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου για τις Ευρωεκλογές συμμετέχει ο βουλευτής Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας, ως Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού.

Στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συμμετέχουν, εκτός από τα μέλη της Γραμματείας, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Πολιτικοί Εκπρόσωποι και τα στελέχη που συγκροτούν τους Επιτελικούς Κύκλους και οι Γραμματείς των Τομέων.

Ακόμη, ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων του οικονομικού έτους 2008. Μεταξύ των 18 βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν την ερώτηση περιλαμβάνεται και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασίλειος Τόγιας. Δείτε εδώ.
Στη Βουλή τα έξοδα των σχολείων

Για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Μια εξαιρετική ως γλώσσα και σημαντική ως πολιτική ουσία επιστολή απευθύνει προς τη viotia ο κ. Χρ. Ανδριανός με αφορμή την ηλεκτρονική δημοσκόπηση για την κατάρτιση τους ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία. Η viotia διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξάγεται για να αποτυπωθούν ενδείξεις διαθέσεων της κοινής γνώμης όχι για την εκλογή βουλευτών από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία αλλά για την στελέχωσή του. Σε επόμενο γκάλοπ κι εφόσον προκηρυχθούν εκλογές θα "μετρήσουμε" και την εκλογιμότητα των υποψηφίων. Αξίζει να διαβάστε την επιστολή και όσοι θέλετε να σχολιάσετε. Δείτε.

Αγαπητοί κύριοι,
Η λογική τού παρόντος τρόπου ψηφοφορίας μάς οδηγεί στό συμπέρασμα ότι σέ περίπτωση κατά τήν οποία τό ΠΑΣΟΚ πλειοψηφίσει στίς επόμενες εκλογές καί εκλέξει 3 βουλευτές, αυτοί δέν θά είναι άλλοι παρά αυτοί οι οποίοι τώρα εξαιρούνται από τήν παρούσα ψηφοφορία.
Δηλ. ο βουλευτής κος Τόγιας, η κα Τσόνογλου καί η κα Αγάτσα, μιλώντας γιά τόν Ν. Βοιωτίας φυσικά.

Ως εκ τούτου η εν λόγω ψηφοφορία ακυρώνεται επί τής ουσίας στό αποτέλεσμά της.

Θεωρώ λοιπόν ότι μία αντικειμενική ψηφοφορία γιά νά έχει νόημα, θά πρέπει νά περιλαμβάνει ΟΛΑ τά ΟΝΟΜΑΤΑ τών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ στήν Βοιωτία (συμπεριλαμβανομένων αυτών τού κου Β. Τόγια, τής κας Τσόνογλου τής κας Αγάτσα αλλά καί άλλων ονομάτων από τήν Θήβα). Θά αποκτούσε έτσι πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στό αποτέλεσμά της, θά ήταν δέ πολύ πιό ουσιώδης, αντικειμενική καί πραγματική από αυτή τήν οποία τώρα προωθείτε.

Θά είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον νά υπάρχει συνολικό συγκριτικό αποτέλεσμα (απαλλαγμένο από τυχόν πολιτική ιδιοτέλεια) μεταξύ όλων τών ονομάτων τού ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μόνο ο κος Τόγιας έχει μέχρι σήμερα αποδείξει τήν εκλογιμότητά του ως βουλευτής στήν Βοιωτία.
Η κυρία Αγάτσα έχει εκλεγεί μόνο ως μέλλος τού Εθνικού Συμβουλίου τού ΠΑΣΟΚ.
Η δε κυρία Τσόνογλου επί τής ουσίας δέν εξελέγη διά ψηφοφορίας ως μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου αλλά λόγω ποσοστώσεως.

Ως εκ τούτου ο κος Αγραφιώτης ο οποίος φέρεται ως ο μακράν επί κεφαλής τής συγκεκριμένης ψηφοφορίας, μήπως μάς δώσει καί τήν έκπληξη μέ τήν τελική του κατάταξη σέ μία λίστα μέ όλα τά ονόματα τών Βοιωτών υποψηφίων...?
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θά παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος Α. Ανδριανός

Εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

Την ερχόμενη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς. Την ψήφο των δημοτικών υπαλλήλων διεκδικούν δύο ψηφοδέλτια: το πρώτο με επικεφαλής τον κ. Κ. Παπαγεωργίου, που εργάζεται στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Λεβαδέων και το δεύτερο με τον κ. Γ. Χουλιάρα, που υπηρετεί στη Δημοτική Αστυνομία Λιβαδειάς.
Δείτε και μια μικρή δημοσκόπηση μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ.

Πλήρως δηλητηριασμένη η κοιλάδα του Ασωπού, λέει το ΙΓΜΕ

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που η viotia δεν ασχολείται επισταμένως με το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού. Τίποτε δεν έχει αλλάξει, για να μην πω ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Είναι πλέον ή βέβαιο πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το θέμα, α το ξαναπιάσουμε από την αρχή καθώς η λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, κυρίως τον υδροφόρο ορίζοντα, παρά τις φιλότιμες και μη προσπάθειες. Λοιπόν η viotia είναι και πάλι πίσω στην κοιλάδα του πατέρα της Σαλαμίνας και της Αίγινας, της Εύβοιας και της Νεμέας... Δείτε.
Πλήρως δηλητηριασμένη η κοιλάδα του Ασωπού, λέει το ΙΓΜΕ

Το Facebook στην... αναφορά

Η διακίνηση στο Διαδίκτυο υπηρεσιακών πληροφοριών αλλά και ατομικών δεδομένων που αφορούν την εργασία των στρατιωτικών ανησυχεί το ελληνικό Πεντάγωνο που με σειρά παρεμβάσεων ενημερώνει και εφιστά την προσοχή στο ένστολο (και μη) προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφαλή και νόμιμη χρήση των νέων τεχνολογιών/μορφών επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Myspace. Δείτε.



Το Facebook στην... αναφορά
Οδηγίες προς ένστολους για προσεκτική χρήση των

ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

Καμπανάκι για τους κινδύνους ασφαλείας λόγω της απρόσεκτης χρήσης του Facebook και άλλων ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης από στρατιωτικούς χτυπάει το ελληνικό «Πεντάγωνο». Η αλματώδης αύξηση του αριθμού των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και η μεγάλη εξοικείωση των νέων με το Διαδίκτυο και τις νέες μορφές επικοινωνίας προτού καταταγούν ή προσληφθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν και τους παραδοσιακούς τρόπους ασφαλείας των πληροφοριών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με την εθνική άμυνα και ασφάλεια.
Δείτε εδώ την ενδιαφέρουσα συνέχεια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4503017

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ημερίδα στίβου ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 2009 από τον ΑΚΟΛ

Ημερίδα αγώνων στίβου υπό την επωνυμία ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 2009 διοργανώνει τον Μάρτιο ο ΑΚΟΛ σε συνεργασία με τον δήμο Λεβαδέων. Δείτε το δελτίο Τύπου.


Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων, για να τιμήσει τη μνήμη του Ανέστη Αργύρη, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του Ομίλου μας, υπηρετώντας ανιδιοτελώς τον κλασσικό αθλητισμό, διοργανώνει ημερίδα αγώνων στίβου, με την επωνυμία «ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 2009»
Στους αγώνες έχουν κληθεί να λάβουν μέρος, σύμφωνα με την προκήρυξη, οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων γυμνασίων και δημοτικών (τετάρτη, πέμπτη & έκτη τάξη), της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς (Α.Μ.Ε.Α.).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν :
Ø Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, στο δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, με ώρα έναρξης10,00 π.μ., τα αγωνίσματα 50, 80, 80, 150, 600 & 1.000 μέτρων, καθώς και ρίψεις με μπαλάκι και σφαίρα.
Ø Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009, στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, με ώρα έναρξης 10,30 π.μ., το αγώνισμα του άλματος σε μήκος.

Το Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς

Δείτε εδώ την προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 2009.
Το πρόγραμμα και η προκήρυξη των αγώνων ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 2009

Απόψε η επιλογή τραγουδιού για τον Σάκη Ρουβά

Απόψε η επιλογή τραγουδιού για τον Σάκη Ρουβά

Συνάντηση Σκλιά με Φουσέκη και Ασημακόπουλο στην Αμφισσα

Συνάντηση με τον νομάρχη Φωκίδας κ. Φουσέκη και τον δήμαρχο Αμφισσας κ. Ασημακόπουλο είχε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς. Δείτε τις δηλώσεις των τριών.
Συνάντηση Σκλιά με Φουσέκη και Ασημακόπουλο στην Αμφισσα

Nέα από το Μαυρομάτι

Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις που έρχονται από το Μαυρομάτι. Δείτε.

1.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας που θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και και ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Υποκατάστημα Μαυροματίου.Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
www.mavromati.gr/psmnea.htmpolitistikos@mavromati.gr

2. Ξεκίνησε η λειτουργία του διαδικτυακού σταθμού Mavromati Radio (αυτές τις ημέρες σε δοκιμαστική λειτουργία)
www.mavromati.gr/mavromatiradio.htm

3. Ξεκίνησε και η λειτουργία του Mavromati TV με πολλά ντοκυμαντέρ και ταινίες.
www.mavromati.gr/mavromatitv.htm

4. Εντός του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το 5ο τεύχος της εφημερίδας ΟΓΧΗΣΤΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ.
www.mavromati.gr/ogxistos.htm

Στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ο Τόγιας

Στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία ο Τόγιας

Πρόσκληση για ξεφάντωμα από τον Σύλλογο Καρναβαλιστών Λιβαδειάς

Απόκριες στη Λιβαδειά και ο δραστήριος Σύλλογος Καρναβαλιστών της πόλης καλεί τους συμπολίτες σε συμμετοχή στις ιδέες, στην υλοποίηση και φυσικά στο γλέντι. Δείτε.

Παιδιά τι θα ντυθούμε τις αποκριές;
Συζητήστε με τους φίλους σας.
Σκεφτείτε έξυπνες ιδέες, κάντε την διαφορά. Υπάρχουν τόσα θέματα στην επικαιρότητα.
Κάνετε σάτιρα και ετοιμάστε εκπλήξεις.
Ανοίξτε τις ντουλάπες, το σεντούκι της γιαγιάς. Σίγουρα θα βρείτε κάτι να μασκαρευτείτε.
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για χαρά και διασκέδαση και γλεντήστε με τους φίλους σας. Ελάτε σε επαφή με τον Σύλλογο καρναβαλιστών, μαζί θα βρούμε λύσεις για όλα.
Περιμένουμε τις ιδέες σας.
Να δώσουμε και στην πόλη μας ζωή χρώμα και μια νότα χαράς.
Όποιοι θέλετε δηλώστε συμμετοχή, ανά ομάδες η μεμονωμένα.
Πληροφορίες στον Σύλλογο Καρναβαλιστών Λιβαδειάς Στρατηγού Ιωάννου 21
ΤΗΛ.22610-25059 07.00-21.00
κιν. 6939037617 Β. Γεωργίου
22610-25753 κιν. 6932106401 Β. Καστρίτη

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Συνελήφθη 28χρονος επιδειξιμανής στη Λιβαδειά!!!

Αύριο Τετάρτη οδηγείται στο αυτόφωρο ο 28χρονος Λιβαδείτης που συνελήφθη ως επιδειξιμανής την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα έπειτα από καταγγελία νεαρής μαθήτριας και κατόπιν αστραπιαίων ενεργειών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Η υπόθεση που έχει συνταράξει τη βοιωτική πρωτεύουσα είναι μια ιστορία τόσο συνηθισμένη όσο και αποτρόπαιη, μια ιστορία που παρότι μπορεί να συμβεί στον καθένα δεν την εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου.

Τα γεγονότα όπως έγιναν εκ των υστέρων γνωστά έλαβαν χώρα την προηγούμενη Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου το βράδυ. Η 14χρονη μαθήτρια επέστρεφε όπως σχεδόν κάθε βράδυ αργά από το φροντιστήριο στο σπίτι της, που βρίσκεται στην περιοχή της οδού Καραγιαννοπούλου, στο ύψος της παλαιάς νομαρχίας. Σε ένα στενό και εντός παρκαρισμένου οχήματος η 14χρονη αντιλήφθηκε τον 28χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν σχεδόν γυμνός και προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες και επιδείξεις προς το μέρος της.

Η νεαρή κοπέλα απομακρύνθηκε γρήγορα, όμως παρόλη την ταραχή της κατάφερε να συγκρατήσει τη μάρκα του αυτοκινήτου, το χρώμα του καθώς και τα χαρακτηριστικά του δράστη. Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή το μεσημέρι, η μητέρα της παθούσης κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Λιβαδειάς. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν ταχύτατα με βάση τις περιγραφές και τις πληροφορίες που κατέθεσε η 14χρονη. Εγιναν ορισμένες προσαγωγές υπόπτων και η νεαρή μαθήτρια αναγνώρισε πέραν πάσης αμφιβολίας τον δράστη.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση έλαβε χώρα χωρίς ο 28χρονος κατηγορούμενος και η νεαρή μαθήτρια να «συναντηθούν» από κοντά, για προφανείς λόγους προστασίας της ψυχικής ηρεμίας του νεαρού κοριτσιού. Η διαδικασία αναγνώρισης ολοκληρώθηκε στο λεγόμενο «δωμάτιο αναγνώρισης», όπου (όπως στα σίριαλ) οι μάρτυρες βλέπουν τους υπόπτους αλλά οι ύποπτοι δεν βλέπουν τους μάρτυρες.

Ηδη την Παρασκευή το απόγευμα, ελάχιστες ώρες μετά την καταγγελία, η υπόθεση είχε διαλευκανθεί. Ο δράστης, όπως προείπαμε, είναι ένας 28χρονος νεαρός Λιβαδείτης, κανονικότατος, φυσιολογικότατος, χωρίς να έχει δώσει την παραμικρή μέχρι την Πέμπτη αφορμή, εργαζόμενος σε εργοστάσιο στην περιοχή της Θήβας. Ομολόγησε την πράξη του, είπε ότι οι ενέργειές του οφείλονται στο ακατανίκητο πάθος του και εν ολίγοις δήλωσε ψυχικά ασθενής από "επιδειξιμανία".

Υπάρχουν πολλά σχόλια που μπορούν να γραφούν και άλλες τόσες παρατηρήσεις. Θα επιλέξω το πλέον κοινότοπο: Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... Τα υπόλοιπα εσείς, οι αναγνώστες...

Οι λακκούβες της Θήβας

Με αφορμή μια ωραία συζήτηση που είχαμε εδώ Απολογισμός και στόχοι από Σκλιά ενώπιον Καραμανλή για την παθογένεια των ΟΤΑ στην Ελλάδα και μια καταγγελία που λάβαμε από πολίτη ας δούμε ένα περιπεπλεγμένο ζήτημα στη Θήβα που ταλαιπωρεί πολύ καιρό τους πολίτες.
Ο δρόμος που οδηγεί από τη Λιβαδειά στην παλαιά εθνική οδό Θηβών-Ελευσίνας -νομίζω ονομάζεται οδός Καβείρων- βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με τεράστιες λακκούβες που καταστρέφουν την περιουσία των εποχουμένων που διέρχονται από εκεί και απειλούν την ίδια τους τη ζωή.

Πολλοί θα πουν ότι ευθύνεται ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Σβίγγος. Αλλοι πως η ανάλγητη κεντρική εξουσία με τις χιλιάδες επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες δεν επιτρέπει στην Τοπική αυτοδιοίκηση να πράξει το καθήκον της. Οι υπόλοιποι θα επικαλεστούν την πολυνομία, την παροιμιώδη ελληνική ανεπάρκεια, τη γραφειοκρατία, την Τουρκοκρατία και άλλα φαιδρά.

Εγώ θα πω ότι δεν με ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται. Γνωρίζω τούτο: Τόσο η Πολιτεία όσο και οι ΟΤΑ της Βοιωτίας έχουν αποτύχει να προστατέψουν την περιουσία και πιθανότατα και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Αυτή είναι η πολιτική ουσία...

Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φωκίδας στη Βουλή

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της στήριξης των κτηνοτρόφων της ορεινής Φωκίδας ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη και Εσψτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Δείτε την ερώτηση.
Τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Φωκίδας στη Βουλή

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ με Γιώργο

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ, μέλος του οποίου, όπως είναι γνωστόν, είναι και ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Δείτε το δελτίο Τύπου της ΝΑΒ.
Συνάντηση του Δ. Σ. της ΕΝΑΕ με Γιώργο

Για το ζήτημα της ευθανασίας

Ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σκλάβος μας απέστειλε άρθρο για το σημαντικό ζήτημα της ευθανασίας. Δείτε.
Για το ζήτημα της ευθανασίας

Απαγορεύτηκαν τα φιλιά σε σταθμό για να μην καθυστερούν τα τρένα

Τα παθιασμένα φιλιά ηττήθηκαν στη μάχη με την... ακρίβεια των δρομολογίων, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό της Βρετανίας όπου από την Δευτέρα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες να φιλιούνται για να μην καθυστερούν τα τρένα.
Οι πρωτότυπες πινακίδες που απαγορεύουν τα φιλιά τοποθετήθηκαν στο σταθμό της πόλης Γουάρινγκτον, στο χώρο της πιάτσας των ταξί καθώς οι εναγκαλισμοί και οι εκδηλώσεις πάθους κρίθηκε ότι απειλούν την αναχώρηση των τρένων στην ώρα τους.
Η εταιρεία Virgin Rail που διευθύνει το σταθμό ανακοίνωσε ότι οι πινακίδες δεν είναι παρά ένας «χιουμοριστικός» τρόπος για να πείσει τους ταξιδιώτες να μην μπλοκάρουν το χώρο. Πολύ συχνά στο σταθμό αυτό, που εξυπηρετεί προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Γλασκόβη και το Μπέρμιγχαμ, επικρατεί συνωστισμός.
Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που δε διασκέδασαν με την ιδέα του ψυχρού αποχαιρετισμού με τους αγαπημένους τους. «Είναι γελοίο. Δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί να υπάρχει ένας χώρος όπου απαγορεύονται τα φιλιά. Ασφαλώς οι άνθρωποι δικαιούνται να αποχαιρετιούνται», είπε μια 38χρονη γυναίκα ενώ ένας νεαρός άνδρας αναρωτήθηκε εάν θα επιβάλλεται πρόστιμο στα ζευγάρια που θα συλληφθούν να παρανομούν.
«Θα εφαρμόσουμε το μέτρο σε λογικά πλαίσια», σχολίασε απλώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Οι υποψήφιοι... υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ2

Η οικονομική δυσπραγία αλλά και η πολιτική κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές εντός της άνοιξης του 2009, επισημαίνουν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζονται παρακολουθώντας ταυτοχρόνως με το ένα μάτι τις κινήσεις τους πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός τακτικός παίκτης στην "τραπέζι" της τρέχουσας πολιτικής.


Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σχετική θέση ισχύος. Ολες οι δημοσκοπήσεις φέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων αλλά... Οι συνθήκες ρευστότητας ανησυχούν τα κομματικά επιτελεία ενώ και η λαϊκή εμπιστοσύνη όπως καταγράφεται από τους δημοσκόπους δεν έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά λευκής επιταγής, αντίθετα δηλαδή από τις προηγούμενες αλλαγές φρουράς της εξουσίας.


Εν πάση περιπτώσει ασφαλώς ο πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται δύσκολα επιτεύξιμος αυτή τη στιγμή, είναι η αυτοδυναμία, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται και από την στελέχωση των ψηφοδελτίων του κινήματος σε ολόκληρη την επικράτεια. Η παράμετρος αυτή σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη άποψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου για ανανέωση των ψηφοδελτίων με την αξιοποίηση νέων και επιτυχημένων κοινωνικά προσώπων έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Βοιωτία για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό, εν όψει και της αισοδοξίας για απόσπαση τριών εδρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η viotia τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν ως εξής.

Ο κ. Βασίλης Τόγιας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και οι κυρίες Βάσω Τσόνογλου και Αρια Αγάτσα θα περιλαβάνονται, για διαφορετικούς αλλά γνωστούς λόγους, εκ νέου στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Απομένουν τρεις θέσεις.


Πέραν τούτων υποψήφιοι για μια θέση κάτω από τον πράσινο ήλιο της Βοιωτίας είναι οι και το 2007 εκτεθέντες Κώστας Γκιζίμης και Ακης Βαγιάκος.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο επί πολλές τετραετίες δήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ευάγγελος Γεωργίου, ο οποίος θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος της προσφοράς του σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεδομένο θεωρείται και το ενδιαφέρον του δικηγόρου Γιώργου Μουλκιώτη, πρώην προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Βοιωτίας.

Ο επίσης νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Αγγέλου και η αντινομάρχις κ. Φανή Παπαθωμά διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με κοινό παρονομαστή την εκ μέρους τους εκπροσώπηση του "βενιζελικού" μπλοκ με υπαρκτές πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Γιώργος Αγραφιώτης, μετά την αποχώρησή του από τη Βοιωτία το 2007, πληροφορούμαστε ότι δεν έχει καταθέσει τα όπλα και ότι είναι στο παιχνίδι των υποψηφιοτήτων.

Ο Νίκος Παπαγγελής, επίσης πολλές τετραετίες δήμαρχος Χαιρωνείας, βρίσκεται κι αυτός στην κούρσα των πιθανών υποψηφίων. Δεν πρέπει να παραλειφθεί και η πιθανολογούμενη διεκδίκηση μιας θέσης από τον αποχωρούντα πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Νίκο Παπαναγιώτου.

Οσον αφορά στις φήμες για στελέχωση του ψηφοδελτίου με πρόσωπα-έκπληξη (όπως συνηθίζει ο Γιώργος Παπανδρέου να αιφνιδιάζει) η viotia κατόρθωσε να μάθει ένα μόνο όνομα, αφού τέτοιου είδους αποφάσεις μένουν ασφαλώς απόρρητες για όλους. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Ζαννιά, Ορχομένιο, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η viotia αναρτά ηλεκτρονική δημοσκόπηση για τους υποψηφίους... υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για να έχουμε ορισμένες ενδείξειςγια τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν είναι επιστημονικές και ότι εκφράζουν εκείνους μόνο από τους επισκέπτες του site που επέλεξαν να ψηφίσουν.

Τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών στο Δίστομο

Δημοσιεύουμε τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών του δήμου Διστόμου, κατόπιν αιτήσεως αναγνωστών μεταξύ των οποίων και ενός από την Ρώμη! Τα ονόματα είναι κατά σχολείο και ανά τάξη. Η viotia προσθέτει τα θερμά της συγχαρητήρια προς όλους τους βραβευθέντες.
Δείτε εδώ την εκδήλωση της βράβευσης των αριστούχων.
2009. Η βράβευση των αριστούχων στο Δίστομο σε 16 φωτό

ΔΙΣΤΟΜΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α ΤΑΞΗ
1. Δελής Γεώργιος
2. Καΐλης Ευστάθιος
3. Μουτσιανά Γεωργία
4. Μπακούρος Λουκάς
5. Μπαλτά Ελένη
6. Χράλογλου Ζεϊνέπ


Β ΤΑΞΗ
1. Γαμβρίλη Ιωάννα
2. Καΐλη Μαρία
3. Μπακούρου Παναγιώτα
4. Μπούρας Γεώργιος
5. Παντίσκα Αικατερίνη
6. Τράκη Παναγιού
7. Τσεκούρας Ηλίας
8. Τσιμίκος Γεώργιος


Γ ΤΑΞΗ
1. Βλάχου Ασημίνα
2. Γρηγοριάδης Γεώργιος
3. Γρηγοριάδου Όλγα
4. Δήμα Στεφανία
5. Καλέγκα Χρυσάνθη
6. Κουσκούκη Αικατερίνη του Γεωργίου
7. Κουσκούκη Αικατερίνη του Χρήστου
8. Κουτσονίκου Χρυσούλα
9. Λαγού Ουρανία
10. Λεμονής Νικόλαος
11. Ματθαίου Αναστάσιος
12. Περγαντάς Σπυρίδων
13. Σπάρου Κωνσταντίνα
14. Τζιτζώκου Σταυρούλα
15. Τράκη Χρυσοβαλάντου
16. Τσάτση Μαγδαληνή


ΔΙΣΤΟΜΟ – ΛΥΚΕΙΟ

Α ΤΑΞΗ
1. Βλάχου Βαρβάρα
2. Βέργος Ιωάννης


Β ΤΑΞΗ
1. Βέργος Κωνσταντίνος
2. Παντίσκας Λεονάρδος
3. Κρινής Νικόλαος
4. Σιδέρη – Τσάμη Μαρία του Λουκά
5. Πρεπούση Λουκία
6. Βλάχου Όλγα


Γ ΤΑΞΗ & ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ
1. Δελής Ιωάννης
2. Κατσούλης Δημήτριος
3. Κουντουργιώτης Γεώργιος
4. Κουσκούκης Δήμος
5. Μουτσιανάς Αθανάσιος
6. Παπαδόπουλος Γεώργιος
7. Παπαϊωάννου Τριανταφυλλιά
8. Περγαντάς Λουκάς
9. Σιδέρη – Τσάμη Μαρία


ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α ΤΑΞΗ
1. Στεφανίδης Φίλιππος
2. Στούκη Άννα – Μαρία
3. Παρλαλή Αναστασία
4. Σαββίδου Νικολέττα
5. Σακελλαρίδου Νικολία
6. Σαρηόγλου Στέφανος


Β ΤΑΞΗ
1. Μίστηλης Ευάγγελος
2. Αναστασίου Δημήτριος
3. Ζερβός Φώτιος
4. Αργυρίου Ιωάννα
5. Ντελτσέβα Θεοδώρα
6. Τσιφτσιάν Αρχοντία
7. Κολοκοτρώνης Ευστάθιος
8. Ληξουργιώτη Παναγιώτα


Γ ΤΑΞΗ
1. Δεληπαλτάς – Ζιώβας Σεραφείμ
2. Σαμουήλ Αικατερίνη
3. Ξυραφάκη Χριστίνα
4. Τάτσης Ιάσων
5. Καραμπέτσος Γεώργιος
6. Στεφανίδης Αλέξανδρος
7. Δημόπουλος Θεόδωρος
8. Γκόλφη Ειρήνη
9. Νικομάνη Στεφανία – Ελένη


ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΛΥΚΕΙΟ

Α ΤΑΞΗ
1. Παπαγεωργίου Παγώνα
2. Ελευθέρογλου Νικόλαος
3. Κυπαρισσάς Νικόλαος
4. Σκούφια Αλεξάνδρα
5. Ζούλης Νικόλαος – Στυλιανός
6. Ζερβός Ιωάννης


Β ΤΑΞΗ
1. Δεληπαλτάς – Ζιώβας Παναγιώτης
2. Πέτρου Αναστάσιος
3. Ζερβού Ελευθερία


Γ ΤΑΞΗ & ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ
1. Αγγέλου Κωνσταντίνος
2. Ασκαρίδης Δημήτριος
3. Δασοπούλου Μαρία
4. Καραγιάννη Ιωάννα
5. Καρανίσας Στέφανος
6. Κοκκινου Γεωργία
7. Κουντουργιώτης Αντώνιος
8. Λιακατάς Δημήτριος
9. Μαργαρίτης Ευστάθιος
10. Νικολαΐδου Μαρία – Αδαμαντία
11. Ξυραφάκης Αθανάσιος
12. Παπουλάκος Ιωάννης
13. Τράκη Ασπασία
14. Τριανταφυλλίδης Άγγελος
15. Τριανταφύλλου Στέφανος
16. Φέκας Γρηγόριος

Απάντηση Μαγκριώτη για τη Στερεά

Σχετικά με την επίσκεψη και ομιλία του κ. Καραμανλή στο Νομό Φθιώτιδας, ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης προέβη σε δηλώσεις. Δείτε εδώ.
Απάντηση Μαγκριώτη για τη Στερεά
Εδώ τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Κώστα Καραμανλή
Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Φθιώτιδα
και εδώ του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σκλιά
Η ομιλία Σκλιά κατά την επίσκεψη Καραμανλή

Γιατρός ο Ιπποκράτης Κω για τα προβλήματα της ΑΕ Λιβαδειάς

Εστω και δύσκολα πέρασε με 95-90 από την Κω η ΑΕΛ, επουλώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές που άνοιξε την προηγούμενη αγωνιστική η εντός έδρα ήττα από τον Κρόνο στη Λιβαδειά. Για να γίνει όμως αυτό η ΑΕ Λιβαδειάς πέρασε δια πυρός και σιδήρου αφού ο Ιπποκράτης προέβαλε ισχυρή αντίσταση και προηγούνταν στο σκορ καθόλη τη διαρκεια του ματς. Εκείνο που μέτρησε στο τέλος ήταν η προσωπικότητα των παικτών της ΑΕΛ που στην κρίσιμη στιγμή πήραν την ομάδα στους ώμους τους και έφυγαν από τα Δωδεκάνησα με το πολύτιμο ροζ φύλλο στις αποσκευές τους.

Κορυφαίοι για μια ακόμη Κυριακή οι Τέιλορ, Μ. και Μ. Ψάλτου, Παπαδάκης και ο Ξενάκης ενώ όλοι οι παίκτες επέδειξαν ψυχραιμία στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Πάντως, η ΑΕΛ προβληματίζει για τρίτη συνεχή αγωνιστική με την απόδοσή της ενώ φήμες υπάρχουν και για εσωτερικά προβλήματα. Στην επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στη Λιβαδειά την Προοδευτική και αναμένει στραβοπάτημα από Ελευσίνα ή Ιεράπτερα που δίνου δύκολους εκτός έδρας αγώνες. Δείτε αναλυτικά τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική.
Γιατρός ο Ιπποκράτης Κω για τα προβλήματα της ΑΕ Λιβαδειάς

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Απολογισμός και στόχοι από Σκλιά ενώπιον Καραμανλή

Ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, υποδεχόμενος χθες τον πρωθυπουργό στη Λαμία, χάραξε τους βασικούς άξονες της δράσης του και έθεσε τους νέους στόχους χωρίς να παραλείψει εν συντομία να αναφερθεί στα έργα που έχουν μέχρι στιγμής υλοποιηθεί. Δείτε ολόκληρη την ομιλία που ο κ. Σκλιάς εκφώνησε κατά την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στη Φθιώτιδα.
Η ομιλία Σκλιά κατά την επίσκεψη Καραμανλή

Για το 2014 η διοικητική μεταρρύθμιση

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
Π. Παυλόπουλος: Βλέπω δύσκολο να πάμε με νέες δομές το 2010

Στην επιβεβαίωση ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2010 θα πραγματοποιηθούν με τον υφιστάμενο αριθμό δήμων και νομών προχώρησε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην Τρίπολη ο κ. Παυλόπουλος αφού υποστήριξε «στο τέλος Μαρτίου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και αν μπορούμε θα κάνουμε τη μεταρρύθμιση και θα πάμε το 2010 με τις νέες δομές. Όμως το βλέπω δύσκολο», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος είχε επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι πρώτα θα εξασφάλιζε τους πόρους και μετά θα προχωρούσε στη μεταρρύθμιση: «Η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε. Όταν μας το επιτρέψει η κρίση θα προχωρήσουμε», επισήμανε.

Ανάπτυξη στην περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «η πορεία του τόπου προς την ανάπτυξη, εξαρτάται από την ανάπτυξη της περιφέρειας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και πάνω από το 80% του τετάρτου πλαισίου αναφοράς, πάει στην περιφέρεια».

Αναφέρθηκε δε στο Γ’ ΚΠΣ συγκρίνοντας την τετραετία του ΠΑΣΟΚ και αυτή της ΝΔ: «Η απορροφητικότητα που παραλάβαμε το 2004 ήταν στο σύνολο 15,6%. Τώρα παντού έχει περάσει πάνω από το εκατό τοις εκατό», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την Πελοπόννησο είπε, ότι το Μάρτιο του 2004 η απορροφητικότητα ήταν η χειρότερη σε όλη την Ελλάδα, στο 7% και αυτή τη στιγμή έχει υπερβεί το 100%, ενώ για την Αρκαδία υποστήριξε ότι έπαιρνε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. «Με πολιτική ΠΑΣΟΚ το Γ' ΚΠΣ θα είχε χαθεί, τώρα όμως δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Και με το ΕΣΠΑ έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού, προς όφελος της ελληνικής περιφέρειας», κατέληξε.
www.aftodioikisi.gr

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Φθιώτιδα

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στη Φθιώτιδα

Ψαλίδι στις αναβολές για μεταπτυχιακά

Εως τα 24ο-25ο έτος θα διαρκεί η αναβολή στράτευσης των νέων που επιτυγχάνουν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, "Η σκέψη μας είναι όλοι στο στρατό , όλοι πιο μικροί. Γιατί αν έχεις πάρει το μάστερ, πού να ακούσεις τώρα τον λοχία;'Η πώς να μπορέσεις να είσαι πειθαρχημένος κ. λπ.; Αρα, μέχρι κάποια ηλικία, μέχρι τα 24-25 να παρουσιάζεσαι. Και βεβαίως όλοι στην περιφέρεια". O υπουργός Αμυνας ανακοίνωσε ακόμη τη σταδιακή από το 2010 κατάργηση της κατάταξης νέων στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία. Δείτε.

Καταργείται από το 2010 η θητεία σε Ναυτικό -Αεροπορία
Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας
Καταργείται, σταδιακά, από το 2010 η κατάταξη των νέων στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό και πλέον όλοι οι στρατεύσιμοι θα κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς. Παράλληλα, επέρχονται αλλαγές στη διάρκεια των αναβολών στράτευσης για σπουδές, με κόψιμο της αναβολής για μεταπτυχιακά. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της ΝΕΤ. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης, ως προς το θέμα της μείωσης της θητείας στο Στρατό Ξηράς από 12 σε εννέα μήνες όπως είχε διαρρεύσει επισήμως πριν από μερικές εβδομάδες, απέφυγε να δεσμευτεί και για το εύρος της δέσμευσης και για το χρόνο υλοποίησής της.
Και δείτε εδώ τη συνέχεια.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4502245

Περίπατος στη λάσπη, 3-0 ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

Ενα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν στη Λιβαδειά οι 500 περίπου φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που από το πρωί είχαν κατακλύσει την "χειμερινή" βοιωτική πρωτεύουσα και έκανα αισθητή την παρουσία τους χωρίς φασαρίες σε όλα τα καφέ του πεζοδρομου. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνετα τον Λεβαδειακό με 3-0 σε ένα λασπώδες τερέν και θερμοκρασία κοντά στο μηδέν πράγμα που δεν εμπόδισε τους fans του Δικεφάλου του Βορρά να τραγουδούν ημίγυμνοι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Δείτε.
Περίπατος στη λάσπη, 3-0 ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά

N' ανθίζουν μυγδαλιές μες στο Φλεβάρη


... μια μυγδαλιά και δίπλα της εσύ.
μα πότε ανθίσατε;
στέκομαι στο παράθυρο και σας κοιτώ και κλαίω.
τόση χαρά δεν την μπορούν τα μάτια..

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν

Ο Νταν Μπράουν, συγγραφέας του προκλητικού Κώδικα Να Βίντσι, μόλις ολοκλήρωσε ένα ακόμα βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ειδικό στα θρησκευτικά σύμβολα Ρόμπερτ Λάνγκντον.
Την είδηση αποκάλυψε στη Γενεύη ο Ρον Χάουαρντ, σκηνοθέτης του Κώδικα και του αναμενόμενου Illuminati-Οι Πεφωτισμένοι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα ταινία που παρακολούθησε αποκλειστικά για την Ελλάδα το in.gr.
«Ο Νταν [Μπράουν] μου είπε ότι μόλις τέλειωσε ακόμα ένα βιβλίο με τον Ρόμπερτ Λάνγκτον, αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα» είπε ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στο Διαδίκτυο, το νέο βιβλίο του Μπράουν ονομάζεται The Solomon Key («Το Κλειδί του Σολομώντα»), διαδραματίζεται στην Ουάσινγκτον και σχετίζεται με τους Ελευθεροτέκτονες.
Ο συγγραφέας και ο εκδοτικός του οίκος κρατούν τα στόματά τους κλειστά.
Το βιβλίο Illuminati-Οι Πεφωτισμένοι εκδόθηκε το 2000 και ήταν η πρώτη περιπέτεια του δαιμόνιου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκντον.
Η ομώνυμη ταινία, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Τομ Χανκς, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου.
Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ

Το 7ο τεύχος της ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ

Εφτασε στα χέρια μας το 7ο τεύχος της καλής τοπικής εφημερίδας ΑΚΡΑΙΦΝΙΑ. Ενδιαφέροντα θέματα, αξιόλογα λαογραφικά άρθρα και σπάνιες φωτογραφίες του περασμένου αιώνα συνθέτουν την ύλη ενώ δεν λείπουν οι ειδήσεις, οι οικονομικοπολιτικές παρεμβάσεις/γνώμες και ο σχολιασμός της επικαιρότητας, πάντα στα όρια του Ακραιφνίου.

Δείτε μια πλήρη παρουσίαση για το προηγούμενο τεύχος της ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ εδώ.

Καρτέλ και Ελληνική Οικονομία

Καρτέλ λυμαίνονται την ελληνική αγορά, εκτιμά η νομαρχιακή σύμβουλος Φωκίδας κ. Αφροδίτη Παπαθανάση. Δείτε.
Καρτέλ και Ελληνική Οικονομία

Ο απολογισμός διετίας του Κοτσικώνα

Ολόκληρη η εισήγηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Η Λιβαδειά-Δράση και Προοπτική" Νώντα Κοτσικώνα. Δείτε.
Ο απολογισμός διετίας του Κοτσικώνα

Αγωνιστικό σκάκι στη Λιβαδειά


Αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Κυριακή θα διεξαχθεί στη Λιβαδειά (Χαιρωνείας 7) η τελική φάση του Κυπέλλου ΤΕΣΣΑΣ.

Η κλήρωση των ομάδων έχει ως εξής.
Ημιτελική Φάση
Σάββατο 14/2/2009,
Ώρα 17:00
1. Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας – Ε.Σ. Άμφισσας
2. Σ.Α. Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς" - Σ.Ο. Λιβαδειάς "Ο Λέβαδος"
Ο τελικός -μεταξύ των νικητών του Σαββάτου- και ο μικρός τελικός μεταξύ των ηττημένων θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11:00.
Διαιτητές των αγώνων θα είναι ο κ. Παναγιώτης Μεγαλιός και ο κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.

Ψηλές, ξανθές κι επικίνδυνες

Προσοχή στις «όμορφες ξανθές κατασκόπους» συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ισχυρίζεται ότι γίνεται όλο και συχνότερα στόχος κατασκόπων, οι οποίες μερικές φορές είναι «όμορφες εκπαιδευόμενες, με ψηλά πόδια και ξανθά μαλλιά».
Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Παρασκευή, η προειδοποίηση έγινε μέσω εσωτερικού υπομνήματος, που κυκλοφόρησε στους υπαλλήλους του τμήματος Προσωπικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Βάλερι Ράμπι, το υπόμνημα παρέχει συμβουλές για την πρόσληψη υπαλλήλων που προέρχονται από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αναφέρει ότι η απειλή κατασκοπείας για την Επιτροπή «αυξάνεται ημέρα με την ημέρα».
Newsroom ΔΟΛ

H ΑΛΚΥΩΝ για τον Κορινθιακό

H ΑΛΚΥΩΝ για τον Κορινθιακό

Συνέχεια συζήτησης για ΑΚΟΛ

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η συζήτηση για τον ΑΚΟΛ. Δείτε.
Η πίτα και οι βραβεύσεις του ΑΚΟΛ

2009. Η βράβευση των αριστούχων στο Δίστομο σε 16 φωτό

Για μια ακόμη χρονιά το Δίστομο βραβεύει τα παιδιά του, εκείνα που διακρίθηκαν στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση με μια σεμνή και συγκινητική εκδήλωση. Δείτε 16 φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγέθυνση) και το δελτίο Τύπου που μας απεστάλη.
Η βράβευση των αριστούχων στο Δίστομο σε 16 φωτό
Εδώ δείτε την περυσινή αντίστοιχη εκδήλωση.
Η βράβευση των αριστούχων μαθητών στο Δίστομο

Επιμένει ο Τόγιας για τοματοπαραγωγούς

Eπίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλειος Τόγιας, επανερχόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των τοματοπαραγωγών της περιοχής που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση του περασμένου Αυγούστου. Δείτε.
Επιμένει ο Τόγιας για τοματοπαραγωγούς
Δείτε εδώ την παλαιότερη παρέμβαση του Βασίλη Τόγια με τα ενδιαφέροντα σχόλια των αναγνωστών.
Αποζημίωση για τοματοπαραγωγούς μετά την επερώτηση Τόγια

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Δύο χρόνια viotia

Είμαι χαρούμενος που είμαι πίσω μετά από μερικές μέρες. Είμαι χαρούμενος διότι βρήκα πολλά σχόλια και ακόμη περισσότερα μηνύματα από εσάς, τους αναγνώστες, στο γραμματοκιβώτιο της viotia. Είμαι χαρούμενος που οι επισκέψεις στη viotia δεν μειώθηκαν παρά ελάχιστα, παρότι από την Κυριακή το βράδυ δεν έχουν αναρτηθεί καινούργια θέματα.


Είμαι επίσης χαρούμενος που είμαι πίσω έγκαιρα. Εγκαιρα γιατί; Για να γράψω δυο λόγια, δυο μόνο, για τα σημερινά 2α γενέθλια της viotia, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στο διαδίκτυο στις 12 Φεβρουαρίου 2007. Από τότε διήνυσε μια μεγάλη διαδρομή με εκατοντάδες χιλιάδες συνεπιβάτες: όλους εσάς που καθημερινά διαβάζετε και σχολιάζετε στη διαδικτυακή εφημερίδα της Βοιωτίας.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους.

Φυσικά, δεν πρόκειται να θριαμβολογήσουμε τώρα. (Θα το πράξουμε το Σαββατοκύριακο).


viotia. Εβαλε τη Βοιωτία στο δίκτυο.

Δείτε τα πρώτα δύο δημοσιεύματα, εκείνον τον μακρινό Φεβρουάριο του 2007.

Ωχ τα νεφρά μου στο Θέατρο Αρώνη

Ωχ τα νεφρά μου στο Θέατρο Αρώνη

Ενδιαφέρουσα συζήτηση

Το περιοδικό Monthly Review τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 18:30 οργανώνει συζήτηση, με θέμα:
Νέα Μέσα, Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Κοινωνικές Συγκρούσεις
Ομιλητές
Πέτρος Τατούλης, ανεξάρτητος βουλευτής
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review
Ρούντι Ρινάλντι, γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ
Παναγιώτης Μαντάς, διοικούσα επιτροπή ΔΗΚΚΙ
Μένης Συγγελάκης, περιοδικό Νέος Αγωνιστής
Συντονιστής:Κώστας Μελάς, καθηγητής Πανεπιστημίου
Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι μπλόγκερ:
Sibilla
Ανδρέας Καψαμπέλης,
καθώς και τα μπλογκς:
Μετά την εφημερίδα
Ζήτημα
Ιστολόγιον
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16, Αθήνα)

Η Φώφη στην κοπή πίτας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Σχηματαρίου

Ιδού η πρόσκληση για την κοπή πίτας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Σχηματαρίου.

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Σχηματαρίου σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ στο Παλαιό Δημαρχείο (ΚΕΠ ) όπου θα παρευρεθεί το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Φώφη Γεννηματά.
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Ο Ιερώνυμος στον Οσιο Λουκά

Την εορτάζουσα, την πανηγυρίζουσα και αγαπημένη του Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη επέλεξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος για να τιμήσει την πρώτη επέτειο από την εκλογή του στην κεφαλή της ελλαδικής εκκλησίας.

Το πλήθος των πιστών που συγκεντρώθηκε στον Οσιο Λουκά την ςΠαρασκευή και το Σάββατο υπέρεβη κάθε προηγούμενο, βοηθούντος του σχεδόν καλοκαιρινού καιρού. Οι ανθισμένες μυγδαλιές στις πλαγιές του βουνού ήταν η θεσπέσια, η ξεχωριστή πινελιά σε ένα φυσικό τοπίο υποβλητικά όμορφο. Η ιερότητα του χώρου προσέδιδε το μυστηριακό φορτίο της ελληνικής γης στους χιλιάδες προσκυνητές που έσπευσαν όχι μόνο από τη Βοιωτία αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ο κκ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Παρασκευής και στην πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία το πρωί του Σαββάτου. Ο λόγος που εκφώνησε ο αρχιεπίσκοπος είχε για μια ακόμη φορά κυρίαρχο χαρακτηριστικό τη σεμνότητα.

Οι επίσημες παρουσίες όπως αντιλαμβάνεστε ήταν δεκάδες. Εμείς θα περιοριστούμε να σημειώσουμε 6-7 εν ενεργεία μητροπολίτες, τους 4 βουλευτές του νομού Βοιωτίας, δηλαδή τους κκ. Μπασιάκο, Γιαννάκη, Κουτσούμπα, Τόγια, τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Περγαντά, τον δήμαρχο Διστόμου κ. Πανουργιά με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Ακόμη είδαμε τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Αγνιάδη, τον δήμαρχο Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλο, τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον δήμο Λεβαδέων και έλκοντα εκ Διστόμου την καταγωγή κ. Λουκά Ανέστη, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Νικόλαο Παπαναγιώτου. Ολόκληρη η ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε το παρών στον Οσιο Λουκά: ο αστυνομικός διευθυντής Βοιωτίας κ. Τουλίτσας, ο νέος διοικητής Ασφαλείας της Λιβαδειάς κ. Τσάτσης και ο νέος διοκητής Τροχαίας Βοιωτίας κ. Βερναρδάκης.(Ασφαλώς θα ήταν κι άλλοι, όμως η παράλειψή τους δεν είναι εσκεμμένη).

Από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος οι πλέον σημαίνουσες παρουσίες που βρέθηκαν κοντά στον Μακαριώτατο ήταν ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης, γενικός διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας και ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη" κ. Κώστας Δήμτσας.


Την Παρασκευή το βράδυ ο ηγούμενος του Οσίου Λουκά παρέθεσε το καθιερωμένο παραδοσιακό δείπνο με ψάρι και γίγαντες, όπου εκτός του αρχιεπίσκοπου παρεκάθησαν 50-60 άτομα. Τέλος, το μόνο περιστατικό που σκίασε λίγο την από όλες τις απόψεις λαμπρή εορτή ήταν ότι στην πρωινή λειτουργία του Σαββάτου δεν παρέστη ο Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος καθώς παρουσίασε το βράδυ υψηλότατο πυρετό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μακαριώτατος κκ. Ιερώνυμος .

Με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θώκο ο κκ. Ιερώνυμος παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.
http://tovima.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=254240

Sex and the City2

Οχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε, πονηρούληδες... Λιβαδείτες πονηρούληδες...
Sex and the City2

Εύκολα η Ξάνθη 4-0 τον Λεβαδειακό

Δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον πανύψηλο Τσέχο Λίμπορ Ντόσεκ η άμυνα του Λεβαδειακού με αποτέλεσμα ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των ακριτών να πετύχει τρία τέρματα και να οδηγήσει την Ξάνθη σε μια συντριπτική νίκη επί των πράσινων της Βοιωτίας με 4-0. Δείτε.
Εύκολα η Ξάνθη 4-0 τον Λεβαδειακό

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά, Πειραιώτισσα



Παραγγελιές δεχόμεθα.
Η "Πειραιώτισσα" του Γιάννη Παπαϊωάννου είναι ένα από τα ωραιότερα ρεμπέτικα, κατά τη γνώμη μου. Εδώ, σε αυτή την εκτέλεση, ο Μανώλης Δημητριανάκης διασκευάζει την πρώτη στροφή, κακώς, καθώς η οriginal είναι κατά πολύ πιο δραματική με το καταπληκτικό ρήμα "αφάνισα", που δίνει μια διάσταση ερωτικής απελπισίας, τόσο γνωστή και τόσο ξεχωριστή σε ολόκληρο το φάσμα του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Η μουσική είναι, όπως είπαμε, του Γιάννη Παπαϊωάννου. Πρώτη εκτέλεση από τη Σωτηρία Μπέλλου με τον Στελάκη Περπινιάδη.Να οι στίχοι του Κώστα Μάνεση.
Απ' την ώρα στο λιμάνι
που σε μπάνισα
την καρδούλα μου κυρά μου
την αφάνισα

Σαν και σένα άλλη γυναίκα
δεν εγνώρισα
στην αγάπη πιο πλανεύτρα
και πιο γόησσα

Πειραιώτισσα το έχεις
μες στο αίμα σου
να τρελαίνονται οι άντρες
μ' ένα βλέμμα σου.

Το "Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά" είναι ένα μεγάλο τραγούδι, ένα διαμάντι της ελληνικής μουσικής. Φυσικά το έγραψε εξ ολοκλήρου και το τραγούδησε πρώτος ο σπουδαίος Μάρκος Βαμβακάρης.
Να οι στίχοι, που αντλούν από την πιο βαθιά ελληνική παράδοση, σοφά και μελωδικά ταιριασμένοι με τον μουσικό πλούτο της Ανατολής και τις φραγκοσυριανές επιρροές στη ζωή του Μάρκου.
Ψηλά τα παραθύρια σου
και μακριά κοιτούνε
κι όταν με δούνε κι έρχουμαι,
δίχως αέρα κλειούνε

Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά
και θα λυγίσει ο κλώνος
και θα σου φύγει το πουλί
και θα σου μείνει ο πόνος

Βασιλικό στη γλάστρα σου,
φυτεύεις και ποτίζεις
Εγώ δε θα περάσω πια,
γιατί με βασανίζεις

Μπρεχτ στη Λιβαδειά από το Δημοτικό Θέατρο και τον Ομιλο Φίλων Θεάτρου

Αύριο Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 20:30 το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου, σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση "Ο αφέντης Πουντίλα και ο υπηρέτης του Ματί". Η αυριανή και οι 4 ακόμη προγραμματισμένες παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου, Δωδεκανήσου 5 (δίπλα από το ΚΑΠΗ Λιβαδειάς). Δείτε το πρόγραμμα.
Μπρεχτ στη Λιβαδειά από το Δημοτικό Θέατρο και τον Ομιλο Φίλων Θεάτρου