Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Για το 2014 η διοικητική μεταρρύθμιση

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
Π. Παυλόπουλος: Βλέπω δύσκολο να πάμε με νέες δομές το 2010

Στην επιβεβαίωση ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2010 θα πραγματοποιηθούν με τον υφιστάμενο αριθμό δήμων και νομών προχώρησε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην Τρίπολη ο κ. Παυλόπουλος αφού υποστήριξε «στο τέλος Μαρτίου με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και αν μπορούμε θα κάνουμε τη μεταρρύθμιση και θα πάμε το 2010 με τις νέες δομές. Όμως το βλέπω δύσκολο», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος είχε επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι πρώτα θα εξασφάλιζε τους πόρους και μετά θα προχωρούσε στη μεταρρύθμιση: «Η οικονομική κρίση δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε. Όταν μας το επιτρέψει η κρίση θα προχωρήσουμε», επισήμανε.

Ανάπτυξη στην περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «η πορεία του τόπου προς την ανάπτυξη, εξαρτάται από την ανάπτυξη της περιφέρειας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και πάνω από το 80% του τετάρτου πλαισίου αναφοράς, πάει στην περιφέρεια».

Αναφέρθηκε δε στο Γ’ ΚΠΣ συγκρίνοντας την τετραετία του ΠΑΣΟΚ και αυτή της ΝΔ: «Η απορροφητικότητα που παραλάβαμε το 2004 ήταν στο σύνολο 15,6%. Τώρα παντού έχει περάσει πάνω από το εκατό τοις εκατό», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά για την Πελοπόννησο είπε, ότι το Μάρτιο του 2004 η απορροφητικότητα ήταν η χειρότερη σε όλη την Ελλάδα, στο 7% και αυτή τη στιγμή έχει υπερβεί το 100%, ενώ για την Αρκαδία υποστήριξε ότι έπαιρνε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα παίρνει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. «Με πολιτική ΠΑΣΟΚ το Γ' ΚΠΣ θα είχε χαθεί, τώρα όμως δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Και με το ΕΣΠΑ έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία που θα αξιοποιηθεί προς όφελος του ελληνικού, προς όφελος της ελληνικής περιφέρειας», κατέληξε.
www.aftodioikisi.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κρίση φταίει ή οι δημοσκοπήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, εναέριου και θαλάσσιου χώρου.
Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειλικρινής :
- Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδειο λόγο σου λές.. Άκουσες.. Πατέρα.. όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
-Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
-Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
-Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
-Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
-Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παρέλαβες από τον Σημίτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
-Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
-Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
-Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
-Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν, Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
-Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
-Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
-Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
-Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου, Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
-Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
-Με πικραίνεις για την μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
- Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
-Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμίσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πείσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

3 του Σεπτέμβρη να γελάς

Unknown είπε...

Φίλε ανώνυμε έχεις λόγο, έχεις δίκιο, έχεις επιχειρήματα.
Μιας και αναφέρσαι και στην ψήφο σου.
Τι θα ψηφίσεις και τι θα προτείνεις στους άλλους να ψηφίσουν.
Έχεις επιλογή σήμερα....
Ποια παράταξη σε εκφράζει?
Απάντησε σε παρακαλώ γιατί νοιώθω ότι θα ακούσω κάτι ειλικρινές κει τεκμηριωμένο.

Unknown είπε...

Φίλε ανώνυμε έχεις λόγο, έχεις δίκιο, έχεις επιχειρήματα.
Μιας και αναφέρσαι και στην ψήφο σου.
Τι θα ψηφίσεις και τι θα προτείνεις στους άλλους να ψηφίσουν.
Έχεις επιλογή σήμερα....
Ποια παράταξη σε εκφράζει?
Απάντησε σε παρακαλώ γιατί νοιώθω ότι θα ακούσω κάτι ειλικρινές κει τεκμηριωμένο.