Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς;

Αλλάζει το τοπίο στο κέντρο της Λιβαδειάς αν επιβεβαιωθούν οι -πάντως από αξιόπιστη πηγή- πληροφορίες της viotia ότι υπαρχει ειλημμένη απόφαση του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή για μεταστέγαση του δημαρχείου της βοιωτικής πρωτεύουσας στο μεγάλο κτήριο της οδού Σοφοκλέους όπου στεγαζόταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας πριν μεταφερθεί στο νέο διοικητήριο.

Ως αιτία της μετεγκατάστασης φέρεται η μεγάλη χωρητικότητα του κτηρίου της Σοφοκλέους που θα επιτρέψει τη συγκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών καθώς και το τίμημα του ενοικίου που λέγεται ότι είναι πολύ μικρότερο του συνολικού μισθώματος που καταβάλλει για τη στέγαση των υπηρεσιών του αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λεβαδέων.


Οι συνέπειες μιας τέτοιας αλλαγής θα είναι σημαντικές για ολόκληρη την πόλη και κυρίως για το κέντρο της. Προς τα παρόν όμως ας αναμείνουμε τις εξελίξεις...

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι σίγουρη η μετακόμιση στο κτίριο της παλιάς νομαρχίας.

Τσούχτρα είπε...

Σε ποιον ανήκει αυτό το κτίριο;

Ανώνυμος είπε...

Nα δω τι θα πει η αντιπολίτευση που από λόγια μας εχουν χορτάσει. Επιτέλους και μια κίνηση που αποσκοπει στη μείωση των δαπανών.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν πάνε στο διοικητήριο κατευθείαν αφού θα πάνε τελικά εκεί

Ανώνυμος είπε...

Η μείωση των δαπανών σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο - όπως ανακοινώθηκε και από την κυβέρνηση - αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη, ως εκ της οικονομικής κρίσεως.
Ωστόσο, δεν αποτελεί την ίδια στιγμή και μιαν "ομολογία" ότι, πριν ενσκήψει η παγκόσμια και η εγχώρια κρίση, χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονταν και σπαταλώνταν άνευ λόγου και ελέγχου; Εκτός, εάν είχαμε πλεόνασμα και το αγνοούσαμε(!).
Η λελογισμένη χρήση των χρημάτων του ελληνικού λαού
θα έπρεπε να είναι
αυτονόητη
και να διοχετεύεται σε αναπτυξιακές πολιτικές, σε υποδομές για την υγεία, την παιδεία και την προστασία του περιβάλλοντος και όχι
να ανακαλύπτουμε αίφνης τις δαπάνες, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν πάνε στο διοικητήριο κατευθείαν αφού θα πάνε τελικά εκεί
2/20/2009 11:54 πμ

Αυτή κύριοι είναι η αλήθεια και στο τέλος εκεί θα πάει το γιατί; Θα μας το πει ο κύριος Δήμαρχος (μήπως θέλει να ενισχύσει τις χήρες και τα ορφανά) γιατί άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Τα υπόλοιπα είναι πάντα εκ του πονηρού!!!

βοιωτός είπε...

Υπνοβάτη,
σπουδαία τα λέγεις. Οι σπατάλες και σε τοπικό επίπεδο είναι στην ημερήσια διάταξη δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε είπα αυτό που σκέφτονται όλοι οι Λιβαδίτες όταν διάβασαν στο ρεπορτάζ ότι θα πάνε πρώτα εκεί και μετα στο διοικητήριο.τίποτα περισσότερο.γιατί χρειάζονται δύο μετακομίσεις; απλό είναι.αν είναι να πάνε στο μεγάλο τι χρειαζεται η στάση στο άλλο.να πάνε κατευθείαν. τόσο παράλογο είανι; καμια πονηρια από μένα.απλά ρωτάω σαν πολίτης της Λιβαδειας.
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν είπα τίποτα σπουδαίο που δεν σκάφτηκαν και άλλοι πολλοί

Ανώνυμος είπε...

Για τη στάση είπα κι εγώ φίλε ανώνυμε ότι είναι εκ του πονηρού, κι όχι για σένα (ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται).

"Κύριε Δήμαρχε γιατί χιάζεται αυτή η Στάση ;"

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει φίλε. δεν υπάρχει περεξήγηση.ας μας απαντήσουν στο ερώτημα σου και ερώτηαμ όλων των Λιβαδειτών πολιτών.συμφωνούμε σε αυτό όλοι, πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους (μέσα στον 21ο αιώνα) να "αποκτήσει δικό του κεραμίδι". Ο χώρος του Διοικητηρίου είναι μια καλή λύση, αλλά επειδή πρέπει να διαμορφωθούν οι χώροι απαιτεί πολλά χρήματα, και δεν ξέρω σε τι θέση είναι ο Δήμος "δανειοληπτικώς".
Σε ότι αφορά τις ως τώρα σπατάλες - για τις οποίες ούτε λόγος -, θα πρέπει να εξετάζονται πολυεπίπεδα. Μπορεί ο Δήμος ως τώρα να έδινε τα διπλά στα ενοίκια, αλλά είχε άλλη επιλογή; Ως γνωστόν δικό του κτίριο το θεωρούσε ασύμφορο να φτιάξει. Να νοικιάσει κάτι φτηνότερο, τι περιθώρια είχε στη Λιβαδειά ; Τώρα έφυγε η Νομαρχία και ιδού μαγαζί - γωνία και φτηνότερο. Να γλυτώσει και κάμποσες χιλιάδες ευρώ, γιατί έχει και τόσα στόματα να θρέψει.
Πάντως είναι κρίμα να μην μπορεί (;) να αξιοποιήσει την ευκαιρία του Διοικητήριου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 3.02
εντάξει, αλλά σκέφτηκες ότι το "δικο μας κεραμίδι", εγώ που γράφω έχω δάνειο γι αυτο, το πληρώνουμε οι ίδιοι ενώ το κεραμίδι του δήμου το πληρώνουμε όλοι μας.γι αυτό ρωτάμε γιατί δύο μετακομίσεις και όχι μια και οριστική.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη με τόσους ανώνυμους μπερδεύτηακ. στον άστεγο έγραψα των 3.01.ας μου απαντήσει.

Ανώνυμος είπε...

ναι μωρέ οικονομία θέλει ο δήμαρχος. Τώρα δεν έχει λεφτά για να εξοπλίσει το διοικητήριο; άστε χορτάσαμε πια! Μέχρι πέρσι δάνειο 3,6 εκ ευρω ήθελε για να αγοράσει κτήριο κολλητού για δημαρχείο.

Ανώνυμος είπε...

δω