Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Καρτερία και υπομονή από ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ

Συνεκλήθη την περασμένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου η τακτική σύσκεψη των διευθυντών του Αλουμινίου με την παρουσία του προέδρου του Ομίλου κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου.
Η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη αφορά στη διατήρηση της παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα παρότι η διεθνής κατάσταση (και) στον χώρο των μετάλλων βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.
Διαπιστώθηκε επιπλέον για μια ακόμη φορά ότι σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα του εργοστασίου στον Αγιο Νικόλαο εξαρτάται από την λύση του ζητήματος της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος όπου υπάρχει, ως γνωστόν, διένεξη μεταξύ Ομίλου Μυτιληναίου και ΔΕΗ.

Η γενική αίσθηση είναι ότι η διοίκηση του Ομίλου αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και υπομονή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και εννοεί πραγματικά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν προβεί σε δραστική μείωση της παραγωγής ή άλλα επώδυνα μέτρα.

Από την εργολαβία Καβαλαγιού απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες 4-5 εργαζόμενοι, ως αποτέλεσμα της μικρής μείωσης παραγωγής που είχε αποφασιστεί τους προηγούμενους μήνες.

Τέλος, τις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα δήμαρχοι της ΣΠΟΑΚ, νυν και τέως, των πόλεων που βρέχονται απο τον Κορινθιακό για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις προσπάθειες της διοίκησης για την επίλυση του χρονίου προβλήματος της ερυθράς ιλύος. Ο κ. Δημήτριος Μπουφούνος, διευθυντής Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος, ενημέρωσε τους αιρετούς και τους ξενάγησε στον χώρο της φιλτρόπρεσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: