Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Μια εξαιρετική ως γλώσσα και σημαντική ως πολιτική ουσία επιστολή απευθύνει προς τη viotia ο κ. Χρ. Ανδριανός με αφορμή την ηλεκτρονική δημοσκόπηση για την κατάρτιση τους ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία. Η viotia διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διεξάγεται για να αποτυπωθούν ενδείξεις διαθέσεων της κοινής γνώμης όχι για την εκλογή βουλευτών από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία αλλά για την στελέχωσή του. Σε επόμενο γκάλοπ κι εφόσον προκηρυχθούν εκλογές θα "μετρήσουμε" και την εκλογιμότητα των υποψηφίων. Αξίζει να διαβάστε την επιστολή και όσοι θέλετε να σχολιάσετε. Δείτε.

Αγαπητοί κύριοι,
Η λογική τού παρόντος τρόπου ψηφοφορίας μάς οδηγεί στό συμπέρασμα ότι σέ περίπτωση κατά τήν οποία τό ΠΑΣΟΚ πλειοψηφίσει στίς επόμενες εκλογές καί εκλέξει 3 βουλευτές, αυτοί δέν θά είναι άλλοι παρά αυτοί οι οποίοι τώρα εξαιρούνται από τήν παρούσα ψηφοφορία.
Δηλ. ο βουλευτής κος Τόγιας, η κα Τσόνογλου καί η κα Αγάτσα, μιλώντας γιά τόν Ν. Βοιωτίας φυσικά.

Ως εκ τούτου η εν λόγω ψηφοφορία ακυρώνεται επί τής ουσίας στό αποτέλεσμά της.

Θεωρώ λοιπόν ότι μία αντικειμενική ψηφοφορία γιά νά έχει νόημα, θά πρέπει νά περιλαμβάνει ΟΛΑ τά ΟΝΟΜΑΤΑ τών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ στήν Βοιωτία (συμπεριλαμβανομένων αυτών τού κου Β. Τόγια, τής κας Τσόνογλου τής κας Αγάτσα αλλά καί άλλων ονομάτων από τήν Θήβα). Θά αποκτούσε έτσι πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στό αποτέλεσμά της, θά ήταν δέ πολύ πιό ουσιώδης, αντικειμενική καί πραγματική από αυτή τήν οποία τώρα προωθείτε.

Θά είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον νά υπάρχει συνολικό συγκριτικό αποτέλεσμα (απαλλαγμένο από τυχόν πολιτική ιδιοτέλεια) μεταξύ όλων τών ονομάτων τού ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μόνο ο κος Τόγιας έχει μέχρι σήμερα αποδείξει τήν εκλογιμότητά του ως βουλευτής στήν Βοιωτία.
Η κυρία Αγάτσα έχει εκλεγεί μόνο ως μέλλος τού Εθνικού Συμβουλίου τού ΠΑΣΟΚ.
Η δε κυρία Τσόνογλου επί τής ουσίας δέν εξελέγη διά ψηφοφορίας ως μέλος τού Εθνικού Συμβουλίου αλλά λόγω ποσοστώσεως.

Ως εκ τούτου ο κος Αγραφιώτης ο οποίος φέρεται ως ο μακράν επί κεφαλής τής συγκεκριμένης ψηφοφορίας, μήπως μάς δώσει καί τήν έκπληξη μέ τήν τελική του κατάταξη σέ μία λίστα μέ όλα τά ονόματα τών Βοιωτών υποψηφίων...?
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θά παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος Α. Ανδριανός

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι φαίνεται ο κ. Αγραφιώτης μάλλον έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους άλλους υποφηφίους. Αυτό δείχνει η οτι ο κ. Αγραφιώτης έχει πράγματι πολύ "ρεύμα" στον Νομό η ότι έχει πρόσβαση σε πολλούς υπολογιστές. Επειδή το πρώτο δεν το έχω διαπιστώσει και επειδή βλέπω οτι αυτή η ψηφοφορία ξεπερνά σε συμμετοχή κατά πολύ κάθε άλλη, οδηγούμε στο συμπέρασμα οτι μάλλον το δεύτερο συμβαίνει.
Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό γίνεται με πρωτοβουλία του ίδιου ή κάποιοι φίλοι του με υπερβάλλοντα ζήλο τον εκθέτουν.
Οσο για την κ. Παπαθωμά και τον κ. Βαγιάκο μάλλον τέλειωσαν οι υπολογιστές που είχαν πρόσβαση ή αντελήφθησαν οτι δεν έχουν πια καμμιά τύχη με το "ρεύμα" Αγραφιώτη.

Ανώνυμος είπε...

για πόσο αγαθούς μας περνάτε κ. αδριανέ και αγραφιώτη;

Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση για την επιστολή του κ. Ανδριανού. Τόσο η κ. Αγάτσα όσο και η κ. Τσόνογλου εκλέχθηκαν με ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά συμμετέχουν σε αυτό λόγω ποσόστωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι ψήφοι που πήραν δεν τις έφεραν σε εκλόγιμη σειρά αλλά λόγω της ποσόστωσης πέρασαν αρκετούς υποψηφίους και εξελέγησαν

Ανώνυμος είπε...

Πάντως επιμένω ότι έχει γίνει πρόταση σε κάποια από τις κόρες του κ. Σταμούλη προκειμένου να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια υποψηφιότητα μάλλον την βλέπουν με καλό μάτι αρκετοί ψηφοφόροι, αλλά τρομάζει κάποιους υποψήφιους και θα προσπαθήσουν να την πολεμήσουν. Και μην ξεχνάμε το όνομα Κατσιμπάρδη. Πάντα σε εκλογικές διαδικασίες βρίσκεται στην επικαιρότητα και αυτή η φορά δεν θα αποτελέσει εξαίρεση

Ανώνυμος είπε...

Και μια ακόμη επισήμανση για την επιστολή του κ. Ανδριανού. Το ερώτημα της ψηφοφορίας είναι «ποιος θα θέλατε να είναι οπωσδήποτε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.» Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τόγιας μάλλον σωστά δεν είναι στον κατάλογο λόγω του ότι οι εν ενεργεία βουλευτές είναι και πάλι υποψήφιοι. Σίγουρα τα ονόματα των κ.κ. Αγάτσα και Τσόνογλου λείπουν από τον σχετικό κατάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί έχουν νοοτροπία Παναθηναικού. Πρέπει να βγαίνεις 2ος για να χαίρεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Για του λόγου τό αληθέσ.Η κ Αγάτσα δεν βγήκε μεποσόστωση στο Εθνικο Συμβούλιο.Εξελέγη πρώτη στη Βοιωτία και 57η εβδομη σε όλη την Ελλαδα.Καμιά σχέση με ποσόστωση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ Η ΑΡΙΑ.ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ 57Η ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανώνυμος είπε...

καμμία απο τις δύο δεν βγήκε με ποσόστοση και καλό είναι εφ όσον σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να το εξακριβώσετε.είναι απλό τα στοιεχεάι υπάρχουν.
η διαφορά είναι οτι η μία συμμετείχε ως αιρετή στο συνέδριο ενώ η άλλη με διαδικασίες κάτω από το τραπέζι. Ποια είναι ποια βρέστε το.
ο κος ανδριανός το γνωρίζει αυτό αλλά είτε κάνει την πάπια είτε νομίζει οτι τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Στις 20-8-07 από το παρόν μπλογκ ο κος Αγραφιώτης δήλωσε ότι ¨ γνωρίζει ολόκληρο το παρασκήνιο που οδήγησε στον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο αλλά επειδή τώρα προέχει η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το θέμα μετά τις εκλογές.¨
Κύριε Αγραφιώτη
περιμένουμε να μας πείτε τους λόγους που αποκλειστήκατε αλλά και τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα ώστε να μην υφίστανται αυτοί οι λόγοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελέσματα για το εθνικό συμβούλιο ήταν για την κα αγάτσα 305 ψήφοι και η 58η θέση και για την κα τσόνογλου 197 ψήφοι και η 139η θέση. Και για τις δύο δεν ισχύει η ποσόστωση (150).
Η μόνη διαφορά είναι ότι η κα τσόνογλου μετείχε στο συνέδριο με αιρετές διαδικασίες ,ως εκλεγμένη , πράγμα που δεν ισχύει για την κα αγάτσα.

Ανώνυμος είπε...

εκτός από το να μαλώνουν μεταξύ τους ποιος είανι πρώτος ας στείλουν και τι έχουν κάνει για τη σωτηρία του Ασωπού και του νομού από το δηλητήριο οι υποψήφιοι υποψήφιοι. για να μάθουμε κι εμείς και να ψηφίσουμε με σωστά κριτήρια.και πιο σημαντικό θέμα για την Βοιωτία δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΌ
ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει το πρόβλημα ανώνυμε;;;γι αυτό δε γίνεται τίποτα.γιατί τα θέματα που αφολούν όλους μας τα παίρνουν οι περισσότεροι κομματικά. εντάξει. ας πεθάνουν τα παιδια΄μας και εμείς οι ίδιοι και ας είναι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ! ή με ΝΔ! ο θάνατος είανι ίδιος δεν είναι γαλάζιος ή πράσινος! έλεος ρε παιδια! ας ξυπνήσουμε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Πως είναι δυνατό να μην έχει ξαναβγεί ποτέ πρώτος, αφού τις δύο τελευταίες φορές είχε βγει πρώτος ο Βαγιάκος; Αλήθεια, γιατί ξανακάνατε δημοσκόπηση για το ίδιο θέμα; Μας έχετε περάσει για βλάκες; Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριοι! Ντροπή...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ Η ΚΑ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΝΩ Η ΚΑ ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η κα Τσόνογλου βγήκε με ποσόστωση διότι πχ ο κ.Αποστολίδης πήρε 200 ψηφους και δεν εξελέγη .Ενώ η κα Τσόνογλου με 197 εξελέγη

Ανώνυμος είπε...

τελευταίε ανώνυμε
γνωρίζεις τι σημαίνει ποσόστωση;
αν εκλέγονται πχ 150 και πρέπει να είναι οι 50 υποχρεωτικά γυναίκες ενώ έχουν εκλεγεί μέχρι την θέση 150 μόνο πχ 40 γυναίκες αυτό σημαίνει οτι 10 γυναίκες που κατέλαβαν την θέση πάνω απο 150 θα συμπληρώσουν τον αριθμό σε βάρος 10ανδρών που κατέλαβαν την θέση κάτω απο 150, 149 κλπ. Οσες γυναίκες κατέλαβαν την θέση κάτω απο 150 εκλέγονται χωρίς ποσόστωση!!!
Αν δεν το ξέρεις μάθετο αν το ξέρεις και μας κάνεις πλάκα καλά σου είπε ο άλλος δεν τρώμε κουτόχορτο. Αν πάλι δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό πάω πάσο.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και το θέμα δεν είναι αυτό αλλά οτι όλα τα στελέχη του πασοκ ενωμένα προχωρούν για την απαλλαγή απο μιά αναξιόπιστη κυβέρνηση. όσο κι εάν σου φαίνεται περίεργο είναι ενωμένα και δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Αν ορισμένοι φανατικοί οπαδοί καλλιεργούν την πόλωση προσωπικά καλό είναι να σταματήσουν εκτός αν είναι προβοκάτορες.
Ρίχτε κανέναν βλέφαρο στα αντίστοιχα στελέχη της ΝΔ που καραδοκούν στην γωνία να φάνε τον μεγάλο του βαρτοπεδίου απο τον νομό μας και εκεί να δείτε πλάκες μετά.

Ανώνυμος είπε...

ερώτηση στα σχόλια και στις αναλύσεις, επί της ποσόστωσης, για το εθνικο συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
ποσες φορές, είπαμε ότι έχει συνεδριασει το εθνικο συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

να γινει αυτο που λεει ο κ. Ανδριανος, για να δουμε ισως με ισους ορους τα πραγματα,

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Παπανδρέου θα βάλει άφθαρτους γιατί αλλιώς πώς θα πει ότι το ΠΑΣοΚ είναι νέο και όχι το παλιό;για να χει ελπίδες να κερδίσει πρέπει να πείσει πρώτα πως άλλαξε

Ανώνυμος είπε...

πού θα τους βρει τους άφθαρτους, και αν υποτεθεί ότι υπήρχαν γιατί θα ήταν πασόκοι;

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΑΕΙ. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ