Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Χλοοτάπητας στο γήπεδο Διστόμου

Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες τα έργα για την επίστρωση με συνθετικό χλοόταπητα ιταλικής κατασκευής στο γήπεδο του ιστορικού Αμβρυσσέα Διστόμου. Ένα όνειρο ετών, ένα δίκαιο, σημαντικό όσο και πιεστικό αίτημα της νεολαίας (και όχι μόνο) της περιοχής παίρνει σάρκα και οστά αναδεικνύοντας σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία την αξία της συνεργασίας, της διάθεσης προσφοράς και του οράματος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το κόστος της επίστρωσης θα κυμανθεί από 200.000 έως 300.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χορηγία του Ομίλου Μυτιληναίου που στέκεται συμπαραστάτης του Δήμου Διστόμου στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής ευθύνης του.

Το γήπεδο του Αμβρυσσέα δημιουργήθηκε από μια δωρεά Ελληνοαμερικανών Διστομιτών ομογενών του Σικάγο που αγόρασαν και χάρισαν στον αθλητικό σύλλογο της γενέτειρας ένα χώρο στην έξοδο της κωμόπολης προς την Παραλία Διστόμου. Στη συνέχεια οι διοικήσεις του αθλητικού συλλόγου Αμβρυσσεύς αγόρασαν επιπλέον στρέμματα και σιγά-σιγά με μεράκι και προσωπική εργασία κατασκευάστηκε το γήπεδο, μια μικρή κυψέλη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Βέβαια οι καιροί άλλαξαν και οι απαιτήσεις για πιο σύγχρονες αθλητικές υπηρεσίες είναι πια επιτακτικές, απαιτήσεις που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά η διοίκηση του Αμβρυσσέα. Ετσι το γήπεδο παραχωρήθηκε στον Δήμο Διστόμου ο οποίος με τη σειρά του ανέλαβε την υποχρέωση να τοποθετήσει χλοοτάπητα και να εγκαταστήσει προβολείς μέχρι το τέλος του 2009.

Φαίνεται ότι με τη αρωγή του Ομίλου Μυτιληναίου ο Δήμος Διστόμου θα καταφέρει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του μετατρέποντας το οπωσδήποτε παρωχημένης "τεχνολογίας" γήπεδο σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό «Δημοτικό Στάδιο Διστόμου».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία - χορηγία του ομίλου Μυτηλιναίου.
Άντε και στο δικό μας γήπεδο, οι βάζελοι!

Trofonios είπε...

Μπράβο στον κύριο Μυτηλιναίο για την χορηγία του. Σίγουρα κάτι θα πήρε ή θέλει να πάρει από τον Δήμο Διστόμου. Δεν χαρίζονται χρήματα στην εποχή μας.
Και ακόμα ένα μπράβο και στον Δήμο Διστόμου για το ότι δέχτηκε αυτό το δώρο. Αλλά πρέπει να προσέξει γιατί το συνθετικό χόρτο είναι πολύ ...βρώμικο!

Ανώνυμος είπε...

Χαρά στο νέο ! "...εξ ολοκλήρου από χορηγία του Ομίλου Μυτιληναίου, που στέκεται συμπαραστάτης του Δήμου Διστόμου..."
Είμασταν σίγουροι Βοιωτέ ! Δεν τρώμε κουτόχορτο !

Ανώνυμος είπε...

Και είπε ο Πανουργιάς : "Βαγγέλη, μας δίνεις χρήματα;..Θα τα πάρω...Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την ομάδα μας..."

βοιωτός είπε...

Να και οι μηδενιστές...
Λοιπόν όταν πληρώσετε εσείς θα γράψω ότι συμπαραστέκεστε στο Δήμο Διστόμου... Οκ;
Μέχρι τότε όμως ας μην τα υποβαθμίζουμε όλα με τη μικροτητά μας.
Το κάνω κι εγώ πολλές φορές, εξ επαγγέλματος συνωμοσιολόγος, αλλά το πολεμάω...

Ανώνυμος είπε...

Θυμάσαι που με είχες ρωτήσει ποιούς αφορούσε το σχόλιο μου περί του θαυμασμού σου (και λιβάνισμα θα μπορούσε να το πεί κανείς) σε πολιτικούς που κανείς δεν θα σκεφτόταν να θαυμάσει;
Ο άρχων του Διστόμου είναι ένα παράδειγμα, Βοιωτέ.

βοιωτός είπε...

Cleo,
θα προτιμούσα να αφήσουμε τα προσωπικά του στυλ "Βοιωτέ αυτό ή εκείνο",
Καθένας μας κρίνεται τώρα και στο μέλλον και στο παρελθόν. Θα ήθελα και η παράκληση αφορά όλους τους σχολιαστές να αναφέρονται απευθείας στο θέμα και όχι στο Βοιωτό. Δεν θα αντέξω άλλες δικαστικές εμπλοκές.

Ομως για μια φορά θα απαντήσω, για να σου φύγει η απορία.

1. Κατ΄αρχάς στο συγκεκριμένο κείμενο, εντελώς τυχαία, δεν υπάρχει καν το όνομα του δημάρχου Διστόμου.

2. Δεν υπάρχει κανενός είδους λιβάνισμα για τον κ. Πανουργιά, δεν τον γνωρίζω άλλωστε. Κρίνω τα πάντα πολιτικά με βάση τις πράξεις του καθενός. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος πολιτικά είναι αξιόλογος: αγροτική οδοποιία και γήπεδο και άλλα έργα που χρειάζεται να απαριθμήσω γιατί μετά θα πείτε ότι τον διαφημίζω, νομίζω ότι είναι ένας καλός απολογισμός.

3. Για την πολιτική του προέλευση προσωπικά δεν έχω καμία δυσκολία στο να πω -και τα έχω πει επανειλημμένως- ότι ο κ. Πανουργιάς προέρχεται από μια μεγάλη παράταξη, που συσπειρώνει περίπου το 40% με 45% του ελληνικού λαού. Πιθανότατα και με βάση την απλή λογική όταν ενεργεί προσπαθεί να εξυπηρετήσει και τα συμφέροντα της παράταξής του. Δεν καταλαβαίνω πού βρίσκεται η αντίρρηση. Ολοι αυτό δεν κάνετε (κάνουμε;).

Εσείς εκεί στη Συμπαράταξη δεν εξυπηρετείτε πολιτικά συμφέροντα (με την καλή έννοια); Φυσικά. Γιατί λοιπόν να μην κάνει το ίδιο ο Πανουργιάς, ο Τσιφής, ή ο Περγαντάς;

4. Να συγκρουστούμε για πολιτικούς λόγους; Ναι, να συγκρουστούμε με υπεύθυνο διάλογο. Αλλά θέματα (όπου υπάρχει θέλω να πιστεύω ομοφωνία) όπως το γήπεδο Διστόμου δεν πιστεύω ότι προσφέρεται για αντιπαράθεση.
Εκτός κι αν έχετε αντίρρηση για τον πλαστικό χλοοτάπητα και προτιμάτε τις φυσικές λύσεις.

Πλάκα κάνω για να μην παρεξηγηθώ σε πονηρές εποχές. Παρεμπιπτόντως να γράψω ότι ο φυσικός χλοοτάπητας είναι πολύ πιο δύσκολο και ακριβό να συντηρηθεί, χρειάζεται δε και πολύ πάρα πολύ νερό...

Ανώνυμος είπε...

Μου απαντάς σε κάτι που δεν είπα.
Μου έκοψες και το βήχα και δεν ξέρω πως να προσφωνήσω.
Δεν έχω τι να σχολιάσω ειλικρινά.

βοιωτός είπε...

Σωστά έχεις δίκιο, προσπάθησα να προλάβω ερωτήσεις για να μην ανοίξει συζήτηση,παρασύρθηκα.

Η ουσία είναι ότι όταν ο Χ δήμαρχος κάνει κατι καλό η viotia το γράφει.
Οταν κάνει κάτι κακό η viotia το γράφει.
Πάντα κρίνοντας πολιτικά, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μέγας Χορηγός και Συγκινήθηκα, στο θέμα αναφέρθηκαν, και εισέπραξαν τον τίτλο του μηδενιστή. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον/την Cleo, δε λέω τίποτα, γιατί δεν έχει νόημα πια

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ απορώ πως δεν γνωρίζεις τον Πανουργιά. Πέρα απο του οτι έχεις δημοσιεύσει προσωπική συνέντευξη στις 17-7-2008, (σπάνιο για το blog) κοιτάζοντας λίγο τς ετικέτες βλέπω 29 αναρτήσεις για τον Πανουργιά, ενώ ας πούμε για έναν άλλο Δήμαρχο μεγαλύτερου Δήμου τον Υπερήφανο υπάρχουν 2 αναρτήσεις γαι τον Παπαγγελή 10, για τον Νταλιάνη (ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ) Ο αναρτήσεις. Πολύ περίεργη περίπτωση για κάποιον που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις σκοπό να προβάλεις.
Ωσο για το γήπεδο μπράβο του Πανουργιά που το έφτιαξε, αλλά είναι το τελευταίο γήπεδο που γίνεται στον Νομό απο ομάδα που συμμετέχει στην Α Τοπική Κατηγορία. Δεν σε είδα μέχρι σήμερα να έχεις δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα άλλα γήπεδα.
Τελικά εξηγήσου μας. Για τον Πανουργιά το γράφεις το άρθρο η για τον Μυτιληναίο?

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
δεν θα είδες προφανώς όσα έγραψα στον cleo.
Θα τα επαναλάβω και είσαι πράγματι τελευταίος που απαντώ επί προσωπικού. Μπορεί εσείς να θέλετε να με κάνετε φίρμα αλλά πρέπει να θέλω κι εγώ, δεν βρίσκεις;

1. Λοιπόν, δεν γνωρίζω τον Πανουργιά. Τυχαίνει να έχω περισσότερες πληροφορίες γενικά από τη Δυτική Βοιωτία.

2. Τα ρεπορτάζ γράφεται για το γήπεδο Διστόμου και όσους συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του. Στην περίπτωση αυτή, κι αν προσωποποιήσουμε τις διαδικασίες, ονομάζονται Μυτιληναίος και Πανουργιάς. Τι θέλεις; Να το αποκρύψω;

3. Τέλος και τελεία. Για εσένα και για τους υπόλοιπους. Γράφω μια είδηση όπως ακριβώς θέλω. Μπορείτε να κρινετε απευθείας την είδηση ή τον Βοιωτό για τον τρόπο που γράφει. Μην ρωτάτε όμως γιατί έτσι και όχι αλλιώς κ.λπ. Δεν υπάρχει απάντηση ούτε ζητώ κανενός την άδεια για να γράψω την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι.

dimotispress είπε...

Δεν προσφέρουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην τοπική κοινωνία λέμε γιατί δεν προσφέρουν. Προσφέρουν λέμε γιατί προσφέρουν.
Λοιπόν, το Αλουμίνιον βρίσκεται στην περιοχή δεκαετίες. Έχει προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου αλλά και έχει επιβαρύνει το περιβάλλον.
Απ΄ ότι φαίνεται ο Μυτιληναίος έχει μπει σε μια νέα περίοδο στις σχέσεις της επιχείρησης με την τοπική κοινωνία. Μια περίοδο που όμως συμπίπτει με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το ότι έκανε την προσφορά αυτή για το γήπεδο είναι θετικό. Το ότι ο δήμαρχος δεν μπορούσε να βρει αλλού χρήματα για το συγκεκριμένο έργο ας τον κρίνουν οι δημότες του όταν έρθει η ώρα. Αυτόν και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει ιδεολογικά που στις εκλογές θα δει με τα κιάλια το 40% - 45% που λέει (ή θέλει) ο βοιωτός...