Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

"Πεζοδρόμιο" κατάντησε ο Πεζόδρομος στη Λιβαδειά

Η πολυεπίπεδη κρίση στην οποία βυθίζεται η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί παρά να εκθρέψει φαινόμενα κανιβαλισμού, που προς το παρόν αφορούν στην προσωπική ζωή και στα κουτσομπολιά αλλά είναι φανερό ότι προϊόντος του χρόνου θα λαμβάνει διαστάσεις εφαιλτικές, που υπερβαίνουν τη συνήθη ζηλοφθονία και κακολογία των μικρών πόλεων. Η viotia στάθηκε απέναντι στο φαινόμενο, δεν ανηπαρήγαγε καμία φήμη και ούτε θα το κάνει στο μέλλον. Θα δημοσιεύσει όμως μια επιστολή-κραυγή αναγνώστη της που περιγράφει με πλήρη τρόπο τον ολισθηρό δρόμο που έχουμε πάρει.

Γράφει ο ανώνυμος
Δεν πυκνώνουν μόνο τα σύννεφα για τους εμπόρους της Λιβαδειάς , πυκνώνουν και οι απαράδεκτες συμπεριφορές , τα κουτσομπολιά , τα κατάπτιστα τερτίπια των πολιτικάντηδων και οι λασπολογίες. Γιατί η μόνη πελατεία που υπάρχει πλέον στα καταστήματα της πόλης μας είναι αυτή της φήμης. Μόνο μ΄αυτή ασχολούνται όχι μόνο οι κουτσομπόληδες και οι κουτσομπόλες αλλά οι ανεύθυνοι Υπεύθυνοι του επορικού κόσμου. Δε τους αφήνει το κους κους να δουν πόσο υποφέρει ο εμπορικός κόσμος και να κάνουν κάτι γι΄αυτό.

Δεν καταλαβαίνουν τα αδιέξοδά των εμπόρων γιατί ψάχνουν την αλήθεια στα περίφημα "ροζ σκάνδαλα" που χτυπούν τη Λιβαδειά κάθε δυό - τρία χρόνια με εναλασσόμενο ρεπερτόριο μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιτέλους τι κατάντια είναι αυτή ; Ως πότε θα υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που θα παίζουν με την τιμή , την υπόλειψη , την ψυχική υγεία και το μυαλό μας; Ως πότε αυτή η κοινωνία θα εμπλουτίζει και θα αναπαραγάγει τέτοιες φήμες ; Ως πότε θα βρίσκει χαρά σε τέτοια θέματα ; Ως πότε θα περιγράφονται τέτοιες καταστάσεις , σα να τα είδαν όλα και όλοι με τα ίδια τους τα μάτια;

Ολοι αυτοί που τα εφευρίσκουν πως μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι όταν ξέρουν ότι οι βλακείες που λένε δημιουργούν προβλήματα σε οικογένειες , σε παιδιά , σε φιλίες , σε καριέρες , σε ψυχές; Κι αναρρωτιέμαι αν κάποιος απ΄αυτούς που εμπλέκονται σε τέτοιες φημολογίες , αρρωστήσει ψυχικά , πνευματικά ή σωματικά ,ποιός θα τον σώσει; Ποιός θα βόηθήσει την οικογένειά του ; Ποιός θα προστατέψει τα παιδιά του από αυτή τη φήμη και το στίγμα; Η "σπουδαία" κοινωνία μας ; Ολοι αυτοί οι " αξιοπρεπείς " που κυκλοφορούν με άνεση στον πεζόδρομο; Ολοι αυτοί που κατάντησαν τον πεζόδρομο σκέτο " πεζοδρόμιο "; Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που ακόμα κι αυτό το απαράδεκτο γεγονός κοιτάνε να το εκμεταλλευτούν για να πλήξουν πολιτικούς τους αντιπάλους;

Τελικά έχει χαθεί το μέτρο κύριοι. Ξυπνήστε γιατί η κατρακύλα σας δεν έχει τέλος . Τα σύννεφα θα φέρουν μπόρα και μη νομίζεται ότι εσείς θα τη γλιτώσετε. Ολοι θα βραχούμε και σε όλους θα πέσουν οι κεραυνοί...Το μεγαλύτερο κακό βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση από κανέναν. Δεν επαναστατούν ούτε καν οι θιγόμενοι. Αντί να αρχίσουν την επίθεση και να βάλουν φωτιά στο φυτίλι , τρομάζουν , κλείνονται στη γωνία , απολογούνται και αμύνονται. Αλλά τι να κάνουν κι αυτοί, είναι τόσο μεγάλη η πίεση που τους ασκείται που φτάνουν στο σημείο να αναρρωτιούνται στο τέλος μήπως το έκαναν στ΄αλήθεια και δε το θυμούνται. Και έτσι περνούν οι μέρες , ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς , σε σημείο να μη χωράνε πιά σ΄ένα σπίτι!! και η κοινωνία μας πλέει σε πελάγη ευτυχίας που έχει θέμα για να περνάει την ώρα της. Αίσχος , αίσχος , αίσχος!!!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τα παρεπομενα καθε κλειστης κοινωνιας,οπου ο καθε πολιτης αντι να αναλογιστει τις δικες του αστοχιες,βρισκει αλλοθι δημιουργωντας τις περισσοτερες φορες γεγονοτα που δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα,για να θιξει υποληψεις και προσωπα και να επιβεβαιωσει την δικη του ηθικη επαρκεια.....μην ξεχναμε οτι η διασπορα φημων ειναι ενα ισχυρο οπλο ψυχολογικου πολεμου και πολλες φορες ....κατευθυνομενο απο καποιους που στερουντε οι ιδιοι καθε ηθικης αναστολης.ανεξαρτητα αν εχουν βαση οι φημες η οχι η διασπορα τους και η αυταρεσκεια της συζητησης τους ειναι θεμα σηψης της κοινωνιας.....μην κρινεις για να μην κριθεις ειπε πριν 2000 χρονια ο Ναζωραιος...

Ανώνυμος είπε...

το νοσηρό είναι μεταδοτικό κι αλλίμονο σ όσους δεν έφτιαξαν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα αρχών και σχέσεων.
... προχώρα κι ακολούθα, μισώ το μάτι τους,εγώ ποτέ δεν είπα για το κρεβάτι τους.. Ν.Χριστιανόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι τυχαιο που αποκαλουν την λιβαδειτσα λεβητα του αδη....τοσο μιζερια και κακια σε αυτη την πολη πια....

Ανώνυμος είπε...

είναι θέμα πόλης;

Ανώνυμος είπε...

ανθρωπων που μαζευτηκαν η μενουν σε αυτη την πολη.....

Ανώνυμος είπε...

Είναι θέμα απόλυτης ξευτίλας !

Ανώνυμος είπε...

"... προχώρα κι ακολούθα, μισώ το μάτι τους, εγώ ποτέ δεν είπα για το κρεβάτι τους" Νομίζω ότι δεν είναι του Χριστιανόπουλου αλλά του μακαρίτη Γιώργου Ιωάννου.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι με τί επιλέγει κανείς να ασχοληθεί και συνακόλουθα ως προς τί να "κρίνει".
Αν επιλέγει να διαπρέψει στο πεδίο της προσωπικής ζωής των άλλων, τότε, πιθανότατα, η δική του είναι ανούσια, ρηχή και άδεια. Τόσο μικρή δε, όσο και μια κλειδαρότρυπα.
Εξάλλου, έχει και καλό δάσκαλο, αφού την τέχνη αυτήν την διδάσκει καθ'εκάστην και εξακολουθητικά η τηλεόραση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε μου έχεις δίκιο, αλλά...πολυπαραγοντικών αιτιών η σύγχυση, με κυρίαρχο παράγοντα την .."ταρίφα του χρόνου που πέφτει διπλή μετά τις 12."
πάντως δεν είναι ένα πολύ γλυκό ποίημα; Και σκέψου κείνα τα χρόνια. Αλλά θα μου πεις μήπως άλλαξε τίποτα. Τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ.
ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.
ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ "ΚΑΛΟΗΘΕΙΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΤΕΙΣΜΟΥ....
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ...

Ανώνυμος είπε...

τίποτα πιο καλόηθες απ το αστραφτερό, το τολμηρό, το ζωντανό και το διεκδικητικό, αν αφορά προσωπικές μας επιλογές που δεν προξενούν βλάβη σε άλλους.
κάποτε πρ'επει να υπερασπιζόμαστε τις επιλογές μας και όχι να απολογούμαστε και να κρυβόμαστε απ τους 'καλοήθεις' όπως ωραία τους αποκάλεσες..

Ανώνυμος είπε...

Ένας σημαντικός έλληνας έγραφε - ήδη - πριν από 30 χρόνια: "η τάση μας να ήμαστε αθώοι, να μη μετέχουμε στις κοινές ασκήμιες".
Όπως ωραία το έθεσαν η Ροζαλία και ο ανώνυμος, που θυμήθηκαν αυτό το εξαιρετικό τραγούδι,σε μουσική του Ν. Μαμαγκάκη.

Ανώνυμος είπε...

είναι υπνοβάτη, αυτό το εξαιρετικό τραγούδι ένα μεγάλο ναι στη ζωή. είκοσι πέντε περίπου χρόνια πέρασαν απόταν το γνώρισα,
δεν έχασε ελάχιστο απ την πρώτη συγκίνηση, αντίθετα.
είναι κάτι πράγματα που έχουν μόνο γέννηση, μόνο αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερό ! Ενώ εμείς γράφουμε άρθρα , απόψεις και σχόλια , η " αξιοπρεπέστατη " κοινωνία μας προσθέτει συνέχεια "βαγόνια" ... Καλά σπίτι ήταν αυτό ή ο Σταθμός Λαρίσης;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε Πρόεδρε , καλό θα ήταν να μην τυπώσεις όπως λες παντού μπλουζάκια του Συλλόγου σου με το λογότυπο : " Δε χρωστάμε , δεν γ....μαστε " . Τύπωσε καλύτερα με το " δυστυχώς αποτύχαμε " και άσε το πνεύμα με τη δυστυχία των άλλων !!!

Ανώνυμος είπε...

Α Πρόεδρε , ξέχασα να σου πω , τα μπλουζάκια να είναι τυπωμένα μπρος - πίσω και να τα φοράτε οι του Συμβουλίου όλη μέρα , κάθε μέρα για να τα βλέπει ο κόσμος. Οχι γιατί δεν ξέρει πως αποτύχατε , αλλά για να δείξετε ότι το έχετε καταλάβει κι εσείς μήπως και γλιτώσετε το " φούμο " , όχι μόνο τις απόκριες αλλά και στις εκλογές , όπου και όταν γίνουν ! Στην περίπτωσή σας ισχύει αυτό που λένε " Εδώ ο κόσμος καίγεται ..."

Ανώνυμος είπε...

ΖΩΝΤΟΒΑΛΑ ΛΙΒΑΔΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ .ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΥΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΛΙΒΑΔΙΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΛΙΒΑΔΙΤΕΣ ΦΥΓΑΝ ΝΩΡΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε καλά λέτε!!! Μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάξετε μπλουζάκια με το " ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ " ;
" Αχ ! Κώστα Κώστα !!! " που έλεγαν και οι ΑΜΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια η αγορά "πάσχει". Και το χειρότερο είναι ότι " πάσχουν " κι αυτοί που την εκπροσωπούν και αυτοί που έχουν αναλάβει να τη σώσουν. Κοντεύουμε να αφανιστούμε κι αυτοί ασχολούνται μόνο με τις καρέκλες τους ,τις διαδοχές και τους διαδόχους. Αι σιχτίρι πιά παλιο άχριστοι ! Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Δε θα ξαναπεράσετε από τα μαγαζιά μας για ψήφο ;΄Θα δείτε τι θα πάρετε ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΑΦΟΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Σαπφώ Νοταρά: εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΗΘΑΚΙ ΣΑΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΣΟΔΟΜΑ ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΣΧΕΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΖΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να ασχοληθούμε και με την ορθογραφία κάποια στιγμή.
Αυτό καταντά κακοποίηση.