Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Βαρύνουσας σημασίας συμφωνία GLENCORE και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Ιδιαίτερης σημασίας συμφωνία υπέγραψε η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ με την ελβετική GLENCORE για την πώληση αλουμίνας. Θα επανέλθουμε...

H Μυτιληναίος Α.Ε. ανακοίνωσε ότι υπεγράφη την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 σύμβαση μεταξύ ενός εκ των μεγαλύτερων σε παγκόσμιο επίπεδο παραγωγών και εμπόρων πρώτων υλών μετάλλων και μεταλλευμάτων, της ελβετικής GLENCORE και της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, 100% θυγατρικής βιομηχανίας του Ομίλου Μυτιληναίος για την πώληση άνυδρης αλουμίνας παραγωγής της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ προς την Glencore για τα προσεχή 10 χρόνια.
Η αξία της σύμβασης αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό των $ 2 δισ. και οι ποσότητες τα 5 εκατ. τόνους.
Η αλουμίνα είναι το ενδιάμεσο προϊόν μεταξύ βωξίτη και αλουμινίου. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ελληνικός βωξίτης κατά 80% ενώ το υπόλοιπο 20% αποτελείται από βωξίτες ειδικών ποιοτήτων, τους οποίους θα προμηθεύει η GLENCORE με ξεχωριστή σύμβαση.

Πέραν του βωξίτη, βασική πρώτη ύλη είναι ο ατμός, τον οποίο παράγει και προμηθεύει το παρακείμενο εργοστάσιο Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας 334 MW της ENDESA HELLAS, 50% θυγατρικής εταιρείας παραγωγής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αλουμίνα θα εξαχθεί σε ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές χώρες προσθέτοντας σημαντική αξία στον ελληνικό βωξίτη.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που ολοκληρώθηκε χτες, ο Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, κος Ευάγγελος Μυτιληναίος, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Είναι δεδομένη η στρατηγική του Ομίλου μας για εξωστρέφεια και συνεργασίες διαφόρων επιπέδων με μεγάλους διεθνείς παίκτες στους τομείς που έχουμε δραστηριότητα. Η δεκαετής συμφωνία που υπεγράφη είναι και μια ανανέωση της εμπιστοσύνης των μεγαλύτερων διεθνών οίκων στις προοπτικές του μεταλλουργικού κλάδου του Ομίλου και μια απόδειξη ότι η βιομηχανική και εξαγωγική δραστηριότητα, όταν ασκείται σωστά και υπεύθυνα, μπορεί να αποφέρει καρπούς για τον Όμιλό μας, τους εργαζόμενους, τους μετόχους και την ελληνική οικονομία».
http://www.kathimerini.gr/

Για τη φωτιά στο Δίστομο3

Και νέα ανταπόκριση με ημέιλ από το Δίστομο (του Χ. Γ. ) συμπληρώνει την εικόνα για τους πρωτεργάτες της άμεσης κατάσβεσης της πυρκαγιάς που απείλησε οικίες στο Δίστομο το μεσημέρι της Τρίτης.
Για την ιστορία, λοιπόν, στη μάχη με τις φλόγες -εκτός από τον δήμαρχο κ. Πανουργιά και τον υποδιοικητή Τ.Α. Λιβαδειάς κ. Τσάτση όπως γράφαμε εδώ Για τη φωτιά στο Δίστομο2- έδωσαν δυναμικό παρών ο εκτός υπηρεσίας ευρισκόμενος πυροσβέστης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ Θανάσης που έχει παντρευτεί στο Δίστομο (δεν γνωρίζουμε το επώνυμο) [1], ο ρέκτης αντιδήμαρχος Διστόμου Θανάσης Μπέλλος και ο παραθερίζων στην ιδιαίτερη πατρίδα του δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Λουκάς Δημάκας, ο οποίος συντόνιζε τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον κ. Λουκά Τζιτζώκο που πρώτος με τα μικρά μέσα που διέθετε περιόρισε την πυρκαγιά μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

UPDATE: Λάβαμε νέο ημέηλ από τον κ. Μπ. Ευ., ο οποίος μας πληροφορεί ότι ο πυροσβέστης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ που παρότι εκτός υπηρεσίας έσπευσε αμέσως στη φωτιά και με τις ειδικές γνώσεις του προσέφερε τα μέγιστα στην κατάσβεση[1]ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Τζίνα Σιδέρη, η Διστομίτισσα που έβαλε το facebook στην πολιτική διαμάχη

Συνέντευξη με τη νεαρή Βοιωτή, που χρησιμοποιεί το facebook ως πολιτικό όπλο εναντίον του υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Τζίνα Σιδέρη, η Διστομίτισσα που έβαλε το facebook στην πολιτική διαμάχη

Από το Δίστομο ο "ηλεκτρονικός πόλεμος" για τα Κολέγια

Η Τζίνα Σιδέρη, μια νεαρή Διστομίτισσα σπουδάστρια ΤΕΙ, πρωτοστατεί στην ηλεκτρονική αντίδραση εναντίον της ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους των Κολεγίων. Η κ. Σιδέρη έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ στο FACEBOOK, όπου εντός ολίγων ημερών έχουν εγγραφεί 1280 μέλη υπό το σύνθημα "Όχι στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των κολεγίων και των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών". Δείτε e-Ξεσηκωμός για τα Κολέγια

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Νέα Θεωρία συνδέει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Νέα Θεωρία συνδέει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Για τη φωτιά στο Δίστομο2

Φίλος που μας απέστειλε ημέιλ μας πληροφορεί ότι από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες στην χθεσινή πυρκαγιά στο Δίστομο ρίχτηκαν -προσωπικά και... χειρωνακτικά με κλάρες δέντρων- τόσο ο δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς όσο και ο υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κ. Μιχάλης Τσάτσης. Εύγε και από εμάς.
Εν τω μεταξύ μεταξύ των πρώτων ειδήσεων στα δελτία του MEGA και του SKAI (http://www.skai.gr/master_avod.php?id=50359&ad=0&cid=0&bc=1012&lsc=1) ήταν χθες βράδυ η φωτιά στο Δίστομο που πρώτη η viotia κάλυψε με το ρεπορτάζ της εδώ
Φωτιά στο Δίστομο .

Φωτογραφίες από την ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου

Σεμνή η φωτογραφική κάλυψη της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δείτε.
Φωτογραφίες από την ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου

Βοιωτικά μοναστήρια1

Από την πολύ καλή παρουσίαση δύο βοιωτικών μοναστηριών στην ιστοσελίδα της
Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.
Δείτε, αξίζει τον κόπο.
Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου-Μαζαράκη
Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής

Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι στην ΑτΕ, λέει η ΕΝΩΣΗ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την προσφυγή της στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και των ομίλων Κοπελούζου και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ εξαπολύει η ΕΝΩΣΗ, το σωματείο εργαζόμενων στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, με χθεσινή της ανακοίνωση. Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι οι μάσκες έχουν πέσει, ότι ο καβγάς είναι για το πάπλωμα δηλαδή για την τεράστια πίτα της ενέργειας και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να ρισκάρει την λειτουργία της ΑτΕ για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. Η ΕΝΩΣΗ σε ηπιότερους τόνους διαμαρτύρεται και για την παράλειψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Τσούκαλη και Ψαριανού να συναντηθούν με το σωματείο εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της 13ης Ιουλίου στην Αντίκυρα. Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης.
Σε επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι στην ΑτΕ λέει η ΕΝΩΣΗ

Εξυπνος Οικισμός στην Αράχωβα

Υπογράφηκε χθες Τρίτη 29 Ιουλίου 2008 η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Έξυπνος Οικισμός Δήμου Αράχωβας» από το Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Σκορδά και τους εκπροσώπους του αναδόχου. Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη ο Δήμαρχος Αράχωβας κ. Γεώργιος Ανδρέου.

Η ανάπτυξη του «Έξυπνου Οικισμού» αφορά σχεδιασμό, αγορά και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού περιβάλλοντος λειτουργίας του Δήμου Αράχωβας και των λοιπών φορέων καθώς και τη δημιουργία «Έξυπνων Κτιρίων».

Ο «Έξυπνος Οικισμός» βασίζεται σε ενσύρματη και ασύρματη ευρυζωνικότητα που υποστηρίζει την παράλληλη λειτουργία διαφόρων εφαρμογών. Η εύκολη πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσα από την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες και χωρίς να αποκλείεται κάποια ομάδα πληθυσμού.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των φορέων του Δήμου Αράχωβας με τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργικής οργάνωσης και διεκπεραίωσης των διαδικασιών του, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει με ποιότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα εξωστρεφείς και διαδραστικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Η υλοποίηση των «Έξυπνων Οικισμών» είναι μία δράση της Ψηφιακής Στρατηγικής η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Συγκεκριμένα, χρηματοδοτούνται έξι (6) έργα, πιλοτικού χαρακτήρα, στην Αράχωβα, στις Αρχάνες, στη Βέροια, στην Ξάνθη, στην Καλαμάτα και στην Κοζάνη.

Σε έναν «Έξυπνο Οικισμό» τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν και αξιοποιούν υπηρεσίες Internet, Τηλεφώνου και Τηλεόρασης με ενιαίο τρόπο χωρίς περιορισμούς. Οι προμηθευτές ευρυζωνικής τεχνολογίας έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και να εγκαταστήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την λειτουργία καινοτόμων υπηρεσιών.

Οι προμηθευτές υπηρεσιών ευρυζωνικού περιεχομένου έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν ζωντανές καινοτόμες εφαρμογές όπως εφαρμογές υγείας (Ιατρικές εφαρμογές, Τηλε-ιατρική), ψυχαγωγίας, παιχνιδιών, εκπαίδευσης κ.λπ.
Τα κύρια οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την λειτουργία ενός «Έξυπνου Οικισμού» επικεντρώνονται στην :
· Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς προσφέρονται νέες δυνατότητες εξυπηρέτησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας
· Ενεργοποίηση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι σύγχρονες υποδομές και οι νέες τεχνολογίες προσελκύουν την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων επενδύσεων, δημιουργούν θέσεις εργασίας και αυξάνουν την τοπική οικονομία.
· Εξοικονόμηση του χρόνου κατοίκων και παραθεριστών καθώς επιτρέπουν την ταχύτατη επεξεργασία των δεδομένων και βελτιώνουν την παραγωγικότητα ακόμη και σε απόσταση από την φυσική έδρα απασχόλησης.
Πληροφορίες: Αθηναϊκό Πρακτορείο Τύπου

Μπλόκο στην ENELCO

Επιδεικνύοντας την ουσιαστικήτου ανεξαρτησία και διαψεύδοντας τις υπόνοιες που είχαν διατυπωθεί περί ασυνήθιστης ταχύτητας, περί νέας αυτοψίας και τα υπόλοιπα που λέγονται συνήθως ανεύθυνα στην Ελλάδα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε στη χθεσινή του συνεδρίαση με ψήφους 9-4 τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας ENELCO για ηλεκτροπαραγωγή μονάδα συνδυασμένου κύκλου στον Αγιο Βλάσιο Χαιρωνείας.

Η απόφαση του ΚΑΣ κινείται στη γραμμή της απόλυτης προτεραιότητας της προστασίας της αρχαιολογικής κληρονομιάς, η οποία κρίθηκε ότι κινδύνεύει από τις εγκαταστάσεις που προτίθεται να κατασκευάσει η ENELCO στην περιοχή Χαιρώνειας και είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας καθώς στηρίζεται ακριβώς στην "ειδική" αυτοψία που πραγματοποίησαν 5 μέλη του ΚΑΣ στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες.
Η ΕΝELCO που είχε μειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ και είχε υπογράψει σύμβαση μαζί του μόλις πριν από 15 ημέρες επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία τη μονάδα των 447 ΜW εντός 27 μηνών πράγμα που μετά την απόφαση του ΚΑΣ είναι αμφίβολο ή μάλλον αδύνατο.
ΥΓ: Η ENELCO ως γνωστόν είναι συμφερόντων κατά 75% της ιταλικής ENEL και κατά 25%των επιχειρήσεων Δημητρίου Κοπελούζου. H viotia είχε ετοιμάσει ένα θέμα για το σπίτι που ο ίδιος ο κ. Δημήτριος Κοπελούζος κατασκευάζει (σύμφωνα με φήμες) ώστε στην περίπτωση που μας καλούσε σε εθιμοτυπική επίσκεψη να μην χαθούμε στα στενά της Κηφισιάς. Τώρα φαίνεται ότι δεν θα γίνουμε τελικά γείτονες με τον Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία και έτσι το θέμα δεν θα δημοσιευθεί. Ομως δυο φωτό μπορούμε να δούμε από το ... (αφήνω τον χαρακτηρισμό) των 10.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και τους κήπου στυλ Βερσαλιών...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Τον Σεπτέμβριο το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία

Κανονικά ουδείς Βοιωτός αυτοδιοικητικός ή πολιτικός παράγων δεν πρέπει να πάει διακοπές καθώς τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστούν από τη Βουλή το ειδικό χωροταξικό για τη βιομηχανία και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τους δύο δηλαδή τομείς που ήδη μεταβάλλουν το βοιωτικό τοπίο με τρόπο ουσιαστικά ανεξέλεγκτο. Ας τους παρακολουθήσουμε...

Φωτιά στο Δίστομο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στην έξοδο του Διστόμου προς το Στείρι. Η φωτιά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προεκλήθη από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ και μάλιστα το Δίστομο έμεινε αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κάηκαν αρκετά στρέμματα από αμπελώνες και ελιές, δύο αποθήκες ενώ απειλήθηκαν κατοικίες στην άκρη της κωμόπολης.
Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και εθελοντών που βρέθηκαν αμέσως στην περιοχή απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και στις 14:00 περίπου όλα ήταν υπό έλεγχο.
Ας σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή Διστόμου αιτήθηκε τη συνδρομή του πυροσβεστικού τμήματος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ χωρίς να να την λάβει γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια. Στην πραγματικότητα η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της viotia, δεν μπορούσε να αποστείλει ενισχύσεις επειδή λόγω και των καλοκαιρινών αδειών υπάρχει μόνο πυροσβεστική βάρδια επιφυλακής, η οποία -για λόγους ασφαλείας του προσωπικού- δεν απομακρύνεται επ' ουδενί από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Τέλος, μικροπαράπονα υπήρξαν για τους πυροσβεστικούς κρουνούς του Διστόμου καθώς εμφανίστηκαν προβλήματα οργάνωσης (χαμένα κλειδιά κ.λπ.).

Για το νερό στο Δήλεσι

Αγαπητέ αναγνώστη Ι.Μ.,
σχετικά με την ερώτησή για το νερό στο Δήλεσι σας παραθέτω πληροφορίες που συνελέγησαν πριν από 5 ημέρες.
Τα έργα της υδροδότησης της ΕΥΔΑΠ έχουν θεωρητικά ολοκληρωθεί όμως η εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές. Υπάρχουν καταγγελίες ότι τα φίλτρα που τοποθετήθηκαν δεν είναι κατάλληλα για τη διύλιση του ύδατος από την Υλίκη.
Μέχρι πριν από 5 ημέρες το Δήλεσι υδρεύεται από υδροφόρες με νερό από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κλειδίου.
Επιπλέον, όπως πληροφορούμαστε, η τουριστική κίνηση λόγω τη δημοσιότητας του θέματος του ύδατος είναι περιορισμένη και οι καταστηματάρχες είναι απελπισμένοι. Εμφανής είναι εδώ η (τουλάχιστον) ολιγωρία της δημοτικής αρχής που αντί να αναλάβει εξ αρχής τις ευθύνες της σύρθηκε σε μια μεγάλη δικαστική ήττα από την ΕΚΠΟΙΖΩ, την οποία ήττα όμως πληρώνουν οι δημότες στο Δήλεσι.

Τέλος αγαπητέ Ι. Μ. επειδή φαίνεστε γνώστης των εξελίξεων θα ήθελα να με πληροφορήσετε με τη σειρά σας αν γνωρίζετε δημότες από το Δήλεσι που σκέπτονται να καταθέσουν αγωγές κατά του Δήμου Οινοφύτων μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θηβών. Αγωγές για ηθική βλάβη αλλά και για ενδεχόμενους λογαριασμούς που πληρώθηκαν για ακατάλληλο ύδωρ.
Γράψτε μου επίσης αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πραγματικό σας όνομα.
Με εκτίμηση
Βοιωτός

"Ορέστης" στην Επίδαυρο από το ΚΘΒΕ

Ούτε η Λιβαδειά ούτε η Θήβα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της περιοδείας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τον "Ορέστη" του Ευριπίδη. Ετσι όσοι πιστοί σπεύσατε στην Επίδαυρο την ερχόμενη Παρασκευή ή το Σάββατο για να δείτε μια εξαιρετική παράσταση σε σκηνοθεσία Σλόμπονταν Ουνκόφσκι και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Η διανομή είναι επίσης εξαιρετική: Ορέστης : Λάζαρος Γεωργακόπουλος Ηλέκτρα : Λυδία Φωτοπούλου Ελένη : Ναταλία Δραγούμη Ερμιόνη : Εύη Σαρμή Μενέλαος : Κίμων Ρηγόπουλος Τυνδάρεως : Γιάννης Κρανάς Πυλάδης : Αλέκος Συσσοβίτης Αγγελιαφόρος : Φαίδωνας Καστρής Φρύγας : Αγγελική Παπαθεμελή Απόλλωνας : Βασίλης Μπισμπίκης. Δείτε αναλυτικά.

Η παράσταση συνιστάται (και) από τη viotia.

Πρώτος ο Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕΒ στον ακοντισμό

Πρώτος ο Σπύρος Λεμπέσης της ΑΓΕΒ στον ακοντισμό

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Η απόφαση του ΚΑΣ για την ENELCO


Αύριο Τρίτη κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα ληφθεί οπωσδήποτε (δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής δηλαδή) η απόφαση για την έγκριση κατασκευής της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ENELCO στον Αγιο Βλάσιο Χαιρωνείας.

Οι πάντοτε έγκυρες πληροφορίες της viotia θέλουν το ΚΑΣ να επιλέγει, στην βάση της αυτοψίας που έγινε από μέλη του την προηγούμενη εβδομάδα (Το ΚΑΣ στη Χαιρώνεια)συμβιβαστική λύση. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι όγκοι και το ύψος των κατασκευών αλλά η επένδυση της ENEL και του Ομίλου Κοπελούζου θα λάβει την απαραίτητη έγκριση. Ολα αυτά βέβαια χωρίς η viotia να προκαταλαμβάνει την απόφαση του ΚΑΣ, το οποίο ως γνωστόν αποτελείται από επιστήμονες υψηλού κύρους που δεν υπόκεινται σε πιέσεις.

Πάντως και μέσω της viotia διαμηνύεται αρμοδίως ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τοποθετεί πάνω από όλες τις οικονομικές και πολιτικές σκοπιμότητες την προστασία του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής Χαιρωνείας, ο οποίος πάση θυσία θα διαφυλαχθεί.

Αυτοκινητικά ατυχήματα στο Δίστομο

Δηλαδή συγνώμη αλλά πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να κινητοποιηθούν οι τοπικές αρχές και η κεντρική εξουσία; Ομιλώ για τον δρόμο Διστόμου-Παραλίας Διστόμου μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά το Κέντρο Υγείας όπου και φέτος σχεδόν κάθε ημέρα κάποιο όχημα εκτρέπεται της πορείας του λόγω κακού σχεδιασμού και αντίρροπων κλίσεων.
Ηδη, όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες δύο ημέρες δύο οδηγοί "βγήκαν" από τον δρόμο και μάλιστα πρέπει να χρωστούν χάρη στον αείμηνστο Σεχρεμέλη που με τις αναχωματικές εργασίες στο κτήμα του τους έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή.
Το σημείο είναι γνωστό στους οδηγούς για την επικινδυνότητά του και κάθε χρόνο εκεί λαμβάνουν χώρα δεκάδες ατυχήματα χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την διόρθωση του οδοστρώματος.
Τι λέτε κ. Πανουργιά; Εσείς κ. Περγαντά; Πρέπει να έχουμε δυστύχημα για να ασχοληθείτε με το πρόβλημα;

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το δυστύχημα στο Πέραμα

Δελτίο Τύπου για το δυστύχημα στο Πέραμα που στοίχισε της ζωή σε 8 εργαζομένους εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το δυστύχημα στο Πέραμα

Η αστική ολοκλήρωση, ο Κώστας Καραμανλής και ο στρατάρχης Παπάγος





Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ








Ολες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν:
στο Μέγαρο Μαξίμου και στους ανώτατους κυβερνητικούς κύκλους εντείνεται ο προβληματισμός και η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα από το φθινόπωρο και μετά.

Η εισαγόμενη οικονομική κρίση και οι εγγενείς διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας αποτελούν ιδανικό υπόστρωμα για πρόκληση κοινωνικών εντάσεων με αφορμή υποθέσεις διαφθοράς που ανεξέλεγκτα έρχονται ή μπορεί να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Ο φόβος για απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας από την κυβερνητική παράταξη είναι πλέον διάχυτος έχοντας ταυτοχρόνως ενεργοποιήσει τα αμυντικά αντανακλαστικά των καλυτέρων πολιτικών στελεχών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Διαβάζοντας το κύριο άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής περί αναζήτησης σχεδίου υπέρβασης της κρίσης από τον Κώστα Καραμανλή προσπάθησα ως γνήσιος Νεοέλλην να θέσω τον εαυτό μου στη θέση του πρωθυπουργού και να συλλάβω ένα σχέδιο διεξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση που μαστίζει αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία. Πράγματι η προσπάθειά μου στέφθηκε από επιτυχία: ανακάλυψα το νέο όραμα που μπορεί να συνεγείρει την ελληνική κοινωνία και μάλιστα το υγιές και παραγωγικό τμήμα της.

Μερικές ώρες αργότερα διαπίστωσα ότι το ίδιο σχέδιο υπέρβασης της κρίσης είχε σκεφτεί αλλά και γράψει το http://www.antinews.gr/ (Ο Καραμανλής αναζητεί σχέδιο υπέρβασης). Δεν συμφωνώ σε όλα αλλά σε γενικές γραμμές το νόημα είναι το ίδιο.

Το νέο εθνικό όραμα μπορεί να ονομαστεί "Η αστική ολοκλήρωση ή πιο απλά η μετατροπή της Ελληνικής Δημοκρατίας σε κράτος δικαίου ".

Απαιτείται συστράτευση των υγιών δυνάμεων του έθνους με κεντρικό στόχο την πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Και την εκπλήρωση της συνταγματικής επιταγής της ισονομίας και της ισοπολιτείας ώστε η χώρα να περάσει χωρίς ρήξεις και απρόοπτα από τη μετριοκρατία στην ισοτιμία, από τον κοτζαμπασισμό στην αντιπροσωπευτικότητα. Εν τέλει από την ολιγαρχία στη δημοκρατία.

-Μα γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά κυριαρχεί ακόμη και στις απλούστερες των σχέσεων; θα πουν πολλοί. Γίνονται και μάλιστα εύκολα. Αλλωστε οι περισσότεροι συμπατριώτες είναι πολύ ευπροσάρμοστοι. Λόγου χάριν όταν οι Ελληνες ζουν σε ένα κράτος όπου οι νόμοι τηρούνται όπως στη Γερμανία αποτελούν τους πλέον νομοταγείς πολίτες.

Πώς εξηγείται και τι εξηγεί αυτό; Κατ' αρχάς ότι η περιβόητη αναρχική φύση του Ελληνα είναι ένας ακόμη εθνικός μύθος που κάποιοι πονηροί καλλιεργούν για να συντηρείται αυτή η γενική αναστάτωση από την οποία κερδίζουν προωσπικά και πολιτικά. Δεύτερον ότι και οι Ελληνες (όπως όλοι οι λαοί) σέβονται ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του.

Εχω γράψει με άλλη αφορμή ότι εκτός των θεσμικών αλλαγών και των πεταρρυθμίσεων χρειάζονται και μεγάλες χειρονομίες για να διατηρήσει ο Κώστας Καραμανλής τον ελέγχο της ομαλής μετάβασης σε μια νέα ισορροπία.
Εξάλλου σε μερικές περιπτώσεις το συμβολικό είναι εξίσου ισχυρός φορέας αλλαγής με το ουσιαστικό και στα ζητήματα διαφθοράς πιθανόν ισχυρότερος καθώς οι πολίτες διαχρονικά φαίνεται να πιστεύουν ότι "το ψάρι βρομάει από το κεφάλι" και να απαιτούν παραδείγματα και θυσίες για να πειστούν να συστρατευτούν σε μια κοινή προσπάθεια.

Τι εννοώ μεγάλες χειρονομίες; Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω.
Ανατρέχοντας στις αγαπημένες μου ιστορικές αναλογίες βρίσκω ενδιαφέρουσα τη σύγκριση της σημερινής πολιτικής κατάστασης με εκείνη που επικρατούσε στην Ελλάδα μετά τη θριαμβευτική εκλογική νίκη του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου στις 16 Νοεμβρίου του 1952.

Οι ομοιότητες που εντοπίζω βρίσκονται ασφαλώς στη νοοτροπία που έχει απλωθεί στη χώρα και όχι στις πολιτικές ή άλλες αναλογίες, αν και υπάρχουν και τέτοιες.

Υπό την ασθενή ηγεσία του εντίμου αλλά πολιτικώς αδύναμου Νικολάου Πλαστήρα αλλά και όσως προηγήθηκαν τα λαμόγια και οι καταφερτζήδες της εποχής έχουν ξεκοκκαλίσει τους πόρους του Σχεδίου Μάρσαλ, λυμαίνονται τον κρατικό τομέα ενώ η διάβρωση των κρατικών υπηρεσιών από τον ξένο παράγοντα είναι άνευ προηγουμένου.

Ο Παπάγος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει υπό αυτές τις συνθήκες. Προχωρεί αμέσως στη λήψη μέτρων, όπως η συγχώνευση της Εθνικής Τραπέζης με την Τράπεζα Αθηνών όταν και συντρίβει το κράτος εν κράτει των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σε ένα δεύτερο μέτρο κάνει εκείνο που ονομάζω μεγάλη χειρονομία, μια υψηλής εμβέλειας συμβολική/επικοινωνιακή κίνηση με πολλούς αποδέκτες
Αφορούσε τα κρατικά αυτοκίνητα, των οποίων δικαίωμα χρήσης -μέσα σε ένα κλίμα ρουσφετολογίας και γενικής παραλυσίας- είχαν αποκτήσει χιλιάδες πιθανοί και απίθανοι τύποι που σχετίζονταν με το κράτος και τις υπηρεσίες του.
Ενα πρωί ειδικές περίπολοι εξαπολύθηκαν στους δρόμους και κατέβαζαν εν ψυχρώ από κρατικά αυτοκίνητα αξιωματικούς ή ανώτερους υπαλλήλους βάσει καταλόγων που είχαν συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος μετά το πέρας της θεαματικής επιχείρησης προέβη σε δηλώσεις : " Απεσύρθησαν της κυκλοφορίας 2.472 στρατιωτικά και 5.092 πολιτικά κρατικά αυτοκίνητα", είπε, "και η οικονομία που επέρχεται εις το Δημόσιον υπερβαίνει τα 132 δισεκατομμύρια δραχμές". Το μέτρο, λέει ο Γεώργιος Ρούσσος στη Νεώτερη Ιστορία του Ελληνικού Εθνους, ήταν εντυπωσιακό και ο λαός αισθάνθηκε ότι απέκτησε ισχυρό κυβερνήτη. Θεωρώ ότι και σήμερα ακόμη το ίδιο ακριβώς μέτρο θα συναντούσε τη γενική λαϊκή επιδοκιμασία και όχι μόνο "για την οικονομίαν που επέρχεται εις το Δημόσιον".

Και ελπίζω από την πλευρά μου να έδωσα κάποιες ιδέες στους συμβούλους του πρωθυπουργού...

Κι άλλη μονάδα στη Θίσβη;

Το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν και δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη Βοιωτίας εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες Edison και ΕΛΛΠΕ. Οι δύο μεγάλες ενεργειακές εταιρείες -που εντός ολίγου χρόνου θα έχουν συστήσει κοινοπραξία ηλεκτροπαραγωγής- ήδη έχουν ξεκινήσει την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου 440 MW στην περιοχή ξεσηκώνοντας μεγάλες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς.

Την Τρίτη στο ΚΑΣ η απόφαση για Χαιρώνεια

Ορθώς επισημαίνουν οι διαχειριστές του http://thespiaka.blogspot.com

ότι η υπόθεση της ENELCO θα συζητηθεί αύριο Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Δείτε τη συνέχεια εδώ
Γιατί βιάζονται...;

Διαμαρτυρία στη ΔΕΘ για την ενεργειακή πολιτική

Σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική καλούν οι Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Δείτε το Δελτίο Τύπου.
Διαμαρτυρία στη ΔΕΘ για την ενεργειακή πολιτική

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ο Βίκτωρ Ρέστης χρηματοδοτεί καμένο χωριό χωρίς να το δημοσιοποιήσει!

Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Ομως αν έχει δίκαιο το συνήθως έγκυρο troktiko εύγε στον Βίκτωρα Ρέστη. Αλλοι στηn εποχή μας όχι μόνο απέχουν επιδεικτικά από αγαθοεργίες αλλά ΜΑΣ ζητούν συνήθως και τα... ρέστα. Δείτε.
Ο Β.Ρέστης χρηματοδοτεί καμένο χωριό χωρίς να το δημοσιοποιήσει!
Από το http://www.troktiko.blogspot.com/

Πώς σκότωσα τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Πώς σκότωσα τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου

Παρακολουθούμε από την αρχή την υπόθεση της δολοφονίας του δημοφιλούς ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Φαίνεται ότι απόψε έχουμε εξελίξεις. Δείτε εδώ Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Εκπρόσωπος στην ΕΠΟ ο Κομπότης

Εκπρόσωπος στην ΕΠΟ ο Κομπότης

Προβλήματα στον Δήμο Διστόμου

Εντείνεται και επεκτείνεται το πρόβλημα των απορριμάτων στον Δήμο Διστόμου με τη χωματερή να δηλητηριάζει τον αέρα οπωσδήποτε και πιθανότατα και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Η viotia θεωρεί ότι οι δήμοι της περιοχής οφείλουν να τείνουν χείρα βοηθείας στο Δίστομο μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς καθώς η χωματερή είναι υπερκορεσμένη και οποιαδήποτε παράταση εναπόθεσης απορριμάτων σε αυτή πιθανότατα θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.
Επίσης σημαντικό πρόβλημα για το Δίστομο είναι το νερό που έρχεται από τις Τσέρες. Παρότι οι εξετάσεις δεν δείχνουν κάποια συγκέντρωση βλαβερών ουσιών το νερό μυρίζει και η γεύση του είναι άσχημη με αποτελέσμα οι Διστομίτες να καταφεύγουν στο εμφιαλωμένο.
Για όλα αυτά ασφαλώς την κύρια ευθύνη φέρει η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και ο κ. Πανουργιάς πρέπει να κινηθεί πιο δραστήρια τώρα που ο Δήμος ανέρχεται τουριστικά.

Εκτός χρόνου και εκτός τόπου το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λεβαδέων

Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς είχαμε την Πέμπτη με μοναδικό θέμα την έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Λεβαδέων για την επόμενη τετραετία. Φυσικά η συζήτηση ήρθε με μεγάλη/απαγορευτική των προθεσμιών καθυστέρηση στη Δημοτικό Συμβούλιο.

Και όπως ήταν αναμενόμενο και η διαδικασία εξελίχθηκε σε παρωδία καθώς η προετοιμασία της πλειοψηφίας ήταν και πάλι πλημμελής: ενώ ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει σαφώς ότι οι δράσεις πρέπει να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους ο κ. Τσιφής παρουσίασε ένα ευχολόγιο με έργα ατάκτως ερριμμένα χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη για τον τρόπο χρηματοδότησης.

Αλλά τι μπορεί να αναμένει κανείς από τη σημερινή δημοτική αρχή η οποία δεν μπορεί να σχεδιάσει ούτε την ανάπλαση στην Ελευθερίου Βενιζέλου - που αφού ολοκληρώθηκε κανονικά στα πεζοδρόμια πριν από λίγο καιρό τώρα ανασκάπτεται και πάλι για να διέλθουν τηλεφωνικά και άλλα καλώδια; Απίστευτα πράγματα, για γέλια και για κλάματα...


ΥΓ: Ο κ. Δημήτριος Τσιφής μετά από την παρέμβαση του αναγνώστη μας apollo (εδώ Μικρά βοιωτικά2) θυμήθηκε ότι είναι υποχρεωμένος από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να δώσει απολογισμό πεπραγμένων και υπόσχεται ότι θα το πράξει τον Σεπτέμβριο. Εστω. Περιμένουμε με ανυπομονησία...

Αδελφοποίηση νομών Βοιωτίας και Κυκλάδων

Σε αρκετά προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται οι νομάρχες Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάιλας για το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των δύο νομών.
Οι δύο νομάρχες, από τους πλέον εκλογικά επιτυχημένους του ΠΑΣΟΚ, διατηρούν παλαιόθεν εξαιρετικές σχέσεις.
Οι συζητήσεις προχώρησαν ακόμη περισσότερο τις ημέρες της ενθρόνισης του Νάξιου νέου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου, στην οποία ήταν παρών ο κ. Δημήτριος Μπάιλας.

Ανέκαθεν λάτρεις των Κυκλάδων οι Βοιωτοί και στην κοσμική τους έκφανση αλλά και στην πάλαι ποτέ άγονη γραμμή έχουν τώρα ένα λόγο παραπάνω για να προτιμήσουν τις ανεξάντλητες ομορφιές των νησιών μας για διακοπές.
Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν καλά πολλοί Βοιωτοί πολιτικοί και επιχειρηματίες που διατηρούν εξοχικά (κομψή έκφραση) στην Μύκονο, στην Σαντορίνη, στην Ανδρο και αλλού.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

O Ελληνας Ντι Πιέτρο

Δεν μου αρέσει να ανακατεύομαι σε υποθέσεις όπου οι πληροφορίες είναι λιγοστές και κατ' ανάγκην τα συμπεράσματα προκύπτουν μέσω υποθέσεων καλοπροαίρετων ή κακοπροαίρετων. Δεν το έπραξα παλαιότερα σε πολλά μεγάλα γεγονότα δεν θα το κάνω και τώρα με την υπόθεση Ζορμπά και την "παύση" του.

Στην δημόσια συζήτηση που αυτή τη στιγμή μαίνεται στο διαδίκτυο μπορώ να συνεισφέρω την επιβεβαίωση ότι πράγματι ο Ζορμπάς είναι ένα υπόδειγμα homme d' etat. Εντιμος, αξιοπρεπής, επαρκής, ευφυής, μορφωμένος, καλλιεργημένος. Οξυδερκής ως δικαστικός λειτουργός, με κύρος, με ευθυκρισία, υπερέχων ηθικά και με βαθύ πολιτικό αισθητήριο.

Ομως ο Ζορμπάς είναι και φιλόδοξος. Δεν είναι σαφές εάν ήτο πάντα ή εάν η δημοσιότητα και η εμφανής ηθική του υπεροχή δημιούργησαν μια όχι και τόσο καλυμένη φιλοδοξία με φόντο ένα σκηνικό κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος.

Κάποιοι μελετούν την πολιτική ιστορία και γνωρίζουν ότι για να συντελεστεί πλήρης η αποδιάρθρωση μιας εξουσιαστικής δομής είναι απαραίτητος ένας δικαστικός κύρους, ένας Ντι Πιέτρο, ο οποίος θα εγγυάται την ομαλή μετάβαση και τον δίκαιo καταλογισμό των ευθυνών στην παλαιά τάξη.

Στην Ελλάδα μόνο δύο ή τρεις μπορούν να θεωρηθούν το ηθικό ισοδύναμο του περίφημου Ιταλού εισαγγελέα. Ορισμένοι φρονούν ότι έθεσαν τον ένα εκτός μάχης.

Λευκή ισοπαλία με το Χαϊδάρι ο Λεβαδειακός

Κακή εμφάνιση στο δεύτερο φιλικό για την ομάδα της Λιβαδειάς.
Λευκή ισοπαλία με το Χαϊδάρι ο Λεβαδειακός

Σύννεφα στις σχέσεις Καραμανλή-Ιερώνυμου λόγω Ουκρανίας

Σύμφωνα με το http://www.press-gr.blogspot.com/ o Κώστας Καραμανλής έγινε έξαλλος γιατί δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις με τον Πούτιν εξαιτίας του ταξιδιού του κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία . Ο αρχιεπίσκοπος πήρε το μέρος του Πατριάρχη και αρνήθηκε να κάνει παρέμβαση...









Το μείζον θέμα του επικειμένου Σχίσματος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δημιουργεί ήδη σημαντικές και σε κορυφαίο επίπεδο αναταράξεις.
Η viotia θα γράψει ευθαρσώς και πάλι τη γνώμη της επί της ουσίας. Ομως προς το παρόν δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ από το press-gr
εδώ:Τον έκανε ...Τούρκο ο Ιερώνυμος!

Ηρθε ο Τσίλντρες στον Ολυμπιακό

Δείτε σε βίντεο τα καρφώματα του νέου αποκτήματος των ερυθρολεύκων.
Εδώ Ηρθε ο Τσίλντρες στον Ολυμπιακό

Ποιος φοβάται τη δημοσιότητα, κ. Περγαντά;

Ηδη στις 17 Δεκεμβρίου 2007 γράφαμε εδώ Ερώτηση για Περγαντά ότι δεν είναι δυνατόν να μην αναρτώνται οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας στην ιστοσελίδα της ΝΑΒ.
Το είχαμε ξαναζητήσει και εδώ Ερώτηση προς νομάρχη Βοιωτίας πριν από 1 χρόνο, στις 30 Ιουλίου 2007.
Τώρα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας κατηγορείται για παραποίηση απόφασης από περιβαλλοντικές οργανώσεις ή έστω για λάθος που όμως θα κοστίσει πολύ. Δείτε Πρόσκληση σε συζήτηση για το περιβάλλον στα Κούκουρα

Επιτέλους δεν είναι καιρός να αναρτώνται οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο διαδίκτυο;
Οπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο;
Τι είδους συγκάλυψη είναι αυτή -με την ανοχή της αντιπολίτευσης;
Γιατί να μην είναι όλα υπό δημόσιο έλεγχο;
Ποιος φοβάται τη δημοσιότητα και γιατί;

Το θέμα είναι τεράστιο και θα δούμε λεπτομερώς όλες τις αποφάσεις της ΝΑΒ. Μέχρι τότε η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους -για μια φορά έστω.

Το ΚΑΣ στη Χαιρώνεια

Αυτοψία έγινε σήμερα από μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Χαιρώνεια προκειμένου να αποφανθούν κατά πόσον η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζει ο όμιλος Κοπελούζου στην περιοχή Αγίου Βλασίου δυνατόν να παραβλάψει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.
Στη Χαιρώνεια το πρωί βρέθηκαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων από ολόκληρη τη Βοιωτία και ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέρχος Περγαντάς, ο οποίος δήλωσε ενάντιος στις επενδύσεις του Ομίλου Κοπελούζου στην περιοχή.

Ψήφισμα εξέδωσαν κάτοικοι της περιοχής Αγίου Βλασίου. Δείτε το εδώ To ψήφισμα για τη μονάδα της ENELCO

Ερωτήσεις Καρχιμάκη

Δεν περιμένατε από εμάς να σας πούμε για τον καταιγιστικό ρυθμό που καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Δεν τον προλαβάινουμε... Πάντως ενδιαφέρον θα είχε ο ρέκτης κοινοβουλευτικός ανήρ να μας κοινοποιεί και τις απαντήσεις των υπουργών καθώς οι κατηγορίες που τους προσάπτει είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες. Δείτε δυο ακόμη ερωτήσεις.

Μικρή αλληλογραφία2

* Συμ-μπλόγκερ από τη Βοιωτία η Μαρία σας καλεί να σε μια διαφορετική προσέγγιση της πραγματικότητας και της ζωής. Δείτε http://e-efimerida.blogspot.com/2008/07/blog-post.html
** Βασίλη από Λιάτανη. Το βιβλίο που αναζητείς βρίσκεται σίγουρα στην Εθνική Βιβλιοθήκη και αν θυμάμαι καλά είναι αυτοέκδοση, πράγμα που περιορίζει αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες να το βρεις στο εμπόριο.
***Δ.Π. : Δεν έχουμε λησμονήσει κανένα από τα μεγάλα θέματα που -μην ξεχνάς- εμείς έχουμε ανοίξει. Θα επανέλθουμε από Σεπτέμβριο και το αυτοκινητοδρόμιο και στις ενεργειακές επενδύσεις και στα Οινόφυτα. Η αποστολή στον Ασωπό δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας αλλά φυσικά θα γίνει.

Πρόσκληση σε συζήτηση για το περιβάλλον στα Κούκουρα

Πρόσκληση σε συζήτηση για το περιβάλλον στα Κούκουρα

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας της 23ης Ιουλίου 2008

Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας στην αποψινή συνεδρίαση. Δείτε τα εδώ.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας της 23ης Ιουλίου 2008

Αγιο είχε ο Κούγιας

Αγιο είχε ο Κούγιας

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Στον Alpha οι αγώνες του Λεβαδειακού

Στον Alpha οι αγώνες του Λεβαδειακού

Η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο


===========================
Αύριο και μεθαύριο η μεγάλη καλλιτέχνις εμφανίζεται στην Αθήνα.
Η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο

=========================================================
UPDATE 23 Ιουλίου 2008:
Τιμήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων
η Νάνα Μούσχουρη

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, απονεμήθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, το χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών στη διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, σε ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό της και σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της στη μουσική και τον πολιτισμό.
Στο πλαίσιο της βράβευσης της Νάνας Μούσχουρη, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Μπορεί το χειροκρότημα να σταματήσει να ακούγεται στα στάδια και τα θέατρα αλλά σε διαβεβαιώνουμε ότι το ηχηρό χειροκρότημα της ψυχής μας θα συνοδεύει για πάντα τα ακούσματά σου. Μπορεί να κλείνεις την καριέρα σου, αλλά θα συνεχίζεις για πάντα να εμπνέεις τη ζωή μας. Γιατί για εμάς το όνειρο που λέγεται Νάνα Μούσχουρη είναι βέβαιο ότι δεν θα τελειώσει ποτέ».
Η Νάνα Μούσχουρη, είπε, μεταξύ άλλων, συγκινημένη: «Πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε η μουσική δεν θα ήμουν ποτέ εδώ. Και πραγματικά λυπάμαι που η μητέρα μου δεν είναι σήμερα εδώ. Ήθελα να πω ότι η μουσική μου έδωσε τα φτερά για να ονειρευτώ και να βρω την αγάπη, που είχα ανάγκη στον κόσμο. Σε αυτό με βοήθησαν όλες οι χώρες που επισκέφθηκα γιατί με τον πολιτισμό τους πότισα αυτές τις αγαπημένες ρίζες της χώρας μας. Για αρκετό καιρό ο κόσμος με αποδέχθηκε και με τίμησε με την αγάπη του. Σας ευχαριστώ και δε νομίζω ότι θα μπορούσα να βρω αρκετά λόγια για να σας ευχαριστήσω για αυτή την τιμή».
Απόψε, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη η Νάνα Μούσχουρη εμφανίζεται στο Ηρώδειο.

Πλειοδότης ο Λουκάς για Νερόμυλο και Νεροτριβή

Εγινε την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008 η πολυαναμενόμενη δημοπρασία για την υπεκμίσθωση των πρώην δημοτικών καταστημάτων Νερόμυλος και Νεροτριβή σε ιδιώτη. Τελικός νικητής/πλειοδότης στη δημόσια διαδικασία αναδείχθηκε ο κ. Ανδρέας Λουκάς, επιχειρηματίας του χώρου της διασκέδασης, εκείνος που αν δεν απατώμαι διηύθυνε κάποια εποχή το Βυζαντινό. Το μίσθωμα ανήλθε σε 5.600 ευρώ/μήνα για τον Νερόμυλο και 5.650 ευρώ/μήνα για την "πολυπόθητη" Νεροτριβή.


Από νωρίς το πρωί στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου επικρατούσε ένας μικρός πανικός καθώς είχε κινητοποιηθεί ολόκληρη η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, οι σχετικοί υπάλληλοι του Δήμου Λεβαδέων και βέβαια το "ανφάν γκατέ" των επιχειρηματιών της Λιβαδειάς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης αλλά και της εστίασης. Η διαδικασία άρχισε στις 10:10 και τελείωσε στις 13:00!!!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα ονόματα των χαμένων, των υπολοίπων δηλα΄δη διεκδικητών που ήταν αρκετοί, όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο κ. Λουκάς φαινόταν αποφασισμένος και υπήρξε αποφασιστικός τοιουτοτρόπως ώστε να μην υπάρχουν - εμφανείς τουλάχιστον- ενστάσεις για την επικράτησή του.
Τώρα ο νεαρός επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει το μίσθωμα των υπολοίπων 5 μηνών για το 2008 προκαταβολικά, ένα ποσό που υπερβαίνει τις 56.000 όπως οι όροι της διακήρυξης προβλέπουν.

Μερικές παρατηρήσεις
1. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί στον νέο ενοικιαστή να προχωρήσει σε επισκευές ιδίοις αναλώμασι για να μην εμπλακεί ο Δήμος Λεβαδέων σε υποθέσεις υπερτιμολογήσεων του γνωστού στυλ " το βάφω και θα τα κρατήσω από το ενοίκιο". Τα καταστήματα πρέπει να παραδοθούν στον ενοικιαστή έτοιμα προς χρήση και τα ενοίκια να καταβληθούν στο ακέραιο. Φυσικά δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση την εγνωσμένη εντιμότητα του κ. Λουκά απλώς υπενθυμίζουμε ότι "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές bussines".

2. Μετά τη δημοσιοποίηση των συμβάντων από τη viotia είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός της υπεκμίσθωσης των καταστημάτων για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Λοιπόν ακούστε. Δεν δικαιώνεται η πολιτική Τσιφή, όπως διάφοροι θα επιχειρήσουν να σας πείσουν. Η λύση της εκμίσθωσης είναι καλή για τον Δήμο Λεβαδέων αλλά έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από πέρυσι. Ηδη ο Δήμος και με βάση το αποτέλεσμα της δημοπρασίας έχει ζημία περισσότερο από 100.000 ευρώ λόγω κλεισίματος των καταστημάτων. Για ένα ανόητο πείσμα και για την παντελή έλλειψη πολιτκού σχεδιασμού εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας.

3. Δεν θα πούμε εμείς ασφαλώς στον κ. Λουκά πώς θα διαχειριστεί την νεοαποκτηθείσα περιουσία του. Μπορούμε όμως δημόσια να τον ενημερώσουμε ότι εάν η τιμολογιακή πολιτική που θα ακουλουθήσει στα καταστήματα είναι "φιλική προς τους χρήστες", αν δηλαδή οι τιμές είναι προσιτές στον μέσο καταναλωτή, τότε η viotia θα συνδράμει στη διαφήμιση των καταστημάτων στους χιλιάδες αναγνώστες της σε όλο τον κόσμο. Γιατί εμείς θέλουμε ο Νερόμυλος και η Νεροτριβή να πάνε καλά.

4. Ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά για τα παρασκήνια αυτής της δημοπρασίας. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, κάτι διασταυρωμένο σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Εντός ολίγου πάντως οι εξελίξεις θα δείξουν και θα αποδείξουν αν υπάρχει κάποια βάση στις φήμες των καφενέδων της Λιβαδειάς, οπότε κι εμείς θα επανέλθουμε.

Για τα μεταλλεία στην Οίτη

Δεν γνωρίζω αρκετά για την υπόθεση και δεν είμαι a priori εναντίον των μεταλλείων και των υπολοίπων επενδύσεων. Αν κρίνω όμως από το σύνθημα Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ τότε τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ ανησυχητικά για το καταπράσινο βουνό της Οίτης όπου ταξίδευα συχνά όταν ήμην νέος. Δεν μπορώ ασφαλώς να προτρέψω κανέναν να υπογράψει αλλά μπορώ να σας ζητήσω να διαβάσετε την έκκληση που μας απεστάλη.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ
Τον τελευταίο καιρό μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της
στην Οίτη, σε δάση και δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000 και Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την προστασία των πτηνών, αλλά και κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στην παρακάτω διεύθυνση και λέμε: OXI μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.
http://www.gopetition.com/online/19993.html
Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail.
Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές
με εκτίμηση
http://www.e-ecology.gr
ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!
Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ!!


ΥΓ viotia: Θα ήθελα από τα παιδιά του http://www.e-ecology.gr μια ενημέρωση για το όνειδος της ύπαρξης αμίαντου στα δίκτυα υδροδότησης σχολικών συγκροτημάτων στη Φθιώτιδα τον 21ο αιώνα .

Ερωτήσεις για την Αλυκή

Η κ. Παρασκευή Φύγου κατάγεται εκ μητρός από την Ξηρονομή Θηβών και σκέπτεται να εγκατασταθεί μονίμως στην Αλυκή. Διατυπώνει κάποιες ερωτήσεις και απορίες για την κατάσταση που θα συναντήσει, δείχνοντας να γνωρίζει αρκετά πράγματα για την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση μια απάντηση από τον Δήμο Θίσβης ή άλλον αρμόδιο φορέα θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Αγαπημένοι μου Βοιωτοί,
Κατάγομαι εκ μητρός από την Ξηρονομή Θηβών. Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε για το παραθαλάσσιο μέρος που ονομάζεται Αλυκή.
Όπως πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο, η Αλυκή ή αρχαία Τίφα ήταν μια ένδοξη πόλη με μεγάλη δραστηριότητα στα μυκηναϊκά χρόνια, μεγάλο εμπορικό κέντρο και με αξιόλογη ιστορική διαδρομή.
Σήμερα όμως τι γίνεται.
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι εδώ και χρόνια είναι κάπως παραμελημένη. Με απασχολούν λοιπόν τα παρακάτω, γιατί τα ψάρια, το γλυφό νερό, τα σουβλάκια και οι καφετέριες δεν αρκούν για να κάνει κάποιος διακοπές ή να κατοικήσει εκεί. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Ποιοί προστατεύουν την περιοχή;
Μπορεί κάποιος να αισθάνεται ασφαλής εκεί;
Πότε θα έρθει το νερό από τον Μόρνο;
Υπάρχει ιατρός στην περιοχή;
Έχει γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος για την καταλληλότητα του θαλασσινού νερού;

Όποιος γνωρίζει και έχει την ευγενή καλοσύνη ας μου απαντήσει στα ανωτέρω.
Με τιμή,
Μια ανήσυχη μελλοντική κάτοικος της περιοχής,

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Το ΣτΕ υπέρ Endesa Hellas

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση περιβαλλοντικής οργάνωσης για τη διακοπή των εργασιών και επιτρέπει τη συνέχιση της κατασκευής του Σταθμού παραγωγής Συνδυασμένου Κύκλου 430MW της Endesa Hellas στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Δείτε εδώΤο ΣτΕ υπέρ Endesa Hellas

Το πολιτικό προσωπικό και ο Αλέξης Παπαχελάς

Σχολιάζαμε εδώ O Πέτρος Ζητουνιάτης για τον Νικόλαο Μπουφίδη στο σημείο όπου ο Λιβαδείτης ποιητής χαρακτηρίζει homme d' etat τον μεγάλο Βοιωτό πολιτικό:

"4. Homme d' Εtat: Ανθρωπος του κράτους κατά λέξη, αυτό που στα νέα ελληνικά λέμε statesman. Ο κρατικός λειτουργός, εκείνος που έχει κατανοήσει τη δομή και τη λειτουργία του κράτους και βάζει τα συμφέροντα του έθνους πάνω ακόμη κι από τα προσωπικά του. Είναι εκπληκτικό πόσο μεγάλη είναι στην Ελλάδα η έλλειψη και στη σημερινή εποχή από σημαίνοντες δημόσιους άνδρες, από hommes d' etat και πόσο καίριο παραμένει το αίτημα της δημιουργίας μιας πολιτικής ελίτ που να προσλαμβάνει το κράτος ως περιουσία της και όχι ως κατακτημένο φέουδο".

Με ωραία πολιτική γλώσσα, τοποθετώντας το ζήτημα σε πραγματικό χρόνο και περιγράφοντας επακριβώς την ελληνική πολιτική πραγματικότητα επανέρχεται στο θέμα της μετριότητας από πλευράς προσόντων και της παντελούς έλλειψης φραγμών του εγχώριου πολιτικού προσωπικού ο Αλέξης Παπαχελάς στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο διευθυντής της "ναυαρχίδας" της κεντροδεξιάς υποστηρίζει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση του κράτους αλλά και ότι "...πρέπει να δείχνουμε με το χέρι, και με ονοματεπώνυμο τις εστίες διαφθοράς και σπατάλης στο Δημόσιο που εκτρέφουν αυτό το σιχαμερό είδος απατεωνίσκου / συνδικαλιστή / πολιτικού μεσάζοντα / λαμόγιου".

Είναι η μόνη μας ελπίδα να βγούμε από το τέλμα, η μόνη πιθανότητα να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της παρακμής ισχυρίζεται ο Παπαχελάς, ο οποίος παραμένει ένας από τους πιο ευαίσθητους δέκτες των μηνυμάτων της κοινής γνώμης αλλά και ένας από τους πιο έγκυρους ερμηνευτές της.

Περιττό νομίζω είναι να σημειωθεί η πλήρης συμφωνία μας με την ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά. Αλλωστε η viotia, όπως γνωρίζετε οι τακτικοί αναγνώστες, ήδη προστατεύει τους σοβαρούς και αποκαλύπτει τους φαύλους από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό στη Βοιωτία, χωρίς καμία έκπτωση. Φυσικά, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον.
Γιατί όπως έλεγε και η γνωστή διαφήμιση "δεν μιλάμε για το μέλλον, μιλάμε για το δικό μας μέλλον" που κάποιοι μας υφαρπάζουν πλουτίζοντας στη βάση της δικής μας ανοχής.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου: Η υποδοχή

Αρκετός κόσμος -λαμβανομένης υπ' όψιν της ώρας , της ζέστης και της αργίας- υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα και το πατροπαραδότο "άξιος" τον νέο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Σύντομο χαιρετισμό στον Σεβασμιότατο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο απηύθυνε ο δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτριος Τσιφής, ο οποίος εκ παραδρομής αναφέρθηκε στα 24 χρόνια της ποιμαντορίας Ιερωνύμου ενώ είναι γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος διεποίμανε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Βοιωτίας 27 χρόνια- από το 1981.

Ο νέος μητροπολίτης Γεώργιος στην ολιγόλογη απάντησή του ευχαρίστησε τους Λεβαδείς για τη θερμή υποδοχή και προσφώνησε κάπως υπερβολικά τους παρισταμένους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες ως "εντιμότατους άρχοντες". Υπάρχουν φυσικά και τέτοιοι...

Μετά την υποδοχή, εν πομπή -λαός και κλήρος-, κατευθύνθηκαν στον μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς όπου θα γίνει η ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου. (Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου)

Φιλικό 1-1 στο Λεβαδειακός-Ηρακλής

Φιλικό 1-1 στο Λεβαδειακός-Ηρακλής

Η νεράιδα της Κολοπετινίτσας!

Η νεράιδα της Κολοπετινίτσας!

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Οπου ο Γκριτζάπης επιτίθεται στον Γιώργο Καλλιαντάση

Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς κ. Ηλίας Γκριτζάπης επιτέθηκε με αήθεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονοµικών και Διοικητικών Yπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων Γιώργου Καλλιαντάση, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και δεοντολογίας;
Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γκριτζάπης γράφει στα παλαιότερα των αθλητικών του υποδημάτων την πολιτική και υπηρεσιακή ιεραρχία και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου;
Τι λέει ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής; Και κυρίως τι προτίθεται να κάνει ώστε να πάψουν επιτέλους αυτά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα συνοικιακού τσαμπουκά που προσβάλλουν τους δημότες της Λιβαδειάς;

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ανοίγει ο δρόμος του ασφαλούς νερού για Θήβα, Σχηματάρι, Βάγια

Καθόλου καλά δεν πρέπει να νιώθουν οι δημοτικές αρχές στη Θήβα, το Σχηματάρι, τα Βάγια και αλλού μετά την υπ' αριθμ. 923 / 2008 απόφαση του Μονομελούςς ΠρωτοδικείουΘήβας με την οποία το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι "το νερό, το οποίο παρέχεται στην περιοχή του Δηλεσίου από τον Δήμο Οινοφύτων, μέσω του υδροδοτικού του δικτύου, το οποίο (νερό) προέρχεται από γεωτρήσεις της περιφερείας του, δεν είναι υγιεινό ούτε ασφαλές, εγκυμονεί δε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των 6.000 κατοίκων - καταναλωτών του".
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας διατάσσει τον Δήμο Οινοφύτων να προμηθεύει με ασφαλές νερό στους 6.000 κατοίκους του Δηλεσίου, παρέχοντας μέχρι την κατασκευή πλήρους δικτύου υδροδότησης 1.200 κυβικά μέτρα νερού/ημέρα με υδροφόρες.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Θηβών, που δικαιώνει την παρέμβαση του ΕΚΠΟΙΖΩ , ανοίγει τον δρόμο για αντίστοιχες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και στους άλλους Δήμους της Βοιωτίας και της Αττικής όπου έχει εντοπιστεί εξασθενές χρώμιο στο νερό.

Καταδίκη Δήμου Οινοφύτων για το χρώμιο στο νερό

Τα είχαμε γράψει 100 φορές. Ορίστε και με δικαστική απόφαση!
Καταδίκη Δήμου Οινοφύτων για το χρώμιο στο νερό
Δείτε μερικά τα παλαιότερα δημοσιεύματα της viotia.
Τα Ζωνιανά της Βοιωτίας (ΤΜ)
Οινόφυτα, ο Σουφλιάς και ο Ιερώνυμος
H viotia για τα Οινόφυτα
οιος κλείνει τα στόματα στον Ασωπό;
Τι συμβαίνει, κ. Θεοδωρόπουλε

Ο Νίκος Χουντής στη Λιβαδειά

"Καλή" ήταν η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά με ομιλητή τον Νίκο Χουντή. Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ αναφέρθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα εν μέσω σκανδάλων και ύποπτων χρηματοδοτήσεων και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση αυτή την ώρα και ταυτόχρονα η εγγυημένη διέξοδος από την κρίση του δικομματισμού. Δείτε εδώ Τι είπε ο Νίκος Χουντής στη Λιβαδειά τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Νίκου Χουντή.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν παραπέμπει κάπου σημειολογικά (στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων ίσως;) αλλά ο κ. Χουντής προτίμησε το DOLCE στον πεζόδρομο για τον καφέ πριν από την ομιλία του.

Ο Κώστας Κιλτίδης στη Λιβαδειά

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης βρέθηκε τη Δευτέρα στη Λιβαδειά όπου εγκαινίασε το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των προσπαθειών του υπουργείου για ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτών.

Επιτυχώς χειρουργήθηκε ο Γάτσος

Επιτυχώς χειρουργήθηκε ο Γάτσος

Οι Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον για τον απολογισμό του Δήμου Θηβαίων

Οι Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον για τον απολογισμό του Δήμου Θηβαίων

Ο Μπούρας γραμματέας Στερεάς για το ΠΑΣΟΚ

Το παλαιό και διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Ιωάννης Μπούρας εξελέγη γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Κινήματος. Ο κ. Μπούρας, που διαδέχεται στη υψηλή θέση, τον επίσης Βοιωτό Γιάννη Σωτηρίου κατάγεται από το Δίστομο όπως και ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Γιώργος Σιδέρης.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Νομαρχία Αν. Αττικής: Μηνύσεις και πρόστιμα σε 8 επιχειρήσεις

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής: Μηνύσεις και πρόστιμα σε οκτώ επιχειρήσεις

H 17η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας

H 17η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία

Παρά την τεράστια κινητοποίηση μέσων και ανδρών δεν έχει καταστεί δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχον η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 11:00 π.μ. στην Οινόη (Φωτιά στην Οινόη Βοιωτίας). Οι φλόγες διέσχισαν τη λοφοσειρά και απείλησαν προσωρινά κατοικημένη περιοχή στην Πάνακτο Δερβενοχωρίων, όμως ευτυχώς η φορά του ανέμου άλλαξε και τα χειρότερα απετράπησαν. Τώρα η φωτιά κατακαίει τη νοτιοδυτική Πάρνηθα. Επί τόπου επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ λόγω του δύσβατου του εδάφους και της πυκνότητας του πευκοδάσους οι επίγειες δυνάμεις λίγα μπορούν προς το παρόν να προσφέρουν.
Θα επανέλθουμε.
UPDATE 15:45 Δυστυχώς ο άνεμος μετέβαλε και πάλι τη διεύθυνσή του και και αυτές τις στιγμές το πρώτο σπίτι στην Πάνακτο Δερβενοχωρίων έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οποιος μπορεί ας προσθέσει πληροφορίες.
UPDATE 16:20 Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διατέθηκε γεωπροωθητής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Οινόη...
UPDATE 17:15 Δύσκολα τα πράγματα στα Δερβενοχώρια καθώς οι άνεμοι που έχουν έντση 7 και 8 μποφόρ και διαρκώς μεταβαλλόμενη διεύθυνση δεν επιτρέπουν τον έλεγχο της φωτιάς.
Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν τα χωριά/οικισμοί Πράσινο, Πάνακτος, Πύλη και Άγιος Μελέτιος.
Εφιαλτική είναι η προοπτική να φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες της βιομηχανίας πυρομαχικών ΠΥΡΚΑΛ που βρίσκονται ένα χιλιόμετρο από την Πάνακτο.
Η πυρκαγιά έχει πλέον δύο μέτωπα: ένα κατακαίει τη δυτική και το άλλο την ανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνάμεις επίγειες και εναέριες στην περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Προς το παρόν.

Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Ας θυμηθούμε τα Ιουλιανά...
Ο Δημήτριος Παπασπύρου και η "αποστασία". Μια ομιλία στη Λιβαδειά το 1965

Μπούσι και Κιάσσος στον Λεβαδειακό

Μπούσι και Κιάσσος στον Λεβαδειακό

Αθωώθηκε ο Πέτρος Λάμπρου

ΟΜΟΦΩΝΑ αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο πρώην διοικητής και οκτώ στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) που πριν από λίγους μήνες είχαν κριθεί ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας, σχετικά με τη χορήγηση δανείου στον όμιλο επιχειρήσεων Αλλαμανή, που είχε θεωρηθεί επισφαλής απαίτηση.

Οι δικαστές, ακολουθώντας την επίσης απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ισιδ. Ντογιάκου, συνεκτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται αξιόποινη πράξη εις βάρος των κατηγορουμένων. Σε πρώτο βαθμό οι εννέα κατηγορούμενοι έπειτα από πολύμηνη διαδικασία είχαν απαλλαγεί για τον κύριο όγκο των πράξεων που αρχικά τους είχαν αποδοθεί, αλλά καταδικάστηκαν για τρεις επιμέρους πράξεις απιστίας σε ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

Η παραπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο έγινε σε χρόνο ρεκόρ για τους ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης, καθώς μέσα σε μόλις 47 μέρες οι δικαστές πρόλαβαν να καθαρογράψουν την απόφαση- αριθμούσε περίπου 700 σελίδες- και να προσδιορίσουν τη δίκη. Δικαστικές πηγές αντέτασσαν πάντως ότι στη δικογραφία της ΑΤΕ ήταν επιβεβλημένοι οι ταχύτεροι ρυθμοί, καθώς για ορισμένα αδικήματα υπήρχε άμεσος κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που αυτά δεν είχαν δικαστεί μέχρι τον Αύγουστο του 2008.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία του διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκου και αφορά τη χορήγηση δανείων στον όμιλο επιχειρήσεων Αλλαμανή, απαίτηση που είχε θεωρηθεί επισφαλής για τα συμφέροντα της τράπεζας. Έτσι, με τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου έκλεισε οριστικά ο ποινικός κύκλος για τον Π. Λάμπρου, πρώην διοικητή της ΑΤΕ, τους πρώην υποδιοικητές Χρ. Καζαντζή, Ν. Ζαχαριάδη και Αθ. Παπαγεωργίου και τους πρώην διευθυντές Δ. Τζιλάτη, Αθ. Τζούμα, Α. Τσίγγο, Ι. Ζαχαριουδάκη και Ν. Λεβέντη.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιά στην Οινόη Βοιωτίας

Φωτιά κατακαίει πευκοδάσος στην περιοχή Άγιος Μελέτιος Βοιωτίας, κοντά στην Οινόη. Το δύσβατο του εδάφους, οι ισχυροί άνεμοι και η πυκνή βλάστηση δυσχεραίνουν το έργο των 60 περίπου πυροσβεστών που με 20 οχήματα βρίσκονται επί τόπου. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί από τις 12:00 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, 2 CL-215 και 1 ελικόπτερο.

Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου

Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου

Πληρωμές για την «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας»

Πληρωμές για την «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας». Δείτε κι αυτό Ο ελαιώνας της Αμφισσσας και οι ενισχύσεις

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ανέκδοτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

Ανέκδοτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα

Φιλικά... φιλικά για Λεβαδειακό

Φιλικά... φιλικά για Λεβαδειακό

Διαμαρτυρία στην Αντίκυρα για μόλυνση και ενέργεια

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντίκυρα η πορεία διαμαρτυρίας πολιτών από τις δύο πλευρές του Κορινθιακού εναντίον των σχεδίων για την εγκατάστηση και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στον Αγιο Νικόλαο και τη Θίσβη. Δείτε.
Διαμαρτυρία στην Αντίκυρα για μόλυνση και ενέργεια

Ποιοι τηλεφωνήθηκαν με τον Νίκο Σεργιανόπουλο;

Ποιοι τηλεφωνήθηκαν με τον Νίκο Σεργιανόπουλο;

Σοβαρός τραυματισμός Γάτσου

Σοβαρός τραυματισμός Γάτσου

Και οι ιδιώτες παραγωγοί εναντίον της Εndesa Ηellas

Μπορεί η σύνδεση της μονάδας της Εndesa Ηellas στο Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας να θεωρήθηκε από τον ΔΕΣΜΗΕ απαραίτητη (Με 250 MW ενισχύει το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας η Endesa Hellas) για τη αποφυγή διακοπών τις ημέρες του καύσωνα αλλά η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στους ανταγωνιστές της. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ θεωρεί ότι ζημιώνεται από την αποφαση σύνδεσης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τη σκυτάλη θα πάρουν με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και οι ιδιώτες τωρινοί και μελλοντικοί παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα είναι γνωστά. Ούτε ότι αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν θα προκληθεί ζήτημα.

Μόνο υπενθυμίζουμε πως κοινός παρονομαστής όλων των προσφυγών παραμένει ότι η αρχική άδεια ηλεκτροπαραγωγής που είχε λάβει η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ αφορούσε κατασκευή μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου της και όχι για την πώληση ρεύματος στο σύστημα.

Σύγκρουση τρένων στον Μπράλο

Σφοδρή σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική σημειώθηκε στις 3.45 κοντά στον Μπράλο. Τραυματισμένοι είναι τουλάχιστον 15 επιβάτες σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι και ο μηχανοδηγός, για τον απεγκλωβισμό του οποίου χρειάστηκαν περισσότερες από 2 ώρες.
Η αμαξοστοιχία 605, η οποία μετέφερε περισσότερους από 500 επιβάτες, εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Στη θέση Σκάμνος Φθιώτιδας, ανάμεσα στους σταθμούς Ασωπού και Ελευθεροχωρίου, λίγο πριν από τη σήραγγα του Μπράλου, η αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας.
http://zougla.gr/news.php?id=4626

Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Φωτιά στις Πλαταιές

Μαίνεται πυρκαγιά από τις 15:00 στην περιοχή των Πλαταιών. Επίγειες δυνάμεις και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν επέκταση της φωτιάς.

Η κ. Τουλούπα, ο Γιώργος Κατσιμπάρδης και η Θήβα

Δεν συνηθίζει η viotia να γράφει καλά λόγια για κανέναν αλλά σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση για τον Γιώργο Κατσιμπάρδη και τα ταχύτατα αντανακλαστικά που επέδειξε στο κορυφαίο ζήτημα της τουριστικής αξιοποίησης της Θήβας μετά την ανακίνηση του θέματος των ανασκαφών στην Καδμεία από τη συνέντευξη της αρχαιολόγου κ. Εβης Τουλούπα στην Ελευθεροτυπία (εδώ).
Η ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα πολιτισμού ο κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης είναι φυσικά προς έπαινο αλλά και παραδειγματική του πώς ένας παλαιός εν ευρεία εννοία πολιτικός μπορεί να έχει πολύ πιο σύγχρονες ιδέες από νεώτερους σε ηλικία αλλά ελλειματικούς σε μόρφωση και άποψη συναδέλφους του. Επικροτούμε, λοιπόν, τις προτάσεις του κ. Κατσιμπάρδη και προσθέτουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην ιστορία των ανασκαφών της Καδμείας στη Θήβα.
1. Το οικόπεδο στο οποίο αναφέρεται στη συνέντευξή της η κ. Τουλούπα είναι το οικοδομικό τετράγωνο που ορίζετα ιαπό τις οδούς Αντιγόνης, Πινδάρου και Επαμεινώνδου.
2. Η επίβλεψη της ανασκαφής στον χώρο αυτό είχε γίνει απο τον έφορο Ακροπόλεως κ. Νικ. Πλάτωνος και η καθημερινή παρακολούθηση ανατέθηκε στην τότε επιμελήτρια Εβη Στασινοπούλου-Τουλούπα.
3. Δεν θεωρείται πιθανό η κ. Τουλούπα να αναφέρθηκε στην Καδμεία ως το μεγαλύτερο ανάκτορο του κόσμου. Πιθανότατα η αρχαιολόγος επανέλαβε τη ρήση του αείμνηστου καθηγητού Σπύρου Μαρινάτου που είχε δηλώσει ότι "η Καδμεία είναι μάλλον το μεγαλύτερο ανάκτορο του μυκηναϊκού κόσμου" και η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, η κ. Ν. Κοντράρου-Ρασσιά παρανόησε.
4. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο των Θηβών ανετέθη από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στο Κέντρο Πολεοδομικών και Αρχιτεκτονικών Μελετών στο τέλος του 1965, μετά από 18 μηνών διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις. Δήμαρχος Θηβαίων ήταν ο Κυριακού και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σταμούλης.

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας


Την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 18:30 θα γίνει η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου στη Λιβαδειά και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στη Θήβα, παρουσία του Μακαριωτάτου κκ. Ιερωνύμου.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Λευκάδας, Παροναξίας και Θηβών και Λεβαδείας έδωσαν τις διαβεβαιώσεις τους στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (φωτό).

Μικρά βοιωτικά2

Μερικές βοιωτικές ειδήσεις που δεν γράφηκαν στην ώρα τους αλλά δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους.
Α. Ηρθε ο διοικητής του ΙΚΑ_ΕΤΑΜ καθηγητής Μέργος στη Λιβαδειά(Ο διοικητής του ΙΚΑ στη Λιβαδειά ). Είπε ότι το κτήριο του ΙΚΑ στην πόλη καθυστερεί λόγω του ελώδους εδάφους και της ειδικής μελέτης που γίνεται για τη δυνατότητα κατασκευής πάρκινγκ. Σε όλες τις περιπτώσεις το νέο κτήριο θα είναι έτοιμο σε 2,5 χρόνια.
Β. Ηρθε (Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Λιβαδειά) και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Ο νεαρός πολιτικός μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση του Διοικητηρίου.
Γ. Δεν ήρθε όμως ο υπουργός Υγείας, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος (Ιερώνυμος και Αβραμόπουλος τη Δευτέρα στη Λιβαδειά... ). Πάντως, τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου και ολόκληρης της ηγεσίας του νομού, που έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον κ.κ. Ιερώνυμο. Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε ποιος από τους παρόντες πολιτικούς έχει βοηθήσει έστω και ελάχιστα στη λειτουργία των Οικοτροφείων και ποιοι '΄όπου γάμος και χαρά κ.τ.λ.".
Δ. Εξασθενές χρώμιο ανιχνεύθηκε και στο νερό των Βαγίων, μάλιστα η περιεκτικότητα υπερβαίνει τα 9 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Από πού προέρχεται δεν πληροφορηθήκαμε.
Ε. Απολογισμός της δημοτικής αρχής της Θήβας την περασμένη εβδομάδα χωρίς την παραμικρή έκπληξη: οι της πλειοψηφίας δήλωσαν ευχαριστημένοι και οι της αντιπολίτευσης δυσαρεστημένοι από το έργο του κ. Σβίγγου. Οχι, δεν βαρέθηκαν την ίδια παράσταση...

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Το θερινό ωράριο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και ο Γεώργιος Σεφέρης

Δείτε:Το θερινό ωράριο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και ο Γεώργιος Σεφέρης

Πώς πήγε το αυτοκίνητο στο Ζερίκι

Πώς πήγε το αυτοκίνητο στο Ζερίκι

Κουτοπονηριές που εκθέτουν τη δημοτική αρχή της Λιβαδειάς

Είναι άραγε αληθές ότι ο δήμαρχος Λεβαδέων ζητεί φορτικά βεβαιώσεις (!!!) από τη δημοτική γραφειοκρατία για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δεν ψιχαλίζει, κ. δήμαρχε, σας φτύνουν...)και ενδεχομένως να επανέλθει;
Αν είναι αληθές ένα ακόμη βήμα για την απαξίωση της πολιτικής λειτουργίας και του θεσμού του δημάρχου έχει ήδη συντελεστεί. Διότι ως γνωστόν τις πολιτικές αποφάσεις είθισται να τις λαμβάνουν οι αιρετοί και όχι οι δημοτικοί υπάλληλοι...

Αγόρασε τη Λαμία ο Αλέξης Κούγιας!

Το 100% των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας αγόρασε ο Αλέξης Κούγιας. Αρχίζει και αποκτά ενδιαφέρον το ποδόσφαιρο στην Ανατολική Στερεά και έναν ισχυρό ανταγωνιστή -μεσοπροθέσμως- ο Λεβαδειακός και ο Κομπότης. Μόλις χθες ο γνωστός ποινικολόγος απέσυρε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά του 75% της ΠΑΕ Καλαμάτα. Δείτε εδώ Τι είπε ο Κούγιας για την εξαγορά της Λαμίας

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Εκνευρισμένος ο Καραμανλής

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου που βρίσκεται όλο αυτό το τελευταίο διάστημα υπό πίεση τώρα και ο Κώστας Καραμανλής είναι πολύ εκνευρισμένος με την τροπή που λαμβάνει η υπόθεση Siemens. Ο πρωθυπουργός δεν ανησυχεί για αποκαλύψεις εμπλοκής στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο αλλά είναι πραγματικά θυμωμένος με τις δηλώσεις διαφοροποίησης από την επίσημη γραμμή βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα ούτε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα λάβει σκληρά μέτρα...

Τι γίνεται με το πόθεν έσχες των βουλευτών;

Γιατί καθυστερεί η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των βουλευτών; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις ένας νέος τρόπος δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες των βουλευτών, που φέτος έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει, μπορεί να δώσει μια διέξοδο, να εκτονώσει λίγο την ατμόσφαιρα και να αποτελέσει μια απαρχή αντιστροφής του νοσηρού κλίματος που διαμορφώνεται στη χώρα. Μερικές σύντομες παρατηρήσεις και κάποιες επισημάνσεις είναι απαραίτητες. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κι άλλες.

1. Επειδή πέρυσι οι δηλώσεις των πατέρων και των μητέρων του έθνους αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο επί διήμερο και κατόπιν αποσύρθηκαν και εξαφανίστηκαν –άγνωστο με τίνος την εντολή.
2. Επειδή η μνημειώδους αβελτηρίας «περί μικρών και άνευ σημασίας παραβάσεων» απόφανση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής που εξέτασε τις προεκλογικές δαπάνες των κομμάτων και υποψηφίων προοιωνίζεται εκ νέου μυστικότητα ή κάτι άλλο χειρότερο.
3. Επειδή η πολιτική κρίση δεν αντιμετωπίζεται μόνο με παροχές και εξαγγελίες αλλά εδράζεται, ειδικά όσον αφορά την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στο ηθικό περιεχόμενο που σημαντικό/κρίσιμο εκλογικά τμήμα των πολιτών ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσει τη δημόσια ζωή σε νέες, πιο ποιοτικές, κατακτήσεις.

Είναι απαραίτητο τώρα, σήμερα, από τις υπηρεσίες της Βουλής να κατασκευαστεί ιστοσελίδα όπου θα αναρτηθούν όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών -φυσικά τηρώντας τις πρόνοιες της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
Παρά τα όσα ισχυρίζονται πολλοί και τους διαφορετικούς ορισμούς που δίδονται δημοκρατία σημαίνει κυρίως διαδικασία και διαφάνεια. Τι ασφαλέστερο για το πολίτευμα και τη χώρα από την πλήρη διαφάνεια στην κορυφή της εξουσίας, στον ναό της δημοκρατίας, στη Βουλή;

Ερωτήσεις που καίνε για τις καταπατήσεις στον Παρνασσό

Ανοίγει το ασκό του Αιόλου ο Δ. Δάσος με τις ερωτήσεις που διατυπώνει στο
http://www.press-gr.blogspot.com/. Οι καταπατήσεις στον Παρνασσό είναι ένα ακόμη διαρκές έγκλημα που συντελείται με την ανοχή των αρμοδίων υπηρεσιών και των πολιτικών υπευθύνων. Εως πότε;

1. Ποιος γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου της παραλίας έχει μετατρέψει ΜΑΝΤΡΙ σε πολυτελή ΒΙΛΑ εντός του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (περιοχή Καρκαβέλια);
2. Ποιοι γνωστοί απολαμβάνουν τη φιλοξενία;
3. Ηταν αναμεσά τους και γνωστός τηλεδικαστής;
4. Ποιος δέχτηκε σφαίρα πάνω στο γλέντι και τον πήγαν στο νοσοκομείο Λαμίας;
5. Γιατί οι τοπικοί άρχοντες και το δασαρχείο δεν ασχολούνται;
Δ. Δάσος

Μικρή αλληλογραφία2

Φιλτάτη αναγνώστρια, δείτε εδώ τις πληροφορίες που αναζητείτε. Κλίκ πάνω στη διεύθυνση!
http://www.distomo.gr/main.htm

Ο Νίκος Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά


ΝΥΝ και ΑΙΕΝ στη Σούρπη

Τη μουσική θεατρική παράσταση ΝΥΝ και ΑΙΕΝ του Γιώργου Ναούμ παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης στην πλατεία της Σούρπης την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008 στις 21:00. Δείτε ΝΥΝ και ΑΙΕΝ στη Σούρπη

Πρόβλημα στο δίκτυο

Προβλήματα τεχνικής φύσεως είχαν θέσει για 36 ώρες εκτός λειτουργίας τη viotia. Φαίνεται ότι επέστη ο καιρός, μεσούντος του καλοκαιριού, για την αναβάθμιση του site. Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Αποφυλακίζεται η Εύη Τσέκου

Αποφυλακίζεται η Εύη Τσέκου, η νεαρή συμβασιούχος που ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Η Τσέκου υπόκειται σε περιοριστικούς όρους, δηλαδή της απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και της επιβάλλεται η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η ΗΛΕΚΤΩΡ και το Κολυμβητήριο

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Εχει καταθέσει εγγυητική η ΗΛΕΚΤΩΡ για το Κολυμβητήριο Λιβαδειάς;
Δείτε εδώ Ακυρη η μεταβολή μελέτης για το Κολυμβητήριο Λιβαδειάς
Θα επανέλθουμε...

Καλό καλοκαίρι από τον ΑΚΟΛ


Ραντεβού τη νέα αγωνιστική περίοδο δίδει η διοίκηση του ΑΚΟΛ και εύχεται σε όλους καλό καλοκαίρι.

Εύκολο καλοκαιρινό φωτοκουίζ

Καλοκαιρινό εύκολο φωτοκουίζ που θα έχει και συνέχεια, μέρες που είναι.
Εύκολο καλοκαιρινό φωτοκουίζ

Τριάντα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Γερμανία

Οι ανόητοι Γερμανοί αξιοποιούν την αιολική ενέργεια. Πού εμείς οι έξυπνοι; Λιγνίτη και πάλι λιγνίτη, το εθνικό καύσιμο...
Τριάντα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Γερμανία

Κοριτσάκι έτεκεν η Νικόλ Κίντμαν

Στα 41 της χρόνια η σπουδαία Αυστραλή ηθοπόιός Νικόλ Κίντμαν έγινε μητέρα. Δείτε τη φωτογραφία (εγώ νοστάλγησα τα νηπιακά μου χρόνια).
Κοριτσάκι έτεκεν η Νικόλ Κίντμαν

Απροσδόκητη τροπή στην υπόθεση Σεργιανόπουλου

Απροσδόκητη τροπή στην υπόθεση Σεργιανόπουλου

Η αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σώζει το σύστημα

Να σε ξυπνάει το τηλέφωνο στις 03:00 -μόλις είχε πάρει να δροσίζει- γιατί έχουμε λέει φήμες για αποχώρηση Κυριάκου Μητσοτάκη από την πολιτική. http://www.antinews.gr/?p=2695
Λοιπόν δεν είμαι διατεθειμένος να απολέσω αυτές τις 4-5 ώρες κανονικού ύπνου για να αναλύσω το αυτονόητο. Θα το γράψω σε δυο γραμμές.


Δεν διασώζεται το σύστημα με τυχόν αποχώρηση Μητσοτάκη ούτε με αποστράτευση Λιάπη ούτε καν με άσκηση δίωξης κατά Τσουκάτου.

Το ζήτημα είναι πιο βαθύ, είναι δομικό και ευθέως συνδεόμενο με την οικονομική κρίση που πλήττει αυτή στιγμή τη μέση ελληνική οικογένεια. Χρειάζονται μεγάλες χειρονομίες, πολύ μεγαλύτερες από την αποχώρηση μερικών πολιτικών έστω και μεγάλων οικογενειών, για τη μετάβαση σε μια νέα ισορροπία ισχύος με ομαλό τρόπο. Οχι για τη διάσωση ενός σαθρού, αναποτελεσματικού και άδικου συστήματος, πράγμα που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά για την διέξοδο από την κρίση με τις μικροτέρες δυνατές απώλειες και για τις κορυφές της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Επιπλέον ουδείς αγνοεί ότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει από το τρίγωνο Κολωνάκι-Σύνταγμα-Αρεοπαγίτου: άλλοι μοιράζουν τα χαρτιά χωρίς μάλιστα να είναι απολύτως σαφές πού εν τέλει το πάνε.
Τέλος, χρήσιμο είναι να υπoγραμμιστεί ότι οι μεγάλοι πολιτικοί, οι "τακτισιέν", κερδίζουν και στην πτώση και στη διάλυση, όπως οι διορατικοί παίκτες στο χρηματιστήριο. Μένει να δούμε ποιοι και πόσο θα επιβεβαιώσουν τη φήμη τους...