Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Μπλόκο στην ENELCO

Επιδεικνύοντας την ουσιαστικήτου ανεξαρτησία και διαψεύδοντας τις υπόνοιες που είχαν διατυπωθεί περί ασυνήθιστης ταχύτητας, περί νέας αυτοψίας και τα υπόλοιπα που λέγονται συνήθως ανεύθυνα στην Ελλάδα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε στη χθεσινή του συνεδρίαση με ψήφους 9-4 τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας ENELCO για ηλεκτροπαραγωγή μονάδα συνδυασμένου κύκλου στον Αγιο Βλάσιο Χαιρωνείας.

Η απόφαση του ΚΑΣ κινείται στη γραμμή της απόλυτης προτεραιότητας της προστασίας της αρχαιολογικής κληρονομιάς, η οποία κρίθηκε ότι κινδύνεύει από τις εγκαταστάσεις που προτίθεται να κατασκευάσει η ENELCO στην περιοχή Χαιρώνειας και είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας καθώς στηρίζεται ακριβώς στην "ειδική" αυτοψία που πραγματοποίησαν 5 μέλη του ΚΑΣ στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες.
Η ΕΝELCO που είχε μειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ και είχε υπογράψει σύμβαση μαζί του μόλις πριν από 15 ημέρες επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία τη μονάδα των 447 ΜW εντός 27 μηνών πράγμα που μετά την απόφαση του ΚΑΣ είναι αμφίβολο ή μάλλον αδύνατο.
ΥΓ: Η ENELCO ως γνωστόν είναι συμφερόντων κατά 75% της ιταλικής ENEL και κατά 25%των επιχειρήσεων Δημητρίου Κοπελούζου. H viotia είχε ετοιμάσει ένα θέμα για το σπίτι που ο ίδιος ο κ. Δημήτριος Κοπελούζος κατασκευάζει (σύμφωνα με φήμες) ώστε στην περίπτωση που μας καλούσε σε εθιμοτυπική επίσκεψη να μην χαθούμε στα στενά της Κηφισιάς. Τώρα φαίνεται ότι δεν θα γίνουμε τελικά γείτονες με τον Ελληνα μεγαλοεπιχειρηματία και έτσι το θέμα δεν θα δημοσιευθεί. Ομως δυο φωτό μπορούμε να δούμε από το ... (αφήνω τον χαρακτηρισμό) των 10.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και τους κήπου στυλ Βερσαλιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: