Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Και οι ιδιώτες παραγωγοί εναντίον της Εndesa Ηellas

Μπορεί η σύνδεση της μονάδας της Εndesa Ηellas στο Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας να θεωρήθηκε από τον ΔΕΣΜΗΕ απαραίτητη (Με 250 MW ενισχύει το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας η Endesa Hellas) για τη αποφυγή διακοπών τις ημέρες του καύσωνα αλλά η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στους ανταγωνιστές της. Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ θεωρεί ότι ζημιώνεται από την αποφαση σύνδεσης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τη σκυτάλη θα πάρουν με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας και οι ιδιώτες τωρινοί και μελλοντικοί παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα είναι γνωστά. Ούτε ότι αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν θα προκληθεί ζήτημα.

Μόνο υπενθυμίζουμε πως κοινός παρονομαστής όλων των προσφυγών παραμένει ότι η αρχική άδεια ηλεκτροπαραγωγής που είχε λάβει η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ αφορούσε κατασκευή μονάδας για την κάλυψη των αναγκών του εργοστασίου της και όχι για την πώληση ρεύματος στο σύστημα.

2 σχόλια:

ΒΕΡΒΑ είπε...

Θα υπάρξει άραγε κάποιος εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με τις παράνομες αποφάσεις του ΔΕΣΜΗΕ?
Η αλαγή της άδειας αποτελεί τεράστια πρόκληση και μεγάλη κοροϊδία πρός όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής που συμφώνησαν με την λειτουργεία του εργοστασίου παραγωγής, έχοντας στο σκεπτικό τους ότι θα μειωθεί η μόλυνση απο τους ρύπους που εκπέμπουν οι υπάρχουσες γεννήτριες ντίζελ στο εργοστάσιο.
Ο κ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ μάλλον τους κορόιδεψε.
Ετσι άραγε θα πορευθεί και στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγκη για την ενίσχυση του δικτύου με κάθε διαθέσιμη μονάδα είναι δεδομένη, οπότε καλώς έπραξε ο ΔΕΣΜΗΕ. Το σκανδαλώδες με τις μονάδες του ομίλου Μυτιληναίου είναι η αλλαγή της άδειας (από αυτοπαραγωγή σε ανεξάρτητη παραγωγή) από την ΡΑΕ (και όχι από τον ΔΕΣΜΗΕ). Αυτήν ακριβώς την απόφαση της ΡΑΕ είναι που προσβάλλουν η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι παραγωγοί.