Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Φωτιά στο Δίστομο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στην έξοδο του Διστόμου προς το Στείρι. Η φωτιά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προεκλήθη από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ και μάλιστα το Δίστομο έμεινε αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κάηκαν αρκετά στρέμματα από αμπελώνες και ελιές, δύο αποθήκες ενώ απειλήθηκαν κατοικίες στην άκρη της κωμόπολης.
Η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και εθελοντών που βρέθηκαν αμέσως στην περιοχή απέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και στις 14:00 περίπου όλα ήταν υπό έλεγχο.
Ας σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή Διστόμου αιτήθηκε τη συνδρομή του πυροσβεστικού τμήματος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ χωρίς να να την λάβει γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια. Στην πραγματικότητα η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της viotia, δεν μπορούσε να αποστείλει ενισχύσεις επειδή λόγω και των καλοκαιρινών αδειών υπάρχει μόνο πυροσβεστική βάρδια επιφυλακής, η οποία -για λόγους ασφαλείας του προσωπικού- δεν απομακρύνεται επ' ουδενί από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Τέλος, μικροπαράπονα υπήρξαν για τους πυροσβεστικούς κρουνούς του Διστόμου καθώς εμφανίστηκαν προβλήματα οργάνωσης (χαμένα κλειδιά κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: