Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Για τα μεταλλεία στην Οίτη

Δεν γνωρίζω αρκετά για την υπόθεση και δεν είμαι a priori εναντίον των μεταλλείων και των υπολοίπων επενδύσεων. Αν κρίνω όμως από το σύνθημα Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ τότε τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ ανησυχητικά για το καταπράσινο βουνό της Οίτης όπου ταξίδευα συχνά όταν ήμην νέος. Δεν μπορώ ασφαλώς να προτρέψω κανέναν να υπογράψει αλλά μπορώ να σας ζητήσω να διαβάσετε την έκκληση που μας απεστάλη.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ
Τον τελευταίο καιρό μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της
στην Οίτη, σε δάση και δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000 και Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την προστασία των πτηνών, αλλά και κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στην παρακάτω διεύθυνση και λέμε: OXI μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.
http://www.gopetition.com/online/19993.html
Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail.
Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν πολλές υπογραφές
με εκτίμηση
http://www.e-ecology.gr
ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!
Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ!!


ΥΓ viotia: Θα ήθελα από τα παιδιά του http://www.e-ecology.gr μια ενημέρωση για το όνειδος της ύπαρξης αμίαντου στα δίκτυα υδροδότησης σχολικών συγκροτημάτων στη Φθιώτιδα τον 21ο αιώνα .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και άγια η ευαισθησία για τον αμίαντο, Βοιωτέ, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να μην λαμβάνει διαστάσεις υστερίας. Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος μόνον όταν εισπνέεται - όταν δηλαδή είναι αιωρούμενος σε λεπτό διαμερισμό στον αέρα. Όχι όταν καταπίνεται - στις ποσότητες που μπορεί να βρεθεί σ' ένα δίκτυο ύδρευσης, έτσι; Δεν είναι κατεπείγον ζήτημα να αντικατασταθούν οι αμιαντοτσιμεντοσωλήνες ύδρευσης, προέχουν άλλα, νομίζω, οι βιολογικοί καθαρισμοί πχ. ή το χρώμιο στο νερό. Βέβαια, καλόν είναι να αντικατασταθούν κάποια στιγμή - αλλά και πάλι πες ότι βάζεις πλαστικούς σωλήνες, κι αν σε 10 - 20 χρόνια αποδειχτούν κι αυτοί επιβλαβείς;

βοιωτός είπε...

μέτοικε,
ας μη γίνουμε και γιατροί :-). Δεν κάνω διάγνωση βλαβών. Απλώς λέω:
Νομίζω υπάρχει κοινοτική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης αμιάντου και η Ελλάς είναι και πάλι ουραγός στην εφαρμογή της. Οπως πάντα.
Επιπλέον σε πάρα πολλά σχολικά κτήρια υπάρχουν στοιχέι αμίαντου στην κατασκευή που ατ εισπνεόυν οι μικροί επί το πλείστον μαθητές.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, Βοιωτέ, είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ' αλεύρι. Καιγόμαστε να αλλάξουμε τους σωλήνες του νερού και για όλα αυτά τα προκάτ με αμιαντοσκυρόδεμα που είναι και τα πιο επικίνδυνα, αφού ο αμίαντος είναι εκτεθειμένος, δεν κάνουμε το παραμικρό.