Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ανοίγει ο δρόμος του ασφαλούς νερού για Θήβα, Σχηματάρι, Βάγια

Καθόλου καλά δεν πρέπει να νιώθουν οι δημοτικές αρχές στη Θήβα, το Σχηματάρι, τα Βάγια και αλλού μετά την υπ' αριθμ. 923 / 2008 απόφαση του Μονομελούςς ΠρωτοδικείουΘήβας με την οποία το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι "το νερό, το οποίο παρέχεται στην περιοχή του Δηλεσίου από τον Δήμο Οινοφύτων, μέσω του υδροδοτικού του δικτύου, το οποίο (νερό) προέρχεται από γεωτρήσεις της περιφερείας του, δεν είναι υγιεινό ούτε ασφαλές, εγκυμονεί δε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των 6.000 κατοίκων - καταναλωτών του".
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας διατάσσει τον Δήμο Οινοφύτων να προμηθεύει με ασφαλές νερό στους 6.000 κατοίκους του Δηλεσίου, παρέχοντας μέχρι την κατασκευή πλήρους δικτύου υδροδότησης 1.200 κυβικά μέτρα νερού/ημέρα με υδροφόρες.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Θηβών, που δικαιώνει την παρέμβαση του ΕΚΠΟΙΖΩ , ανοίγει τον δρόμο για αντίστοιχες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και στους άλλους Δήμους της Βοιωτίας και της Αττικής όπου έχει εντοπιστεί εξασθενές χρώμιο στο νερό.

1 σχόλιο:

ΒΕΡΒΑ είπε...

Καλή η απόφαση του Πρωτοδικείου.Ο κρατικός μηχανισμός που βρίσκεται? Έχει παίξει άραγε κάποιο ρόλο το Κράτος στην υπόθεση της μόλυνσης του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής? Μήπως τόσα χρόνια αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι της Περιοχής, οι οποίοι ούτε νομοθετούσαν, ούτε ελκτικούς μηχανισμούς είχαν, ούτε την παραμικρή αρμοδιότητα έχουν σε θέματα έγκρισης μελετών περιβαντολογικών επιπτώσεων, ούτε στοιχειώδη κονδύλια τους διατίθενται για απορρύπανση βεβαρημένων περιβαλλοντολογικά περιοχών?
Οι αρμοδιότητες κρατούνται από την Κεντρική Εξουσία, και οι ευθύνες πολύ εύκολα επιρρίπτονται στους Δήμους οι οποίοι καλούνται χωρίς καμιά βοήθεια να λύσουν ένα πρόβλημα που τους δημιούργησε η ανεξέλεγκτη Βιομηχανική ανάπτυξη της Περιοχής αλλά και η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων.
Η πολιτεία πρέπει να δώσει την λύση. Οι τοπικοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πρέπει να δείξουν στοιχειώδες ενδιαφέρον για το πρόβλημα. Ας θυμούνται πότε – πότε ότι ο Λαός του εξέλεξε για να λύνουν και κάποια προβλήματα, για να βρίσκονται δίπλα τους και σε τέτοιες στιγμές και όχι μόνο στα πανηγύρια και τις επετειακές εκδηλώσεις.