Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου: Η υποδοχή

Αρκετός κόσμος -λαμβανομένης υπ' όψιν της ώρας , της ζέστης και της αργίας- υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα και το πατροπαραδότο "άξιος" τον νέο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο και φυσικά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Σύντομο χαιρετισμό στον Σεβασμιότατο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο απηύθυνε ο δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτριος Τσιφής, ο οποίος εκ παραδρομής αναφέρθηκε στα 24 χρόνια της ποιμαντορίας Ιερωνύμου ενώ είναι γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος διεποίμανε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Βοιωτίας 27 χρόνια- από το 1981.

Ο νέος μητροπολίτης Γεώργιος στην ολιγόλογη απάντησή του ευχαρίστησε τους Λεβαδείς για τη θερμή υποδοχή και προσφώνησε κάπως υπερβολικά τους παρισταμένους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες ως "εντιμότατους άρχοντες". Υπάρχουν φυσικά και τέτοιοι...

Μετά την υποδοχή, εν πομπή -λαός και κλήρος-, κατευθύνθηκαν στον μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς όπου θα γίνει η ενθρόνιση του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου. (Το πλήρες πρόγραμμα ενθρονίσεως του Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου)

3 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΞΙΟΣ Ο ΝΑΞΙΟΣ

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ .ΛΑΜΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

βοιωτός είπε...

Δεν ισοπεδώνω τίποτα, φίλε Νάξιε. Ισα-ίσα.
Αξιος ο Γεώργιος.